Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A vér földje
- HBO2, 19:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Family, 19:35
A természet ereje
- Filmbox Premium, 20:00
A következő három nap
- Film4, 20:00
Nők földje
- Cinemax2, 20:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kis nagycirkusz aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Thor - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
411. Norbitzki (2021-09-24 23:05.50) aaaaa
Ha nem vert át az internet, most "időrendben" nézem a Marvel filmeket, így jutottam el Thorhoz. Először nem hittem a szememnek a rendező neve láttán, az ír zsenirendezőnek nem éppen ez a műfaj a hazai terep, de ami engem illet, most sem csalódtam benne. Annak ellenére írom ezt, hogy két hónapja még hallani sem akartam a Marvel-univerzumról, és tessék, most sorra veszem őket. A Thor kevésbé ragadott magával, mint a Vasember, vagy az Amerikai kapitány, időnként túl látványos akart lenni, én ezúttal itt is a földi részeket komáltam jobban, ugyanakkor két órára elfelejtettem, hogy jön a hideg, hogy a benzin ára az egekben, és szimplán csak jól szórakoztam a kanapén ülve, ami sokszor nem is olyan könnyű... Elsőrangú akciófilm, ötletes, látványos, de muszáj volt különbséget tennem, ezért hát a lepontozás.

Apropó, a Trónok harca készítői mintha innen csórták volna az éjkirály fizimiskáját.


410. Leaeder (2020-05-22 21:32.44) aaaaa
Egy szóval jellemezhető ez a "mű".
És ez a jóindulatom jele: minősíthetetlen.



409. Halember (2019-04-01 18:07.42)  
Gyenge film. Ráadásul ebben a Thorban semmi eredeti nincs, lenyúlt egy mitológiai alakot a Marvel. :)


408. Empire (2018-08-24 22:10.40) aaaaa
Egész jó kis film volt, de valamivel másabb mint a többi Marvel film, de bejött. Thor karakterét nagyon kedvelem amúgy is.


407. Independence (2017-12-05 07:40.37) aaaaa - (válasz Lector 406. hozzászólására)
Nem voltál tolakodó, nincs mit megbocsájtani. :)
S precíz választ adtam kérdésedre, még ha nem is nevesítettem a kerületet, betűkkel, másképp viszont elég egyértelműen... ;)


406. Lector (2017-12-04 17:31.59)   - (válasz Independence 405. hozzászólására)
:)
Lenhossék..Tűzoltó u ..ott valék fiatal kamasz.. s a népstadion kerítésbérletét felváltotta a fradi pálya simlis belépőkártyája.:)A harmadikban, Óbudán kezdtem. ..s zúgló lett későbbi lakhelyem:)
Majd el onnan is a ferencváros..és az Üllői úti fák alatt hűsöltem pár nyarat.
Aztán tovább sodortattam ...mert így hozta a sorsom.
A népstadionban szedtem labdát Dr Fenyvesi és Géczi Pistának.:)
Olykor a királynak a Flórinak is.
Akkora agya volt a focihoz, mint keveseknek.
No de ez már egy más történet.:)
Csupán hasonló motívációk miatt tettem fel pimaszul a kérdést:)Rokon tettek, rokon gondolatok mentén. Aztán megbocsáss, ha tolakodó voltam:)
A Rahan képregény képei a gyengéim voltak .
Szívesen másoltam őket grafikákkal szénnel:)
Hááát ennyi:)


405. Independence (2017-12-04 17:14.55) aaaaa - (válasz Lector 404. hozzászólására)
Nem..., de nem merek már származásom "kerületével" kérkedni, mert korábban, üllői út stadionjának elkötelezett hívei, s amúgy tisztelt fórumtársaim, kevés híján meglincseltek, ezért..., innentől Rád bízom, kigondold, honnan ered családfám... :))
Menni fog, garantálom! ;)
Havas "úr", méterekre tőlem..., tán egy boltban vettük a tízóraihoz, a kiflit. :)

De, s ugyan nem versek topik - mondjuk pont..., szóval nem érdekel...:))- de kifejezem szimpátiám "ellen-érzetű feleim felé".... egy szép kis költeménnyel, Kosztolányi pennájából:

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjuság,
Üllői-úti fák.

Másoknak is így nyíljatok,
Üllői-úti fák.
Szívják az édes illatot,
a balzsamost, az altatót
az est óráin át.
Ne lássák a bú ciprusát,
higgyék, örök az ifjuság,
Üllői-úti fák.

Haldoklik a sárgult határ,
Üllői-úti fák.
Nyugszik a kedvem napja már,
a szél busan dúdolva jár,
s megöl minden csirát.
Hova repül az ifjuság?
Feleljetek, bús lombu fák,
Üllői-úti fák.

S amúgy, Bakáts tér örvendezett első felsírásomnak, tehát nincs e honban nálam meghasonultabb egyén s sokat szenvedettebb..., milyen az, ha Bene Ferenc s Albert Flórián közt vergődsz, felnőtté? :)


404. Lector (2017-12-03 17:01.03)   - (válasz Independence 403. hozzászólására)
ÓÓÓÓÓ a Rahan korszak!...
Hogy vártam a méregdrágán vehető Vaillant lapot!
Nem biztos ,hogy helyesen írom:)
Mekkora is volt annó!:))))
Igazi misztikus világ...ahogy mondod:)
Helló nem lehet ,hogy zuglói vagy?:))))


403. Independence (2017-12-03 11:26.16) aaaaa
Nos, induljunk „neandervölgytől“..., legádázabb ellenségeim - már, ha van ilyen, biztos van - sem foghatják rám, a „képregények világának univerzuma“ magába szippantott volna, s általában Marvel, DC Comics történetek filmes adaptációi, egyedi kiadásban, dísz
dobozban, alphabetikus sorrendben sorjáznának nappalim legszebb vitrinének, gondosan, napi szinten pucolt üvegajtaja mögött.

Az a misztikus világ, mely Amerikában ezen kiadványok - papír alapú formátuma - körül kialakult, engem soha nem tudott, megérinteni, oly távoli maradt, mint vagyonokért, baseball kártyákat gyűjteni, mit úgysem fog értékelni az utókor - legfeljebb anyagilag, ha örökölnek - s velem szállnak a sírba, ha nem lehet őket feldobni az e.Bay.com virtuális piacára, jó pénzért.

Ellenben persze, mert oly szépek az önellentmondások, gyermek s kamaszkorom meghatározó élményét képezték a képregények, csak nagyon másképp, olyan „kelet-európai“ mód.Takarékbélyegen összegyűjtött pénzen - szerintem vannak itt olyanok, ki még emlékeznek a kis füzetekre, mibe ragasztgattuk spórolt pénzünk apróinak „bélyeglenyomatát“ - vásárolt Hahota, Rahan, Dr.Justice, Pif s Herkules s a Kockás füzetek agyonolvasott, rommá lapozgatott papírjainak zizegése, annyira kedves volt - ma is érzem a nyomdafesték illatát - a Füles képregényei, összegyűjtve- erről mondjuk beugrik a Rakéta regényújság is, de ne csámborogjunk szerte-szét - sokszor irodalmi értékek, kölkök számára is fogyasztható formában, itt ütköztem először Hugo toronyőrével, Jókai s Mikszáth alakjaival, az Egri Csillagok hőseivel - jó volt az olvasottakat, viszont látni, rajzon, szájukból előtörő szóbuborékok leegyszerűsített párbeszédei között - s aztán eltávolodott tőlem e világ, mígnem egyszer csak szembe jött Tim Burton extravagáns látásmódjának Batman-je, a modern kor minden képregény filmjének legminőségibb ősanyja.Számomra alapmozi, s felülmúlni azóta sem tudta senki, legkevésbé a Nolan fémjelezte túlhúzott komolykodás.
Tudom..., Superman, Christopher Reeve, kinek foglalkozása: Szuperhős - s egyebek..., de valami nagyon újat, Burton hozott, mert tehetsége predesztinálta erre.Egy tetszhalott iparágat élesztett újra az a mozi, defibrillátor tappancsait helyezte a műfajra, s lám, feléledt!

S azóta, bár ezen filmek zsánereiben önfeledt tájékozatlansággal kódorgok - szemem szűz maradt, ebből kifolyólag ártatlan naivitással fordulok e témájú mozik felé nem félek bevallani, nem értek mindenhez, mint itt sokan ...:) - minden évben berizikózok egy-két darabot, e világból.Legutóbb A galaxis őrzői két része került terítékre, s bevallom jól lakatott, s akkor e moziról..., tényleg csak néhány szó - ha már ily dagályosra sikeredett a bevezető, olyan "énféle", vagy mi :)!

A Thor egy szemkápráztató csillogású, pompás látványvilágú, szórakoztató, kellemes darab, néhány remek színész - egy nagyjából összeszedett történet, némi - kissé, főleg a földi képekben - daraboskára sikeredet humorsziporka, s Hemsworth - kit pörölyének minden villanása lealázott a vászonról - , de..., ki azért deltás, jó kiállású, női szemeket jó érzésekkel itató látványú, kedves tekintetű, szimpatikus srác, s szerencsére - tán képben saját képességi határaival - nem veszi túl komolyan önmagát.Én egyébként is bírom, ha egy film, vagy ezen film szereplői nem akarnak többnek látszani, mint amik!
A skandináv mitológia - legyen, hát mesevilág, de azért nézzünk szembe a ténnyel, ez a „mese“, saját korának, saját népének komoly vallás volt, s nem játék, legyünk hát óvatosak a lesajnálással - érintése, megidézése, sok tekintetben pontos, s pont annyira átírt, mit a mozivilág megkövetel, s imét legyünk szerények..., sokaknak, Asgard, Odin, Thor, Loki neve korábban annyit sem mondott, mint a sokad osztályú Bivalybasznád focicsapatának kezdő tizenegye. :)) A legtöbb átlagnéző a Mjölnirről is azt hihette, lemaradt előle az FC s norvég vagy izlandi focicsapat, ki valamely európai ligában alázza épp, magyar ellenfelét..., leginkább porig, a megszokás végett...:)
Ha valakiben, e film kapcsán ébred fel a vágy, hogy utánaolvasson, e csodás regéknek - például Edda - már nem készült el hiába e mozi!

Én jól szórakoztam e filmen, s jöhetnek a folytatások..., szép sorjában.

Egyébiránt, igaz ez apróság, bár érdekes..., a csütörtök - „Thors'day“ - napunk neve, legalább is több európai nyelvben, e szimpatikus, vörös hajkoronájú, a szegény emberek védelmezőjeként fellépő istennek köszönhető!


402. Pelikanbence (2017-11-17 11:41.39) aaaaa
Sosem értettem,hogy Thor miért ilyen népszerű a képregények között.Na,meg a filmeket sem értettem.Ettől függetlenül jók,mert pont az egyik kedvenc mítoszomat az északi mitológiát dolgozzák fel némi modernizálással és fekete humorral és Thor a legarcoskodóbb és legbeképzeltebb Marvel hős,akit valaha láttam.Lokit meg SOSEM ilyen nyálgépnek képzeltem el.Inkább olyannak,mint Sötétpenge Malust a Warhammer Fantasy-ból.Ja és meg kell említenem,hogy van egy pici Warhammer hangulata is a filmnek.:)Jó kis film és meglepő módon Natalie Portman is jó volt benne.:)
4/5


401. SuperHagyma (2017-04-02 07:18.26) aaaaa
Egyszer megnézhető tucatfilm.


400. Nyolcadik utas (2017-01-20 18:38.15) aaaaa
Gyengének gondoltam és nem is vártam semmit.
Mivel nem is kaptam semmit és a gyengénél egy ezrelékkel jobb lett, emiatt kapott hármast.
Mese habbal alsó tagozatosoknak.


399. Capt.JackSparrow (2017-01-14 15:21.02) aaaaa - (válasz Film csillag osztó 398. hozzászólására)
Nem fordítva kellene működni és azért Marvel fannak lenni, mert jó?


398. Film csillag osztó (2017-01-14 15:18.22)  
Azért tetszik nert Marvel fan vsgyok, és mert CHRIS HEMSWORTH ÉS TOM HIDDLESTON


397. Gnor (2015-07-09 21:30.12) aaaaa
Az eleje és a vége nagyon látványos de a közepén van pár visszafogottabb rész. A film amúgy elég egyszerű mind történetileg mind megvalósítva. Rengeteg lehetőség maradt ki. Az akciójelenetek a földön szintén elég rövidek és helyenként erőtlenek. Összességében mint Marvel mozi megállja a helyét, de éppen csak öt csillag.


396. Capt.JackSparrow (2015-03-21 20:20.58) aaaaa
a legunalmasabb szuperhős hasonlóan unalmas filmje


395. Egyszerűsrác80 (2015-01-29 16:15.21) aaaaa - (válasz Watcher 394. hozzászólására)
Thor meg csak egy pojáca...
Miért?


394. Watcher (2015-01-29 12:49.51) aaaaa
szerintem Loki karaktere visz mindent, a motivációi finomságai abszolút felülmúlják a hasonló kaliberű filmek antihőseiét; Thor meg hát csak egy pojáca az egészben, a végén is amikor megszerzi a bölcsesség alapjait sajnos bugyután jön ki; de nem baj, a jégóriások legalább kárpótolnak minket :)


393. June08 (2015-01-11 21:31.06) aaaaa
Minden Tom Hiddlestone-os jelenet felüdülést jelent ebben a filmben. Minden Natalie Portman-os meg bosszúságot. Kenneth Branagh meg hagyja az akció-sci-fi történetek mesélését másra. De ezt már előttem százan leírták.
Ha majd megy a tv-ben a Thor 2. megnézem, különben még a letöltéssel sem bajlódom (nem mintha szoktam volna filmeket letöltögetni).


392. Mortuus (2014-10-23 12:04.53) aaaaa
Jó,jó,már a képregényfilmek iránti lelkesedésem alábbhagyott kiskorom óta,és így is kellemesen csalódtam,azt hittem,nem fog nyújtani semmi extrát,ennek ellenére többször nézhetős,még akkor is ha nem Pókember,vagy X-Men film,én azokat várom Marvel filmek közül a leginkább.Nagyon hangulatos lett,az Asgaardi,Jégóriások bolygóján lévő fantasy résszel is,az ilyen jelenetek sok filmtől elvették a kedvem.Rég láttam,lehet meg kéne nézni újra,hisz halványulnak a képkockák a fejemben.:)


391. Johnny kapitány (2014-10-19 00:50.07) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 389. hozzászólására)
Ezt még az SS is állva tapsolta volna:)


390. Misafeco (2014-10-18 15:02.10) aaaaa - (válasz Laceeka82 388. hozzászólására)
Ha nem a te világod, akkor egyáltalán minek kezdted el?


389. Egyszerűsrác80 (2014-10-18 14:02.20) aaaaa
Vastaps!


388. Laceeka82 (2014-10-18 11:58.03) aaaaa
nem néztem végig, mert nem az én világom. 2 csillag azért, mert mégis különbözik a nagy átlagtól. Amúgy egy csillag lenne. A 3D-s változatát meg inkább írnám 2 és fél D-nek.......unalmas hülyeség


387. Captain Al (2014-09-02 11:24.30) aaaaa
nagyon jó film, ő az egyik kedvenc marvel hősöm.


386. Eddard Stark (2014-03-23 20:22.08) aaaaa
Én Thor-t valahogy sosem voltam képes MARVEL-hősnek tekinteni.Nézhető a film,a történet is jó.De ennek nem amolyan MARVEL-es története van,mint a Pókembernek,hogy Peter Parker-t megcsípi egy pók és pókképességei lesznek,vagy mint Daredevilnek,hogy sav megy a szemébe amitől megvakul valamint emberfeletti képességekre tesz szert... Ez inkább egy germán vagy norvég népmese.


385. Eddard Stark (2014-03-23 20:21.38) aaaaa
Ez is olyan volt, mint a Vasember: az összes akciójelenetet belesűrítették az utolsó pár percbe. Ennek ellenére nem volt rossz a film. Tom Hiddleston hatalmasat alakít itt is, akárcsak a Bosszúállókban.


384. Misafeco (2014-01-09 15:42.15) aaaaa
Jól szórakoztam rajta. Az eleje alapján 5* lenne. Szép látvány, eltalált zene és a poénok is a helyükön voltak. A vége már nem tetszett annyira, de tűrhető. A 2. részt is megnézem ezek után.



383. Zsofesz01 (2013-11-18 20:39.39) aaaaa
Sajnos nem moziba láttam, pedig szerettem volna megnézni. Na mindegy, online néztem meg, és lenyűgözött! Egyszerűen imádtam elejétől a végéig :)
Csak ajánlani tudom!


382. Brigi fcb (2013-11-13 15:56.54) aaaaa - (válasz Delpiero 381. hozzászólására)
xD Messi senkit nem érdekel... Vagyis engem tutira nem mint pasi... Színészethez köze nincs... :D Szal h jön ide Messi? :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2021-09-24 23:05411 hsz
KérdésekMarsbolha, 2018-08-25 09:0916 hsz
Legjobb jelenetMichuu, 2016-05-05 16:2018 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk