Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40
A függetlenség napja
- Mozi+, 18:00
Dunkirk
- HBO, 18:10
Szerelem első lépésre
- Film4, 18:10
Mátrix
- RTL Három, 18:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Szólánc-angol szavakkal
szólánc tudósokkal
Reviczky Gábor - Vélemények
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A gyerekek jól vannak 2. aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Műkincsvadászok - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
50. Entersp (2022-10-04 08:25.57)   - (válasz Mclane 2 49. hozzászólására)
Én arra lennék kíváncsi, hogy ajánlható-e a háborús kalandfilmek kedvelőinek.🤔


49. Mclane 2 (2022-09-30 20:19.51)  
Én nem régen láttam nos így elsőre nem volt kicsit sem rossz, háborús kalandfilm ami alapjait tekintve valós ennek néhol utána lehet olvasni több helyen is, de a bemutatás inkább csak ingázik tudatosan a mese és a realitás között jobban. Minden esetre magában véve érdekes film és azt akarja megmutatni hogy a nyugati hadseregek mekkora figyelmet fordítottak, a történelmi műkincsekre amiket az Európai megszálló seregek összeloptak önkényes alapon a legutóbbi világháború idején konkrétan. Az hogy ugye az a nagy humanitárius akciójukban mi az ami esetleg náluk maradt vagy nem jutott el a tulajdonos felé, mert hogy jöttek efféle állítások is az más kérdés de így a fimen belül meg az alapját adó regényen belül: [link] azt mondják hogy ezen a téren az Amerikai hadsereg elvileg szabályosan járt el végig. Minden esetre mint film érdekes volt az biztos nem egy megváltó darab, de azért meglehetett nézni és nem volt gondom a végeredménnyel amit láttam.


parfumeshop.hu banner

48. Iszonytató Huttyogány (2021-03-23 18:16.29) aaaaa
Gyenge fostarisznya. Azért nem 1 csillag, mert lehetett volna belőle akár film is.


47. Vmiso (2019-06-29 07:48.02)  
A sztárparádé és a remek ötlet ellenére igencsak középszerű film lett ebből. A nézése közben is untam, fészkelődtem.
Érdektelenül lett megrendezve.


46. Nyolcadik utas (2019-06-26 23:17.03) aaaaa
Könnyed, kis felejthető semmiség.
Ahh! Ezek a csúnya nácik! Az oroszok persze vittek minket, a nők ezreit pedig megfertőzte a kaukázusi szifilisz. Azért kíváncsi lennék, mi maradt amcsi kézen. Na, jó! A koronánkat visszaadták. Muszáj volt.
Végül is nem sajnáltam, hogy megnéztem a filmet, de túl nagyolt, túl tolt és nagyon, de nagyon amerikai. Pejoratív értelemben, ha ez kérdés valakinek.


45. Imre 007 (2018-12-28 19:49.20)  
Abszolút nem olyan rossz film, mint ahogy leírták. Jó, vannak benne részek amikor kissé vontatott lesz a cselekmény, de összességében jó film!


44. Nyomozo1 (2018-08-31 13:48.46)  
Most néztem meg ! Ajánlom a háborús filmek kedvelőinek! Nagyon jó ez a film! Nagyon jók benne a szereplők !! Igazi nagy színészek!!


43. Kostra Norbi (2017-11-11 21:14.11) aaaaa
Sziasztok! Valakinek meg van esetleg ez a film DVD-n, vagy Blu-rayen? Megvásárolnám újonnan vagy akár használtan. richardgyulao@gmail.com a címen.
Köszönöm


42. Bede István (2017-09-28 17:55.48)  
qrva jó film


41. Kritikus (2016-04-04 23:47.48) aaaaa
Igen.
Kemény felhozatal, ami a színészeket illeti, hatalmas nevek, ráadásul nem is akárki ült a rendezői székbe, így nem is csoda, hogy úgy fogalmazzak a nézőnek vannak elvárásai.
És akkor ez az a pont ahol szertefoszlanak a pozitív gondolatok, ez a film rettenetesen gyengére sikerült, pedig érdekes témát boncolgat.
Egyszerűen a vezérfonal is alapból gyenge, nincs olyan karakter aki a hátán vinné a történetet, Clooney próbálkozott, elismerem, mert látszott, de nem igazán jött össze. Damont rég láttam (ha láttam egyáltalán) ilyen gyengének filmben, szóval elpuskázott lehetőségnek tartom, mind a készítők, mind a színészek részéről.
Ugyancsak nagy probléma, hogy számomra hiteltelen. Igaz történeten alapuló ide vagy oda, ezt ember nem gondolhatta, hogy ezen műkincsen, ha nem is teljes, de legalább nagyobb része visszajuthat jogos tulajdonosukhoz. Ezért meg egyszerűen baromság életeket, stb. kockáztatni, de ha már lúd... Legalább ezt oldották volna meg jól, ez sem sikerült. Nem háborús drámát vártuk, csatajelenetekkel, vérrel, de egy két lövéssel letudni, nos hát..
Blanchettet megvédeném, ő szépen hozta, amit hoznia kellett, az érzelmek, a nőiesség, ahogy a szemével játszik, na, egyszerűen óriási színész.
De hát egy fecske nem csinál nyarat, meg alapból úgy gondolom (főleg ilyen nevek mellett), hogy nem csak a színészeken múlt, bár sokat ők se tettek hozzá. Színtelen-szagtalan, unalmas, vontatott, tele üresjárattal, és pont elég hosszú játékidővel ahhoz, hogy a néző időnként az óráját pillantgassa.


40. Panyolai (2015-03-13 19:33.05) aaaaa
Clooney-val nincs bajom, sármőr létére egész okos fickó, jó filmekkel - az utóbbi kb tíz évben pedig egyre értelmesebbekkel háta mögött. De ez...karrierje egyik legnagyobb mellényúlása, mellyel csak a Batman és Robin vetekedhet. Eleve a témaválasztás, amit sugalmaz, hogy vannak olyan műkincsek, melyek megérhetnek emberi élet(ek)et...nem kérdés, hogy ezt mindenki ferde szemmel nézi. De még nagyobb gond, hogy a film kimondottan unalmas, nincs miért azonosulni a szereplőkkel: ezt a nagy nevek se tudják tompítani vagy feledtetni. Vannak erőltetett, negédes és giccses jelenetek is szép számmal, melyeket a szintén csak ezen jelzőkkel illethető zene csak tovább "emel". Az oroszok valóban mindent vittek, amit csak tudtak, de azért az amcsik bizonyítványa sem olyan makulátlan, ahogy azt a mozi láttatja: pl volt olyan középkori német kódex, ami egy veterán texasi házából került elő...
Gyenge, unalmas, csalódást keltő film - főleg ilyen nevektől.


39. Városi vadász (2015-01-15 09:41.31) aaaaa
Összességében nem kérdés mi volt a film mondanivalója, de. A Ryan közlegény megmentésében megértettük egy csapat küldetését a háborúban, még ha egyetlen emberről van is szó. Itt hasonlóan műkincsekről van szó, és a csapat megy. De hova. Egyszer itt vannak, egyszer ott, üres raktárakat, meg képeket nézegetnek, hát igazán fantasztikus. Belevittek egy-két halált, hogy ezzel nagyítsák fel a dolgokat,de kérem, az ürge nem egy szoborért halt meg, mert akkor megtámadta volna azt a négy nácit, de ő csak lapított a fal mellette mint egy darab szar. Ha nem veszik észre vidáman élne. A másik meg pökhendien egy lovat mustrált a csatatéren, hát na. Aztán a nagy önfeláldozás és jótett, adjuk vissza a műkincseket. Kinek? Felakasztják a képeket az üres romos szobákba, mint Damon? Azokat a műkincseket, amiket nem templomokból loptak, azokat zsidóktól vették el. Nekik hogy adják vissza az igazságos amerikaiak?
Összességben a film unalmas vacak, de a sok jó szinész emel a valamelyest.


38. Sötétszív (2014-12-29 16:00.45) aaaaa
Ha a nemrég látptt Sztálingrád a második világháború orosz propagangafilmje, akkor ez nyugodtan elmondható az amerikai Műkincsvadászok című filmről S ha hozzávesszük azt, hogy George Clopney nemcsak rendezője, hanem főszerepülője is a filmnek Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodmann,és Bill Murray társaságában. De nemcsak az a baj, ezzel a filmmel, hogy propaganda, hanem az is, hogy unalmas. Egy történik benne semmi érdekes, izgalmas, fordulatos történés. LOegalább láthattuk a szép festményeket, szobrokat, ennyi előnye volt a filmnek. De különben egy szer nézhető, átlagos film. Bár a jó ég tudja, hogy miért adtam rá hármast. Hiába a fránya jó szívem.


37. Tjunior (2014-10-24 14:54.39) aaaaa
A műkincsvadászok története igazán is izgalmas és lebilincselő....lehetett volna, ha az alkotók nem cseszik el irgalmatlanul. Meglepő módon ezt George Clooney követte el. Szóval akkor egy érdekes és izgalmas történetet sikerült olyan unalmasan előadni, hogy majd elaludtam rajta, ez igazán bravúros.


36. Clairette (2014-09-23 11:13.24) aaaaa
Ez úgy volt satnya, ahogy volt!Lehet, hogy van benne némi igazságtartalom, de kb. én a kilencven százalékából egy szót se hittem el. És nem csak a fúl gyenge tálalás miatt.Fél óra után csak háttérmozinak szolgált, hogy amíg elkészülök a varrással, ne legyen annyira unalmas. Számomra csak ennyit ért.


35. Acegabesz (2014-07-19 11:05.06) aaaaa
A filmet gyengének és vontatottnak találtam én is és nagyon sokszor feltűnt, hogy milyen unottan beszélnek (persze lehet csak a szinkronban, nem tudom) bizonyos dolgokról.
A történet hitelességéről annyit, hogy a Brugge-i Madonnát a gyermekével csak 1946-ban találták meg, a film szerint viszont még zajlott a háború.


34. Ati0566 (2014-07-17 00:11.56) aaaaa
Nem csoda, hogy ilyen kevés a hozzászólás. Szerintem a fórumozókat annyira lefárasztotta ez a hátborzongatóan gyenge "műalkotás", hogy még véleményt nyilvánítani sem maradt energiájuk. Én csak arra lennék kíváncsi, mivel lehetett ezeket a színészeket rávenni arra, hogy a nevüket adják ehhez a rakás szerencsétlenséghez?


33. Delpiero (2014-07-09 14:28.48) aaaaa
Az év egyik nagy csalódása ez a film:
[link]


32. Santoro (2014-06-30 21:38.01)   - (válasz Kimikem 30. hozzászólására)
"Ezek simán jöttek-mentek egyik országból a másikba..., mit nekik frontvonal, háborús helyzet!"

Igen, jöttek-mentek. Európa nyugati oldalán ahol már nem voltak nácik mert vonultak vissza Németországba. Ahogy a dátum is mutatja ezt, 1944 második fele


31. Santoro (2014-06-30 21:33.12)  
Nekem nagyon tetszett a film !!!
Szeretem a 2.világháborús filmeket és a művészetet is. Na ebben a filmben mindkettő megtalálható. Háborús időszakban játszódik de ebben a történetben nem a csatákon van a hangsúly. Nem a csatákon hanem a nácik egy másik tervén, a műkincsek (festmények, szobrok,...) megszerzésén és azon, hogy hogyan akadályozzák ezt meg a szövetségesek.
Nagyon jó a történet, szereplők és minden más is. Aki csak nagy csatákat akar látni a filmbe annak nem ajánlom.


30. Kimikem (2014-06-25 19:41.11)  
Csapnivaló.
Még csak azonosulni sem tudtam a hősökkel.
Ezek simán jöttek-mentek egyik országból a másikba..., mit nekik frontvonal, háborús helyzet! De sorolhatnám - a számomra, legalábbis - összefüggéstelen történéseket...
Gyatra egy mozi, annyi szent!

Egyetlen pozitívum: láthattunk néhány remekművet, még ha néhány pillanatra csupán, de megcsodálhattuk.


29. Kimikem (2014-06-25 19:33.13)   - (válasz Mfos 15. hozzászólására)
"Az viszont megint csak nem tetszett, hogy amerikát pozitív képpel tűntették fel ebben a tekintetben is, mint egy olyan nemzetet, amelyik abszolút önzetlen módon próbálja megmenteni más országok kincseit... történelmi múltját. Persze a hasonlóképp cselekvő oroszokat szinte gonosznak, vagy legalábbis béna bohócoknak állítják be."

Nálad a pont!
Hasonlóképpen érzek ezzel kapcsolatban én is.


28. Az utolso szamuráj (2014-06-24 14:06.47) aaaaa - (válasz Huleaks 27. hozzászólására)
de.mikor arra a kérdésre,megérte vajon,a halott mit válaszolna.


27. Huleaks (2014-06-24 14:00.40) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 23. hozzászólására)
Szerintem pedig nem. Epp azt mondja egy műtàrgy sem ér annyit mint az élet.Meg sem pròbàlt ugy beàllítani senkit és semmit mintha az ellenkezője lenne igaz. A film saja ettől függetlenül is gyenge.


26. Huleaks (2014-06-24 13:53.56) aaaaa
Hàt ez valami nagy katyvasz lett. Történet az lenne,de így tàlalva szinte semmivé lesz.Unalmas. Nem értettem mi miért történik.


25. Jjjjjjj (2014-06-23 09:04.56)  
Negyedszer kezdem el nézni! Na nem azért mert olyan jó.


24. Emmersson (2014-06-22 23:52.21) aaaaa
30 perc után kikapcsoltam. Pedig kedvelem a húzó neveket szinte mind, ám ez valami borzasztóan unalmasra sikeredett...ööö..IZÉ!

Nem értem, mit akart George Clooney?! Jutalomjátékot az öregeknek?


23. Az utolso szamuráj (2014-06-21 15:57.46) aaaaa
Igaz történet....
Szóval,az odáig tényleg,az amcsik a múzeumokból,tárlatokból,templomokból stb elrabolt műtárgyakat,festményeket,szobrokat valóban visszaadták:a magántulajdonból eltulajdonítottakat viszont nem nagyon:mert nem volt kinek.Gazdáik koncentrációs táborokban haltak meg.Így lepakolták hát raktárakba őket,mindenki fantáziájára bízom,mi lett velük.(Sokukkal igen,az!)
A Műkincsvadászok valami végtelenül ostoba film,többek közt emiatt,de leginkább azért,mert mint film se tud működni,ami meg azért meghökkentő,mert nem akárki állt a kamera -mindkét-oldalán.Clooney-t azért kedvelem,mert szemlátomást azon álomgyári ürge,akinek határozott,okos és átgondolt véleménye van dolgokról,és tudja,hogy működik a film mint médium:itt viszont lehet épp a kávéreklámon siránkozott még,az a bombázó miért nem ismerte fel első pillanatban.A nyomokban Kelly hősei-meg Piszkos 12-t-tartalmazó alkotása egész egyszerűen unalmas,közhelyes,nem vicces és pár másodpercig élvezhető csupán,leginkább a nagynevű színészek rutinja miatt.
Amin vigyorogtam,Clooney azt sugallta többször is,ezek a kincsek megérnek néhány emberéletet...az épp a zuhany alatt lévő zsidók véleménye,így látatlanba,ettől a gondolattól sarkosan eltér.Mikor meg haldokoltak,pláne.Mint ahogy a rendező szándéka szerinti amerikai kultúratiprónak is igaza volt akkor,mikor legényei életét néhány centiméterrel fontosabbnak ítélte meg,amivel Clooney őt a negatívabb oldalnak szerette volna beállítani,de azért ha végiggondoljuk...no ugye.Főleg,ha Te vagy a legény.
Megmondom őszintén,aki ebbe a filmben nyújtott munkájáért tiszteletet érdemel,a castingos:na,ő kitett magáért.Amúgy ez a majd 2 órás unalomhenger tényleg csak azt tudta prezentálni,mindenki tud hibázni,Clooney is csak ember.
Majd a következő jobb lesz,biztos hogy tanult abból,ahogy ezt úgy a közönség mint a kritikusok fogadták.



22. Miszter88 2 (2014-06-18 08:11.59)   - (válasz Johnny kapitány 21. hozzászólására)
Köszi .


21. Johnny kapitány (2014-06-18 00:55.31) aaaaa - (válasz Miszter88 2 20. hozzászólására)
Mivel a szereplőgárda és az egész történet egy überfasza filmet sejtetett, ahhoz képest csalódás.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2022-10-04 08:2550 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk