Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Balek-suli
- Paramount Network, 14:50
Talán igent mondok
- Filmbox Premium, 15:05
Likvidálva
- HBO3, 15:15
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 15:20
Egyiptom istenei
- Moziverzum, 15:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Tordy Géza - Vélemények
Őze Lajos - Vélemények
Kifacsart filmcímek - szójáték

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rosemary gyermeke aaaaa
Roman Polanski aaaaa

 

Fórum - A hatalom árnyékában (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
103. Nyolcadik utas (2022-10-14 22:35.16) aaaaa
A politika mindenhol mocskos.
A hatalom azt mondja, neked mindent szabad.
Hit?
Erkölcs?
Ugyan már!
Azt hiszem - talán Hoffman karakterén kívül - egyetlen szimpatikus figura sincs a filmben.
Elvoltam vele, de az igazi katarzis elmaradt.


102. Emmersson (2020-11-09 16:38.27) aaaaa
Sokkal jobban tetszett most, kb 6-7 év után újra megnézve.



101. Vmiso (2017-05-17 17:27.56)  
Meglepetés volt a film, nagyon tetszett.
Az első fele elég száraz, de utána elindulnak a cselszövések, történések, amelyek nagyon jól vannak megrendezve.

Nekem az a pár pillanat volt a legnagyobb, mikor felhívja...remek volt ahogy végigpásztázza Clooney hogy ki a hívó fél.

Jó kis politikai témájú film.


100. Marko76 (2014-04-07 20:46.51) aaaaa
:)


99. Az utolso szamuráj (2014-04-07 20:38.20) aaaaa - (válasz Marko76 98. hozzászólására)
ne hülyülj már,annyi a warner bros felirat:))


98. Marko76 (2014-04-07 20:31.46) aaaaa
6 percig bírtam.


97. SzaboKri81 (2013-09-14 08:57.35) aaaaa
Az igazat megvalva nekem nagyon nem tetszett ez a film. Pedig én nagyon szeretem a politikai filmeket. Legyen az fiktív vagy akár életrajzi feldolgozás. A hatalom árnyékában viszont nem fog a kedvencek közé tartozni.

Spoilert is tartalmaz.

Ami mindenféleképpen pozitív a filmben, az Ryan Gosling színészi alakítása. Ő csúcs szuper volt. Viszont a többiek annyira semmilyenek voltak, hogy sok mindent nem is lehet róluk mondani. Nagyjából egy óra telt el a filmből mikor már azon tűnődtem, hogy fog-e egyáltalán valami történni a filmbe. Mert addig nagyjából semmi nem történt. És őszintén a sztori a végére sem adott olyan nagy durranást. Persze a politika kőkemény farkastörvényeit remekül bemutatja de igazából semmi újat nem tesz hozzá. Azt már Jockey Ewing is megmondta, ha politikai pájára készülsz akkor halott nővel és élő férfival ne legyen kapcsolatod. Továbbá Gosling karaktere is néhol zavaros egy kicsit. Mert oké, hogy annyira szereti a munkáját, hogy bármire hajlandó érte de kicsit életképtelen a dolog. Plusz az is furcsa, hogy az USA elnökének készlő kormányzó simán hagyja magát a blöffre megzsarolni. Továbbá az én számomra van még egy zavaró tényező a filmben. A kampány kellős közepén megválok az egyik legjobb emberemtől. Kicsit rizikós. Hiszen tud rólam mindent és nem éppen lenne jó pont ilyen fontos pillanatban magam ellen hangolni. Persze azt nem tudhatták, hogy Gosling tudott a terhességről de sok más mindenről igen.

Összességében nálam egy halvány közepes alkotás lett ez a film. Talán nem két csillagos de politikai filmek közül ennél sokkal de sokkal jobbak is születtek. (Amikor a farok csóválja, Versenyben az elnökségért, Frost/Nixon...). Egy kiváló főszereplői alakítás. Továbbá az operatőri munka is télnyleg dicsérendő.


96. Törölt felhasználó (2013-07-26 13:18.32) aaaaa - (válasz Lector 95. hozzászólására)
Én támogatom!:)(Főleg mert nálam köz-utálatnak örvendenek, ezért a magam részéről szívesen köz-löm velük, hogy elmehetnek a köz-tes köz-önybe, vagy inkább elhajtanám őket, hogy végre végezzenek egy kis köz-munkát a köz-jóért, mert ők sem különbek, mint a nyilvántartott köz-törvényesek, ezért köz-érdek lenne eltávolítani őket a köz-életből is...:):))


95. Lector (2013-07-26 13:07.38)   - (válasz Törölt felhasználó 94. hozzászólására)
"Feledés jótékony homályába?"

Neeem;- a köztudatból....is!


94. Törölt felhasználó (2013-07-26 12:24.48) aaaaa
Egy kicsit filmtartalmas, de enélkül nem megy a leírás...
Clooney az egyik társforgatókönyvírójának (Beau Willimonnnak)a színdarabját (Farragut North)adaptálta mozivászonra, és el kell ismerni, egész profi munkát végzett.
Bár nekem a filmleírásból határozottan hiányzott, hogy elfelejtették megemlíteni, hogy a kampányból kirúgott menedzser (Ryan Gosling)- megvert kutya módjára (farkát behúzva, fejét leszegve)egyáltalán nem kullogott el a "tett színhelyéről", hanem kis információit felhasználva, visszaszállt a ringbe.

Szerintem a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a politika leginkább olyan, mint Szarumán "műhelye" Vasudvardban, ahol bűzös orkok "állítják elő" a rémisztő, ám kiválóan irányítható uruk-hai-okat, mert még a fantasy- világban is mi másról szólhatna a buli, mint a hatalomról? Ahogy azt Ryan Gosling irtó találóan megfogalmazta (amikor Clooney-val egyezkedett a visszatéréséről a konyha sötét zugaiban - hajhaj, micsoda beszédes helyszín: a pokol konyhája, ahol a konspirációragut főzik...):
"Tök mindegy mit csinálsz, lophatsz, csalhatsz, hazudhatsz, tönkretehetsz egy egész országot, csak egyet ne tegyél: ne dugj a gyakornokkal".
Ugye milyen egyszerű? Ha politikusnak állsz, jól szabott öltönyödbe, vagy kosztümödbe legyen belevarrva az erkölcs, ami, mint egy pótgerinc, egyenesen tartja a hátadat, a zsebed legyen kitömve némi jól hangzó frázispatronnal,-amiben az ideológiai hazugság a lőpor- amit időnként elsütögethetsz, és egy kis műmosollyal az arcodon máris kész vagy a tömegek elé járulni, akik bekajálva a maszlagodat, még képesek lesznek megválasztani is, és gondoskodnak arról, hogy életed végéig jólétben élhess... (az már mindegy, mert senki sem látja, hogyha leveszed magadról a puccos göncödet már csak egy gerinctelen szarjankó vagy, a lényeg, hogy célba érsz - és csak egy szerencséd van, hogy az "átlagpolgár" vagy annyira bugyuta, vagy csak annyira fásult, mert el van fáradva a mindennapi betevőért folyó hajszában, hogy elfelejt számonkérni téged, különben már minden lámpaoszlopon fityegne egy ilyen álságkulcstartó)

Szóval a történet, ahhoz képest, hogy magyar választópógárként nem igazán átlátható az amerikai rendszer, egész kellemesen vérnyomásemelő, és azt is el kell ismerni, hogy Clooney kasztingosa kiváló munkát végzett.

Seymour Hoffman egy zseni ebben a filmben is, kíváncsi lennék arra, hogy magánemberként vajon tudja-e, hogy a politikában az a szó, hogy "hűség" nem létezik, mert lám, ő is rácseszett a hitére...
Gosling, valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag még mindig nem szimpatikus nekem, bár az alakítása kétségkívül tetszett.
Clooney-tól soha nem fogok padlót, ezúttal sem tettem, mert ugyan korrektül eljátszotta azt, amit kellett, de ennyi. Csak azt nem értettem, hogy a kampányplakátjain miért néz ki úgy, mint egy szovjet élmunkás a dicsőség korszakából? Hm... na mindegy.

Senkinek ne legyenek illúziói, a felszín alatt ettől sokkal durvább dolgok folynak és hiába állítják azt sokan, hogy nem politizálnak, mert nem érdekli őket, meg utálják, eggyel mindenki legyen tisztában: az élet minden percét áthatja ez a szemét játék, és senki sem vonhatja ki magát alóla, mert ha így lenne, akkor ezek a fehérgalléros bűnözők már rég elsüllyedtek volna a feledés jótékony homályába, mert a választások érdeklődés hiányában rendre elmaradnának...(de nem így van, ugye? - tisztelt választópolgárok)


93. TLJones2010 (2013-02-28 01:10.51) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 92. hozzászólására)
Dehogynem értem Józsi.egy kutya mindkettő :)))


92. Evile-Elvis- (2013-02-27 17:03.04) aaaaa - (válasz TLJones2010 90. hozzászólására)
Akkor mégsem érted...;)


91. TLJones2010 (2013-02-27 17:00.59) aaaaa
Javítom magam GG-on jelolték rendezesen..


90. TLJones2010 (2013-02-27 16:56.53) aaaaa
Meglehetősen döcögősen kezdődik a film sőt mondhatnàm az utolsó húsz perc kivételével elég lapos...persze akik szeretik a filmet úgy is fogalmazhatnak hogy aprólékosan igényesen húzza fel a sztorit Clooney..én inkàbb az előzőre szavazok. Nagyon figyelnünk kell egyébként hogy ki hogyan merre szavaz visszalép stb mert csípőből nem igazàn tüzeljük az amerikai választási rendszert. Az az 5 perces rész viszont amikor a Philipp Seymour monológot tart a Goslingnak (az első nagy fordulat) az valami egészen szenzációs..kimerem jelenti hogy korunk egyik legnagyobb leghitelesebb színésze aki minden filmjében zseniális. Ezt az 5percet vissza kellett tekernem és ujranézni mert ezt valami parádésan rakta a Gosling arcàba. Egyébként azérz tegyük a kezünket a szìvünkre..ezt a filmet Oscarra jelölni rendezésen???ja hogy a Clooney rendezte...oké akkor értem..;)


89. AlekSeJ (2013-02-27 15:45.28) aaaaa
Aki elzárkózik el az ilyen jellegű moziktól, annak is nyilvánvaló, hogy a világ minden táján hasonló (és merem állítani) körülmények között jutnak be emberek a felső körökbe, vezető pozíciókba. Szerintem ez a film még finom is volt. Biztos vannak kivételek, de, hogy mindenkinek van sötét múltja, az tuti, és az is, hogy ezt a másik fél igyekszik kiteregetni minél alávalóbb módon. Itt van például ez a szülők egyesületének csúfolt szar, akik kijelentették, hogy elvált, dohányzó..stb. személy ne taníthasson erkölcstant..pff.. Ennyi erővel egy dagadt ember ne taníthasson testnevelést, vagy egészségtant. Vicc. És kíváncsi lennék, hogy azok közül hányan kúrnak szájpecekkel, torkozzák sűrű slejmmé férjuruk izgalmi folyadékát, esetleg filterezik az asszonyt, esetleg a szomszédot, vagy bejárónőt egyszerre. Visszatérve a mozira, tetszett az a vonal, hogy ki hogyan érvényesül, kik milyen követ mozgatnak meg a cél érdekében, de ez a poltikai vonal engem azért sem szokott meghatni a mozivásznon, mert egyrészt unalmasnak vélem (van mikor nem), másrészt a mi fergeteges vezetőinket juttatja eszembe, akiket inkább etetnék a székletemből, mint az adómból. Jó film volt, több, mint egy tömeggyértott politikai film, de mégis csak három csillag, mert hát nem az én műfajom. Röviden ennyi, visszaolvasva még magam számára sem világos :)


88. Johnny kapitány (2013-02-03 15:50.58) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 87. hozzászólására)
Mindig is tudtam hogy ez is egy rohadt homokos:)


87. Lifeisamovie (2013-02-03 15:42.56) aaaaa
[link]
XD


86. Colby86 (2013-01-30 12:17.36) aaaaa - (válasz KenytheOne 45. hozzászólására)
LOL!!!


85. Colby86 (2013-01-25 11:24.18) aaaaa - (válasz Mozsika 77. hozzászólására)
"Untam a filmet. Szerintem rossz volt." utána: "De azért nem volt rossz ez a film".Küzdesz magaddal vagy skizo vagy?:) Egyszerű dugni Amerikában? Ez mit jelent? Mitől könnyebb ott dugni, mint itt?:)
Szedd össze magad drága Mozsika!
U.I.: Azt elfogadom bár nem értem hogy Gosling megosztja a közönséget. Szerintem úgy játszik ahogy az meg van írva, sőt sokkal jobban.


84. Colby86 (2013-01-25 11:16.58) aaaaa - (válasz Mozsika 79. hozzászólására)
az átlag tahó magyarnak tényleg nem ez való:)aki leszarja,de elzárkózni nem szabad a témától, mivel a világ vezető országáról van szó. Ha ott szar van, itt is szar van (lásd gazdasági világváltság). És a film sok egyéb mellett pont azért zseniális mert pont hogy annak is érdekes aki mit sem tud a kampányokról és választásokról.


83. Mozsika (2012-11-17 22:43.28) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 81. hozzászólására)
Persze. Jól leírtad ez most tetszik. Csak már sok volt a politikából az utóbbi időben, meg amúgy is utálom. Kár hogy ebbe a köntösbe helyezték a filmet, de persze másba nem lehetett megértem


82. Mozsika (2012-11-17 22:42.05) aaaaa - (válasz Menrot 80. hozzászólására)
nem tudok gondolkodni. Sajnos a Taxisofőrre sem adtam ötöst. szar alak vagyok na!


81. Törölt felhasználó (2012-11-17 13:02.29) aaaaa - (válasz Mozsika 79. hozzászólására)
ott demokrata és republikánus, itt fidesz és mszp(legalábbis volt). ezek csak címkék, a lényeg alatta van, erre világít rá a film is, mennyire nem az elveik után mennek az emberek, ha pénzről és hatalomról van szó. szerintem tudsz te gondolkozni(ha akarsz), és azt is elhiszem, számodra unalmas volt, de azér' ne tituláljuk már sznobizmussal azokat, akiknek átjött a film, csak mert téged semmilyen szinten nem ragadott meg.


80. Menrot (2012-11-17 12:10.47) aaaaa - (válasz Mozsika 77. hozzászólására)
Talán ha tudnál gondolkodni,megértenéd miért adnak rá sokan 4 vagy 5 csillagot:P


79. Mozsika (2012-11-17 08:28.40) aaaaa - (válasz KenytheOne 78. hozzászólására)
Inkább az amcsiknak való. Egy átlag magyar vagy nem tudja, vagy leszarja a demokratikusok és republikánusok közötti "harcot". Számomra érdektelen az egész.


78. Törölt felhasználó (2012-11-17 07:39.54) aaaaa - (válasz Mozsika 77. hozzászólására)
Fogalmazzunk úgy, a célközönsége kisebb, mint anno a gumimaciké volt.


77. Mozsika (2012-11-16 22:40.30) aaaaa
Óh igen. Ismét egy velős politikai bírálat. Mit tegyünk? Adjunk rá négyest vagy ötöst? há há há
Hihetetlen, hogy agyonpontozzák sokan ezt a filmet. meg amúgy a sznobizmus is elég nagy méreteket ölt általában egy ilyen film kapcsán. De az aránya csak 4,01.
Adott már egy nagyon rég lerágott csont. A politika aljas, korrupt, szemét. Persze tudjuk. Tanultunk történelmet. Amióta létezik, azóta szar úgy ahogy van. A filmeseknek is meg kell örökíteni ezeket. Már az 1930-as években is készültek ilyen sokkal magasabb színvonalú politikai filmet, mint a Becsületből elégtelen.
Itt is megvolt a politikai bírálat unalmasan tálalva, némi halovány érzelmi szállal vegyítve. Untam a filmet. Szerintem rossz volt. Gosling nem nagy szám, Clooneynak meg örültem. De azért nem volt rossz ez a film.
Megtudtam hogy milyen egyszerű dugni amerikában és azt is, hogy 900 dollár egy abortusz. Ismét tágult a látóköröm. Köszönöm Ides of march. Julius Caesar büszkén emékszik reád :D


76. Okokopi (2012-11-11 00:34.22) aaaaa
Kiváló szakmunka ez a film,nem több,nem kevesebb!



75. Vbacs (2012-10-19 22:30.11) aaaaa
Az a helyzet, hogy sokkal jobb filmre számítottam, mint amit kaptam. Egyszer jó volt megnézni, de biztos, hogy nem fog sokáig megmaradni bennem.

A történet egész jó, bár nem kiszámíthatatlan, a karakterek tetszettek, öröm volt látni azokat a jellemfejlődéseket, de az az igazság, hogy nem fektettek bele túl nagy erőfeszítést a színészek. Gosling megint remek volt, mint mindenben, de mégsem annyira, mint pl. a Drive-ban, nem hinném, hogy ez egy neki való szerep volt.
Clooneyban azért tisztelem, hogy rendező lévén nem magát ültette a középpontba és elhanyagolható szerep jutott neki, ez kifejezetten jó pont volt a szememben.
Akiket itt inkább kiemelnék, azok a mellékszereplők. Evan Rachel Wood, Hofman, Paul Giamatti, ők voltak azért a fő mozgatórugók, őket már lehet dicsérni. Őket is láttam már jobb szerepben, de határozottan ők voltak azok, akik a hátukon vitték a filmet.
Desplat megint csak nem hazudtolta meg önmagát, de ezt mondani sem kell. A fényképezés nagyon jó, a téma nagyon jó (a politika közel áll hozzám, főleg akkor, ha ennyire beletúrunk, bár ez egy igen sérülékeny alaptéma, könnyen elrontható, kevés ilyen téren a tökéletes alkotás).

Bevallom őszintén, hogy azt hittem, nagyobb szájtátással hagyom ott a filmet, de ehelyett inkább álmosabb lettem, bár ez nem feltétlenül a film hibája, mert nem volt unalmas, de szerintem kihagyható alkotás. A vége miatt 4*, mert azért épkézláb filmecske volt.


74. Sötétszív (2012-10-15 22:37.29) aaaaa
George Clooney ebben a filmjében - mint rendező, és mint színész is- a politikát veszi górcső alá. A partnerei pedig:ryan Gosling, Philip Seymour Hoffmann, Paul Giamatti és Evan Rachel Wood. Egy olyan világot mutat be, amelyben minden tisztességes, becsületes ember besározódik, akár akarja akár nem. A forgatókönyv remek, a színészek zseniálisak, a rendezés és az operatőri munka elsőosztályú. 2011 egyik legjobb filmje, ezt nyugodtan állíthatom. Többször nézhető, szenzációs film.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2022-10-14 22:35103 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk