Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
56 csepp vér
- Magyar Mozi TV, 03:45
Igazi férfi
- Cinemax, 04:10
Csak lazán
- Moziverzum, 04:20
Hirtelen 70
- HBO2, 04:25
Szívem csücskei
- Mozi+, 04:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények
A hercegnő és a sárkány - Vélemények
Godzilla (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rock'n'roll sztori aaaaa
Csuja Imre aaaaa

 

Fórum - J. Edgar - Az FBI embere - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
239. Watcher (2022-06-12 18:26.06) aaaaa
Legalább az évszámot kiírhatták volna XD így egy katyvasz az egész


238. Randal (2021-03-15 21:53.45) aaaaa
Semmi fókusz.



237. somliv (2020-10-02 19:46.08) aaaaa
Unalmas, irtóra az.
Ez a rákfenéje ennek a műfajnak. Életrajzi filmet eltolmácsolni úgy, hogy ne legyen uncsi, aláírom izzasztóan nehéz dolog, a legtipikusabb hibába esik bele Clint Eastwood, pedig akadt segítsége Ron Howard személyében. Ám öregesen, lomha módon nyújtózkodik a történet előre, hót unalmasan, csapongva igyekszik mesélni az amerikai titkosszolgálat fejéről, belemagyarázós módon akarja Clint bemutatni nekünk John Edgar Hoovertet, amiből egyáltalán nem derül ki, hogy ő valójában mekkora tekintéllyel bírt az FBI-nál. Félelmetes SHARK volt, egy mindenre elszánt vérszomjas ragadozó, még a Kennedy tesókat és Marilyn Monroet is beteg módon ellenőrizte, kívánta leplezni őket, ki akarta deríteni a legféltettebb titkaikat, gyengeségeiket, megannyi titkos infót tudott róluk. Irodájában mappahegyek sorakoztak, ebben a közegben folynak a jelenetek többsége, gengszteresen a sötét színekkel lefestve. A zéróval egyenlő említésre méltó szegmens van. Kedvelem DiCapriot, de nem ő kellett volna erre a szerepre, hanem egy érettebb, idősebb, karizmatikusabb manus. Vagy úgy megoldani, hogy a fiatal, meg az idős Hoovertet- külön- külön színésszel játsszák el. Leonardoból hiányoznak a megszokott energiák, keménységek, mély érzésekről már nem is merek írogatni, mivelhogy Hoover azért híján lehetett ennek, főleg a munkája végett. Caprio nem alakított rosszul, monológjai tekintélyesek, mégis küszködött, verítékesen dolgozott, nem élte át igazán a szerepet úgy vettem rajta észre. Léteznek gyönyörűen simogató zongorahangok, ám ez önmagában nem segít ezen a mozin. Hooverről írtam a Monroe topicban, sokkal izgalmasabb, őrültebb, rögeszmésebb tulajdonságokkal rendelkezett, mint amit itt látunk. Törtető, kibírhatatlanul mániákus volt az életében, a rejtett összefüggéseket kutatta, és másoknak a magánéletében turkált törvénytelen úton, vérző pontját szerette volna megtudni minden valós vagy vélt ellenfelének, aztán ott megforgatni a kést, ahol padlóra tudta küldeni ezeket a személyeket, ide értem a kommunistákat, liberálisokat. A testedzést is bevezette a hűséges munkatársai között, állítólag a LOJALITÁS számára mindennél többet jelentett, tudod: Test, Szellem, Lélek, nyilvánvalóan a lélek már hiányzott belőle, bár mondjuk ki, hogy ebben a munkában nem is lehet lelked, ki kell ölnöd magadból minden jóindulatot, ezt rendezőnk nem érzékelteti, hanem a végén kihúzza Edgarnak a személyét jóságosra, ami kicsikét sarkos, de ez legyen az ő dolga.
Namostan ez a két óra összességében nem mutatja be az igazi érdemeket, csak felületesen, langyosan érinti, ezzel gyengécskévé, hiányossá válik ez a darab.


236. Kilok (2020-09-25 21:07.13) aaaaa
Belőlem sok pozitívumot nem váltott ki, igaz negatívumot sem. Érdekes történet, sok újdonságként hatott.
A maszk néha kifejezetten zavart. Di Caprio hangja ugyanolyan volt 24 meg 70 évesen is. Ez nagyon nagy hiba, ilyen nincs. Tök zavaró volt, ahogy diktál idős korában, majd látjuk a fiatal éveit és ugyanaz a vékony hang. Ilyen nincs.
Naomi Watts alig-alig van a képernyőn, de talán az ő maszkolása volt igazán élethű. Judi Dench konstans öregnek nézett ki. Nem teljesen értettem.
Nem akarom lehúzni a filmet, ez egy ilyen mozi. Száraz, sok-sok adat, tény, dokumetumfilm jelleg. Ha amerikai lennék biztos még érdekesebb lenne.


235. Emmersson (2017-12-01 23:22.02) aaaaa
Leonardo DiCaprio ezért sokkal inkább megérdemelte volna az Oscar-díjat, mint a béna macis moziban nyújtott gimnasztikáért!


234. Vmiso (2017-05-21 21:10.08)  
Szerintem ez nincs Eastwood legjobb filmjei között.
Bár nem szokatlan tőlde, de ez különösen szárazon lett megrendezve, engem az időben ugrálás is zavart kissé, illetve több érdekes dolgot is be lehetett volna mutatni benne Hooverrel kapcsolatban.
Egyébként nézhető, szórakoztató, de lehetett volna jobb is.


233. Norbitzki (2017-01-08 22:34.38) aaaaa
Huhh, mindezidáig talán a legszárazabb, "legdokumentaristább" és éppen ezért a legnehezebben fogyasztható Eastwood film, amit láttam. Viszont ennek ellenére is jó volt, és ehhez nagyban hozzájárult az évről évre szimpatikusabb és emberileg is egyre inkább rokonszenves Leonardo DiCaprio. Szuperül hozta az egoista, önelégült és mindig csak a munkájára koncentráló hivatali embert, na nem mintha tudnám, milyen volt John Edgar Hoover... de higgyünk a leírtaknak. Aztán dicséret a díszletekért, a sok remek automobilért, és Tom Stern sötét fotózásáért, ami talán az Elcserélt életekben volt ehhez hasonlóan jó. Eastwoodra nem jellemző a több idősíkos elbeszélés, mintha érezte volna, hogy szükség lesz valami pluszra, hogy ne legyen túl vontatott a film, akárhogy is, jó döntés volt, és ügyesen hozták össze.

Az elmúlt pár évben kedvenc rendezőm több híres emberről készített filmet, kezdte Mandelával, majd jött ez, 2015-ben Chris Kyle történetét mesélte el nekünk, idén pedig személyes kedvencemmel rukkolt elő Sully "személyében". Először nem rajongtam ezekért az életrajzokért, de rájöttem, hogy így tulajdonképpen olyan embereket és azok történeteit ismerhetjük meg, akikről egyébként nem is hallottunk volna soha. (...és biztos vagyok benne, hogy nem Hooverről akartam volna olvasni szabadidőmben).
Nem egy szórakoztató darab, de igényes és megnézése után úgy érzem, valami újat és hasznosat kaptam.


232. HMáté33 (2016-02-21 18:43.43) aaaaa - (válasz Atr0303 231. hozzászólására)
értem én, de ha már a "helyes útra" való visszatérésről beszélünk, az aligha 2011 utánra tehető. Aviátort, Szabadság útjait, Téglát pl láttad? ha nem, merem ajánlani:)


231. Atr0303 (2016-01-28 12:22.32) aaaaa - (válasz HMáté33 229. hozzászólására)
Nyilván nem vesztette el sem a szakmai tudását, sem a respektjét, sem a tehetségét az évek során! Csak nekem jobban tetszenek a korai (mondjuk a Titanic előtti) filmjei.


230. Sötétszív (2016-01-05 00:44.03) aaaaa
Clint Eastwood egy remek remek rendező, nagyszerű filmekkel a háta mögött. Most a XX. századi Amerika legbefolyásosabb emberéről, az F.B.I. alapítójáról készített egy filmet. Ide -oda ugrál az időben a film: léáthatjuk a Fiatal Hoovert a múltban, és az idősebbet a /0-as években. Sajnos a film elég hosszúra, és unalmasra sikeredett. Voltak benne jó pillanatok, de úgy érzem, hogy eléggé felületes volt a film. Hoover életéből bizonyos részeket nem nagyon mert kibontani Eastwood. (aki egyébként a film zenéjét is szerezte). Túlságosan visszafogott lett így az alkotása. Talán a Lindbergh bébi elrablása volt a legérdekesebb a történetben, és a legizgalmasabb. Mégis azt mondom, hogy én többet vártam vártam ettől a műtől, de keveset kaptam. Egyszer nézhető, átlagos film, amely elég bátortalanra sikerült.


229. HMáté33 (2015-08-01 23:37.36) aaaaa - (válasz Atr0303 228. hozzászólására)
az elsztárosodott DiCaprio-t 2011-ben azért már jópárszor láthattuk ehhez hasonló filmekben, miközben olyan rendezők keze alatt dolgozott folyamatosan, mint Spielberg, Scorsese, Cameron, Luhrmann, Zwick, Mendes, Scott, Nolan... nem kérdés, hogy top celeb ő is, de szakmailag azért rendre igen komolyan teljesített már ekkor is:)


228. Atr0303 (2015-08-01 21:02.41) aaaaa
Nem meglepő módon az FBI megalapítója kiválóan "eltüntette" a nyomait, így az utókornak alig maradt valami konkrét ismerete J. Edgar Hoover-ről, a magánemberről. Ennek a filmnek a forgatókönyve is kénytelen volt a mendemondákra, szájhagyományra támaszkodni. Talán ezért tűnik úgy, hogy kevés, határozatlan, bizonytalan a sztori.
Mr. Eastwood ezért megteremtette a saját Hoover-ét. (Innentől SPOILER-es lehet!)Aki "kicsit" paranoiás, merev, az anyjához már-már egészségtelenül kötődik,homoszexuális. És eközben (talán éppen az előbbi tulajdonságainak köszönhetően) egy országos erőszervezet kiépítője, a világ egyik legnagyobb hatalmának korlátlan ura minden titkok tudója.
Nyilván ötven évet nem lehet két órába mindenre kiterjedő részletességgel belefoglalni, szerintem ez mégis jól sikerült.
Nagyon örültem, hogy DiCaprio-t végre megint egy összetett szerepben láttam! Úgy látszik, Eastwood mester jó hatással van az elsztárosodott színészekre... (Lásd még Angelina Jolie-t!) Így a színészek játéka egységes, a történetet szolgálja, a hatás természetes.
A film leggyengébb eleme nekem a maszk volt. Mintha egy ügyetlenebb alsós tapasztott volna gyurmát a színészek arcára...
Szerencsére ez mit sem változtat a színészi játék szuggesztivitásán és a történet intenzitásán.


227. DInnyetimi (2014-02-07 06:40.25) aaaaa
Nekem pont az hiányzik a filmből, ami miatt Hoover az volt, aki...a személyével valahogy sem a színész, sem én nem tudtunk teljesen azonosulni.
A máig fel nem dolgozott múlt század legjobban fejlődő országában a legnagyobb hatalmú ember életét - főleg úgy, hogy nem is tudunk róla mindent - filmre vinni ilyen módon nekem kevésnek bizonyult. De azért annyira nem rossz próbálkozás.


226. Balcso (2013-09-24 08:28.23) aaaaa
Nem csak homokos volt,hanem ha jól tudom szabadkőműves is!


225. Kittentyű (2013-01-25 00:05.03) aaaaa
Clint Eastwoodnak még nem igen láttam rossz filmjét színészként és rendezőként sem. Ezt a filmet is pazarul összehozta. DiCaprio és Hammer előtt pedig le a kalappal, nagyon jól alakítanak és tényleg dícséretes ahogy DiCapriot elmaszkírozták alig lehetett ráismerni.


224. Johnny kapitány (2013-01-19 23:20.25) aaaaa
Most sem csalódtam az öregben, remek munkát hozott össze. DiCaprio előtt is le a kalappal. (Jól kimaszkírozták, szóval a maszkmesterek munkáját is illik megdicsérni.)


223. Miszter88 2 (2012-12-04 19:25.39) aaaaa
Jó kis film volt , nekem tetszett


222. SzaboKri81 (2012-10-09 10:04.34) aaaaa - (válasz Ystee 220. hozzászólására)
Hooverről soha nem bizonyosodott be, hogy meleg lett volna. Amúgy továbbra is azt mondom, hogy ezt a pletykát a film nagyon óvatosan kezeli.


221. Az utolso szamuráj (2012-10-09 08:32.48) aaaaa - (válasz Ystee 220. hozzászólására)
az miért jellemző,olyan sok buzi volt köztük??


220. Ystee (2012-10-08 09:45.00) aaaaa
Ha nem egy zavarodott deviáns lett volna simán 4-est adtam volna.
Jellemző, hogy a nagy amerikai hazafi egy homokos...


219. Chris92 (2012-09-20 17:04.36) aaaaa
Témáját érdekes módon megközelítő és jól megkomponált, nekem egyszer elvoltam szintet hozó, mégis színvonalas film, igaz Clint Eastwood-tól rosszat nem nagyon láttam. A régi komor Amerikáját és annak hangulatát jól visszaadó képi világ, precíz és pontos rendezés, atmoszferikus fényképezés és zene, mégis a színészek azok, akik a hátukon elviszik az egészet. Noha a tempó nem éppen sodró lendületű hanem ráérős és kissé száraz mégis érdemes a megtekintésre, lehet hogy másoknak jobban átjön mint nekem.


218. Az utolso szamuráj (2012-08-23 17:40.31) aaaaa
Mindig érdekes egy olyan ember élettörténetét nézni,akit több oldalról lehet megvizsgálni,-vagy kell megvizsgálni....akinek sorsa a mai napig néhány dologban titok és akinek működése éles vitákra ad okot.
J. Edgar Hoover az amerikai történelem egyik legfontosabb szereplője,ki lehet mondani,jónéhány elnököt elhomályosít hírneve(vagy hírhedt neve.)Kiszolgált 8 elnököt és kis híján 50 évig volt az FBI vezetője,hogy a 3 betűs hivatal az a mai napig,ami,nagyrészt ennek az egyetlen személynek köszönhető.Nem félt keresni az országban a legjobb agyakat,ezeket beszippantani,használni,a modern nyomozómunka pedig az ő vasakaratú törekvései miatt váltotta lassan fel a régi beidegződéseket.Elképesztő energiával vetette magát az ország ellenségei után-vagy akiket annak ítélt...-szocik,gengszterek,változást akarók,Martin Luther King-et például megátalkodottan gyűlölte.Édesanyjával a kapcsolata igen mély volt,és bár nem bizonyított,de ma is tart a vita arról,homoszexuális viszonyt folytatott Clyde Tolson-nal.77 évesen halt meg.
Eastwood filmje nem a legjobb mozija a legendának,de tisztességes munka remek színészekkel.Clint hogy az érdeklődést folyamatosan fenntartsa,nem időrendbe meséli el az eseményeket,ami viszont többeknek zavaró(hogy miért,bele se mennék....)A képi világ meggyöző,Leo erős ,Judi Dench Naomi Watts megbízható,akinek játéka viszont számomra meglepően pazar volt,az Armie Hammer Tolson szerepében,különösen idős korára.Eastwood kőkemény konzervatív szemlélete azért megfigyelhető "gyermekében",és Hoover minden -a filmben látott!!-negatívabb tulajdonsága,tette ellenére majdhogynem pozitív személyként terül el a végén a földön.Holott a valóságban azért ennél cifrább dolgok tapadtak a kezéhez,én magam nem is értettem,a Lindbergh esetnél mit toporog annyit a forgatókönyv.
Ám a film még így is jó,Clint szárazabb rendezése miatt esetleg többeknek unalmas.Nem,nem tudunk meg mindent erről a gyűlölködő,mindenhol ellenséget szimatoló,bizalmatlan figuráról,akinek ténykedésére még túlkapásai ellenére is azt kell mondani,az FBI szempontjából szükség volt,de valamit megsejthetünk a XX század egyik legfontosabb amerikai szereplőjéről.
Néha pedig már ez is valami.


217. Bellefille (2012-06-28 16:01.13) aaaaa
Régen tetszett ennyire életrajzi film, mint ez. Szerintem nagyon eltalálták, és DiCaprio is nagyon jó volt benne. Bár nem tartozik a kedvenceim közé a színész, de meg kell hagyni, most nagyon ott volt a szeren. Több ilyen filmet csinálhatnának!


216. SAKÁL1 (2012-06-19 19:24.25) aaaaa - (válasz MU No1. 215. hozzászólására)
Már előkészületben van az új közös filmjük. 1-2 hónap és kezdik a forgatást.


215. MU No1. (2012-06-19 19:22.58) aaaaa - (válasz SAKÁL1 214. hozzászólására)
Hát igen!
De én még mindig abban reménykedek egy közös Scorsese filmmel megkoronázzák kettőjük nem hétköznapi kapcsolatát.


214. SAKÁL1 (2012-06-19 19:11.21) aaaaa - (válasz MU No1. 213. hozzászólására)
Akkor itt a remek alkalom.:)


213. MU No1. (2012-06-19 19:08.45) aaaaa - (válasz SAKÁL1 212. hozzászólására)
Ha valaha kapni is fog,biztos egy olyan alakításért amiben negatív karaktert játszik.


212. SAKÁL1 (2012-06-19 19:00.51) aaaaa - (válasz Az utolsó Filmcézár 208. hozzászólására)
Valamiért úgy érzem, Django elszabadul című filmért díjazni fogják.



211. Törölt felhasználó (2012-06-19 18:48.30)   - (válasz Menrot 206. hozzászólására)
Van olyan, hogy boldogság. Még a tv is megmondta.


210. 666KRITIKUS666 (2012-06-14 17:18.12)   - (válasz Az utolsó Filmcézár 208. hozzászólására)
Di Caprio is fog nyerni Oscart.
Az akadémia nem engedhetni meg magának, hogy egy ekkora nagy színészt ne "nyerjen meg" magának.
Egyáltalán nem biztos viszont az, hogy épp majd legnagyobb alakításáért fogja kapni.


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekWatcher, 2022-06-12 18:26239 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk