Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Elveszett jelentés
- HBO3, 06:00
Judy
- TV4, 06:40
Szerelem első lépésre
- Film4, 06:55
Az utazó
- Moziverzum, 07:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ananász Expressz aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Halálos iramban - Ötödik sebesség - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
406. somliv (2022-05-21 19:25.13) aaaaa
Itt a Fast & Furious 5.
Brazil nagyváros, Rio de Janeiro, a Copacabana feelingje kerül terítékre helyszínként, na de ne vágtassunk ennyire előre. Előtte Dom kiszabadítása, majd pár járgány megfújása a vonatszerelvényről, mely rögtön adagolja azt, amitől ez a széria mindig is működött. Az elején a család kissé szétesőben, tanácstalanságban van, találnak egy mikrocsipet, vagy valami olyan kütyüt, ami bizonyára értékesnek mondható.
Utána érkeznek ebből kifolyólag a haddelhaddok, és a többi bonyodalom.
Justin Lin totojázás nélküli akciót kínál a nézőknek. 30 percnél indul be a buli, mikor megjelenik a mindenre elszánt felügyelő, az izomember, The Rock, aki most szigorba vágja magát, és csapatával együtt beevickél a latin-amerikai birodalomba, hogy rendet csináljon. Fegyverlövések, menekülések, a háztetőkön való ugrások, forrongó indulatok jellemzik azt a sikátoros részt, és azokkal a baromi jó hanghatásokkal vastagra húzza az akciófeelinget.
Az intenzívebb jelenet után pici csitítás, kapunk érzelmesebb beszélgetéseket, a múltból, melyek érintik a szereplők privát életét, Toretto visszaemlékezése, merengése az éjszaka leple alatt.
A szusszanás ennyi, mert utána jön a kitervelt utolsó balhé. A legnagyobb riói gengsztert, a drogkirályt akarják kirázni a gatyájából, mely komoly kihívásnak ígérkezik. De hát ahhoz, hogy valaha is békére lelj, előbb harcolnod kell,- tartja a mondás. Milyen Igaz! Tehát erre egy ütőképes, profi brigád szükséges. Összeverbuválják a jelölteket, akik belevágnak ebbe a rizikós akcióba. Ügyesen eltervezik, hogy mit, hogyan, kikkel fognak végrehajtani a sikeresség érdekében. Innentől még jobban éledezik, majd a végére bedurvul, felpörög ez a mozi. Előtte még egy csipet-csapat összehangolósdi, ahol láthatjuk, ahogy mocijával megérkezik az a vagesz csaj, akit Gal Gadot alakít, Ludacris, Tyrese Gibson szintén képbe kerül.
Jönnek a manőverek, nyomkövetések, megfigyelések (ennél már csak én vagyok jobban megfigyelve), a vihar előtti csend- patentos, klipszerű képekkel egybekötve. És „slusszpoén” az, hogy az alvilág ura a zsetonját beviszi a rendőrségre, velük őrizteti, szóval onnan kell majd kihalászni a pénzkötegeket- ez már eszement küldetésnek néz ki. Egy kis mellékes, néztem Paul Walkert, aki általában azért háttérbe szerette magát szorítani így Vin kötelékében, amivel nincs gond. Ám láttam tőle ennél sokkal szembetűnőbb, erősebb alakításokat, például a Halálos hajszában, ahol végig tobzódta az egészet, ordibált az égbe felfelé, annyira indulatban volt.
Na, lavírozzunk rá az előkészületi munkákra, melyre rendezőnk elég sok időt fordít, és elég elnyújtva teszi mindezt. Nézhetjük lassítva Gadot frenetikus odabillegését az alvilág urához- arra a jó kis zeneszámra. Közben a főnyomozó, Hobbs nyughatatlanul hajszolja ellenfelét. Majd az ominózus pillanat, a két keménylegény, tesztoszteronbomba összetalálkozása, amikor a VIRTUSSÁG toporzékol benned, ki a virtusosabb faszi ezen a vidéken. Gondolják magukban, csak most kezdek végre élni igazán. Ott és akkor még nem feszülnek egymásnak, ám később aztán véresen komolyan összezördülnek, hogy kiderüljön kiben mennyi virtus, elevenség, keménység van.
Innen fordulóponthoz érnek az események, mivelhogy az alakulatot lefülelik, így a tervük kezd fuccsba menni, főleg, hogy a vezérbikát, Hobbst csapdába csalják, mégis kimenekülnek az izzasztó szituból.
És elérkezik végre az utolsó leszámolás, Dom futhatna, menekülhetne amerre lát, ám őt más fából faragták, szembe megy a túlerővel is, kimondva azt: Bármi áron megcsináljuk az akciót, mert lenyomhatatlanok vagyunk. A látványbomba, az utolsó attrakció képernyőre kerülése, értem ez alatt a trezorral való őrületes cikázást a város belsejében- tajvani rendezősrác által ez össze lett pattintva.
Rendben van ez a Halálos Iramban ötödik etap, még ha néhol szűkölködik az adrenalinban, olykor éreztem az összecsapottságot rajta. Nálam a további részek valahogy impozánsabbak, pörgősebbek, jóval impresszívebbek, ám a series részei közül ez is a helyére van téve.


405. Empire (2022-04-10 15:02.18) aaaaa
Az első 5 közül amit eddig láttam talán a legjobb rész!
Itt állt össze végül a nagy csapat. Jól eltalálták a családot, mind jó karakterek és szimpatikusak, faszán működnek együtt. Talán Gal Gadot egy kicsit hiteltelen. Kurva jó a látvány világa, pörgős és szórakoztató film, jó zenékkel.



404. Danyi (2020-02-16 07:13.33)   - (válasz SzaboKri81 403. hozzászólására)
Én azt nem értem, hogy hogy a fenébe nem jelölték ezeket a filmeket Arany Málnára. Jó, a második rész kapott egy jelölést, mint legrosszabb remake vagy folytatás - annak ellenére, hogy szerintem korántsem volt az annyira vészes darab.
A többi epizódnak viszont bőven kijárna. Főleg annak fényében furcsa, hogy elkerülték a díjazást vagy akár a jelölést, hogy annak idején olyan mindmáig szórakoztató filmeknek jutott a "megtiszteltetés", mint a Rambo 2-3, Rocky 4, Kobra, Cliffhanger, Az utolsó akcióhős, Waterworld. Tény, hogy ezek sem világmegváltó alkotások, nem komoly művészi munkák, de amiért elkészültek, azt szerintem maximálisan teljesítik.


403. SzaboKri81 (2019-12-22 09:09.44) aaaaa
És akkor a személygépjármű befékez a busz hátulról belerohan és felrepül a levegőbe.

Nem tudom megérteni ennek a szériának a sikerét. Mert ez a film kábé olyan szinten jó, mikor egy átmulatott szombat éjszaka után annyira lusta az ember, hogy még az ágyból sem hajlandó kikelni és még arra is lusta, hogy egy filmen gondolkodni kelljen. Max erre jók ezek a filmek. De másra nem. És ezért nem értem, hogy tudtak ebből a szériából 8 részt legyártani. És ugye jövőre jön a kilencedik. Plusz már egy spin offja is van neki. És nemcsak, hogy kijönnek ezek a filmek de állandóan aratnak a kasszáknál és még a kritikusok is pozitívan nyilatkoznak róla. És nem értem miért??

Történet, nincs. Színészi játék, nincs. Dialógusok, család. Ennyi.

Bocsánat, nem az a baj, hogy baromságok vannak a vásznon, azt még el tudnám viselni. Lásd James Bond filmek. De ott legalább van egy elfogadható történet, vannak jó színészek és a nők nem csak seggekből és csöcsökből állnak. Mert itt (az összes részt idevéve) nem történik semmi. Random megyünk egyik helyszínről a másikra és mindenhol csajok dobálják a csöcseiket és rázzák a pucér seggüket. De még a hacker csaj is olyan veszettül dögös, ahogy lassított felvételben szexi bikiniben jön ki a tengerből. Nincs egy karakteres főgonosz sehol. Jó, a hétben talán Jason Statham. És olyan szinten fájó baromságok történnek a filmben, hogy arra már szavak sincsenek. Ahogy bele ugratnak a 100 méteres szakadékba. Vagy ahogy a több tonnás safet húzzák maguk után, és persze lazán lerázzák a rendőröket. De jöhet ide a 6. rész tankos jelenete, vagy a 7. rész 3 épületet átugrató része. Nem tudom elképzelni, hogy ilyen ötletekhez milyen pihent aggyal kell rendelkezni.

Összességében gyenge kettes. Nem csak ez, az összes része. Agyatlan baromság, amit egyszer még meg lehet nézni.


402. Halember (2019-02-05 23:46.48)  
Vontatott, unalmas és pocsék film lett ez az ötödik rész. Senkinek nem ajánlom, itt már kemény igénytelenség játszik, mint a Rémálom.. filmekben. Max alváshoz segítség a megtekintése. :)


401. Hajrá KTE (2018-04-02 19:09.50) aaaaa - (válasz Vmiso 399. hozzászólására)
Vígjátékként nézve jókat szórakozok rajtuk :D


400. Sergio Alba (2018-04-02 17:07.02) aaaaa
Mi volt az a buszos jelenet az elején?! Hát ez a legszarabb rész!


399. Vmiso (2017-08-07 18:10.50)  
A Fast Five a legjobb mind közül, jó ez a rablós sztori, és Rock belépése is új színt visz a FF filmekbe.

Szokásosan jelen vannak a túlzások, a gyenge dialógusok, de a látvány és adrenalin elvisz minden kétséget.

A hatodik megint gyengébbre sikeredett, a hetes meg már szinte scifi, viszont az is bejött, nem szabad túl komolyan venni.


398. Bede István (2016-12-28 11:58.14)  
qrva jó film


397. Bertu (2015-10-24 23:15.05) aaaaa
Ennek már nem sok köze van a Halálos iramban filmhez. Ez az egész olyan, mint a mai Szíria, mindenki harcol mindenkivel, és az amerikaiak osztják az észt. Csak itt most éppen Brazíliában. És hát amerikai filmről lévén szó az egészből egyértelműen a jenkik jönnek ki jól.


396. HMáté33 (2015-05-04 00:24.37) aaaaa
A negyedik résszel elmozdultak a készítők a heist-filmes irányba, de számomra itt tért vissza a jó útra a széria. Szeretem a Halálos iramban-filmekben, hogy rendre jól lövik be az egyre bővülő célközönségük elvárásait (még ha az nem is nyaldossa éppen az egeket), és elég sikeresen tudják is ehhez igazítani a késztermék színvonalát.
Ez most olyan jól sikerült, hogy szerintem a komolyabb igényekkel bíró néző is élvezheti ezt a részt; erős a tempó, dinamikusak az akciók és a látvány is nagyon a helyén van. Nyilván komolyabb mélységeket ezúttal sem kell várni, és nem egy irreális, meg a fizika törvényeivel hadilábon álló helyzet kerül elő…de van az a pont, amikor ezt nyugodtan félre lehet tenni, mert mondjuk ki, egy jól sikerült akciófilmbe ezek bele tudnak férni. A Fast Five pedig pont ilyen, egy profin megkomponált, adrenalindús akciómozi.


395. Michuu (2015-04-01 00:25.13) aaaaa
Na, ez igen! Justin Lin összekapta magát. Ez, hogy egy nagy csapatot verbuváltak, olyan jót tett a franchise-nak, hogy szerintem ez lett a legjobb rész. Persze számomra fontos volt Dwayne Johnson is, aki tényleg kemény, mint egy szikla, és ráadásul nekem nagyon szimpatikus figura. És az is megvolt, aminek film előtt drukkoltam: egy Rock vs Vin
Diesel bunyó.


394. Captain Al (2014-09-01 18:42.17) aaaaa
nagyon jó film, az akció jelentek királyok az egyik legjobb halálos iramban.


393. CARTMAN 8 (2013-12-02 18:34.28) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=ksfMO-91EKE#t=66
Akit érdekel Fast and Furious 7 jelenet!!!


392. Hawk (2013-12-02 18:19.54)   - (válasz Az utolso szamuráj 390. hozzászólására)
Valószínű,mert ma már azt mondta a producer,hogy késni fog a befejezés,mert át kell írni a forgatókönyvet.


391. Delpiero (2013-12-02 17:52.52) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 390. hozzászólására)
Ez egyértelmű, az élet/ÜZLET nem áll meg.


390. Az utolso szamuráj (2013-12-02 17:34.33) aaaaa
be fogják azt fejezni,túl nagy üzlet.
elmondja mindenki,mennyire sajnálja,ő volt a lelke a filmnek,őnélküle már nem ott kel fel a nap és hasonló kinyilatkoztatások,de nem fognak lemondani egy ilyen bevételmágnesről,főleg úgy,hogy haláleset mennyit dobhat egy filmen-nem akarnék érvelni egy szuperhőssel...
sajnálom a srácot,szimpatikus figura volt.nem volt nagy színész,de amit kell hozta,és amit tudok róla,nem szállt fejébe a dicsőség,sőt igen szép dolgokért állt ki.


389. Hawk (2013-12-02 17:27.51)   - (válasz G-ergo 388. hozzászólására)
Ha jól emlékszem a Velvet.hu oldalon olvastam,Paul sajtósa nyilatkozta,ill. Többen a film alkotói és szereplői közül.Tyrese-ról vannak fent képek a baleset helyszínéről,Ludacris-el nagyon megrendültek.Sok rajongó emlék-dalt kér tőlük....


388. G-ergo (2013-12-02 15:28.43) aaaaa - (válasz Hawk 387. hozzászólására)
ezt honnan?


387. Hawk (2013-12-02 13:41.29)   - (válasz Alf22 386. hozzászólására)
Most minden színész lemondta a forgatást,és azt mondták,hogy nélküle nem is akarják befejezni.
Az már nem lenne az "igazi".
R.I.P.


386. Alf22 (2013-12-01 09:46.44)   - (válasz Sötétszív 385. hozzászólására)
Ez egy olyan film aminél ku.ára nem számít hány bőrt lehet lehúzni. Kábé mint a tévében a sorozat csak ez moziban megy és nem 45perces. Aki komálja az várja és leszarja épp hányadik halálos iramban rész jön még. ha majd csökken az érdeklődés akkor leállnak, de addig miért ne folytatnák? Az összes színész jól elvan a sorozattal, biztos fizu és addig se tünnek el.
Az eddigi részek is hullámoztak, de ez természetes. Ez az 5. igen jó lett a popcorn műfajon belül. Pont arra jó,hogy beülj és szórakozz egy jót. Nem kell megváltást várni tőle ,mert ez nem az a kategória. Ilyennek is kell lenni. Ráadásul ez klasszikus kaszkadőrös film aminél már ezt is értékelni kell. Sajnos, mert már itt is kezdenek elmenni a cg irányba mert lusták megfizetni a kaszkadőrt vagy spórolnak a kocsikkal, nehogy tönkrevágják.
A 6. rész sajnos ismét gyenge lett. Talán a 7 jó lett volna, de Paul halála miatt nemtom. rip


385. Sötétszív (2013-11-10 23:19.27) aaaaa
Nekem az előző rész nagyon tetszett. Viszont ezzel a résszel nem vagyok kibékülve. Az akciók látványosak, csak éppen egy épkézláb történetet nem tudtak összehozni az alkotók. Mindent az akció vitt. Egyszer nézhető, átlagos film. De persze van már hatodik része is, és még lesz hetedik is. Vajon tényleg érdemes erről több bőrt lehúzni?


384. Eriklili (2013-06-15 10:16.52)  
Szerintem egy szuper film!


383. Szasza@. (2013-05-19 16:45.01)   - (válasz Johnny kapitány 382. hozzászólására)
Nagyon köszönöm!


382. Johnny kapitány (2013-05-17 17:53.16) aaaaa - (válasz Szasza@. 381. hozzászólására)
Koenigsegg CCXR


381. Szasza@. (2013-05-13 22:01.57)  
Nem tudja valaki a kocsik nevét ami a végén van, tudjátok mikor mondja h 1 db van a nyugati félteke, erre hozzák a másikat, most már 2 vagy valahogy így, na mind 1 1 márka kéne, amúgy a film király, kb ezt a szintet a 6 tól is várom


380. Koki és koki (2013-03-30 21:12.46) aaaaa
áá végre,eddig ez a része jött be a legjobban :) ezt még tuti meg fogom nézni,pedig a sorozat eleje nem fogott meg,talán az előző rész volt nézhető,meg a tokyo drift,de ez után már rendesen várom a 6-ost :D mondjuk ebbe kevesebb volt a jó zene,meg a verseny is,de még így is jól esett és még az se zavart hogy hosszú volt.huu és az a szürke nissan,gisele kocsija volt,direkt rákerestem gyorsan,huuuu az..az..jaj de ott van az a gép :D meg a kék porsche is..ümm brüm brüm :D


379. Makareus (2013-02-08 08:26.20) aaaaa
még1 ilyen kisstílű, sablonos, gagyit mint ez. Röhej komolyan az öszes párbeszédet előre tudod, zéró sztori, C kategóriás "színészekkel" hihetetlen h ekkora bevételt ért el egy fhos, hány bőrt lehet lehúzni még erről a <Vin Diesel morcosan néz valami fain verdában és még egy legeslegselegeslegutolsó meló erejéig összeszedi a csapatot és minden összejön és miénk a lóvéé ezzzzaaaaaazzzzzz!!!!> című sztoriról?! akinek ez a szar kielégíti a filmnézéssel kapcsolatos igényeit annak sok szerencsét a 6-odik részhez, tuti hogy az is döbbenetesen jó film lesz xDDD tejoég....



378. ÁDI BOY (2013-01-21 20:51.10) aaaaa
A tobbi is nagyon jo de te'nyleg a ma'sodik legjobb resz az elso uta'n!!!


377. Johnny kapitány (2013-01-15 21:42.22) aaaaa
Tényleg nem rossz, sőt, a széria talán második legjobbja az első rész után. A többi tulajdonképpen semmitmondó.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-05-21 19:25406 hsz
KérdésekTomka90, 2017-05-17 11:2622 hsz
A legjobb jelenetMichuu, 2015-10-24 22:5313 hsz
mit várunk a filmtő?Muskie, 2011-05-13 22:2127 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk