Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kellemes húsvéti ünnepeket!
- Film Mánia, 10:40
Pi élete
- Film Café, 10:50
A filmsztár és a cowboy
- Izaura TV, 11:10
Sztárom a párom
- TV2, 11:40
Mesterfogás
- HBO, 11:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Stranger Things (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Könyvesbolt a tengerparton - Vélemények
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Stranger Things aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - A harcos (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
172. Vmiso (2016-07-07 13:44.08)  
Láttam már sokkal jobb sportfilmeket is, de itt legalább annyira a családi dráma volt központban, mint a sportpályafutása.

Bale remekül hozza a kattant, drogos bratyót, cool ahogy az anyja elöl menekülve többször is kiugrál az emeleti ablakból egy szemétkupacra :D
A boxjeleneteket nem forgatták túl pengésre, de itt nem is ez volt a lényeg.

Most néztem másodszorra, és sokkal jobban tetszett mint amikor megjelent.

A Creed, és Southpaw még előttem vannak, ha már a téma úgyis hasonló:)


171. Entersp (2015-08-15 09:32.21) aaaaa
Egész jó volt, kicsit kiábrándító, hogy a világ más részein is mekkora divat a másik répájával verni a csalánt. A hozzáértő környezet minden csepp vérre igényt tart. Innen vb címig jutni...
Néha úgy éreztem, ebben a moziban kicsit több nő szerepelt, mint az szükséges lett volna, de utánanéztem, nagy volt a család. Egyébként is meglehetősen sok az egyezés az élettörténettel:
[link]
Néha nem akartam elhinni, hogy így mehetnek dolgok, hogy egy sportoló környezetében mindenki dohányzik, és Amy Adams magasugró múltja is olyan... hmmm.



170. Putyourhands (2015-08-05 09:58.42) aaaaa
Nézhető kis alkotás, szinte már-már jó.


169. Fehér Tyson (2015-07-14 12:03.35) aaaaa
Ez egy nagyon jó film, drámai. Engem megfogott a történet, nagyon hatásos, remek rendezés remek sztori és hab a tortán ,hogy igaz történet. Én nagy boksz rajongó vagyok, és magam is üztem ezt a sportágat, és Mickey Ward nagy bokszoló volt, nagyszerű alakitások, Christian Bale fantasztikus ahogy megformálja a drogos kiégett meggyötört egykori bokszolót, szenzációs ,de Mark Wahlberg is nagyszerü volt és a többi szereplő is, már ötödjére nézem meg a filmet megunhatatlan számomra, szeniális sport dráma, egyik legjobb azok közül amiket eddig láttam.


168. Városi vadász (2014-12-07 23:12.10) aaaaa
Ez de jó film. Remek minden mozzanata. Christian Bale hatalmas színész, hogy itt mit leművelt, hát eszméletlen a pali. Grat neki.


167. Misafeco (2013-12-20 18:46.53) aaaaa
Nem szeretem a bokszot, de ez jó film lett. Kicsit vontatottan indul, de aztán egyre jobb lett. Christian Bale kiválóan játszik, a hátán viszi a filmet, pedig nem is ő a főszereplő.


166. Okokopi (2013-07-28 21:54.28) aaaaa - (válasz Vbacs 124. hozzászólására)
Ne haragudj :))))) kézcsókom.. :))


165. Z79 (2013-07-20 18:06.06) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 164. hozzászólására)
:):):)


164. Törölt felhasználó (2013-07-19 22:46.33) aaaaa
Van benne némi "belsőfilminfó" (csak hogy ne már szidjon, aki olvassa véletlenül)

Egy film akkor igazán jó, ha magával sodor, ha olyan érzése van tőle az embernek, hogy együtt mozog, lélegzik, él a szereplőkkel. Ez pont egy ilyen film volt. (rohadt régóta meg akartam nézni, és megvállveregettem magam, hogy ezúttal nem hagytam ki)

Sokkal több ez, mint egy verekedős sztori. Családi dráma, útkeresés, szembenézés és a végén az a jó érzés, hogy minden rendbe jöhet.Mert akármennyire is elcseszett családja van az embernek, mégiscsak egy háttér, egy pont, ahonnan minden kiindul, de néha nem árt, ha változtatunk a dolgokon. Az pedig, ha bíznak az emberben, ha szeretik, extra energiákat ad, olyat, ami azzal a hittel párosulva, hogy bármire képesek vagyunk, valóra tudja váltani az álmainkat.

Az első perctől az utolsóig imádtam a filmet, pedig nem szeretem a boxot, ennek ellenére a meccseknél "tövig rágtam a körmöm", a Wahlberg kezét szétverő zsarunak bele tudtam volna könyökölni a tökébe, a kedves mamát időnkét elküldtem volna gombászni az erdőbe, és crackes Dickynek is le tudtam volna nyomni egy-két sallert, amikor igazán baromarc volt. És persze drukkoltam Mickynek, mint állat.

A film elején azt írták:
"Based on a true story"- tudjuk, hogy ez nem mindig találkozik 100%-ban a valósággal, mert némi kozmetika kell, hogy fogyaszthatóbb legyen a történet, ennek ellenére ez egy kib@szottul jó film, pont kellett már ahhoz, hogy helyrebillentse a sok, mostanában látott középszerű szar által negatív irányba ferdült mérleget.

És a végére: nagyon jó volt a színészgárda, de amit Melissa Leo, Mark Wahlberg és Christian Bale triója lejátszott a vásznon, az szuperlatívuszos volt. És bár nem kedvelem túlságosan karvalyarcú Bale barátomat, de itt olyat nyújtott, hogy meg kell érte süvegelnem. Minden mozdulata, nézése, a pökhendisége, és erőszakossága a helyén volt, de a legeslegjobb az a pillanat volt, amikor a világbajnoki meccs végén felemelte Wahlberg kezét, és közben a szemén látszott, az arcára volt írva minden gondolata, érzése. Hát, Christian, ha nem baj, én Batman helyett Dickynek foglak szeretni ezután...


163. Emylio (2013-03-25 10:22.56) aaaaa
Christian Bale miatt érdemes megnézni a filmet. Megérdemelte a díjakat. Egyébként a bunyós jelenetek gyakran sántítanak. Wahlberg felütései borzasztóak. Egyébként nem túl pörgős film, de jó.


162. Lifeisamovie (2013-03-09 12:17.58) aaaaa
A váratlanság színháza :)
Hát Dickie-nek a nevében volt rejtve a karaktere :D, bizonyára a légierőnél szeretett volna szolgálni, ablakon át végrehajtott vetődéseiből következtetve XD
Nem vagyok egy box rajongó, de így kukkolóként látva az életüket mindjárt nem olyan barbár állatság..hogy is mondták..sakk játszma.


161. Colby86 (2013-01-21 15:25.09) aaaaa - (válasz Colby86 68. hozzászólására)
Újranéztem és rájöttem, hogy hülyeséget írtam korábban. Nem is értem elsőre miért nem tetszett.


160. Diablo24 (2012-11-18 20:39.24)  
Bokszolós filmek közül nem a legkimagaslóbb, néhány helyen vontatott, de ennek ellenére élvezetes, hála a színészi bravúrozásoknak!
Christian Bale élete egyik legnagyobb alakítását nyújtja itt, az Oscar egyértelműen kijárt neki, hiába volt mellékszereplő(mondjuk azt se értem igazából h mért számít itt annak az akadémia szerint..), hiszen az egész filmben ő vitte a hátán a történetet, ő hozta a drámát, sőt még a legtöbb humoros részt is. Fenomenális volt!!
Mark Wahlbergh, ő is fantasztikusan játszott, viszont Christian Bale úgy lejátszotta a vászonról, mint annak a rendje, remek színész, csak sajnos itt nem az ő karaktere tudott a leginkább érvényesülni.
Amy Adams, ritka jó színésznő, a filmben megjelenített enyhén tűzről pattant kissé alkesz csajt kitűnően megfortmálta, Bale után az ő alakítása volt a legjobb( megérdemelte volna az Oscart...)
Melissa Leo is jó volt, viszont nekem annyira nem volt olyan kiemelkedő mint a többi színész a filmben, jó lehet, h csak én látom mert az akadémia mégiscsak neki ítélte az Oscar-t. Láttam már pár filmben, nagyon jól játszik, igazi drámaszínésznő, de itt nekem valamiért kevéske volt....
Hát ha másért nem is, Bale miatt mindenképpen nézze meg az aki eddig nem látta!


159. Langelus (2012-11-11 16:54.14) aaaaa
Az akkori év 5 legjobb filmjének egyikeként talán nem túlzás ezt megnevezni.


158. Féknyom (2012-11-11 16:33.39)   - (válasz Vbacs 127. hozzászólására)
Lehet nem is véletlen a gáláns ajánlat?!:)


157. Su-30mk (2012-10-31 03:49.55) aaaaa - (válasz Sir anthony hopkins 156. hozzászólására)
"Christian Bale korosztálya legjobbja"
Pontosan ezzel kezdtem volna most a film megtekintése után a mondókámat:-)

A film is jó, hiszen értő kezek alatt elég sok, az életből vett sztori nagyon jól megállja a helyét a mozivászon is. A filmnek azonban a színészi játék az igazi erőssége, Christian Bale ahogy csípőből hozza ezt az elfuserált, sutyerák fazont, hát ettől lehidal az ember: teljesen jogos Oscar-díj...
Bale-re mindig is teljesen jellemző volt az efféle átlényegülés - a szellemi mellett a testi is: az általam látott filmjei közül ha jól számolom már a harmadik, amikor képes volt nagyon lefogyni! A Fighter-en kívül a Hajnali mentőakció-ban és természetesen a Gépész című filmben is megtette, utóbbi esetében egészen extrém mértékben. Remélem egyszer nem akar majd egy 180 kilós embert eljátszani:-))
Már rég kijárt neki az Oscar-díj és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó.
(Úgy játszik egyébként, hogy bokszolót eljátszani nem is egy színész álmainak a netovábbja, hiszen karaktermegformálás tekintetében nagyon hálás, összetett szerep lehet. Mint itt lentebb olvastam, Mark Whalberg nagyon szerette volna eljátszani Micky Ward-ot, Denzel Washington pedig Rubin Carter szerepével volt ugyanígy: a legnagyobb álma vált valóra amikor a Beacon Pictures végül egyenesbe hozta a film legyártását)


156. Sir anthony hopkins (2012-10-23 16:47.29) aaaaa
Christian Bale korosztálya legjobbja.Ezt ez a film is remekül példázza.élete egyik legjobb alakítása az Amerikay Psycho mellett.Az oscar teljesen megérdemelt volt, ahogy Amy Adamsnek is aki szintén remek.Wahlberg hozza a szokásost.A zenéje szintén remek.Az is nagyon tettszett h a meccsek úgy voltak megcsinálva mintha tényleg egy box meccset néznénk.


155. Z79 (2012-09-15 12:50.02) aaaaa
David O Russel-re már a Sivatagi cápák kapcsán felfigyelctem,és bejött a sajátos hangvételű Multik haza is...
Ezúttal vérbeli családi drámát kapunk tőle, ahol a sport "másik" amerikával szembesülünk, akisvárosi diszfunkcionális munkáscsaláddal, aiket egyszer ugyan megérintetta siker szele, de ezzel nem jól éltek, illetve mind amai napig ebből kívánnak megélni. E környezetből próbál kitörni főhősünk, kiben ír származású révén igen erősen munkál a családi összetartozás szelleme,még akkor is . ah drágalátos familliája inkább hátráltatja, mint segíti. A sportfilm jelleg inkábba film utolsó harmadában dominál, addig a dráma az erősebb vonal,a film azonban helyenként deelkeserítő, már .már riasztó tónusai ellenére a humort sem nélkülözi teljesen.És aszínészi teljesítményeken túl-mindenkit dícséret illet,de Bale viszi apálmát-ez afilm igazi értéke.Képes a családi drámát,egyfajta szociális korrajzot a sportfilm hagyományaival ötvözni, miközben fekete humorral színesíti ezt a furcs elegyet.És mindez működik! Ötös:)


154. LAW (2012-08-20 18:50.28) aaaaa - (válasz Langelus 153. hozzászólására)
Szerinted.


153. Langelus (2012-08-20 17:36.27) aaaaa - (válasz Geah 147. hozzászólására)
A Rocky-filmek közül csak az első rész volt igazán nagyszerű.


152. Siddharta (2012-08-19 14:49.19) aaaaa
nagyon nagy film, szenzációs színészi alakításokkal...főként Bale teszi oda magát...kategóriája egyik legjobb filmje de azon kívül is elől van...
nemrég láttam a Warrior című hasonló témájú filmet de az nyomába se érhet...


151. Damaquir (2012-08-11 20:35.34) aaaaa
Ajánlották ezt a filmet és beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Nagyon egyben van és Bale játéka nagyon megfogott (megint).
Jó kis film ez!


150. Delpiero (2012-07-05 21:43.58) aaaaa
Bale miatt felkerekítem és megadom neki az 5 csillagot (rég volt ilyen), megérdemli. :)


149. Geah (2012-04-26 16:09.22) aaaaa - (válasz G-ergo 148. hozzászólására)
a rocky meg is érdemelte.nem minden oscar jelölés igazságtalan de a fele az biztos.


148. G-ergo (2012-04-24 19:50.32) aaaaa - (válasz Geah 147. hozzászólására)
De azzal azért tisztában vagy ugye, hogy a Rockynak is van 3 oscar díja és még 6 jelölése.


147. Geah (2012-04-24 19:28.59) aaaaa
ennél sokkal jobb a rocky.egyszer meglehet nézni de nem nagyszám.ilyen filmekre pazarolják az oscart.ezért is nincs jelentősége ennek a díjnak akárcsak a zenében.


146. Szabgya (2012-02-05 12:33.19) aaaaa - (válasz Bette Davis 144. hozzászólására)
Bale döbbenetes alakítást nyújtott, aki így átszellemül egy karakter megformálására az tényleg csak a legnagyobbak kiváltsága.:)
Természetesen dicséret illeti Wahlberg srácot is aki nemcsak adta de állta is a pofonokat.)
Számomra tökéletes alkotás.


145. Bette Davis (2012-01-22 08:00.54) aaaaa - (válasz HUN_GERGO 142. hozzászólására)
jó sok csillagot adtál, ahhoz képest hogy a film számodra " szinte mindenben rossz".



144. Bette Davis (2012-01-22 07:50.37) aaaaa
Ingadoztam, a 3* és a 4* között. Vontatottnak, már-már idegesítőnek találtam a filmet. De ugye, minden, ami a valós élet ihlette, nem mindig rózsás, és frankó. Küzdelmes és mocskos, néha megalázó. Zuhanásokkal és felemelkedésekkel tele. És a család sem mindig jól fésült. Viszont, - és nem elfogultságból - Christian Bale újfenn remekelt. Hihetetlen ez a fickó. Ha pasi lennék, és tombolna bennem a tesztoszteron, akkor a 4* minimum garantált lenne, női mivoltom viszont kissé fanyalog:) De a lényegen nem változtat: a film jó.


143. Turbo00 (2011-12-29 07:40.03) aaaaa
A film nem azt a helyet foglalja el a legjobb filmek listáján, mint amit megérdemelne. A színészi alakításokról felesleges bármit is mondani, a díjak szerintem jó helyre kerültek. Aki a legújabbkori filmek akciójeleneteit várja (félreértés ne essék, nincs abban semmi kifogásolni való) a bokszmeccsek során az csalódni fog. Sallangoktól mentes, véleményem szerint minden tekintetben jól összerakott film lett A harcos-ból. Az agyonsztárolt - különben jó film - Rocky-nál szerintem sokkal jobb lett. Nem tudom, hogy a megtörtént eseményeken mennyit "színeztek"a film alkotói, de megérte ebből filmet csinálni. Nem találok benne hibát, ezért, jár az 5*.


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2016-07-07 13:44172 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk