Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Premium, 08:05
Az ítélet eladó
- TV4, 08:15
Kongó
- AMC, 08:20
Köddé vált anya
- Film4, 08:25
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vad esküvő aaaaa
Koltay Gábor aaaaa

 

Fórum - Adéle élete - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
54. D.I.Kane (2023-04-28 23:49.09) aaaaa
Jó film, érdemes megnézni, az a 3 óra hamar elrepült. Ami tetszett nekem az Adéle arc játéka ha valaki hang (felirat) nélkül nézi az is tökéletesen érti a filmet ha figyeli a mimikáját. Viszont egy valamit muszáj kritizálni : ezek a franciák úgy esznek mint a disznók.


53. Ava Gardner (2022-04-04 12:57.23)   - (válasz Convar 52. hozzászólására)
Imádom ezt a számot!:)



52. Convar (2022-04-04 12:37.23) aaaaa
I Follow Rivers - Lykke Li (La Vie d'Adèle/La Vida de Adele)
https://www.youtube.com/watch?v=K3JGxj2rvAs


51. Convar (2021-07-02 20:47.55) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 50. hozzászólására)
Nincs "melyik jelenete" (tehát nem voltam külön bezsongva a leszbika akcióknál sem ha erre célzol ***, persze azért a tekintetemet sem kellett olyankor levennem róluk, egyszóval ámbár kellemetlennek sem mondanám), hanem úgy az egész, az 1.-től egészen a 180. percig.

*** ilyen célokra egyébként is van egy még sokkal explicitebb, tehát alkalmasabb műfaj is (igen, a leszbi pornókra gondolok), szóval tényleg nem ezért néztem meg a filmet. (Igazából azt se tudtam hogy egy leszbi kapcsolatról fog szólni, mert mostanában egyre több filmre úgymond teljesen vakon ülök be, tehát előtte se tartalom elolvasás se trailer, igazából 1xűen csak azért választottam ki ezt a filmet mert Léa Seydoux-tól akartam nézni vmit és az imdb ezt a filmet nála a Known For-ba tette, tehát gondoltam akkor ez mindenképpen egy fontosabb állomás, fontosabb film lehet a színésznő karrierjében.)

Amúgy sem voltam soha az a típus akit olyan könnyű megvenni egy kis meztelenkedéssel, szexualitással, pl. nekem az Elemi ösztön se azért akkora kedvenc mert Stone muffot villant benne meg mert bennevan az évszázad dugása, ezek számomra ott is inkább csak kisebb, bár kétségkívül azért fontos adalékai az egésznek, amitől az Elemi ösztön is végülis az ami.


50. Lifeisamovie (2021-07-02 20:17.01)   - (válasz Convar 49. hozzászólására)
Melyik jelenete? ;P


49. Convar (2021-07-02 20:07.20) aaaaa
Nekem ez a film simán megért 5 csillagot, miközben egy Túl a barátságon-t meg képtelen volnék egyáltalán végignézni is.

Ez mit jelent? :D


48. Ystee (2020-07-19 21:06.18) aaaaa
Szkeptikusan ültem a "vászon" elé de meglepően sikamlósan eltelt a röpke 3 óra. Fogyasztható alkotás, de egy ilyen terjedelmű mozifilm elbírt volna több és mélyebb karakterábrázolást. Kissé féltem rászánni az időt, de tulajdonképpen csalatkozás nélkül fejeztem be, így a minimál' elvárások utáni közepes alkotás felér egy sikerélménnyel.
Ami irritáló (és pardon a vulgarizálásért): Adéle alakítása remek, bár nem tudom, hogy a leszbikus jelenetek jelentettek neki nagyobb kihívást, vagy hogy elviselje, hogy bőgés közben az orrát a szájába kell folyassa? Mindenesetre mindkettőt profin lehozta...


47. Bertó!!! (2020-05-01 18:15.28)  
Kihívásra fel.
Mikor Adéle szája tátva marad és mereng bőszen maga elé, illetve akárhányszor folyik az orrának leve, annyiszor igyon mindenki egy felest. Nem jutsz el a játékidő végére.
Mission Impossible


46. Türkiz (2017-05-02 17:35.27) aaaaa
A hosszúsága nincs előnyére,sok felesleges szócséplés és jelenet is van benne,mondjuk két órásra is le lehetett volna rövidíteni.De az erotikus jelenetek jók lettek,és a két színésznő is hiteles. Nem tűnt átlagos filmnek.


45. Sötétszív (2015-08-16 02:17.37) aaaaa - (válasz Sötétszív 44. hozzászólására)
*Kechlicke


44. Sötétszív (2015-08-16 02:17.10) aaaaa
Abdellatif Keclicke filmje egy leszbikus pár történetét meséli el. Bár vannak benne eelég merész szexjelenetek, de nem ezen múlik az, hogy ez a film jó. Hanem a film történetén, megvalósításán. Pedig igazából túl sok újat nem közöl velünk, ez a pár is ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint a heterók. S mégis egy nagyszerű film született, amelyben a színészek brilliroznak. S itt nemcsak Léa Seydouxra és Adéle Exarchopoulosra gondolok, hanem a többiekre is.A film fényképezése elsőosztályú, ugyanakkor a történet lassan csordogál előre. Szóval ez egy többször nézhető szenzációs film. Érdemes a figyelemre.


43. Zooliii (2015-05-02 23:36.13) aaaaa
Egész jó leszbikus film, bár azért pl. egy Fucking Åmålhoz nem érhet fel, ez egyértelmű.
A színészek alakítása előtt le a kalappal, nagyon természetesek.
A vágás nem az igazi, túl hosszúnak találom a 180 perces játékidőt, főképp az elejéről egy csomó töltelék jelenetet feleslegesnek tartottam. A leghosszabb szexelés alapvetően tök jó, csak azt is túlzásba vitték. Eleinte szenvedélyes és izgató, de 5-6 perc után már kifullad az egész, így ebből is le kellett volna csippenteni valamennyit.
Az élő állat evését elítélem.
Ami Emmát illeti, eleinte szimpi volt, később viszont csalódtam benne, amikor azt a cirkuszt csinálta. Először is, ő is megcsalta az Adele-t megelőző barátnőjét, másodszor csak ürügy volt, hogy amiatt szakított vele, hiszen már amúgy sem szerette - magyarul nagyon képmutatóan viselkedett. Különben is, a monogámia egy elavult dolog, és még ha a heterók sokszor maradiak is, legalább a bik/melegek igazán lehetnének felvilágosultabbak. A nyitott kapcsolat a tuti.
A melegfelvonulás, meg a bulihangulat remekül van bemutatva, szinte kedvet kaptam, hogy elmenjek egyre, pedig hetero vagyok.
Jóindulattal 4 pont.


42. Az utolso szamuráj (2014-11-19 14:03.10) aaaaa
Remek film.
Ami gond:félő,hogy az Adele életét csak a szoft és a pornó határán egyensúlyozó szexjelenetek miatt fogják megnézni:megjegyezni,remélem,több okból is,mert megérdemli.
Pedig nem mond el nagy újdonságokat,sok okosságot,magvas gondolatokat:csak,ismétlem,csak elmeséli-néha esetleg hosszan,komótosan,ezt aláírom-egy szerelem történetét.Annak kipattanását,szárba szökkenését,belelátunk a kapcsolatba,jön a megszokottság,a mindennapok,a magány érzése,az ebből következő megcsalás és szakítás- majd a film legszebb része.
Mindezeket az állomásokat egy leszbikus pár életútján keresztül látjuk,akik ha jól megnézed,nem is öregszenek:rendezői nüansz,van értelme.
Mint már leírtam egy híres amerikai film kapcsán,a szerelemben az a csodálatos,hogy nem nézi,ki honnan jön,hányszor és kivel kefélt,szereti a majonézt vagy sem,mit gondol a hagyma puffadást okozó hatásáról és nem érdekli akár a másik vallása sem:egyszerűen,jön,megtörténik,beüt.
És nem nézi a nemeket sem.Ha pedig még mindig ott tartasz,jaj ezek buzik,és a természet ellen való vétek,tanulatlanabb vagy egy mezei zsályánál.A homoszexualitás egyidős az emberiséggel,igen fejlett kultúrák kezelték roppant bölcsen,a természetben is több mint 500!!állatfajtánál fedezték fel meglétét -ebből leginkább az intelligensebbnek tartott fajoknál,delfin,majmok-ha pedig még mindig kötöd az ebet a karóhoz nem észrevéve,hogy az már döglött,a természet annyira meglepőbb dolgokat is produkál-azaz,létezik benne!!-hogy az Origón láthatod,ahogy pingvineket erőszakolnak meg fókák.Végbélnyílásba.Őket hozzánk képest "primitíveknek" tartunk-ám a természet,az állatvilág részei-de mit mondjunk akkor azokról az embertársunkról,akik bárányokat,csirkéket,kutyákat erőszakolnak meg???Pedig ők...izé,gondolkodó lények.(??)
Ha pedig még mindig azt mondod,a buzik természetellenesek akkor és juszt meg pláne is,-és ugye általában férfi vagy,mert nemem többnyire ennyire szűklátókörű és gyűlölködő-inkább örülj neki,minél többen vannak:annál több nő jut nekünk,hát nem????Hja,hogy te még mindig gyűlölködnél???Hm...nem kár erre energiát fektetni,komolyan????
Adele hát szerelmes lesz egy leszbikus lányba,akivel már az első pillanatban összeakad tekintetük:igen,többen bizonyíthatjuk,van ilyen.A film kerüli és csak néha érinti a külvilág hozzáállását ehhez a kérdéshez-bár az iskolai verekedés fontos elem-és érdekes,hogy az egyik oldalon a szülői részről titkolózni kell míg a másik oldalon a homoszexualitás teljesen elfogadott.Talán mert attól még nem lesz rosszabb az ember...mint ember,tulajdonságait értve.Hogy kivel és mit művel annak beleegyezésével szexuális élet címén,hol érdekel???
A film explicit szexjelenetei igen nagy hírverést korbácsoltak:nagyon is helyük volt.Nagyon is kellettek ide.Mert...
mert bemutatták azt,ami a szerelem,a vágy és a szexualitás igazi,valódi mélye.Mikor minden mozdulat,dörzsölés,harapás,csók,a nyál a lihegés,a nedvek csak tovább korbácsolják a szenvedélyt,mikor nincs határ két ember előtt, ám két ember közt CSAK a másik létezik:akkor és most.Szeretkezés és baszás közt vékony a vonal,de ott van,bár mindkettőre szükség van:ám szeretkezéskor lelked is kielégül és építesz valamit,valami csodát a másikban.Itt a pinán végignyaló nyelv,a majd 10 perces szexjelenetek a mellbimbó beszívása ezt húzza alá,valami őszintéről és kirobbanóról beszélt,méghozzá gyönyörűen:nem felállt a farkam nekem sem,hanem megigézve néztem,mert hihető és átérezhető volt,használjuk azt a vulgáris,elkoptatott szót,gyönyörű.
Mégis,ami leginkább bennem maradt,a vége:két ember szakít,de úgy,hogy szeretik egymást.Aztán találkoznak,ahol másodpercek alatt felizzik a szenvedély,ám Emma TUD hűséges maradni,ami valahol...félelmetesen erős fegyvertény.Amiben oly sokan elbukunk,igaz???Itt egy valaha kék hajú,a művészettel baráti viszonyt ápoló leszbikus csaj ki tud hátrálni a szenvedélyből,noha Adele volt számára az ágyban a valódi,az igazi,az egyetlen:és nem csak ott.De...van idő,van a távolban más akivel együtt él és sok mindent,fájót lehet ide még írni.
Ezért is a vég a legszebb az egészben:mondják és igaz,a beteljesületlen szerelem a legmélyebb,legerősebb a világon és örökre velünk marad,én is ezt láttam a két lányon-akit valami hihetetlen erővel hozott a két színésznő,de főleg Adele Exarchopoulos.Mindkettő más életet él már és az egyiknek láthatólag fel kell valami újat építenie:ám a másik is titkon őt bámulta,merre sétál a képek közt-mert nem felejtette el,mert szereti,mert a szex mint örök rabulejtő,mint mindenek forrása,fel tud korbácsolni-ha persze fogékony vagy az ilyenre.
Én megköszönöm ezt a filmet:nem olyan fontos film,hogy mindenkinek látnia kell-ám ez táplálkozik abból is,sokan hogyan állnak az azonos nemű párokhoz-és talán van,aki unja.Ám egyszerűségében ott a varázs,a 180 percben ott a szerelem kikottázva és kibeszélve az elejétől a néha fájó végéig és az összesen vagy 20 perc ágytornába több szenvedély van ,mint jópár agyonajnározott ,szexuális tartalommal bíró moziban.
Mert ...ennek a két lánynak tényleg elhittem a testi őrületet,tobzódást és gyönyört.


41. Colby86 (2014-08-05 14:25.27) aaaaa
A film gyakorlatilag cselekmény nélkül egy nagy szerelem különböző stációit, az érzelmeknek szinte a teljes skáláját mutatja be. Életszerű, ismerős helyzetek, párbeszédek zajlanak le, és hogy ez éppen két nő között az csak érdekesebbé tette számomra a filmet. A lányok játéka hihetetlenül természetes, ilyet nem sűrűn látni (és ilyen szexjelenetet sem:). Adéle pedig gyönyörű!:)


40. Juszuf2 (2014-07-22 17:18.37)  
Nem is értem azt a sok magasztos dicséretet amit ez a film kapott amikor elkészült.
Túl hosszú volt,néha majdnem ledőltem a székről..egyszerűen alig kötött le.
Ebben a témában,amiről a film szól,illetve a mondanivaló,sokkal jobb filmek születtek eddig.
Adéle,azaz a főszereplő lány bamba arca néha már idegesítő volt,komolyan azt hittem,hogy nagy bánatában felköti magát,de sajnos nem így lett.
Olyan érzésem volt végig,hogy a filmből egyszerűen hiányzott az élet,az a plussz amitől az ember azt mondja után,hogy húdejó,adott valamit..,na ez messze nem az a kategória.
Aki csak azt értékeli,hogy a 2 lány de bevállalós volt,az még így is kevés hozzá,nagyon is.


39. Az utolso szamuráj (2014-07-07 13:05.48) aaaaa
mi a világ rendje???már csak azért,mert buzik mindig voltak,lesznek,de ettől még mi ,heterók és amúgy az egész embernek nevezett fajzat lazán szaporodott-mára túlszaporodott..
szóval,hagyjuk már ezt a félelmet a melegektől,én se szeretem nézni,ha két bajszos fiú egymást nyáladza,de leginkább tojok rájuk,ő dolguk.párkapcsolatom ha meg nem lenne,örülnék neki,több pina jut nekem:))


38. T01Mac (2014-07-06 18:41.22) aaaaa - (válasz Babosninja 35. hozzászólására)
Frappáns kérdés, de mielőtt ilyet leírsz kicsit gondolkozhatnál...
Down-szindrómás ember ugyanúgy járkálhat egészséges emberek előtt ahogyan melegek is csak azt kell szem előtt tartani hogy ha pl. a te gyereked(ha nincs akkor képzeld el a szituációt) lát egy szerencsétlen down kórost és megkérdezi anyjától/apjától hogy "mi baja van?" akkor mit válaszolsz? Reményeim szerint nem az lesz a válasz hogy "kisfiam ez teljesen normális, a világon semmi baja nincs hiszen így született".
Nyilvánvalóan teljesen más kategória a buziság és a down-szindróma de abban egyeznek hogy mindkettő eltér a normalitástól, csúnyábban fogalmazva mindkettő betegség. A betegséget pedig akként is kell kezelni, különben felborul a világ rendje.


37. T01Mac (2014-07-06 18:32.57) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 34. hozzászólására)
Leírsz egy negatív példát (biztos van elég sok belőle, nem is csak 1)az ellentüntetők közül, de hogy ez miért érv, vagy mit akarsz ezzel cáfolni azt sajnos nem tudom megfejteni. Egy szóval nem mondtam hogy az ilyen eseményekre kivonuló "ellentüntetők" okosabb emberek mint a felvonuló, magamutogató majmok...

Kérdésedre válaszolva csak egy bizonyos szempontból lennének biztosan rossz szülők, mégpedig abból a szempontból amit már leírtam: a gyerek nagyobb eséllyel lenne maga is buzi/meleg/akármi. Erről persze nem tehetnek az ilyen szülők, és senki nem vitatja hogy biztosan rengeteg ilyen pár sokkal jobban tudna felnevelni egy gyereket mint egy rakás szülőnek alkalmatlan ember aki sajnos mégis gyereket vállal. Pont emiatt nehéz kérdés ez, de végső soron nem változtat a tényen, hogy ez nem születéskor dől el hogy vki meleg lesz-e, ahogyan skizofrénnak, pszichopatának vagy pedofilnak sem születik senki, értelemszerűen a buziság is egy pszichés betegség. Ha egy gyerek csemcsemő korától úgy szocializálódik hogy azonos neműek kapcsolata tökéletesen normális neki, az nem sok jóra vezet. Egy szóval sem mondom, hogy menjenek a melegek orvoshoz kikezeltetni magukat mert ez szinte lehetetlen, de ettől még a normálisat el kell választani az abnormálistól bármennyire is fájó dolog ez. A természet többezer éves hagyományát nem lehet felrúgni, földbetiporni. Élettársi szerződéssel jogilag minden biztosítva van nekik ami a házas embereknek, ennél többet nem várhat el értelmes meleg ember...


36. Törölt felhasználó (2014-06-12 19:24.59) aaaaa
De hosszú volt..nagyon régen szenvedtem utoljára ennyire film alatt. A főszereplő hölgy bájos, de eltekintve a leszbikus softpornó jelenetektől ez a film számomra egyszerűen értékelhetetlen 3 óra!!!(!!!)Félreértés ne essék, szeretem a hosszú filmeket, kedvenceim többsége legalább 2 órás, de ez itt nagyon indokolatlan volt. Adott egy 17 éves lány, aki lefekszik egy sráccal, nem jön be neki, majd kiszúr egy kék hajú csajt akibe beleesik, összejönnek, együtt vannak, megcsalja, szétválnak. Ennyi az egész film, és még egész részletes voltam, semmi más nem történik! És ezzel alapvetően még nem is lenne problémám, a gond ott kezdődik, hogy ha már nincs cselekmény, legalább a párbeszédek kössék le az embert legyen benne stílus, legyenek gondolatok, netalántán humor, de ez 3 óra tömény űr volt. A semmiről beszéltek egész végig, érdektelen dolgokról, nekem legalábbis nagyon ez volt az érzésem, mert a figyelmemet egy pillanatra sem tudta lekötni, pedig higgyétek el, nagyon akartam, koncentráltam, és tisztességből végig is szenvedtem a 3 órát ahogy illik. Ez a film számomra semmitmondó, üres, egyetlen egy érvet sem tudok felhozni az említett pornójeleneteken kívül amellett, hogy miért nézze meg valaki, ha pedig megkérdezik, hogy mi a film tanulsága, mi volt az üzenet, nem tudok rá válaszolni. Ami egy 3 órás drámára nézve elég gáz, és nem hinném, hogy bennem a hiba, egyszerűen vérszegény volt. De komolyan, talán az Enter the Void tett próbára utoljára ennyire, de az legalább különleges volt valamilyen formában. Ez a film viszont maga a passió.


35. Babosninja (2014-06-12 13:22.03)   - (válasz T01Mac 23. hozzászólására)
Szerinted ez egy betegség, amit a gyermekeknek nem kéne látnia. A down-szindrómás emberek se nagyon járkáljanak a csemeték előtt? :))


34. Zsozsizseni (2014-06-09 21:11.54) aaaaa - (válasz T01Mac 23. hozzászólására)
Én egyszer láttam melegfelvonulást, de a legszembetűnőbb emlékem, hogy a tiltakozók között volt egy férfi, nyakában egy 3 éves kisgyerekkel és mocskosul káromkodva rázta az öklét a felvonuláson résztvevők felé.

Finoman szólva nem értek veled egyet, miért lenne rosszabb szülő egy leszbikus pár, mondjuk egy iszákos apánál?


33. Dobsony (2014-06-02 19:06.42) aaaaa
Nagyon megfogott a film. Gyönyörű szerelmesfilm softpornós verzióban. A főszereplő lány hihetetlen szexi,nem is értettem ,mit látott a kékhajú festő-mázolóban. :) Szerintem vétek lenne ezt a filmet leszinkronizálni. Franciául-felirattal , csak igy.Hogy miért csak 4 csillag?
Biztos utáltok,de nem bírok megbarátkozni még mindig ezzel a modern(meleg) világgal.
Ez az én bajom,sorry!


32. RVIN73 (2014-03-30 12:36.32) aaaaa
Szuper film!


31. Dukyka (2014-01-14 19:10.27) aaaaa - (válasz Zitu27 30. hozzászólására)
Sajnos magyar felirat az még mindig nincs.


30. Zitu27 (2014-01-01 17:09.30)  
Magyar felírat esetleg???


29. Zitu27 (2014-01-01 17:00.49)  
Sajnos én nem értek hozzá és nem is találtam :-(


28. Dukyka (2013-12-31 17:11.01) aaaaa - (válasz Zitu27 27. hozzászólására)
Szia!
Itt van pár link: [link]
De torrentként is rákereshetsz.


27. Zitu27 (2013-12-31 15:48.41)  
Sziasztok!!!Honnan tudom a filmet letölteni???Köszi



26. Dukyka (2013-12-27 16:45.54) aaaaa
Nálam simán az év filmje! :)


25. Helena:) (2013-12-27 15:40.19) aaaaa
Nagyon szép film sosem láttam még ehhez foghatót.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekD.I.Kane, 2023-04-28 23:4954 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk