Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
RRRrrrr!!!
- Moziverzum, 17:10
Nagy trükk
- Film Mánia, 17:20
A Fabelman család
- Filmbox Premium, 17:35
Midway
- Film+, 18:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 18:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Renfield - Vélemények
Eljő az ember fia - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gombó kinn van aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Az ellenállás városa (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Darmah (2020-11-07 12:50.39) aaaaa
Sok évvel ezelött ,még kamaszkoromban sem vettem volna be ezt a komolytalan giccsparádét.Futószalag munka minden kreativitás és képzelöerö és fantázia nélkül..tipikus amerikai "agyleszívó"...alkotásnak semmi esetre sem nevezném...a közhely titulus még dicséret is.


12. Convar (2018-01-14 00:34.01) aaaaa - (válasz Városi vadász 11. hozzászólására)
Ez a szappanopera feeling nekem már az 1. évadban is szembetűnt - mármint konkrétan az, hogy 1xcsak azon gondolkodtam el hogy sci-fi köntös nélkül egyszerű és számomra tök érdektelen családok viszálya volna az egész történet. Nem is jutottam el még az 1. évad végéig sem..... az előbbi okok miatt gyorsan ráuntam, az az igazság.



11. Városi vadász (2016-01-25 22:42.08) aaaaa
Az első két évad nagyon tetszett. Ezzel a harmadik évaddal annyi a bajom, hogy elpocsékolták. 9-10rész elment pár vacak megszállóval, ami szinte már nevetséges, és az omekekre, az igazán nagy durranásra meg hagytak 3 részt. a szereplőket bábként kezelték, már senkire nem építettek, senkiről nem szólt ez az évad, parasztok egy sakk táblán. Szappanopera szerű befáradt évad.


10. Saint alexis (2015-10-17 09:55.54)   - (válasz Saint alexis 8. hozzászólására)
Folytatom az előző véleményem, ami két évad alapján született - némi spoilerrel fűszerezve.

És elérkezett a bűvös hármas, a harmadik évad.
Sok esélyt nem láttam rá, hogy javul bármi, de előfordulhatnak csodák, és valami önszadista hajlam miatt bevártam, egyben letoltam az évadot, és igen elismerem, hatalmas változás történt.
Először is, az elmúlt évek alatt sok soriban rájöttek, hogy az unalom ellen a legjobb orvosság a tömeges mészárlás. Nosza, a harmadik első részében (dupla), kiírták a karakterek felét. Pörgősebb, tisztább, világosabb minden esemény, tett.
A továbbiakban nem veszített a lendület, jöttek mentek a szereplők, hullottak, mint a legyek. A végtelen unszimpatikus karakterek is nagyobb teret kaptak, sőt, kaptunk pofás főgonosz-ellenlábast, kapásból nem is egyet.
Szépen halad a sztori, az ember nem is hiszi el, végre, rájöttek, hogy a gagyi effekteken túl van külvilág is, nosza, valaki mer hóban-sárban forgatni, hurrá.
Hátrány azonban, amit én durva hibának találtam, hogy olyanokat irtottak ki már az elején, akikben bőven lett volna még potenciál, több olyan meg bent maradt, akire viszont már nem építettek új szálat, csak úgy lézengett. Kérdem én, minek?
A zene.. nos, Bear McCreary ismét képes volt szép dallamokat megidézi, ez tartott kb az évad feléig, 2/3-áig, onnan mélyrepülés. Főcim le, új, komorabbnak szánt melódia csendül fel. és részemről már sejtettem, mire megy ki a dolog. Keménységet, sötét hangulatot akartak alkotni..akartak. Kezdetben egész jól..

Ahogy egy régi ismerősöm mondogatta gyakran, szarból nem lehet várat építeni.
A ramaty első két évad után remek kezdés, hangulat, a kis vöröst is átírták idegesítő hisztis picsából egy erős karakterré, a csóri néző meg kezdi elhinni, hogy talán van ebben a soriban még potenciál.. és a végére puffan, mint akit torkon rúgtak.
Az egyik legidegesítőbb, legbénább sorizárást láttam, amit valaha készítettek, mi ez???
Közben az a vicc, nem annyira pocsék, csak egészen elfordultak önmaguktól, értelmetlen zagyvalék, felesleges tettek a végére.

Részemről úgy érzem, lezárták az egészet, talán drága volt, nagyobb sikert reméltek, vagy nem tudom. Sosem folytattam olyan sorit, ami ennyire gyatra, de volt benne lehetőség, amit most sikerült is megragadni, aztán a végén valahogy leeresztett.
Minden esetre, lényegesen sokat fejlődött így a harmadikra, emiatt ajánlom a végigtekintését, de szerintem a végét agyoncsapták, pont olyan, mint a kezdete, teljesen felesleges és értelmetlen.

Egyben értékelve az egész sorozatot, nálam valamit javult, de az újabb, és főleg a végén elsütött bugyuta hibák miatt csak egy harmatgyenge hármas alá - remegő hármas.
Tudnak azért javítani, ha akarnak, az látszik, de ami alapjaiban kocsonya, abból nem lesz beton, és ez most is bejött.
Kár érte, érdekes, izgalmas is lehetett volna végig, de már eleve rosszul indult. Visszatekintve, a legnagyobb baj a projekttel, hogy "elmondták" a karakterek a ragaszkodást, hűséget, szeretetet, kötődést, de nem éreztük, Tök mindegy volt, ki hal meg, érzelmi hatást nem váltott ki. Nem volt meg az a húzóerő, ami világszintre emel egy sorit, és ezt sosem lehet az anyagi háttérre fogni, gagyi effektekkel is lehet valami sikeres (megjegyzem, itt most váltakozott a kétforintos gagyarék a minőségi munkával, ki érti ezt?).

Hát ennyi volt, Defiance pápá, jöhet a következő versenyző.

Végső megjegyzés: köszi a fordítóknak és a feliratozóknak, remek munkát végeztek, de srácok, könyörgöm, NEM fordítjuk le egy város nevét, de ha mégis, akkor értelmesen, mi az, hogy Szembeszállás?? Iszonyat.:D


9. Varganan (2015-03-30 01:14.55)   - (válasz Saint alexis 8. hozzászólására)
Csatlakozom az előttem szólóhoz, foggalmam nincs, hogy mi a franc folyik ebben a sorozatban. Kezdődik azzal, hogy jönnek az Ufo-k a bazi nagy hajóikon aztán meg felfordult az egyész bolygó, de tényleg. Felforgatták a felszínt, kiírtották az emberiség nagy részét, aztán meg ők is ott nyomorognak a maradék emberek között? Akkor most legyőztek, elfoglalták a bolygót, esetleg döntetlenre végződött vagy mi...?


8. Saint alexis (2014-11-19 18:24.22)  
Nos, akkor egy ellenvélemény. Nekem ez a sorozat tök ugyanolyan, mint az Éghasadás, ótvar unalmas, nincs meghatározó főszereplő, sem egyéniség, teljesen érdektelen, ki hal meg avagy sem, kivel mi történik.
In medias res indul, ami nem lenne hátrány, de annyira lassan csorog az információ, hogy lekoppan az ember feje, mire elkapja a fonalat..ami aztán ugyanúgy nem vezet sehova. Nyilván majd valamikor összeáll a kép, de teljesen mindegy, mi lesz a vége, tucatsori a tucatsorik között, arra jó, hogy bele-bele nézzek, de hogy érdekeljen? Azt képtelen elérni.
Ami számomra mégis meglepetés, az a ragyogó zene, mintha egy monumentális történethez írták volna, lenyűgöző, sőt, néha hasonló betétek csendülnek fel egynémely jelenet alatt; le a kalappal, mesés.
Sajnos, maga a történet, a se füle-se farka vezetés, és a szereplők is unalmasak, ha megy, nem nyomom el, csak épp nem figyelem, ezer más dolgot csinálok közben. Na így már gáz a dolog.


7. Beszko (2014-11-19 13:38.52) aaaaa
Egy nagyon érdekes sorozat szerintem.A sztori remek.Már ami az előzményeket illeti.(bár nem sokat tudunk meg belőle)Az első évad története annyira nem volt izgalmas.Persze voltak jó dolgok is, és volt ami kifejezetten tetszett, de úgy összességében nem nyűgözött le.A színészek egészen jól játszanak.A szinkron viszont nem az igazi szerintem.Végig néztem és már nézem a második évadot is, de semmi maradandó.


6. Koppimester (2014-08-17 18:17.47) aaaaa
Imádom :)


5. Iason (2014-07-26 09:49.12)  
Csak mellékesen jegyzem meg, magától a sorozattól függetlenül: Miért van az, hogy a "PC nevében" csak fekete férfik dugnak meg fehér nőket? Az ellenkezője miért olyan ritka, mint a fehér holló?


4. Ren14 (2014-06-09 23:11.05) aaaaa
Én is épp most fejeztem be, és meglepően jó volt! :) Pedig csak unaloműzőként kezdtem bele, de végül kellemesen csalódtam benne! Bár a közepe felé volt 1-2 rész, ahol féltem, hogy a sori elkezd zuhanni, nem lesz olyan érdekes, de a végére ismét kaptunk sok izgalmat!
És, épp ma olvastam, hogy berendelték a 2. évadot, aminek szintén nagyon örülök! :D


3. Cica13 (2014-05-11 09:15.54) aaaaa
Most fejeztem be az évadot és jó kis sorozat. Nem annyira mint amiket nézek, de minden rész után azonnal akartam a következőt. Mindenképp eredeti nyelven kell nézni és imádom Grant Bowler-t benne és Irisa-t is. Viszont Datak Tarr fiát megölhetnék már hülye félénk srác:)



2. Városi vadász (2014-01-02 01:17.36) aaaaa
Hát ez egy nagyon nagy sorozat, úgy látom nem annyira ismert, pedig érdemes megnézni.
Ajánlom mindenkinek.


1. Draco789 (2013-12-08 23:05.27) aaaaa
Nekem be jött a dolog. Ajánlom az eredeti nyelven történő megnézést. Az utolsó rész nagyot ütött.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDarmah, 2020-11-07 12:5013 hsz
KérdésekVárosi vadász, 2015-03-15 21:453 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk