Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények
2022-es választás
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kopogó szellem 3. aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - Én, a séf - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. Vmiso (2022-08-16 08:07.01)  
Jópofa kis film, laza és könnyed.
Nem az a nevettetős fajta, mondjuk Jean Reno szamuráj külsővel durva volt :D




24. Semprini (2019-02-26 10:13.56) aaaaa
Ez a film olyan, mintha a franciák elkészítették volna a Pixar L'ecsó című animációs filmjének élőszereplős verzióját. A sztori úgyszólván minden lényeges elemében hasonlít, az egyetlen jelentős különbség az, hogy a főszereplő szakácspalánta nem egy női szakáccsal jön össze, hanem már a film kezdetén nős és várják az első gyermeküket.
Elég nyilvánvaló nyúlásról van tehát szó, ami végülis nem sokat ront az élményen, a film nézhető, franciásan könnyed, van egyfajta bája, csak egyrészt nem igazán nevezhető viccesnek, másrészt mindkét férfi főszereplő eléggé irritáló. Ez persze nem a színészek hibája, ők hozzák, amit kell, egyszerűen ilyenre vannak megírva. Egyik pipifakszosabb mint a másik, szóval hosszú távon elég nehéz őket elviselni.
Összességében egy erős közepest adnék rá, sok jobb francia vígjátékot láttunk már, a "gasztro-szubzsánerben" a csúcs alighanem a Szárnyát vagy combját Louis de Funes-től. Na, az tényleg felülmúlhatatlanul zseniális, ez sajnos a poros nyomába nem ér. De egyszer meg lehet nézni.
6/10



23. Törölt felhasználó (2015-12-28 19:30.12) aaaaa
Jean Reno-t szokás szeretni. Mert jó színész, mert van humora, van kiállása és úgy általában mindennel rendelkezik, amivel egy "jósvádájú", sőt, inkább sármos férfi rendelkezik. (mer' az tuggyuk már a Bakterház óta, hogy "Buga Józsi nem szép ember, de gavallér..., nos, Reno sem szép ember, de nem is ezért szeretjük)

Az "Én, a séf" meg tulajdonképpen egy bájos, ám kifakult Reno "humoreszk", amin lehet ugyan jókat mosolyogni, de ettől többre nem érdemesül a film.

Egy háromcsillagos, a kivagyiságot sem nélkülöző konyhafőnök küzdelmét követhetjük nyomon a modern molekuláris konyhával, a harmadik csillag - és hőn szeretett éttermének megtartásáért, amiben hathatós segítséget kap egy önfejű, ám határozottan tehetséges és megszállott, ám felettébb idegesítő, autodiktata szakácstól, akinek amúgy meg a feje tetején áll az élete. Ebből már azért nagyjából sejthető mind a sztori, mind a kimenetele, szóval nagy durranásra - a konyhán kívül - senki se számítson. Viszont könnyed és ugyanilyen módon feledhető történetre igen, és ha pont ilyesmire vágyik az ember, megtalálta a megfelelő filmet.
Fogyassza hát mindenki lájtos élvezettel - nem fogja megfeküdni a gyomrát senkinek.


22. Captain Al (2015-10-28 12:27.31) aaaaa
Könnyed vígjáték féleségre számíthat a néző,mint jómagam;nem is vártam többet. Rossznak nem mondanám. A japános jelenetet kifejezetten kedveltem, ha több olyan jelenet lett volna a filmben, hát talán még akkor sem változott volna a véleményem. Azért étvágy gerjesztő egy film, azt meg kell hagyni.


21. Johnny kapitány (2014-09-24 01:16.56)   - (válasz Langelus 20. hozzászólására)
Kevered a Downey Jr.-Robert Duvall féle idei A séf című filmmel.


20. Langelus (2014-09-23 09:17.20)  
Hol láttátok?


19. Mörisz (2014-09-22 23:11.57) aaaaa
Egy könnyed kis francia vígjáték a gasztronómia világából. Kiszámítható, ugyanakkor simán nézhető kategória,sokkal inkább, mint az amerikai társai.


18. Az utolso szamuráj (2014-06-06 15:29.36) aaaaa
Bevallom,20 perc után untam.
Ok:annyira vagyok szakács,hogy a keménytojásnál mérem a 10 percet.Komolyan.Egyszer csináltam palacsintát is,de mikor a harmadik nap is palacsintatésztát szedtek ki a konyhafüggöny mögül,eltiltottak ettől a szakmától.Nőmnek néha meglepiként előregyártott valamiket ki tudok sütni....haladás.
De,minden Jean Reno tiszteletem ellenére,ezen unatkoztam,és ezen Torrente megjelenése se segített.Mosolyogni se nagyon,csak néha,és volt olyan rész-például a japánnak öltözés-amin kimentem inni egy vodkát,úgy idegesített.
De,mert pazarul néztek ki az étkek,jár a 2 csillag.


17. Mozsika (2013-12-26 11:04.09) aaaaa
Az a francos francia falatozás!
Hát nálunk maximum a sznobok élveznék egy nagy tányéron azt a két kanálnyi falatkát meg a szósz - pöttyöket, de ez már más kérdés :D
Ami a filmet illeti, nem volt rossz. Egész kiszámítható volt, de egész laza. Volt benne egy-két megnevettető poén, de alapjáraton nem rezgett a ház a nevetésemtől. Inkább elkönyvelem egy aranyos kis vígjátéknak, ami egyszer, délutánra pont megfelelt.
Jean Renot én bírom, rajta kívül jó színész nem volt az alkotásban, de maga az atmoszféra azért aranyos volt.
Legyen hát egy közepes :)


16. Nyolcadik utas (2013-12-25 19:25.24) aaaaa
Alapvetően klisé halmaz.
Egyedül az a rész volt kimondottan jó, amikor álruhában tesztelik az "ellenséget", de ez kevés maradt üdvösséghez.
Szigorúan egyszeri megnézésre ajánlott.


15. Lilllllibulllli (2013-12-24 11:43.31) aaaaa
ártalmatlan francia gasztro-vígjáték két remek főszereplővel


14. Bernike96 (2013-07-11 08:09.51) aaaaa
Szerintem nagyon jóóó film:) Kellemes kikapcsolódás!


13. AlekSeJ (2013-01-04 23:18.55) aaaaa
Szeretem a hasam, többek között azon keresztül is el lehet jutni a szívemig, bár nem tudom, hogy olykor mit esznek le a tányérról egy ilyen specialitás kóstolása közben. Bár igaz, nem mindenhol zabálnak, mint nálunk, vannak azért olyanok, akik egy ízorgiának sokkal jobban örülnek. Mi tagadás, párszor hangosan felkorgott a gyomrom a film közben, szívesen végigkóstoltam volna az összes ételt, csak a mennyiséggel lenne bajom. Jean Reno azért nagy színész (volt), tipikusan azok közé tartozott, akik bármilyen szerepben tündökölhetnek. Ugyan a játékidő nem valami hosszú, és elég gyermeteg a sztori is, de estére kellemesen emészthető, egy-két poénnal fűszerezve ajánlatos kikapcsolódás bárkinek. Karakterek szerethetőek, utálatos figura egy sem. Többek között azért is szeretem a francia vígjátékokat, mert nem az erőltetett, lerágott csont poénokkal operálnak a filmjeikben. E két főszereplő mimikáján többször húztam mosolyra a számat, mint az utóbbi egy hónap vígjáték szennyein (bár vígjátékot sem sokat néztem, hiszen értelmes sincs egy sem). A három csillagom ugyan nem sok, de ettől függetlenül élveztem a filmet, a színészeket, az ismeretlen hozzávalóktól hemzsegő kajákat.. és ha már csillagok, akkor ez a három is annyira előkelőnek mondható, mint a filmbéli lagarde 3 csillaga. Aki még nem látta, az nézze meg, kellemes kikapcsolódás (ildomos ennivalót is bekészíteni a film mellé…)


12. PszichoTrance (2012-11-13 07:40.36) aaaaa
Nekem tetszett a film. Igaz szakmai elhivatottsággal álltam neki :) Voltak benne mosolygós poénok, szép konyha, csapatmunka és gasztronómia.


11. Spielberg (2012-11-10 23:47.59) aaaaa
Gasztronómia, franciák, Jean Reno...
Ha a franciák értenek valamihez az a konyhaművészet, ilyen műgonddal és hozzáértéssel készíteni az ember alapvető szükségletét, az ételt csak ők tudják igazán. Öröm volt nézni ahogyan a szereplők beszélnek, előállítják a számomra majdhogynem ismeretlen alapanyagokból a jobbnál jobb ételkölteményeket.
A franciák egymás után gyártják a tökéletes vígjátékaikat, tavaly volt a (megkockáztatom!) talán minden idők legjobb vígjáték-dámája az Életrevalók (meg lehet nézni hol áll itt az oldalon), ami kenterbe verte a teljes amerikai romantikus, meg trágárságokkal teli agyatlan ás bugyuta röhögés erőltető éves áradatot, nem is firtatom tovább miért. Ez a film is hozza amit, kell vicces, aranyos, néhol már-már bűbájos is, de az ész szerű határokon belül. A szereplők beköpései és a komikus helyzetek nagyon el vannak találva és nem kell hozzá meztelenség, káromkodás, gusztustalanság, mint azt a tengeren túlon teszik napi szinten a vígjátékokban (jó azt leszögezem nem ez a produkció fog milliókat kaszálni a pénztáraknál, de talán nem is kell, nincs itt akkora költségvetés).
Jean Reno öregszik, de jó értelemben, elegáns, jópofa és magabiztos, társa Michael Youn is jól hozta karakterét és a többiekre sem lehet panasz.
Na és a főzés, mert hát ez a főtéma, Gordon Ramsey is tanulhatna néhol (tesznek is felé egy kis paródiát, amolyan franciásan, mert hát a "puding fejek" tán mégsem lehetnek jobbak :D). A film egyértelműen céloz és tiszteleg, Louis De Funés alapművére, a Szárnyát, vagy combját-ra, hiszen abban is a műkaja, a molekuláris gasztronómia ellen küzdöttek a hagyományos francia konyhával szemben.
Érdemes megnézni, rászánni egy estét, garantált a szórakozás, nem beszélve arról ha kinyitunk hozzá egy jó vörösbort, nekem nagyon passzolt a filmhez. Bon Appetit!


10. Türkiz (2012-10-22 14:36.54) aaaaa
Kellemes hangulatú,könnyed kis film,lehet jókat nevetni rajta,de tulajdonképpen ennél többet nem lehet elvárni tőle:)


9. Arpi77 (2012-10-19 19:54.16)  
A francia vígjátékok igazán szórakoztatóak, ez a film sem kivétel. Megmutatják, hogy trágárság és alacsony szintű testi poénok nélkül is lehet könnyed, mókás filmeket készíteni.


8. Kisjon (2012-10-18 13:59.58) aaaaa
Daniel Cohen rendező filmjében a történet nem is lehetne egyszerűbb, a kiszámíthatóság békés talaján hömpölyög a film, de nem is ez itt a lényeg. A hangsúly a mókán van, a jóízű könnyed humoron. Ezért érdemes megnézni a filmet mert ezt kapja az aki megnézni a filmet. A sok krimis akciófilm után Jean Reno zseniálisan szerepel ebben a könnyed, jó humorú vígjátékban, de társa Michaël Youn sem marad le tőle egy percre sem a bolondozásban. Én, a magam részéről nagyon jól szórakoztam rajta, megéri meglesni.


7. DInnyetimi (2012-10-15 19:38.33) aaaaa
Egy kis gasztronómia vígjátékba töltve, könnyedén elkészítve, franciásan, kis spanyol fűszerezés még mellé, kellemesen tálalva.
Nekem bejött.


6. Csabi_orsi (2012-10-01 13:09.05) aaaaa
lehetett volna jobb is :) persze volt olyan jelenet / pillanat amikor mosolyogtam...de ez kevés ahhoz hogy több csillagot kapjon tőlem..:)


5. Damaquir (2012-08-11 20:32.58) aaaaa
A humor rendben volt, de olyan öregecske lett, lassú. A hangulat pedig mindig ott volt térdmagasságban. Semmi furmány, extra, vagy ötletes nincs ebben a filmben SAJNOS.


4. Liz-i (2012-07-02 21:59.47) aaaaa
Naggyon jó, tipikusan remek, francia humorral. Egy percig sem unatkoztam rajta, pedig fenntartásaim vannak a vígjátékokkal.


3. Babzso (2012-06-23 22:55.06) aaaaa
ez egy jó hangulatú kis film.



2. Belluka56 (2012-06-23 21:25.11) aaaaa
A film semmi extra, készült már hozzá hasonló, ,a torténet kiszámítható, mégis egy stresszes nap után igazán kellemes kikapcsolódás. Jean Reno tényleg kiváló színész.


1. Tysonrichie (2012-06-23 11:16.03) aaaaa
Szeretem az ilyen főzős filmeket, Jean Reno még mindig kiváló színész.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2022-08-16 08:0725 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Én, a séf adatlap
Eredeti cím: Comme un chef
Évszám: 2012
Rendezte: Daniel Cohen
Szereplők: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, Julien Boisselier, Salomé Stévenin...

További információk

Szereplők fórumai
- Santiago Segura - Vélemények
- Jean Reno - Vélemények
- Jean Reno - Szinkronhangjai


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk