Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Értékes rakomány
- Mozi+, 11:50
A robot és Frank
- RTL Három, 11:55
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az ördögűző (1973) - Vélemények
2022-es választás
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szorul a hurok aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Tükröm, tükröm (2012) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
54. SuperHagyma (2017-02-25 14:48.37) aaaaa
Egyszer megnézhető,fos tucatfilm.


53. Koko97 (2017-02-13 23:04.34) aaaaa
Borzalom übergagyi, röhejes. Hófehérkének olyan feje van mikor mosolyog mintha transzi lenne. Ha hófehérke adaptáció kell akk Hófehér és a Vadász Stewart legalább úgyis nézki mint egy nő, bár biztos rajta is volt egy tonna smink de azt igényesen kenték rá



52. Captain Al (2015-12-05 18:28.37) aaaaa
unalmas és lapos, biztosan nem igyekeztek eléggé a forgatókönyv írok vagy fel alomban írták meg ezt az elcseszett...ja, tuti ez történt :D


51. Panyolai (2015-11-15 21:54.23) aaaaa
A gyönyörűen kidolgozott látványvilág ellenére is nagyrészt untatott, néhol pedig kifejezetten idegesítően gyerekesnek hatott számomra. A Hófehér és a vadász sokkal jobb volt.


50. Cantri (2014-12-31 01:44.06) aaaaa
Hófehérke népszerűsége tetőfokra hágott 2 éve mikor duplafeldolgozásnak örvendezhetett Hollywoodban. A Hemsworth-Stewart-Theron fémjelezte verzió inkább a kalandfilmes vénára helyezte a hangsúlyt, ámbár hiába a szép látvány az Alkonyatból szökött sápadt vámpírimádó csaj kb mindent elront amit lehet, Theron ment mit lehet, de a gyenge rendezői jelenlétet aligha kompenzálhatta egymaga.

A Tükröm-tükröm szerencsésebb csillagzat alatt született, köszönhetően elsősorban a burjánzó, egyedi fantáziájáról híres indiai rendezőnek. Singh egészen kivételes vizuális érzékkel képes vászonra álmodni történeteit, nála a látvány nem üres köret, szinte beemeli a cselekménybe, a narratíva részesévé teszi. A rendező „szépérzéke” rögtön a szenzációs introban megmutatkozik, gyönyörű tónusú animációja remek rákészülés a másfél órás kalandra, aminek nem kis érdeme, úgy képes felolvasni a százszor hallott sztorit, hogy ne akarjam unalomba fulladva öt perc után törölni a számítógépről az egész mozit. Elévülhetetlen érdeme van ebben Robertsnek is, aki lubickol az önimádó, és botrányosan cinikus királynő figurájában, nem sokszor voltam vele így, de ezt a szerepet mintha csak neki találták volna ki. Nem utolsó sorban a miliő megjelenítése sem mellékes, a set dizájn, kosztümök, frizurák mind-mind szándékosan fordulnak barokkos túlzásba, giccsbe, mely túldíszítettség, színpompa valósággal vonzza a néző szemét, hogy még többet akarjon.

Összességében habár nem mondanám Tarsem Singh legjobbjának, de sziporkázó humorával szerintem szórakoztatóbb és élvezetesebb, mint a Kristen Stewartos verzió, és egyszersmind bizonyíték, hogy nagy költségvetés mellett is van még egyediség Hollywoodban. Aztán van, akinek bejön, meg akinek nem. :)


49. Törölt felhasználó (2014-10-30 12:05.24) aaaaa
Ha hinni lehet egyes forrásoknak, akkor Hófehérke örülhet, hogy nem sertésnek született, történetét ugyanis tizenegy feldolgozásban vitték vászonra, az édi-bédi rajzfilmen és dark-fantasyn át a pornóig. (ez utóbbi talán nem meglepő, hivatkozással az olyan viccekre, mint amikor a hét törpe, egymás után szigorú sorban állva a kulcslyuknál lesi, ahogy az ébenhajú szépség lefekvéshez készülődve vetkőzik, majd a történéseket közvetítő, legelső aprófi, arra a sokadik kérdésre, hogy "és most mit csinál?" azt válaszolja, hogy "most feláll", és nem meglepő módon jön rögtön a sorverseny válasza: "nekem is", "nekem is", "nekem is"...)

A tizenegyből ez a változat is kínál némi szokatlanságot, ebben az esetben, többek között éppen azt, hogy a törpék a megszokott " a fiúk a bányában dolgoznak" helyett tisztességes útonállással keresik a mindennapi betevőt és időnként az is előfordul, hogy az anyagi javak mellett a ruháiktól is megfosztják a mit sem sejtő utazókat. Ennek a trükknek esik áldozatul - többször is - a daliás szomszéd (?) hercegfi, és amikor már kellően ruhátlan (persze meséhez illően, jólnevelten csak félmeztelen, deréktól fölfelé), akkor olyan hatást vált ki az idősödő, ám még mindig jó karban lévő királynéból, amilyet csak kigyúrt testű táncosfiúk képesek kiváltani az erre szakosodott műintézményekben tomboló, roppant pénzes, nagyon elhanyagolt, ám még mindig vérbő, öreg tyúkokból.
Aztán persze ott van még a kevésbé életképes Hófehérke, akiből persze a film végére igen harcias amazon válik, köszönhetően a törpéknek. Ami pedig azt a rendezetlen szemöldököt illeti, meggyőződésem, hogy ahhoz a mondathoz, amivel a végén visszavág az alaposan lerottyant királyasszonynak - "ismerd fel, ha legyőznek" - igenis kellett ez a diktátorokhoz méltó bozont, és csak azt sajnálom, hogy véget ért a mese, mert talán láttam volna még Sean Beant öngyilkosságot elkövetni a leánykája miatt, aki boldog terrorban tartotta volna a birodalmat, a törpék ivócimborájává degradálva hites urát, amivel betekintést nyerhetett volna a néző a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" című, igen ködös mondat mögé.

Végül is nem volt ez olyan rossz, mint amilyennek kinézett, Juliának is határozottan jól állt a "Micsoda nő, úgy harminc évvel később" szerepe, és a törpék is hoztak egy kis pluszt magukkal. A film képi világától szabályszerűen náthás lettem, de ez is csak azt mutatja, hogy igazán ebben rejlett az erőssége, szerintem a Grimm tesók se húzták volna nagyon a szájukat a feldolgozásuk feldolgozásának a feldolgozása láttán.


48. Sötétszív (2014-04-03 13:56.58) aaaaa
Tarsem Singh filmje alaposan kiforgatja Hófehérke történetét. Ezzel nincs is gond, s a látvány is tetszetős lett. Azonban a film nyálas, és unalmas, nem kötötte le a figyelmemet. Egyszer azért meg lehet nézni, de mély nyomot nem hagy.


47. Easy a hi (2013-12-27 14:53.52) aaaaa
Nem olyan rossz igaz tettem-vettem közbe, de majd megnézem magyarul is ha lesz tvbe


46. Az utolso szamuráj (2013-06-09 20:58.08) aaaaa
te is vonzónak tűnnél egy célkeresztbe:))


45. Langelus (2013-06-09 20:39.54)  
Érdekes kritikacélpontnak néz ki...


44. Tömö (2013-06-09 18:29.01) aaaaa
"-Ez a történet NEM a kis taknyosról fog szólni!" :D
..ez és a többi beszólások vitték a filmet.
..amúgy meg, DE!- arról szólt:)
Szóval Julis tökéletesen egy hozzáillő szerepben, végre azt látjuk, amit(állítólag igazából is) tud. :D (görénykedni, dirigálni:)
Szóval ez a 4* inkább neki szól, mint a filmnek. A film vhogy nem is érdekelt, vagyis a Julis köré rakott többi szereplő és sztori hidegen hagyott-túl sok volt a hó?
A törpök nem igazán lettek "eredetiek"-ha már nem azok akartak lenni, és viccesek sem voltak.
Szóval csak Juli miatt érdemes megnézni.


43. Miss bambi (2013-03-12 16:38.53)  
Nem volt rossz,de valahogy azt se tudom mondani,hogy szétélveztem rajta magam.
Julia sziporkázott a szerepben,igazán vicces volt és remekül hozta a karaktert.
Maga a történet,a felvezetés nekem kissé amolyan lapos és összement,de azért meg lehet nézni.
Én még ilyen irritáló,brezsnyev szemöldökű Hófehérkét még az életben nem pipáltam,miért nem tudták elküldeni egy kozmetikushoz?
Hókefi egy kis jelentéktelen maca volt,több vér volt Julia pucájában mint az övében,nem tudom honnan kaparták elő ezt a csajt komolyan.
Nathan Lane is remek volt,nagyon kedvelem mint színészt,már csak Ő miatta is érdemes volt végignyegleni ezt az egészet.


42. Az utolso szamuráj (2013-02-01 12:50.36) aaaaa
Hát....ez tetszett.
De félek,egész más okok miatt,mint a többségnek.
Kifordított mese:Shrek óta nincs újdonság ugye.
A sztori olyan,amilyen,sok az új szál,néha felismerhető azért a mese -amit Grimm-éknek tulajdonítunk,de jó ha tisztában vagyunk vele,ők leginkább "kikozmetikázták" a történetet-és Julia Roberts lelkesen végigripacskodja az egészet.Tegyük szívünkre a kezünket:jól is áll neki,hírneve mindig is nagyobb volt,mint tehetsége-ami nem azt jelenti,rossz színésznő értelemszerűen.
Vannak persze üresjáratok,sőt a humor is bárgyú:Tarsem-nek szemlátomást nincs poénérzéke,ő másban erős,abban viszont nagyon.Hófehérke szemöldöke büntet,már majdnem telefonáltam Kiszel Tündének,ott egy rokon, és rendesen el is nyomta a Mostoha karaktere:de ez így van jól,érdekesebb is volt Julia Roberts.
Ami szenzációs a moziban,az indiai származású rendező képi virtualitása,valami elképesztő ötletek,formák ,design van jelen,a színek tobzódása pazar,rá kell jönni,Tarsem erőssége nem a párbeszédekben van,hanem ő képeivel "kommunikál"(Ez legjobban a Zuhanásból látható).Furcsa egy pár filmes mukiról ilyet írni,de hovatovább ott tartunk,szerzői filmeket készít,jegyei alapján könnyű felismerni alkotásait.Mivel pedig indiai,van össznépi táncikálás,danolászás,és mert a film abszulút gyerekfilm,ez nem is zavaró,vér vagy darkos hangulat pedig a Valhalában.
Mindent összevetve,sok egyedi,a rendezőre jellemző dolgok miatt lesz a mozi igazi szórakozás,nem amiatt,amiről szól,vagy amiről szólni akar.És felhívnám a figyelmet arra,itt is azért szednek adót,hogy a népnek jó legyen,tudod,ezért bírságolják a gonosz bankokat,ezért lett telefonadó,másznak rá-izé,szeretnének...-a csúnya titkos svájci számlákra,hát már a meséket is rólunk mintázzák.
Piciny aktuálpolitika,csak Roberts szebb és magasabb,mint méltán népszerű főnökünk.


41. Whyteangel (2013-01-21 19:56.37) aaaaa
Sokat vártam....időben is, és elvárásban is magasra tettem a lécet. Nem ugrotta meg. Julia Roberts nagy kedvenc, itt is ő volt a legszimpatikusabb, Hófehérke meglehetősen irritáló volt. De nem szórakoztatott annyira, amennyire számítottam rá, pedig a trailer jónak tűnt. A törpéket sem sikerült sajnos a szívembe zárni, és gyanítom, hogy hamar elmúlik a film nyújtotta élmény.
Másik filmet kellett volna választanom.


40. Kittentyű (2013-01-20 00:13.08) aaaaa
Szerintem nagyon jó kis film. A legjobban Julia Roberts játéka tetszett, nagyot alakít.


39. Kleinlandia (2013-01-19 20:40.41) aaaaa
Aranyos kis...mese volt :D Ennél nem tom jobban megfogalmazni. Dobott rajta a jó látvány, meg Roberts. Egy 4-es megérdemel.


38. Szilvykeee (2012-12-22 18:54.55) aaaaa
a csaj nagyon ronda azzal a szemöldökkel....
am ez a minden fordított dolog nem jött be igazán... max egyszer nézős..


37. Csabi_orsi (2012-12-15 20:49.01)  
hát a bemutatója nem fogott meg de adok neki egy esély és majd leírom a véleményem.


36. Beszko (2012-12-03 18:07.02) aaaaa
Nekem nagyon tetszett ez a film.Jót mulattam rajta.Jópofa volt, aranyos és jó hangulatot csinált.


35. Djrobert22 (2012-11-21 08:43.07)  
Azok a szemöldökök anyám! 80 éves öreapámnak van ilyen! Ha ez hófehérke én hamupipőke vagyok ! Legalkább megcsináltatta volna hogy néz ez ki uramisten!


34. Szmártyka (2012-11-20 11:33.16) aaaaa
Fúhhhh de jó h annak idején nem moziban néztem,ekkora gagyit...


33. Inizin (2012-11-14 08:27.54) aaaaa
Tudja valaki mikor jelenik meg a Tükröm Tükröm című film DVD-én?November 8.-ra ígérték,de még semmi!Egyébként nagyon tetszik a film!!!


32. Flamepetals (2012-11-04 15:41.14) aaaaa
Hát ez azért egy eléggé szabad feldolgozás. Ha önálló alkotásnak veszem, akkor végül is tetszett a történet és hogy a főszereplőnő végre megpróbálja magához ragadni a gyeplőt, de annyira azért ez sem volt eredeti. A törpék mint banditák megoldást pedig már láttam a Once Upon a Time c. sorozatban, ahol sokkal jobban ki volt találva, nem is szólva a Herceg és Hófehérke közötti párbajról, amit meglepően pocséknak találtam. A vége pedig... 1. (ha már a Hófehérke és a hét törpe c. mese az alap, akkor annak) a történetnek magja tulajdonképpen az a nyamvadt alma (jó, ez mondjuk az én egyéni nyavalyám szerintem :) ) 2. Miért kell mindenkinek dalra fakadnia? Én tényleg imádom a musicaleket, de szerintem ez nagyon felesleges volt. Amit még egy kicsit nevetségesnek találtam, azok a giccses ruhák. Az egész valahogy egy paródiának hatott. (És miért nem lehetett a törpék nevét meghagyni?) Szerintem a film egyetlen fénypontja Julia Roberts volt. Az ő szerepét egyszerűen imádtam. És a tükör megoldása is tetszett, habár nem egészen értettem.


31. Tibuci69 (2012-09-05 23:48.34) aaaaa
Az én véleményem az, hogy ezt a filmet nem felnőtteknek szánták. A gyermekeim imádják, nekik való! Nem kell egy Hófehérkétől magas röptű akciófilmet várni! Ez pont úgy volt jó, ahogy Lesthat megírta! Nekem is tetszett. Többször néztem meg, és még mindig tetszik. A végén a dalocska, amit kedves Hófehérkénk saját szájából adott elő, szerintem csak annak szólt, hogy legyen ő is reklámozva egy kicsit hangilag. Végül is lakodalmas nóta volt egy esküvőn! És be kell látnom, jó hangja van a csajszinak.

Lily Collins gyönyörű volt benne, jó választás volt a szerepre. Aranyos, kedves, néha kicsit bárgyú - szerintem kitett magáért. Nekem teljes, 5 csillagos kategória.


30. Nandrea77 (2012-08-04 23:18.49) aaaaa
Kicsit félve ültem le megnézni a filmet, mert bár a kosztümös filmeket és meséket imádom, de Julia Robertset finoman szólva nem (nem tudom miért, így alakult).
Ehhez képest azt kell mondanom, hogy ebbe a zagyvaságba ő volt a legjobb. De hogy még Sean Bean - akit egyébként nagyon kedvelek - is ilyen ripacs legyen...
Az egész film egy nagy katyvasz, ahogy előttem már igen találóan megfogalmazták. A poénok pedig olyan erőltetettek, hogy még bazsalyoghatnékom sem támadt tőle (kutyaszerelem?!? - mi van?!?)
Nekem az egész csöpögős, mázas, cukorszirupos zagyvalék volt.
A csúcsok csúcsa, amit már tényleg nem tudtam hová tenni (és amúgy végig sem bírtam nézni) a nagy finálé a végén. Igencsak hosszasan kerestem rá a megfelelő szavakat, de ez leírhatatlanul és elképesztően rossz: Bollywood - na ne már...
Ennek ellenére egy hármassal jutalmaznám, mert 1-2-szer nézhető (szerintem gyerekekkel is), és a díszlet sem rossz.


29. Törölt felhasználó (2012-07-19 12:40.04) aaaaa
hát ez kurvajó volt!
nem tudtam mire számítsak, szándékosan nem olvastam előlegesen semmi konkrétumot, és nem tudtam ki hogy mi merre hány méterre lesz majd, de nagyon kellemeset csalódtam. már csak azért is, mert még egy SIngh filmhez képest is felháborítóan alacsony az itteni átlaga, és még imdb-s osztályzata is sokkal gyengébb filmet sejtet, ellenben a sejttel, zuhanással, halhatatlanokkal, melyek az itteni közösségnek hiába nem nyerte el tetszését, az imént említett imdb-n azért értékelik valamennyire(bár nem eléggé). igazából, megint tanácstalanul állok a dolgok előtt, mert a tükröm, tükrömben tényleg minden benne van, ami egy 21. századi filmes élményvarázslathoz szükséges. a színészek remekelnek, a történet bár nem teljesen hű(engem mondjuk nem zavar), de nagyon is össze lett rakva. nem bonyolult, egyszerű mint a seggtörlés, nem tudom milyen katyvaszokról beszélnek egyesek. a képi világ minden darkos beütésével és állatos kosztümével együtt több mint szemet kápráztató, e téren nem is vártam kevesebbet, Singh igazi művésze a kielégítő látványoknak. tetszett még, hogy hófehérke nem egy megan fox szerű 90-60-90es tehetségtelen műanyag, hanem egy természetes lány. a gólyalábakon ugráló óriástörpéket imádtam, mint ahogyan a herceg karaktere is szimpatikus, nem az a versbe foglalt magasröptű szavakkal operáló fehér paripás szőke kihúzott szemöldökű félmeztelen epilált súlyzókból összerakott puffasztott nyáltenger. ami leginkább meglepett, az a humor, amit elsősorban a parádézó gonosz királyné hozott, a törpékkel karöltve, e téren számomra újat hozott az alkotó. egyetlen dolog nem tetszett, a bollywoodos ending, ezt meghúzta boyle is, akkor sem jött be, de elnézem, mert tiszteletben tartom, mégiscsak kultúrájának része.

a '90-es évek első felében nem tudom hányszor láttam az eredeti disney mesét, rengetegszer, a hét törp bányászdalát a mai napig tudom, imádtam/om. és ehhez képest hegesztett össze Singh egy olyan mesefilmet, melynek minden minutumát kimunkált szórakoztatásra szántak. nem veszi túl komolyan magát, nem találunk benne tengermély filozófiát, de élvezetfaktora tarantinoi magasságokban lebeg. egyelőre 4-es, de évek múlva többszöri újranézés után(ami biztos, hogy lesz), simán elképzelhető, hogy egyik kedvenccé fog előavanzsálódni stílusán belül.
és még Sean Bean sem hal meg benne, csak aszitték hogy, pedig dehogy.:)


28. Aysha (2012-06-25 19:17.50) aaaaa
förtelem.vontatott,unalmas.az egyetlen pozitívum Julia Roberts a királynő szerepében, ahogy gonoszkodik és szarkasztikus :D


27. Alzi (2012-06-25 19:02.09) aaaaa
Szerintem nagyon jó film lett! Poénok is jók benne semmi erőltetettség!! A vége meg a legjobb ;))



26. Ninilss (2012-05-26 11:45.40) aaaaa
Azért adtam 3 csillagot,mert tudom,hogy többször nem nézem meg önszántamból,de mégis azt mondom,jó film!Kellemes időtöltést biztosított,és örülök annak a pár poénnak ami elhangzott benne.


25. Csernakakos (2012-05-23 17:45.43) aaaaa
Elmondani képtelenség, mennyire élveztem ezt a filmet. Szerencsém van, mert nagyon szeretem Tarsem stílusát, így nem okozott problémát befogadni azt a végtelenül túldíszített giccsömlenyt, amit rámzúdított. A záró indiai táncjelenet már számomra is a röhej kategória volt, de tulajdonképpen ez a szerzőiség adja a direktor úr mozijainak az esszenciáját. Kifejezetten szűkösnek mondanám azt a nézői réteget, akik Tarsem filmjeiért odavannak, ezért nem is várható el ordas nagy bevétel egy ilyen csetlő-botlónak tűnő, ártatlan kis mesétől. Ami a káprázat határait súrolja, az a ruhák és az díszlet: vizuális tekintetben a rendező mindig is maximalista volt, bár a CGI ezúttal is rém gagyma, Julia Roberts elretusált arca a film végén az Ultraviola köpedék vizuális mértékét idézte.
Julia Roberts egyébként meghökkentően jó volt, parádés az alakítása: ugyanúgy lubickolt a szerepében, mint Meryl Streep a divatvilág nagyasszonyaként. A dialógusok rém szellemesek és viccesek, a többi karakter pedig szépen épül be a zavartalan és logikusan kiépített történetfolyamba.
Bár bevallom, utólag sem érzem elkészültének égető szükségét, de egy borzalmas napba üdítő színt hozott el, a játékidőre teljesen kikapcsolt és a szó legízesebb értelmében szórakoztatott. Hahotáztam (a szépségápolós résznél tényleg leestem a székről), szimpatizáltam a gonosszal, tetszett a zene, és még a monitorom pixeljei sem égtek ki a Hófehérke szemöldökéről készült szuperközeliekben, hurrá!
Közepes négyes számomra. :)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSuperHagyma, 2017-02-25 14:4854 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk