Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Könnyű nőcske
- HBO2, 09:05
Narkózis
- Cinemax2, 09:05
Norbit
- Moziverzum, 09:20
Cicaharc egy kutyáért
- Max4, 10:05
A velencei kalmár
- Filmbox, 10:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Különös házasság aaaaa
Diane Lane aaaaa

 

Fórum - Percy Jackson: Szörnyek tengere - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
40. Cute Unicorn (2019-11-16 11:25.27) aaaaa
Harry Potter koppintás.


39. Randal (2016-02-21 22:07.52) aaaaa
Szerintem jobb, mint az első rész. Sőt, ha a vége nem lett volna olyan szörnyen összecsapott, akkor minden történeti alulmotiváltásga, a karakterklisék és a kiszámíthatóságok ellenére is lehet megkapta volna a 4. csillagot is.



38. Ynitsed (2015-07-07 16:14.50) aaaaa
Fájtak az eltérések a könyvtől.Az egyetlen eltérés ami tetszett az az hogy Clarisse jól néz ki :D De különben szerintem nem volt olyan rossz mint amilyennek be lett állítva.


37. Pedro23 (2015-05-10 20:06.47) aaaaa
JAJJ...


36. Semprini (2014-08-10 19:21.42) aaaaa
Tudom, hogy nincs túl nagy becsülete ennek a filmnek, de nekem mégis tetszett. Kicsit olyan, mintha a Harry Pottert kereszteznék a Titánok haragjával. Már az első részben is bejött ez az ókori mitológia a mai Amerikában-feeling, tetszettek a kamaszos főszereplők, és hogy a film nem akarja mindenáron komolyan venni magát. A folytatás szerintem felülmúlta az első részt: pörgősebb, látványosabb és ráadásul még humorosabb is lett. A küklopsz-féltesó nagyon jópofa figura, de az első részből már ismerős Groover is futószalagon szállítja a poénos beköpéseket, ráadásul Annabeth mellé kapunk még egy plusz női főszereplőt Clarisse személyében, igaz, szerelmi szál valójában nincs, senki nem jön össze senkivel. (Hogy az Annabeth-t játszó Alexandra Daddario ebben a részben miért lett szőke, arra nem kapunk magyarázatot, de így is dögös, kár hogy a magyar hangja nem nagyon passzol hozzá, túlságosan kislányos.)
A fantázialények nagyon dizájnosak, a kedvencem a csikóhal volt, sajnos nem sok szerepe volt, elnéztem volna még egy darabig. Hogy mennyire eredeti a sztori, azon lehetne vitázni, sajnos a titánok harcában már elsütötték ezt a Kronosz feltámasztása-dolgot, de engem annyira nem zavart.
A trükkök és akciók látványosak, a történet tartogat néhány meglepetést, nem teljesen kiszámítható, a szereplők szerethetőek, egyszóval jó kis ifjúsági fantasy ez, úgyhogy tőlem megkapja a négyest.
7,5/10


35. Sötétszív (2014-07-22 17:22.42) aaaaa
Nekem az első része jobban tetszett, mint ez. Elismerem, hogy látványosnak, látványos, de ez minden pozitívum, ami erről a filmről elmondható. Egyszer azért meg lehet nézni.


34. Samen19 (2014-04-07 14:35.56)   - (válasz XXX007 25. hozzászólására)
Nem lesz több része. :(


33. Samen19 (2014-04-07 14:32.40)  
Sziasztok rajongók!
Mindenek előtt éljen Rick Riordan, aki megalkotta e remekművet.
Klassz volt a megjelenés, a sztori meg minden, viszont könyvben sokkal, de sokkal jobb. Az első két rész szinte teljesen eltér a filmtől, a maradék 3 kötet pedig maga a megvalósult izgalom, hősiesség és sokat tanít az olvasónak. Valóban van benne pár jelenet, amit Kleinlandia is említett előttem, ami nagyon hasonlít a Harry Potterhez, de véleményem szerint Percy megújította kicsit és továbbvitte azt az élményt.
Sajnos nem lesz filmes folytatása a sorozatnak, de mindenképpen érdemes elolvasni a könyveket!

Éljen soká Logan & Ani!


32. Kleinlandia (2014-04-06 11:53.10) aaaaa
hát... kicsit nagyobb cuccra számítottam. nem tom ki vette észre, de szerintem voltak benne Harry Potter koppintások: az a taxi gyanúsan emlékeztetett a Titkok kamrájából a repülő kocsira, vagy akár az Azkabani fogolyból a buszra. Plusz az a csomagelosztó is abba a filmbe illő fílinget adott.
Látványosnak látványos volt, poénok tekintetében kicsit gyengébb, mint az első... és szerintem összességében is jobb volt az első xd


31. Tjunior (2014-01-19 17:11.04) aaaaa
Magabiztosan hozza az első rész fergeteges színvonalát. Ez talán egy picit látványosabb, viszont pofátlanabbul másolnak le filmeket. Konkrétan a taxis jelenetet egy az egyben a Harry Potter 3 kóbor grimbusz jelenetének lenyúlása.


30. KongFan (2013-12-16 23:11.21) aaaaa
Spoileres de nem sokat számít.
Nem gondoltam volna, hogy az első résznél lehet nagyobb hulladékot összeszarni.
Mekkorát tévedtem!
A karakterek mind idióták, és idegesítőek, természetesen sablonosak is, nehogy már véletlenül szimpatikus legyen valamelyik. Vagy érdekeljen a sorsuk. A fiatal "színészek", inkább keressenek más pályát, mert itt semmi keresnivalójuk.
A CGI kifejezetten ronda, az a mókus-farkas-ember skorpió farokkal valami nevetséges volt, meg az LSD vízi-csikó. De mecha-bika is kritikán aluli volt. Az akciók bénák, az egész film bugyuta. A humora talán az 5 éves kisgyerekeknek bejöhet.
A történet ostoba és előrelátható. A nagy okos főkolompos, egy hajón viszi Kronos maradványait, mi baj lehet belőle. Elvégre az ellenfele, csak a vízzel tud baszkurálni, semmi baj. Biztos nem tud így ártani nekünk. Vadbarom! Ahhoz képest, hogy ezek mind görög istenségek fattyai, szinte egyik sem tud semmit a mitológiáról. Vagyis a saját történelmükről elvileg... A párbeszédek kínosak. Majdnem szó szerint elhangzik ez: Apád megkért minket, mondjuk el neked, ne legyél mérges. Phfú baszd meg, micsoda bölcsesség! Részegen különb dolgokat hordok össze!
Szegény Nathan Fillionnak meg ebben kell égetnie magát elhízva, a remek Firefly és Serenity után. Szégyen! De legalább látszott rajta, hogy mennyire megveti az egészet!
Az már csak hab a tortán, hogy a modern kor, és a görög mitológia összekovácsolása eszméletlen módon nem működik. Már az elsőben sem működött de itt már nevetségesen rossz. Az a taxis buziskodás, meg a képernyőkön a feka fickó tógában... Félvér bankszámla meg a faszom tudja... Mi volt még? Ja, igen!
Amúgy minek egy félistennek tablet? Olyan dolgokat tudnának varázslatokkal összehozni, hogy ihaj, de tableten kell rákeresni, hogy Zeusz fa lányát mivel lehet kéregteleníteni. Medve anyám! Amúgy Zeusz jó nagy pöcs, hagyja "befásulni" a lányát, és a többi isten sem küld segítséget, hogy a kisgyerekeiket megvédjék a film elején. Okosak ezek!
Ez a film egyszerűen sértő! Bűn, amit a remek görög mitológiával tesznek, leszarom, hogy könyv volt, meg gyerek fantasy, ez szar! Ez nem ifjúsági film, ez szar! Ez nem szórakoztató, ez SZAR! Pont! A könyv biztos jobb, nem érdekel! Két film alatt nem tudtak értelmes dolgot összehozni, nem hiszem el, hogy jók azok az alapanyagok! Gagyi, unalmas, felületes, kidolgozatlan, jellegtelen, üres, lélektelen kiszámítható fostömlő úgy ahogy van!
Egy szerencséje van, hogy idén kijött a Movie 43, így megússza, az év legszarabb filmje díjat.
Hú de felhúzott!


29. Az utolso szamuráj (2013-12-14 18:13.35) aaaaa
Folytatva az első rész hihetetlen átgondolt logikáját-az hogy a ferde Zeusz istenvalagára lophat akármilyen villámot,aki nem tudja magáról,hogy köze van hozzájuk?????-a második rész nagyban megfejeli a dolgot olyasmikkel,hogy a főgenyócska félúrfi legnagyobb problémája,az apja nem beszél vele:miért is tenné,mikor nem szólhatnak hozzájuk???
Pár ezer év alatt meg egy küklopsz szeme regenerálódik,Polüphémosz-t ugyanis valami trójai falógyáros megvakította útban hazája felé....ha már görög istenek meg mitólógia ....
Arra gondoltam,míg ezt a szó szerint vacak ifjúsági fantasy-t néztem,hogy az effektmágusok,trükkösök munkája egyrészt a legirigyeltebb másrészt a legmegalázóbb,ugyanazon ok miatt.Csodákat,gyönyörű képeket,látványt teremthetnek hogy aztán pont több hónapnyi munkájukat egy ilyen...gagyiba lássák viszont,hisz a rendezéshez,színészi játékhoz forgatókönyvhöz stb közük már nincs.A Percy Jackson második része néhol míves CGI megoldásokat mutat-néhol meg mondjuk nem...-és azt se állítanám,nincs jó ötlet benne:de amit mégis kihoztak belőle,az valami ótvar gagyi.
Hülye párbeszédek,kékszemű színészvéglények összeokádott sztori meg tiniszellem az egész mozi alatt.Valahogy semmi nem áll össze egésszé,ami például egy Harry Potter mozi esetében lazán működött,itt minden érdektelen,buta,unalmas,felesleges.
Talán épp ezért a logikát is kár számonkérni rajta,franc se tudja,a kiszúrt szem regenerálódik,naná.


28. Langelus (2013-12-05 21:44.12) aaaaa
Az a szájszerű víziszörny, aminek Jackson és a többiek a gyomrában rekednek szinte hajszálra olyan, mint a Sharlakk A Jedi visszatérből.


27. ZsD (2013-12-05 20:35.08) aaaaa
Nagyon bugyuta, akár az első rész. Mesefilmnek elmehetne, ha nem mindenki által ismert mitológia motívumokat használna. A görög mitológia helyett mást használva, akár még jó szórakozás is lehetne, csak ez közel sem hasonlítható a HP sorozathoz, az egész jól ki van találva, elég körülményesen körbeírva minden, itt meg össze-vissza dobált történet, gagyin kivitelezve, és irtózatosan nagyon kiszámíthatóan.


26. Beszko (2013-11-23 22:03.48) aaaaa
Én ezt valamiért nem tudtam komolyan venni.Ha azt látom, hogy fiatalok szerepelnek egy filmben ami nem gyerekes vagy vígjáték azt nem tudom elfogadni.Persze ez nem jelenti azt, hogy rossz volt a film csak alapból nem vártam tőle semmit.A látvánnyal nem volt gond, a színészek nem voltak rosszak és a történet is elment.Én azt mondom unaloműzőnek tökéletes, de aki nem nézi meg nem veszít semmit.


25. XXX007 (2013-11-23 20:40.31) aaaaa
Amilyen jó volt az első ez pont olyan rossz remélem h a 3.jobb lesz.


24. J-rex (2013-11-06 17:18.21) aaaaa
Nekem az első rész sokkal jobban tetszett, ez a második olyan összecsapott volt.


23. Brundle (2013-09-29 19:46.17)  
Én ma láttam ezt a részt moziban, simán nem 3D-ben de attól függetlenül is jó volt szerintem legalábbis. Tegnap láttam az első részt itthon mert korábban soha nem láttam, és így mind a kettőt ismerve talán nem mondok újat azzal hogy, ez lesz a fox stúdió harry potter szériája, mert az eredeti könyvek szerzője 2005 óta aktívan ontja magából a percy jackson kalandjait, és sok kötetet megírt már azóta az első könyv óta. Szóval jó volt a film és kíváncsi leszek a harmadik filmre, mert van egy olyan érzésem hogy a fox nem hagyja veszni ezt a szériát, és a harmadik kötetet is át adaptálja a mozivászonra amint tudja, és idővel a többi könyvet is minden bizonnyal.


22. Szilvi74 (2013-09-07 23:42.59) aaaaa
Szerintem pedig teljesen szórakoztató volt.
Épp, mint az első rész.


21. Langelus (2013-09-06 08:43.44) aaaaa
Ez egy pocsék film újbóli eljátszása, csak más helyszínen. Semmit nem tanultak a készítők.


20. Tpet (2013-08-29 08:59.02)  
Én nem láttam az előző részt, de ez tetszett :) Persze, a cselekmény érdekében kellettek a pontatlanságok, és a aki nem ismeri a mitológiát, azt könnyen be lehet etetni... Amúgy meg nem történelmi filmnek készült.


19. Tomportumor (2013-08-20 23:49.48) aaaaa
Igazából mondhatni kellemeset csalódtam. Én mindegyik könyvet elolvastam és szeretem is őket és az első filmfeldolgozás eléggé gyengére sikeredett. Most persze több lehetőség volt a látványelemekre és ezt ki is használták. Nem tudom,hogy a pezsgő a sör vagy 3D élmény miatt de nekem nagyon is tetszett.Persze néha nem értettem a mitológiai pontatlanságokat amik igazából teljesen feleslegesek voltak (pl. a 3 főisten győzte le Kronoszt miközben , akinek van egy kis alap műveltsége tudja,hogy csak Zeusz majd kihúzta a tesóit)mert nem kerültek el ezzel semmi magyarázni valót. Szóval én fejlődést éreztem , azt mondom érdemes megnézni moziban.(persze nem többször)


18. Gerbo777 (2013-08-16 20:30.30) aaaaa - (válasz Rena-X 13. hozzászólására)
:)))


17. Rena-X (2013-08-15 21:58.47)   - (válasz Bejjjjjjja 16. hozzászólására)
"ha jobban ismernétek a görög mitológiát tudnátok"

Köszönjük, de nem vagyunk hülyék. Nem az volt a kérdés, hogy ki, vagy mi az, az örvény, hanem, hogy nagyon hasonlít a Karib-tenger 3. részében látható egyik jelenethez -.- Ennyi volt a felvetés, nem más.


16. Bejjjjjjja (2013-08-15 15:44.10) aaaaa
ha jobban ismernétek a görög mitológiát tudnátok hogy mint például az örvény az Kharübdisz, a történet pár része tényleg lopott de nem a HP-ből hanem az Odüsszeiából kicsit modernizálva.


15. Zuboly (2013-08-14 21:07.45)  
A mantikór-nak mekkora szerepe van a filmben?


14. Cpapp (2013-08-14 20:43.39)  
Mi ez?


13. Rena-X (2013-08-13 22:11.25)   - (válasz Gerbo777 12. hozzászólására)
Nekem is feltűnt, de látod mi van, ha szóba mered hozni. :D Jön az oltás.



12. Gerbo777 (2013-08-13 20:34.09) aaaaa - (válasz Rena-X 10. hozzászólására)
Persze, a Karib-tengerből lopott örvényes szarságról már nem is beszélek :D :D :D Peace :)


11. Anren (2013-08-09 15:19.13)   - (válasz Rena-X 10. hozzászólására)
Szerintem sem.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCute Unicorn, 2019-11-16 11:2540 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk