Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Zaklatás
- Film Café, 23:00
Gyilkos szezon
- Paramount Network, 23:00
A bosszú vérvörös keze
- Mozi+, 23:10
Phillips kapitány
- Cinemax, 23:20
A fogoly
- Mozi Klub, 00:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jethica aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Fórum - A nagy Gatsby (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
169. Stickfa (2023-02-12 08:11.32) aaaaa
Látványos, szépen megrendezett film.
Engem viszont valamiért nem kötött le, sokat unatkoztam rajta.
Egyébként a kevesebb, néha több.


168. The Bullet (2021-05-13 05:16.44) aaaaa
Engem annyira nem hatott meg.



167. Surika (2021-03-21 21:33.35) aaaaa
Gyerekek ebben a filmben kajak minden kitűnő. De a rendezes a forgatokonyv a szineszek es az operatori munka volt a legjobb. Viszont azert volt egy problemaja, a zeneje elegge illuzio rombolo volt. De ettol meg egy nagyon jo filmre sikeredett.


166. Miss Angel (2021-02-28 15:39.59) aaaaa
Szenzációs film,úgy felépítve az egész,a cselekménytől a kivitelezésig,hogy az ember legmélyebb érzelmeit mozgatja meg.
Számomra ez a film olyan ,mint az élet,ami többnyire nem igazságos,a jó szenved,vagy itt-meghal-az üres ,gonosz érzéketlen ember éli világát.
Gatsby ugye tisztán szereti Daisy-t,aki egy bizonytalan,könnyen megingatható egyéniség,egy olyan jellem,aki arra fordul,amerre érdeke fűződik.Szórakoztatja Gatsby ,azzal,amije van,a vagyonával,a rajongásával,imponál neki Gatsby heves ,szenvedélyes szerelme,de csak addig,míg baj nem történik.EGYből cserben hagyja a férfit,amint "rezeg a léc",pedig még az is az ő hibájából történik.Gatsby mindent megtesz,hogy megvédje és ezt ő ki is használja.
Tom,a férj,egy még jellemtelenebb és kegyetlenebb figura,képes "elpusztítani"egy embert csak azért,hogy ne veszítse el azt,ami az övé,vagy amit inkább ő a saját tulajdonának tart:Daisyt.
Gatsby félelmetesen tiszta jellem aki mindent feláldozna egyeztlen álomért és egyetlen emberért,akit szeret,szíve minden szerelmével.Ilyen ember a valóságban nem is létezik,de talán ettől ennyire szép ez a történet,na meg attól,ahogyan Nick és Ő egymásra találnak.Mert Nick az egyetlen,aki értkeli Gatsby jellemét,aki aztán csodálja és felnéz rá....
Megható,figyelemfelkeltő történet,és főleg elgondolkodtató,mert vannak benne olyan elemek,amiket a való életben is felismerhet az,aki nyitott szemmel jár,mennyire egybeesik egyes szereplők jelleme,egyes valós embertípusok jellemével.
Imádtam az egészet:) Kiválóan felépített történet és kiváló rendezés.Mindennel együtt 10***,vagy még annál is több .)


165. Elizabeth500 (2018-07-16 21:55.26)  
Ennek a filmnek olyan erős és kellemes hangulata van,hogy az valami fantasztikus.
A története és a látvány is remek,az alakitasokrol nem is beszélve. Nagyon szeretem ezt a filmet 🙂


164. TurboHagyma (2018-07-16 12:21.32)  
ja az öl és a halálba visz az ugyanaz.... XD Bocs.

De ne vigyen, mert mindig van jobb akire a másik vágyik, csak meg kell találni.


163. TurboHagyma (2018-07-16 12:20.18)  
A filmről annyit mondanék hogy nagyon jól sikerült. Átérezni a drámai szálat, a feszültséget. És bizony a szerelem nem minden, tönkretesz, öl nyomorba dönt és halálba visz.


162. Zsikréka (2018-07-16 10:07.16) aaaaa
Tetszett. Nagyon is. :)
Spoiler gyanús:
Nem értem a Daisy iránti heves, negatív érzéseket. Ő egy férjes asszony, a házassága ugyan boldogtalan, de van egy kislánya. A férje többszörösen csalja őt és, amikor feltűnik a régi 'kedves', visszavág neki. Boldog egy rövid időre és így mond olyasmiket, hogy el akar szökni, bárcsak így maradna, stb... Gondolom, akkoriban nem csak úgy kiugráltak a házasságból, fontos volt a pénz, a felmenők, a hírnév...
Ellenben Gatsby beteg, ez tisztán látszik. Ez a megszállott nagyzási mánia, a szegény gyermekkora miatt, az a görcsös reménykedés még az utolsó reggelen is...
Onnantól kezdve, hogy bűnössé (gyanúsítottá) vált, mert a nőt az ő autójával gázolták el, (szerintem véletlenül), Daisy számára nem lehetett Gatsby a jobb döntés. Ha kiderül és előveszik miatta, börtönbe kerül, eladósodhatnak, jobb esetben egész életükben bújkálniuk kell... Nem választotta volna Gatsby-t.
Hogy a férj ennyire bosszúszomjas volt, az valóban tragikus. Összességében Gatsby az áldozat...
Tetszett, hogy a filmzene is segített fenntartani azt a feszült, felfokozott hangulatot... Izgalmas volt, még úgyis, hogy az első perctől tudtuk, valaki a végén meghal.


161. Zsikréka (2018-07-15 13:09.03) aaaaa
Tetsz


160. Dark Bakter (2018-01-22 10:10.52) aaaaa
Tökéletes mozi! Luhrmann úrtól a Romeó és Júliát és a Moulin Rouge mozit is nagyon kultiválom! És jelen alkotással is zseniális filmélménnyel ajándékozta meg a nagyérdeműt.
A látványvilág pazar, a hangulat és a zene egyszerűen zseniális! A kor megidézése hibátlan! Persze néha túl harsány, néha valóban túlzó, de valahogy ez engem nem zavart!
A színészek egytől egyik fergeteges és nagyszerű és hiteles alakítást nyújtanak! DiCaprio frenetikus, Maguire, Edgerton is erős alakítást nyújt!
A történet egyszerűen zseniális! Tegnap a barátnőmmel néztük meg - én már láttam, ő még nem látta eddig - nagyon bejött neki a film, mondta is, hogy az erdeti Fitzgerald művet is megpróbálja beszerzni és elolvasni.

SPOILER!

Mert Gatsby sztorija egyszerre magávalragadó és szívbemarkoló, mit meg nem tesz az ember egy nőért, mi mindent feláldoz, és bevállal a szerelem oltárán..... És végül megéri? Kap érte valamit? EGY GOLYÓT BASSZUS!!!! Gatsby egy álomnak, egy vágyálomnak szenteli az életét, mert vakon bízik benne és hisz abban, hogy Daisy, szerelme tárgya, viszonozni fogja azt az érzelmi pulzust, amit ő nyújt és érez irányában... De a nő egy megalkuvó, álszent, becstelen sznob, a hanzugságok luxusában élő picsa! Pedig még egy szörnyű balesetet is átvállal Gatsby, de ő nem adja fel a pénzt és a kényelmet... Pedig Gatsby a legnépszerűbb, legismertebb fiatalember New Yorkban, mindenki ismeri, mindenki kedveli... Hm... Annyira fájdalmas, hogy mit jelenetenek ezek az "emberi kapcsolatok" abban az időben, hiszen a végén a temetésén egyedül Carraway van mellette... Ő az egyetlen aki igazi barátja volt, aki barátságból segített neki, és nem várt érte semmit!
Akit én is sajnáltam Gatsbyn kívül, az az autószerelő. Szegény manipuláható emberke, aki egy trauma következtében, hagyja hogy önjelölt gyilkossá váljon, bár tett után ő sem él tovább... Vajon Buichkenen megfogja tudni valaha, hogy ki okozta szeretője halálát?
Annyira jól felépített dráma az egész. Tipikus sok hűhő semmiért, mert Daisy nem érdemli meg azt a sok mindent amit érte tesz Gatsby... Jól megérdemlik egymást a férjével!
POkoli jó korrajz, ahol mindenki becstelen és számító, sok a ribanc, a szesztilalom egy képmutató topzódás, és annak ellenére hogy Gatsby milyen körökkel áll kapcsolatban, valahol ő az egyetlen tiszta lelkű figura az elit bagázsban...
Nekem nagyon bejött a film, másodjára láttam, de ugyanolyan pozitív filmélményt adott... Erős szinészijáték, pazar látványvilág, remek zene és egy bitang jó sztori! Csak ajánlani tudom mindenkinek.


159. Rántott Birkaszósz (2017-05-10 21:19.08) aaaaa
Nagyon régóta a megnézendő filmek listáján volt már nálam, nem tudom, miért vártam ennyit. Annak ellenére, hogy hatalmas adagban kapunk mindenből, bejött, a színészek, a színek, a zene mind remek. Amikor az ingdobálós résznél megszólal Lana del Rey, az valami egyszeri és megismételhetetlen élmény volt számomra. Néha egészen túlzó, de egyébként nagyon rendben volt ez.


158. Pocsolya ugró (2017-02-27 23:13.59) aaaaa
Minden filmnek van egy története, most konkrétan a kivitelezést értékeltem, a történet bemutatja a mai világ keserű pénzéhségét és hogy a szerelmet bizony meg lehet venni. És nincs olyan összetartó igaz szerelem ami a pénzt háttérbe tudja szorítani.

SPOILER

A legjobban a felszarvazott autószerelőt sajnáltam, ahogy a negatív karakter megvezette.
Egyébként tele volt ribancokkal a film. Dehát a való világ sem különb.


157. Pocsolya ugró (2017-02-26 22:57.08) aaaaa
Ez az a film ami csak moziba való, DVD-n pedig annyira már nem látványos és nem érdekes. Konkrétan egyszer nézhető film.

SPOILERES lehet

A történet ugye a 20as években játszódik (egyik kedvenc korszakom). ÉS olyan zenék, bulik vannak benne amik egyáltalán nem jellemzőek a korra. Valamint a ruhastílusok, meg úgy az egész világ amiben játszódik nagyon modern.
A története nem rossz, én moziban láttam először, mondjuk a mellettem ülő csaj jobban érdekelt akivel randiztam, de ez most mellékes, azért a filmre is figyeltem XD DVD-n már nem ütött akkorát. Kb a csajjal én is úgy jártam mint Gatsby, csak engem nem lőttek le.

Caprionak van sokkal jobb filmje is. Ez olyan átlagos és felejthető.


156. HMáté33 (2016-12-30 20:41.47) aaaaa - (válasz Francika91 154. hozzászólására)
kár, hogy a fájdalmas igazság húzza le a filmet, mikor úgy érzem, nem is vonod kétségbe a látottak "realitását".


155. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2016-12-28 12:34.22) aaaaa
Aki még nem látta a filmet, az EL NE OLVASSA FRANCIKA KOLLEGINA HOZZÁSZÓLÁSÁT, MERT EGY ICIPICIT SPOILERESRE SIKEREDETT!


154. Francika91 (2016-12-28 12:24.19)  
Sziasztok..gondoltam írok 1 véleményt.
Miután megnéztem ezt a filmet, azonnal gondoltam, hogy muszáj írnom véleményt. Annyira fel vagyok háborodva, hogy az valami hihetetlen. Ezért inkább regisztráltam ide is. Az egész film alaptörténete tetszett..sőt nagyon is. Viszont a vége közeledtével annyira mérges lettem. Ha azonnal beismerte volna, Daisy, hogy ő ütötte el a hölgyet, akkor talán még Gatsby túlélte volna ezt az egészet, a végén még el se ment Daisy, Gatsby temetésére. A nagy \'szerelme\'..aha persze. Ez a minimum szerintem még ha ex-ről is van szó, hogy elmenne a temetésre. De mintha mi sem történt volna, ment tovább az egész történet. Mondhatni, hogy a háromnegyed történet arról szólt, hogy Gatsby mindent, a házat is beleértve Daisy kedvére akart tenni, miatta valósította meg ezt az egészet, és ezt közölte is Daisy-vel. De ő, nem elég hogy megölték szegény Gatsby-t, még azt a k***a telefont se vette fel, hogy meghallgassa mikor lesz a temetés. És ahogy megszokhattuk volna a mai világban, ismét a pénz beszélt, és hát olyankor meg persze, hogy mennyire szereti Tom-ot. De ez, hogy még a szeme se rebbent fel, mert Gatsby meghalt. DE AZÉRT MONDJA, HOGY SZÖKJENEK EL. Kész röhej de tényleg. Nem is tudom mikor voltam ennyire felháborodva egy filmen. Szóval a film lényege, hogy lehet bárkit bármennyire is szeretni, kitartani mellette, akár úgy is, hogy több éven át 1 nőre se nézni, mindhiába való mert a pénz..na a pénz az mindent megold. Az az élet feltétele..és hát a szerelem, az ugyan már. Nem vagy pénzes szarba se néznek. :D A csaj 1 hülye ribanc, csak a pénz érdekelte, meg néha a szex Gatsby-vel. Na az bezzeg jól esett neki. Kész röhej az egész. Jobb filmre számítottam, a vége az teljesen 0 volt számomra. Ez az én véleményem, mindenkinek 100%, hogy eltérő. :)


153. Natalie Wood (2016-11-13 18:32.01)  
Giccses fos.


152. Vbacs (2016-03-28 10:03.56) aaaaa - (válasz Independence 150. hozzászólására)
Egyetértek, de én is ezt mondtam, hogy itt most értelmet láttam a giccsben, a felfokozott hangulatban és a bazsa audiovizuális kavalkádban. Bele tudtam szokni és együtt tudtam tartani a karakterekkel.
Nekem itt csak azzal volt a bajom, hogy ennek ellenére nem igazán akart mélyülni a történet. Gyakorlatilag a szerelmi szálak érzelmi hullámzása mellett a majd 2 és fél órás játékidőben nem igazán fordítottak másra nagy figyelmet. Pedig örültem volna még több New York ábrázolásnak, egy kis társadalmi kontextusnak, mert az elején még jobban felhívták erre a figyelmet. Gazdag színesbőrű fiatalok egy luxuskocsiban, proletár környék egy furcsa "nagy Testvér" szerű plakáttal a háttérben....szóval mesélhettek volna még erről a new york-i időkről. A szesztilalom, és Wolfsheim bűnbarlangja is több időt érdemelt volna. De ettől eltekintve nem voltak problémáim.

Az Ausztráliának csak a végét szoktam elkapni, ha megy a tévében. Annak alapján nem tudom mit gondoljak róla, de a giccs már ott is erősen feltűnik. A Moulin Rouge-zsal engem vallatni lehet. Ha azt nézem, akkor az érzékszerveim nincsenek harmóniában egymással, pedig önmagában azt sem tartom rossz filmnek, csak az ábrázolás módja őrjít meg.


151. Nevada Kid (2016-03-27 18:28.58) aaaaa
..Tökéletes film.. ..úgy ahogy van..

..Aki élt át már reménytelennek tűnő szerelmet,vagy egy elrontott illetve véget ért kapcsolatot szeretett volna újra indítani.. ..a világ és a józan ész minden ellenkezése ellenére.. ..az tudja értékelni igazán..

..Szerintem igazi lélekbemarkoló és megindító film.. ..Tökéletes szereplőgárdával és azok tökéletes alakításával..

..Gyakorlatilag hibátlan.. ..Mint egy tökéletes testes ízletes vörösbor.. ..Csak kell érteni hozzá hogy milyen úton-módon fogyasztandó..

10/10


150. Independence (2016-03-27 08:22.07)   - (válasz Vbacs 149. hozzászólására)
Baz Luhrmann filmes "nyelvezete" talán egy szóval jellemzhető..., modoros.
Miközben nagyrészt - majdnem teljesen - egyet értek az Álatalad leírtakkal, annyit jegyeznék meg, hogy az az audiovizuális orgia, ami pofán vágja a nézőt a játékidő első negyedében, jelen filmben célorientált, és funkcionális.
Tökéletesen érthető, hogy vannak befogadók, akik ezt a tömény retina és dobhártya borzolást nehezen tűrik, soknak érzik.
Ellenben, ha van türelmük egy kicsit kivárni, a karakterek elkezdenek életre kelni, és a történet nekiáll elmesélni önmagát, magyarázó segítség nélkül is, mert a látványzuhatag ebben a moziban érzékeltetni, megértetni próbál, sok keresettséggel, ám kétségkívül imponáló profizmussal.

Tetszik a CGI kalitka kifejezés, találó, és valóban, a színészeket ez jottányit sem zavarja.DiCaprio amúgy is rendelkezik azon ritka mesterségbeli tudással, hogy nem a film formálja őt, hanem ő a filmet!

Veled szemben engem a Moulin Rouge nem émelyített, olyan tökéletes giccs, aminek megbocsátható, hogy az...:)

Ellenben az Ausztráliától a hideg rázott, úgy éreztem a megtekintése után, hogy jó darabig nem akarok alkonyati fényben fürdő és tündöklő, érintetlen, vad tájat látni...

Inkább a 4-6-os villamos!Az legalább a maga módján valószerű...:)

Aki nehezen fogadja be a "luhrmanni" látásmódot, az kerülje el messzire azt a mozit, mert "tevékenyékedésének" mélypontja...:)


149. Vbacs (2016-03-24 12:04.24) aaaaa
Baz Luhrmann az a rendező, kinek ízlése még sosem találkozott az enyémmel munkássága során, és valószínűleg sosem fog. Ő a kontrasztok embere, egy olyan ember, akit legjobban azokhoz a meleg vagy biszexuális stylistokhoz lehetne hasonlítani, akik feladnak rád mindenféle nevetséges hacukát és az arcodba mondják, hogy hiába áll neked bénán, akkor is ez a divat. Giccsparádé, teátrális előadás, színkavalkád, egyszóval egy igazi émelyítő riói karnevál minden egyes filmje. Valami eltemetett régi stílust próbál visszahozni, amit ha akarna sem tudhatna ennél modernebben közvetíteni.

Ez az első alkalom, hogy ebbe az érzésbe bele tudtam szokni egy idő után. Pedig nagyon próbára tette ezúttal is az ízlésemet. Green boxban úszott az egész film, és talán 2x éreztem egész idő alatt, hogy valódi megépített díszletben járunk - ez eléggé zavart. Ezt a zöldháttér technikát teljes mértékben kihasználta. Vibráló, hamis színek és világítások, a giccs palettájának minden színében úszott a környezet az első perctől az utolsóig. Drága, profi színészek, szép nők, kastélyok, a téma ellenére a legmodernebb módon átdolgozott zenék, méregdrága bollywoodi gigasztár szerepeltetése 4 percre, szóval egy nagy rongyrázás volt Luhrmann részéről a Gatsby. De hát nem erről szól az egész? A Gatsby történet egyik fő eleme bemutatni a 20-as évek multimilliomos fiataljainak romlottságát, New York társadalmi rétegeinek differenciálódását, és a szemtelen mennyiségű pénzkidobást. Ahogy DiCaprio mondta a másik 2013-as filmjében: ez csak konfetti. Így végre értelmet is nyer ez a felhajtás, sokkal inkább, mint anno a Moulin Rouge-ban, amitől azóta is émelygek.
Sajnos nem olvastam a regényt, így nincs jó viszonyítási alapom, se nem láttam teljes egészében a 74-es filmet, de így látatlanban is tudom, hogy az egy korhűbb ábrázolás lehetett. Mondjuk itt nem zavartak a modern elemek, szerintem a zenéket kifejezetten igényesen komponálták meg a mai ízlés számára. Megvoltak benne a régi elemek is, de egy 21. századi partyban is megállnák a helyüket. Jobban illett ide ez a stílus, mint anno a Moulin Rouge-ba, vagy a Rómeó és Júliába.
Még a pozitívumok közé tartoznak az alakítások. Hiába voltak bezárva egy CGI kalitkába, a játékukat nem zavarta. DiCaprio tündököl, mint mindig, Mulligan és Edgerton még említésre méltó, és az általam nagyon nem szeretett Maguire is helytállt.

De itt meg is állok. Úgy hallom az alaptörténet is elég lassú és szenvelgő. Gyakorlatilag egy szerelmi háromszög vergődésének érdekes korba helyezett sztorija, és ez a verzió bizonyította, hogy ennél nem is több az egész. Kicsit többet markol, mint amennyit fog. Egyszer nézős, de egy 4*-ot ért.


148. Wara (2015-08-26 21:55.03)  
A zenei világ nem mindenhol passzolt a 20-as, 30-as évekhez, nekem néhol már túl modern volt.
Caprio nagyon jót alakít, szokásához híven, mindenképpen érdemes megnézni a filmet.


147. El Diablo (2015-08-20 18:25.13) aaaaa
Látványra frenetikus.A történet unalmas lapos.


146. Törölt felhasználó (2015-06-19 23:59.59)  
Nem láttam a R.Redford nevével fémjelzett változatot, de lehet, hogy nem is szükséges mindig farokösszemérős versenybe húzni az eredetit a remakkel, ízlések és pofonok megélés szintjén dőlnek el.

Sokan dicsérték a zenét, bevallom, velük aligha tudok egyetérteni, számomra ugyanis inkább egyfajta kakofóniába torkollott az időben megugrasztott muzikális aláfestés. Vagyis a tolakodása révén inkább zavart, mert a jófajta filmzenét szerintem az teszi naggyá, hogy beleolvad a történetbe, azaz úgy van jelen, hogy fel sem tűnik, mégis kifejezetten érezhető a jelenléte. (gyorsan egyszerűsítek, mert a végén én sem fogom érteni a saját mondandómat: a filmzene a történet szürke eminenciása :-) )

A képi világ néha túlontúl meseszerűnek tűnt, mintha külön hangsúlyozni akarták volna azt, hogy igen emberek, ez itt végül is csak egy regény vászonra álmodása, mindennemű egyezés az élettel csak a vakvéletlen játéka. (Persze mindenki tudja, hogy ennek a fele se igaz, mert a Gatsbyhez hasonló fickók, ha nem is ezerszám, de szaladgálnak a világban, és vagy a szerencse fiaiként, vagy gátlástalan maffiózóként, esetleg pofátlan politikusokként ismeri őket a világ. ) Ennek okán aztán néha úgy tűnt, mintha Willy Wonka varázslatos, ám sosemvolt birodalmába kapott volna belépőjegyet az óvatlan néző, de hát álomszerű történetek álomszerű díszleteket követelnek, még akkor is, ha néha túlzásokba estek vele. (de ez már megint ízlés dolga)

Egyébként meg iszonyúan jó mondanivalója van a történetnek: ugyanis vannak az egyenlőek és a még egyenlőbbek (ez utóbbiakat általában származásra és vagyonra mérik), és tök mindegy, hogy milyen magasra kapaszkodik fel valaki, ha nem büszkélkedhet pedigrés családfával, csak annyit ér, mint gyémántnyakéken az üvegberakás, amit a hozzáértők első blikkre kiszúrnak, és nem szalasztják el az alkalmat arra, hogy ezt finnyázva és fennhangon meg ne említsék a kellő helyen és időben.
Éppen ezért, vagy ezek ellenére, imádtam Gatsbyt a maga kényszeres hülyeségeivel egyetemben, csak egy örök gyerek hiszi el azt, hogy a múlt visszahozható és minden meg nem történtté tehető, ahogy azt is, hogy a pénz egy olyan eszköz, ami lehetőséget teremt ennek a tévedésnek a cáfolatára. DiCaprio már megint villantott a szerepében, az utolsó, ominózus jelenetben, a tágra nyílt kék szemében ott volt az a kisfiú, aki addig ment az álmai után, amíg meg nem valósította őket, csak még nem tudta, mekkora számlát fognak benyújtani érte...
És persze a végén a fájdalmas felismerés: a pénzeddel és a hírneveddel egyenes arányban állnak az úgynevezett "barátok"....

Különleges történet egy különleges fickóról, egy kis ausztrál giccsporral megszórva. Szomorúan szórakoztató, mert olyan tükröt állít, amin a foncsor még közel száz év távlatából sem kopott egy jottányit sem.


145. Zsuzsannah (2015-06-18 15:49.58) aaaaa
Egy másik világba, korba kalauzol el minket ez a film. A zene , kosztümök ,történet elmesélése , nagyon tetszett. A téma reális megfogható és elgondolkodtató és nem utolsó szempontként még szórakoztató is. Robert Redfordal is megnézném.


144. TeddyDaniels (2015-05-16 14:39.44) aaaaa
Csodálatos film! DiCaprio a kedvencem, és most sem okozott csalódást! Csodálatos képi világ, remek zenék, remek alakítások. Nagyon szép film!


143. Zorro352 (2015-02-03 21:40.33)  
Jó lett volna a film, ha kihagyják vagy máshogy próbálják a 20-30-évek hangulatát visszaadni, de az a szín és zeneorgia nekem is idegesítő borzalom volt.
A sztory jó lett volna, de nem Baz Luhrman-nek keleltt volna csinálnia, tisztára mint a Mouline Rouge, csak még annál is rosszabb, annyira sem tudott lekötni, unalmas volt, leszámítva amikor DeCaprio-t mutatta a kamera.
Pedig irtó jók voltak a színészek mégsem nézném meg mégegyszer ha fizetnének sem. 10/5


142. Mr83 (2014-12-30 23:08.10) aaaaa
Az alaptörténet érdekes, de a kivitelezés (különös tekintettel a jazz korszakot aláfestő gettó zenére) olyan, mint egy szürreális álom, amiből alig várja az ember, hogy felébredjen.
A '20-as, '30-as évek a kedvenc korszakom, de a hangulatából szinte semmit nem sikerült visszaadni, a Boardwalk Empire sorozat bármelyik 50 perces epizódja jobban visszaadja a korszak hangulatát.
És egy kérdés: Nick hogyan lett alkoholista?



141. Whyteangel (2014-12-30 19:47.20) aaaaa
Nem mostanában láttam, mégis emlékszem rá. Mostanában nem sok ilyen filmmel volt dolgom.
Nagyon jó a hangulata, a képi világa, tetszettek a ruhák, a zenék....a régi és a modern találkozása.
Felépítették a sztorit, volt fordulat, pörgés, és döbbenet, mert én sokkal hagyományosabb befejezést vártam. :)
Leonardo DiCaprio-nak jól állt ez a szerep, szeretem ha gazdag macsót játszik, mert a cinkos mosolyával villámgyorsan meggyőz, hogy igazi álompasi....pedig amúgy nem a zsánerem, és máskor nem szoktam "odalenni érte". :)


140. Dundidio (2014-11-10 15:34.15)  
Sajnálom azt a 20 percet amit elpocsékoltam erre a filmnek nevezett valamire...Dögunalmas...Persze szubjektív voltam,akinek tetszik az nyugodtan nézegesse...


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekStickfa, 2023-02-12 08:11169 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk