Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Casino Royale
- Mozi+, 14:10
A Pentagon titkai
- Filmbox Premium, 14:20
A segítség
- Cinemax, 14:35
Polár Expressz
- Film+, 15:25
Nagy Sándor, a hódító
- Film Mánia, 15:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Kifacsart filmcímek - szójáték
Leon, a profi - Kedvenc jelenet

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom aaaaa
Jennifer Lee aaaaa

 

Fórum - Egy különc srác feljegyzései - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
126. Michuu (2017-08-28 22:56.31) aaaaa
Egyszernézős tinifilm.
A soundtrack jó, és a főszereplő Logan Lerman se volt rossz, Ezra Miller kiválóan játszott, és jó volt látni Tom Savinit meg Paul Ruddot is. Viszont Emma Watsont még mindig túlértékeltnek tartom.


125. Rántott Birkaszósz (2017-03-09 21:59.11) aaaaa
Nem nagyon szoktam oda lenni a tinifilmekért, de ez itt most egész más volt. Nosztalgikus érzéseketkeltett bennrm annak ellenére, hogy Amerikában azért más a tinik élete, mint nálunk. Az életérzés viszont ugyanaz: a tartozni akarás valahova, a nincsenek korlátok, a barátok, a szerelmek, a bulik, a csalódások mind megvannak.
Kilógni a sorból nem is olyan rossz, mint ahogy hanyatt esni sem, ha van, aki elkapjon a végén.
Tetszett Emma Watson. Azt hiszem ez az első film, aminél ezt kijelenthetem, a szemöldökével kéz a kézben rontották el számomra a HP-t, azt pl sosem fogom neki megbocsájtani, de úgylátszik, képes fejlődni. Ezra Millertől még nem láttam rossz alakítást, nagyon tehetséges a srác.
Összességében remekül szórakoztam, kiváló volt.



124. N.Kriszta (2016-07-27 00:55.44) aaaaa
Nagyon tetszett,helyenként megríkatott,ami jó és a szereplőktől is az jött amire számítottam.A sztori okés de nagyon,nem éreztem tucatnak.


123. Törölt felhasználó (2016-02-14 11:45.32) aaaaa - (válasz Putyourhands 122. hozzászólására)
Azt meg tudom érteni, ha valaki csalódik egy filmben, mert nem felel meg az elvárásainak , mivel máshogy élte meg a könyvet. Arra viszont kiváncsi lennék, mitől szánalmas?
Ugyanaz írta a könyvet, aki ezt a filmet is kreálta, egyébként.


122. Putyourhands (2016-02-11 22:26.01) aaaaa
Nem hittem volna, hogy egy ennyire fantasztikus könyvből ilyen borzasztóan érdektelen, unalmas, semmitmondó, szánalmas filmet képesek csinálni. Kb. mindent kihagytak, ami a regényben jó volt!!
Hatalmas csalódás!!:(


121. Captain Al (2015-10-27 15:59.16) aaaaa
Emma és Logan szerintem tök jó párost alkotnak,ennek bizonyítéka ez a film.Bár maradtak tisztázatlan dolgok (jelenleg egy se jut az eszembe);kétszer is alkalmam nyílt megnézni eme varázslatos történetet.Kicsit több romantikával kicsikarhatták volna belőlem az 5* is.Mindent egybe vetve nagyszerű élményt nyújt a műfaj nagy rajongóinak (mint mondjuk nekem is).


120. Krisz papa (2015-02-07 23:26.12)  
Középiskola, srácok, csajok, barátok, buli, stb...
Gondoltam egy újabb tiniegyenamcsifilmegyveleg lesz, és már fejben fel is építettem az egész sztorit. Írtóztam tőle, nehezen álltam neki, de a címe, és szamuráj öt csillaga felkeltette az érdeklődésem. A Sráckor után csak reménykedtem, de ezután az alkotás után visszatért a hitem, hogy lehet a 21. században is értékes, generációhű, minőségi és élvezhetű fiatalokról szóló filmet csinálni.
Ez az alkotás elvarázsolt, mert film nézése közben teljesen elszakadtam a valóságtól, és hihetelen módon átéreztem a történéseket, miközben folyton járt az agyam. Járt az agyam, mert hiába tinikről szól a film, az én felnőtt környezetem gondolatai, érzésvilága, félelmei köszöntöttek rám vissza. A környezet és a karakterek hűek voltak korukhoz, mégis arra jöttem rá, hogy az évek múlásával, és rengeteg élettapasztalattal a hátunk mögött még mindig ugyanazokkal a démonokkal küzdünk meg, és lehet más terepen, más környezetben, de folyamatosan megvívjuk ugyanazokat a csatákat, mint a fiatalkori énünk x évvel ezelőtt. Jó volt nézni, mert amellett, hogy szembe kell néznünk önmagunkkal, nem szabad elfelejtenünk milyen kis örömökből áll össze az élet. Természetesen írhatnám, hogy tökéletes a történet felépítése, jól felépítettek, és kidolgozottak a karakterek, sok gyönyörködtető képsorral ajándékozott meg minket az operatőr, de számomra ezt jelentette ez a film, és nagyon jól esett. Köszönöm!


119. Geucsa (2014-10-20 16:00.22) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 116. hozzászólására)
Jó értékelés, minden szavával egyetértek. :)


118. Cima (2014-10-02 07:35.38) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 86. hozzászólására)
szívnék most szívesen!


117. The Duke (2014-07-22 16:20.55) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 116. hozzászólására)
Szép kritika!!


116. Az utolso szamuráj (2014-07-22 14:45.49) aaaaa
Rengeteg minden suhant át az agyamon,mire vége lett.
Hányszor szidjuk a tinifilmeket-persze nem alaptalanul.Néha le is nézzük a tiniket,mert már "érettebbek " vagyunk-akár én is.Rosszabb vagyok bárkinél,mondom.
Viszont ez a film is azt bizonyította be,ezek az alkotások közt is vannak remekművek:és ez bizony az.
Holott van benne egy meleg,továbbá a főhős is küszködik valami olyasmivel,valami olyan mély drámával,amit inkább lebegtetnek az alkotók:nála se tiszta,a gyerekkorban milyen traumát élt át(de azért sejthető)
Gondolatban elnézést kértem Percy Jackson-tól(Logan Lerman):úgy látszik,csak kihívás kell neki,és előbújik belőle a színész.Itt Charlie szerepében tényleg brillírozott,megmondom őszintén,mint egy görög isten hányattatott sorsú fia,nagyon idegesített.
A film pedig???Arról szólt,amit mindannyian átélünk valahol,mert hogy felnőtt emberek legyünk,bizony be kell lépnünk a 16-17-18 éves korba,másképp nem megy-hogy aztán magunk mögött tudjuk majd azokat az éveket.Jön az első szerelem édes íze,a szüzesség elvesztése,csók,barátságok,amelyek némelyike kitart életünk végéig sokuk meg nem,csalódások özöne:szóval az élet kicsiben de számunkra nagyban.Még nem vagyunk felnőttek,problémáink még nem megoldhatatlanok vagy durvák,mint később:de,mi akkor és ott értelemszerűen így érezzük.
Stephen Chbosky pedig tud valamit erről a korszakról,és tud róla filmet készíteni:nem tudom,mennyi benne önéletrajzi ihletés,de gyanítom,merített életéből-egy író a legpontosabban és legszebben arról tud írni,amit tényleg jól ismer.Ez a kis film akár kötelező is lehetne ennek a korosztálynak,szemben az Alkonyat,Hurok és egyéb,őket megcélzó hulladékkal,amik talmi értéket kínálnak:nem,ez a kis film olyasmiről beszél egyszerűen,viccesen,humánusan,drámaian,amit és amin el lehet gondolkodni,esetleg tanulni belőle.Nem írok díjra érdemes mondatot akkor,mikor azt mondom,pont ezek az évek minősége (is..) határozza meg,milyen ember,felnőtt valaki lesz belőlünk.
Ami azért,úgy hinném,fontos.
Mint ahogy fontos minden kapcsolat,szerelem,csalódás,remény,nevetés,szülői intés és jószándék,hisz jellemünk egy fazekaskorongon pörög és ezek alakítják azt bőszen-és sokszor megfellebbezhetetlenül a későbbiekre.


115. Imre 007 (2014-07-10 17:28.55) aaaaa
Nagyon jó film, csak ajánlani tudom! Emma Watson egyre jobb színésszé fejlődik. A filmzene is el van találva.


114. Limpi Sisak (2014-02-02 12:29.20) aaaaa - (válasz Reggnum 113. hozzászólására)
Imagine Dragons - It's time


113. Reggnum (2014-02-02 00:42.45)  
csodás film imádom :)
valaki nem tudja trailerbe 1:56nál mi az a zene?:)


112. Sötétszív (2014-01-04 16:13.57) aaaaa
Stephen Chvosky filmje igazán jó szórakozást nyújtott. Remek forgatókönyv, színészek, történet. Emma Watson itt jobb alakítást nyújtott, mint a Harry Potter bármelyik részében. Szóval többször nézhető, nagyszerű film. Maximális pontszámot érdemel.


111. Lily10 (2013-09-18 23:08.06) aaaaa
Én nem sokat vártam ettől a filmtől de szerencsére nagyon kellemeset csalódtam:) A Patrick nevű figurát imádtam és a film vége nagyon tetszett. Rég sírtam már így egy film miatt.


110. Ivy (2013-08-30 00:41.55) aaaaa
Bevallom, én Logan Lerman miatt ültem le megnézni, de valahogy éreztem, hogy nem fogom megbánni. Nagyon régen filmeztem már, a nyári szünetet nem éppen a szülőknek találták ki.
De éppen, talán 1-2 hete volt, amikor olyan hiányérzetem volt, hogy úgy néznék egy olyan filmet, ami felszabadító zokogásba fullad.
Már a 10. percnél facsarodott a szívem, nem tudom,m iért, olyan elesett volt ez a srác, és szörnyű lehet úgy nekimenni a giminek, hogy tudod, egy barátod sem lesz.
A cselekménye nem volt pörgős, de nemis vártam tőle, és én egyszer sem néztem az órámra, végig lekötött. Igaz, hogy a sztorija nem egyedi, gondolom Ámerikában kismillió ilyen srác él, de valahogy akkor is megindított az egész.
És Logan... nos, kétségtelenül előrelépés, bár nekem a Percy Jacksonnal sem volt bajom. De onnantól kezdve, hogy bekattan a végefelé, hát határozottan ígéretes. Emma Watson-t a HP-ben is imádtam, a Patrick-et játszó srác pedig állati volt, nem tudom,ki ő, de utánanézek,mert ismerős volt, talán láttam már valamiben.

Szóval igen, a felszabadító zokogás megvolt, azt hiszem, most már húzhatok aludni, hogy 6-kor felkelhessek karikás szemekkel.

Amúgy balfék módon magyarul töltöttem le, de majd bepótolom angolul is. :)))


109. Afrodita (2013-07-16 20:08.39) aaaaa
Kétszer álltam neki, nekem sajnos unalmas volt. Igaz, a Patrick nevű figura hatalmas, nekem is volt egy hasonló meleg osztálytársam, akit kedveltem :)


108. TomiXD (2013-06-23 15:40.58) aaaaa
nagyon nagyon jó, és tényleg a könyv és a film között nincs nagy különbség, mindkettő 5*:)


107. Blackberry19 (2013-06-16 18:30.11) aaaaa
Az egész film alatt az járt az eszemben, bárcsak ilyen barátaim lennének. Gyönyörű film és megindító. :)


106. Női Versenyző (2013-06-14 16:27.31) aaaaa
A filmről :)

Nagy reményekkel ültem le elé, de ezt sajnos nem váltotta be. Átlagosnál nem jobb. A történet sem egyedi, a szereplők elfogadhatóan játszanak, de eléggé sablonos a dolog. Sajnos sokszor vettem észre, hogy az órát nézem.

A zenék viszont tényleg jók.


105. Törölt felhasználó (2013-06-03 12:41.06) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 104. hozzászólására)
Való igaz, még akkor is, ha a változás mértékét illetően eltérő állásponton vagyunk, de alapvetően ebben egyet kell értsek.


104. Evile-Elvis- (2013-05-31 16:49.33)   - (válasz Törölt felhasználó 103. hozzászólására)
Egy a lényeg Lesthat. Minél tovább szívsz, annál jobban torzul a természetes személyiséged és egészségesebb sem leszel.


103. Törölt felhasználó (2013-05-29 16:18.54) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 101. hozzászólására)
extrém esetek mindig vannak, de én senkiről nem tudok, akivel előfordult volna bármi hasonló(személyiségtorzulás, epilepszia), pedig ismerek jó pár arcot akik régóta élnek vele. volt persze, aki bebaszva szívott életében először, szarul lett, és azóta soha. de akkor is úgy lett szarul, hogy előtte bevedelt majdnem 1 liter igénytelen old mans whiskey-t, szóval az sem lett volna csoda, ha csak szimplán már attól rosszul lett volna. én személy szerint nem tapasztaltam sem fizikai sem pszichológiai visszaesést semmilyen szinten az évek alatt, ezért állok ki amellett, a fű korántsem olyan káros, mint ahogy azt a hiedelem tartja.


102. Evile-Elvis- (2013-05-29 12:06.41)   - (válasz Evile-Elvis- 101. hozzászólására)
személyiségét.


101. Evile-Elvis- (2013-05-29 12:06.02)   - (válasz Törölt felhasználó 99. hozzászólására)
De okozhat igen komoly skizofrén zavarokat is...mondom ez mennyiségtől és embertípustól is függ. Komoly mennyiségben a cannabis a legnagyobb önkontrollal bíró zöldmágusnak is durván torzíthatja a személyiségedet és nem pozitív irányban - ez is tény.
De vannak olyan csókák, akik egy két spanglitól totál behülyülnek, sőt vannak akik epilepsziás rohamot is kaphatnak egyetlen triptől és viszlát.


100. Evile-Elvis- (2013-05-29 11:55.00)   - (válasz Törölt felhasználó 98. hozzászólására)
A cannabis kétségtelenül egy inspiratív drog. Művészi kreativitást és innovációt is eredményezhet, de én a szervezetedre való káros hatását ecseteltem.
És persze, hogy használják gyógyításra is, de az egy orvosilag indokolt és egy irányított/ellenőrizett folyamat, picit más az mikor te lövöd be a napi adagod csak úgy találomra, egy olyan anyaggal, amiről azt sem tudod, hogy miféle.
A patikában kapható gyógyszerek is károsak lesznek és drogokká módosulhatnak, ha indokolatlanul zabálják őket.
Elvis Presley is gyógyszerfüggővé vált és ezért halt meg.


99. Törölt felhasználó (2013-05-29 11:49.53) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 97. hozzászólására)
de nem okoz olyan szintű pszichikai függőséget, hogy orvosra/pszichológusra legyen szükséged, esetleg abban az esetben, ha egyébként sincs valami rendben a fejben. én tudom milyen fajta füvet szívok, volt már szerencsém néhány különbözőhöz, és ez nem az a sötétzöld vadhajtás, van benne kraft.:) ja, és tizenévesen minden nap dohányoztam(igaz, csak 2-3 szál), minden hétvégén ittam, most viszont kb. havonta iszok(mert nem szeretem a másnaposságot), dohányozni pedig már abszolút nem dohányzok, csak azt ugye, amit.:) szóval elnézve az előző életvitelemet a mostanival, mindenképp most vagyok egészségesebb.:) egyébként hány ember nassol édességet otthon, amikor ráér? szerintem elég sok.



98. Törölt felhasználó (2013-05-29 11:42.43) aaaaa
az előnyeiről ráadásul nem is beszéltem, számos betegség kezelésére használják(utána lehet nézni), és nem egy dokumentált esetben zsugorította a rákos sejteket! nem véletlen, hogy tavaly több államban legalizálták az usában, kezdenek rájönni az emberek, közel sem annyira káros, mint amilyennek hitték. az agysejteket pedig korántsem roncsolja úgy, mint az alkohol, sőt, mindamellett, hogy a rövid távú memóriát el tudja füstölni, képes stimulálni is, növelni az agyműködést. tudom, rengeteg gondolatmenetet szültem már meg így, és nem feltétlenül hülyeséget.:) igazából ősidők óta használják az emberek, csak a 20. században durvult el a cannabis-hoz való hozzáállás az emberekben, főleg itt keleten, ahol csendes, békés kommunizmus is honolt. elég, ha csak annyit írsz be a google-ba cannabis vs. alcohol, nem találsz olyan összehasonlítást, ahol nem az előbbi nyer, hatásait nézve.


97. Evile-Elvis- (2013-05-29 11:24.23)   - (válasz Törölt felhasználó 96. hozzászólására)
Orvosilag nem kezelhető a pszichikai függőség - ez is tény. Hát ez az, ha egyedül vagy és nincs semmi dolgod, akkor mi van (?) én nem kezdek csokit zabálni, mert nincs dolgom. Azt azért ne felejtsd el, akik már jointot szívnak, azok túlnyomó többsége klasszikus dohányos is és persze szeretik az alkoholt is - szóval ez azért komplexebb dolog.
Az alkohol mértéktelen fogyasztása káros, de nem a napi 1 üveg sör, a fűre viszont lazán rászoksz és ehhez bőven elég az a mennyiség amennyit te pippantasz és ezért veszélyes - napi 1 üveg sörtől te nem leszel alkohol függő.
Nem misztifikálom túl az erejét, ez THC tartalomtól függ, lehet, hogy eddig neked lightos füvet osztott a dilered, de mi van, ha egy nap után már ütősebb cuccost kapsz?
Más a helyzet, ha a füvedet magadnak termeszted - de az illegális:))


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMichuu, 2017-08-28 22:56126 hsz
KérdésekImre 007, 2014-07-10 17:252 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk