Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Széttört szívek háza
- Film Mánia, 06:25
Zárójelentés
- Film+, 06:50
A pénznyelő
- AMC, 07:05
A 75-ös terv
- Cinemax2, 07:15
Hopp
- HBO, 07:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Hiányolt fórumozók!
Kifacsart filmcímek - szójáték
Szólánc
Dave Bautista - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A beavatott aaaaa
Linara Washington aaaaa

 

Fórum - És hamarosan a sötétség (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
86. Guszti-1 (2022-11-23 01:06.32) aaaaa
Ez sajnos az eredeti filmhez képest (1970) nagy csalódás volt.


85. Kingácska79 (2022-04-18 19:36.43) aaaaa
A Netflixen tévedésből az eredeti film tartalma szerepel 1970 ,mint évszám, ezért rávetettem magam,mert az nagyon tetszett
az eredeti.

Ez meg sem közelíti. Egyszer nézhető, felejthető film.



84. Eurodog (2022-04-01 00:48.24) aaaaa
Egész jó, pedig féltem tőle, rosszabbra számítottam. De azért nem annyira. Hát ... "egyszer meg lehet nézni" kategória. Azért az vicces volt hogy bicikliztek az országúton és egy autó sem jött arra.


83. Zsol0 (2021-01-12 00:02.32) aaaaa - (válasz Kyra92 79. hozzászólására)
Oké amit röviden:) leírtál,de nem értem hogy mi abban a ráció,ha egy csóró ország lakosai elrabolják a gazdag ország odalátogató túrístáit???Nem épp az lenne az érdekük hogy kinyalják a seggüket,hogy még több gazdag túrista látogasson el?Így csak azt érik el hogy elterjednek a rémhírek,és senki nem megy ilyen országokba nyaralni,rohadtul megérte akkor így viselkedni.Egyébként a filmben nem ez volt a gond és probléma amit alant felvázoltál,de kétségtelen tény hogy nagyon észen kell lenni ha egy idegen országba utazik valaki.


82. Convar (2020-03-13 23:37.50) aaaaa - (válasz Semprini 77. hozzászólására)
"A szerepek is jól lettek leosztva, a tündibündi Odette Yustmannak az áldozat-szerep áll jól, a dögös Amber Heardnak pedig a nyomozósdi, fordítva már nem igazán működne a dolog."

Érdekes, mert én meg előzetesen pont arra a fordított szereposztásra számítottam, tehát hogy majd Odette lesz a kis szende, ártatlan, visszahúzódóbb, ill. ezek miatt a túlélő típus, Amber meg - eleve ismerve vmelyest a civil életét ill. jópár más filmekből ismert dögös cicababa szerepét is - a hedonista, élvhajhász, egy kis bulira/flörtre/etyepetyére bármikor kapható csaj, aki erre aztán a film cselekménye okán majd rendesen rá is fázik.


81. Convar (2020-03-13 23:26.45) aaaaa - (válasz Kyra92 79. hozzászólására)
Így-így! És ez

"Azért valljuk be Latin-Amerika nem arról híres, hogy a rendőrök az erkölcsösség és lovagiasság mintaképei lennének."

nemcsak Latin-Amerikáról mondható el, hanem pl. Afrikáról is. Mert én meg pont most olvastam Julie Ward esetéről, és erről is egyből ez a film jutott az eszembe. Ez is egy hátborzongató és szívszorító, egyszóval kőkemény sztori, és itt meg a kenyai hatóságok azok akik el akarták tussolni az ügyet - ill. ennyi év távlatából ill. ahol most tart a nyomozás (=sehol) mostmár kijelenthetjük hogy sikerült is:
[link]


80. Az utolso szamuráj (2018-06-01 15:09.22) aaaaa - (válasz Kyra92 79. hozzászólására)
nézd meg az eredetit


79. Kyra92 (2018-06-01 15:04.21) aaaaa
Oké, ez a film engem nagyon emlékeztet egy híres és valóban megtörtént esetre még 2014-ből. Két holland lány (Kris Kremers és Lisanne Froon) elment nyaralni Panamában. Elindultak túrázni a dzsungelbe és két hónap múlva darabokban találták meg őket. Hogy gyilkosság történt-e vagy sem a mai napig nem derítették ki, az egyik legrejtélyesebb esetek közé tartozik a két lány esete.
Erről a filmről abszolút ők jutottak eszembe. Félre értés ne essék, nem véletlenül olyan alacsony a film pontozása itt is és IMDB-n is, ha magát a filmet nézzük nem egy mestermű. A két főszereplő lányok is inkább szépek voltak, mint tehetségesek, a férfi szereplők pedig oly haloványak voltak, mint a hajnalban szertefoszló köd, de úgy istenigazából nem is vártam el egyiküktől sem, hogy Oscar-díjas alakítást nyújtsanak. Bár megnézném ezt a filmet kicsit jobb rendezővel/színészgárdával.
Van azonban a filmnek egy átkozottul fontos üzenete, amit nagyon szépen és naturalista módon átad. Lényegében arról szól ez az egész, hogy mennyire kétségbeejtően halandók vagyunk. Az életünk egy hajszálon függ és ez a hajszál még inkább elvékonyodik, ha nőként (de akár férfiként is-őket se nagyon szokták kímélni) egy olyan szép és egzotikus országba látogatunk, ahol...nos az embereket nem veti fel a pénz.
Tele van a világ olyan elképesztően gyönyörű országokkal, ahol a dzsungelek, lagúnák, hegyek, völgyek, vízesések emberek tömegeit készteti arra, hogy útra keljenek oda és megnézzék. Az ember ide utazik és jó sok pénzt rááldoz, hogy igazi csodát lásson, de néha sajnos a dolgok pokoli rosszra fordulnak és ahelyett, hogy egy szép vízesésben gyönyörködhetne megkötözve fekszik egy bűzlő matracon és csak a retkes falakat tudja bámulni és azon gondolkodik meddig fog még élni. Igen, az ilyen esetek nem ritkák és rend szerint ez pont az olyan helyeken fordul elő, ahol maga az ország szegény, de turisztikailag első számú célpontja a gazdagabb országok lakosainak.
Két főszereplő hölgyünk azért érkeznek Argentínába, hogy bulizzanak és túrázzanak egy jót, de sajna a sok beleölt pénz és energia nem térül meg, sőt a két lány kénytelen átélni a poklot. Először az egyiküket, aztán a másikukat rabolják el és sajna, az esetek bizonyos százalékában az ilyen emberrablásokat a rendőrség is segíti.
Azért valljuk be Latin-Amerika nem arról híres, hogy a rendőrök az erkölcsösség és lovagiasság mintaképei lennének.
Rohadt veszélyes ez a világ, amelyben élünk és még veszélyesebbé válik, ha egy olyan helyre megyünk, ahol nem vagyunk ismerősek és, ahol a lakosság mélyszegénységben él, csak a turizmus hoz némi pénzt a konyhára. Két csinos, fiatal nyugati, fehér lány ínyenc falat sajnos az ilyen helyeken, még akkor is ha ketten vannak, hát ha még összekapnak valami apróságon és különválnak, na akkor az már igazi felhívás keringőre. Könnyű prédává így válni.
A történet mondanivalója lényegében annyi, hogy vigyázzunk egymásra, ha idegen helyen vagy országban tartózkodunk, amiről köztudott, hogy nem épp a svájci mintára rendezkedett volna be.
A két színésznő közötti kémia végül is jól működött, tényleg elhittem róluk, hogy törődnek egymással, nem volt komolyabb gond velük, bár abszolút felejthetők.
Az üzenetük azonban örök érvényű.
Kicsit paranoiássá teszi a film a nézőt, ugyanis ez akárkivel, akármikor és akárhol megtörténhet...ijesztő belegondolni, hogy a világ legszegényebb részein ezek az esetek mindennaposak.


78. Emylio (2016-07-21 16:34.50) aaaaa
Ez annyira sablonos és átlagos, hogy csak na.


77. Semprini (2015-04-18 20:57.20) aaaaa
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, kapott ez a film is hideget-meleget, valóban nem egy nagy eresztés, bár az 1970-es eredetinél azért még így is fényévekkel jobb. A két főszereplő csaj külön-külön is megérné a megtekintést, hát még így együtt! A szerepek is jól lettek leosztva, a tündibündi Odette Yustmannak az áldozat-szerep áll jól, a dögös Amber Heardnak pedig a nyomozósdi, fordítva már nem igazán működne a dolog. Szép tájakat is mutatnak benne, a sztori pedig ha úgy vesszük, még tanulságos is, sokaknak elveheti a kedvélt attól, hogy Dél-Amerika elhagyatott tájain bicajtúrázni induljanak, leszakadva a csoporttól.
Szóval a két csaj látványa felhúzza egy közepesre, nélkülük csak egy erős kettest érne, de érdemes egy próbát tenni vele, főleg azoknak, akik a két színésznő közül legalább az egyiket kedvelik.
5,5/10


76. Elizabeth salvatore (2014-03-03 19:26.05)   - (válasz Delpiero 74. hozzászólására)
Ezt pozitív szövegkörnyezetben vagy negatívban kell elképzelni? :)


75. Frester (2013-01-12 11:33.53) aaaaa
Elképzeltem,amint én is velük tekerek a festői környezetben,illetve Odette Annable miatt van egy kis pozitívum.Egyébként gyenge-közepes film,tele ostoba jelenetekkel. Feszültség minimális, kapunk viszont egy hatalmas csavart a végére.. :))


74. Delpiero (2012-09-08 11:09.31) aaaaa - (válasz Elizabeth salvatore 73. hozzászólására)
Azért ez a mondat díjnyertes nálam:
"Valaki vagy legyen rendőr vagy bűnöző de a kettő keveréke ne!"
atyaég!


73. Elizabeth salvatore (2012-08-02 20:52.46)  
SPOILERT TARTALMAZHAT!



Pusztán Karl Urban miatt néztem meg de elenyésző időt játszik benne. Sajnos valóban ahogyan előttem azt már megírták szomorú hogy ilyen dolgok megeshetnek mindenhol és sajnos gyakran. Valaki vagy legyen rendőr vagy bűnöző de a kettő keveréke ne! Azonban van pár dolog ami nekem kicsit sántít. Biciklivel simán beérték volna a buszt, hova tűntek a dobozok a biciklik oldaláról,Michael miért nem mondta el korábban hogy mi történt a barátnőjével és miért nem mutatta meg a karkötőt, miért nem biciklivel indult a srác után aki elvitte Elliet, Ellie miért nem mondta el Stefanienak hogy a rendőr is benne van? De hát ha ésszerűen gondolkodnának akkor nem lett volna film ebből az egészből ugyebár. Egyszernézős, legalábbis részemről.


72. Rozsomák (2012-07-19 13:30.53) aaaaa
Nem igazán kötött le a film. Kiszámítható, unalmas. Egyáltalán nem tenném a horror kategóriába. Egy dolog miatt néztem végig, mégpedig, hogy hány ilyen történik meg a valóságba.


71. Bedecs.hu (2012-07-13 12:04.25) aaaaa
Unalmas, kiszámítható és semmi olyan nincs benne, amitől horrornak lehetne nevezni. Az első 3 perc ígéretes, reméletem valami Hotel szerűséget kapok, ehelyett kaptam 1,5 óra unalmat.


70. Sötétszív (2012-03-21 00:15.02) aaaaa
Ez egy 1970-ben készült film új változata. Szerintem egy egészen jól sikerült, izgalmas filmről beszélhetek. Sokkal izgalmasabb volt, mint az eredeti, amely tömény unalom. Persze lehet, hogy kiszámítható film, de mivel tetszett, nem érdekel.A két csaj remekül játszott, de Karl Urban megint halovány volt. Ennek ellenére ez egy remek film, akár többszöri megnézésre is alkalmas.


69. Gergely atya (2012-02-14 13:54.18) aaaaa
Az azért túlzás, hogy borzalom a film. Nálam csak a két főszereplő cicababa miatt 3 csillag, nélkülük csak 2 lenne.


68. Morli Holect (2011-11-21 21:10.40) aaaaa
Mi lett a vége? (a youtube-ról törölték az utolsó részt) :-(
Addig láttam, hogy

SPOILER

Kartl Urban-t hátba lőtte a rendőr.


67. Senoritaaa (2011-07-28 11:41.00) aaaaa
Ennek a filmnek semmi értelme. borzalom.


66. Csernakakos (2011-07-23 13:55.11)   - (válasz Az utolso szamuráj 45. hozzászólására)
Váháhá. :-) Innen is köszönöm Néked az új kedvenc topikomat!


65. Az utolso szamuráj (2011-07-23 12:10.58) aaaaa - (válasz Thefloorfilla 63. hozzászólására)
isten veled!


64. Az utolso szamuráj (2011-07-23 12:10.34) aaaaa - (válasz Miss bambi 62. hozzászólására)
volt nyitva??


63. Thefloorfilla (2011-07-23 12:07.43) aaaaa - (válasz Miss bambi 62. hozzászólására)
örülnél neki? Akár ma megteszem és nem jövök fel többé ha többen ezt akarják. Nekem mindegy.


62. Miss bambi (2011-07-23 12:03.37)   - (válasz Thefloorfilla 61. hozzászólására)
Pedig ha így folytatod,akkor lassan bezárhatod a boltot.


61. Thefloorfilla (2011-07-23 12:01.59) aaaaa - (válasz City225 53. hozzászólására)
Szitifaszom, megmondtam már. Direkt azért csinálom már másfél éve a show-t hogy röhögjetek :)


60. Az utolso szamuráj (2011-07-23 11:51.05) aaaaa - (válasz Miss bambi 57. hozzászólására)
neked,édesem,privát műsor lesz:))


59. Az utolso szamuráj (2011-07-23 11:50.39) aaaaa
nem,nem beszéltünk félre.másért hagyjuk.



58. Weser (2011-07-23 11:49.02)   - (válasz Az utolso szamuráj 56. hozzászólására)
Félrebszéltünk egymás mellett, nem érdekes, hagyjuk a dolgot.


57. Miss bambi (2011-07-23 11:43.45)   - (válasz Az utolso szamuráj 50. hozzászólására)
Ha netán ez a szitu mégis bekövetkezne,akkor az első sorba kérném a jegyem,szigorúan.:)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGuszti-1, 2022-11-23 01:0686 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
És hamarosan a sötétség adatlap
Eredeti cím: And Soon the Darkness
Évszám: 2010
Rendezte: Marcos Efron
Szereplők: Karl Urban, Amber Heard, Odette Annable, Gia Mantegna, Adriana Barraza...

További információk

Szereplők fórumai
- Amber Heard - Vélemények
- Karl Urban - Vélemények
- Odette Annable - Vélemények
- Adriana Barraza - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk