Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sziget
- Viasat3, 00:20
Zanox - Kockázatok és mellékhatások
- Magyar Mozi TV, 00:40
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45
Új múlt
- Film+, 00:55
A góré
- Film Café, 00:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A leghosszabb hét aaaaa
Tony Sirico aaaaa

 

Fórum - Merlin kalandjai (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
409. Lifeisamovie (2021-01-06 21:02.26)  
http://www.youtube.com/watch?v=cgbXzTphStw
Merlin and Arthur singing You're the voice :)


408. rjazmin (2020-12-20 16:37.21)  
Azt hiszem én most nem fogok az effektekről, a filmösszetételről, színészségről beszélni. Csak azt szeretném elmondani, annak aki még esetleg nem látta, vagy akik ebből az egészből az effekteket szűrték le, hogy itt a lényeg a csodálatos történet!! Azt gondolom, nem hasonlítható más ilyen jellegű filmhez, mert ezt nem hasonlítani kell! Maga a történet, maga Merlin, aki a leghatalmasabb mágus mégsem vár elismerést mindazokért, amiket tesz, pedig nem kis dolgokat tett. Szinte egész Camelotot ő mentette meg, harcolt érte és mégis csak egy egyszerű szolgának hitték a sorozat végéig. Nem beszélve a barátságról, ami Arthur és Merlin között kialakult. Irigységre méltó és hatalmas kötelék, hiszen->[ők nem két barát akik elmesélnek egymásnak pár sztorit, egymás mellett vannak ha összeveszik az egyik a családtagjával pl😄] Ők az elrablásban, cselszövésekben, harcban álltak egymás mellett minden egyes nap, Arthur meghalt volna Merlinért, Merlin Arthurért. Kockáztatta Arthur az életét a szolgájáért, annak ellenére milyen beképzeltnek tűnt. Egy ilyen kis embernek egy ilyen nagy végzet.. Tanulságos, hisz ki hitte volna Merlinről, hogy mindenidők leghatalmasabb varázslója.. Ki tudja mi van más ember maszkja alatt? A vége viszont.. Hát iszonyatos.. Mármint az, amilyen érzést kelt benned. Amiket mond a végén Arthur Merlinnek és ahogy látjuk elveszíteni Merlin egyetlen igazi barátját, szörnyű.. Merlin helyében nemtudnám, hogyan tovább.. Asszem ezen fogok még gondolkodni egy pár hónapig... 😄. Nagy hatással vannak rám ezek a filmek. Már láttam egy jó pár évvel ezelőtt, újra kellett néznem és nem bántam meg. Szerintem még ezután is újra fogom!



407. Gaboca701 (2016-10-29 08:02.22) aaaaa
Pár hét alatt "ledaráltam" az 5 évadot. Ez egy zseniális sorozat.A befejező rész egyszerűen csodálatos. Mondjuk végig reménykedtem, hogy mégsem hal meg Artúr, de beláttam, hogy egy legendát nem lehet megváltoztatni.
Ami még nem fordult elő, másnap, mikor már "beletörődtem" a szomorú valóságba, újra megnéztem az utolsó részt,és végigbőgtem az egészet, annyira megható.


406. ÁKO$ (2015-03-27 22:19.02) aaaaa
Imádom, szuperkirály, gecimenő, istenkirálycsászár..... nálam senki nem szereti jobban :)


405. Eddard Stark (2014-08-28 17:49.23) aaaaa
Merlin kalandjai

Az imént végeztem az első évaddal. Szerintem nem rossz sorozat, de nálam nem kapja meg a maximális pontszámot a gagyi CGI miatt.
Az évad 13 epizódból áll, és igazán csak az első 5-6 részben levő animáció mondható szörnyűnek, azután már talán egy kicsit javult. A 7. résztől új rendező érkezett, Jeremy Webb, aki azért gondoskodott (bár nem olyan sokat) a CGI minőségéről. Például szerintem az évadzáró epizódban már nem volt olyan gagyi a viperára hasonlító szörnyeteg, mint az 5. részbeli griff.
Magának a sorozatnak szerintem egész jó hangulata van, én tudtam élvezni annak ellenére, hogy a CGI - ahogy már leírtam fentebb - néha lealacsonyodott Asylumos szintre. Persze tény, hogy nyomában sincs az olyasmi sorozatoknak, mint a Game of Thrones, bár inkább nem is hasonlítanám össze a kettőt, hiszen csak annyi a közös a bennük, hogy középkori fantasyk.
A szinkron szerintem egész jó, és ugyanígy vélekedek a színészekről is. Nem mondom azt, hogy a sorozatban szereplő színészek mind szuperek, de ehhez szerintem passzolnak. Leginkább Bradley James-t (Arthur) és Anthony Head-et (Uther) emelném ki. Colin Morgan-ről (Merlin) először úgy vélekedtem, hogy nála jobbat is találhattak volna a szerepre, de szerintem az évad vége felé összeszedte magát. A jelmezekről pedig annyit, hogy átlagosak.
Összességében nem rossz sorozat, ajánlom a mágiás fantasy kedvelőknek.

88%


404. Guilaine (2014-08-28 12:14.56) aaaaa
Jaj, bocsi, azt elfelejtettem írni, hogy SPOILER veszélyes lehet előző hozzászólásom. :)
(Shhh! Keep the magic secret!)


403. Guilaine (2014-08-28 11:54.02) aaaaa
Nyár elején kezdtem a sorozatot, a legjobb barátnőm adta kölcsön az első évadot, azzal az ajánlással: nézd meg, nagyon jó nekem is kedvencem. Most nyár vége van, és vége a Merlinnek is; végignéztem az utolsó évadot, és mit mondjak: az elkövetkezendő érettségire tanulós napjaim üresek lesznek a fiatal boszorkánymester nélkül.
Nehéz volt a kezdés: a barátnőm eredeti első évadja kb. fél évig dekkolt a polcomon, és porosodott, miközben a csaj egyfolytában rágta a fülem: "Néztél Merlint? Nem. Még mindig nem?!"
Aztán végül csak rávettem magam, és nekiugrottam, angolul, felirat nélkül.
Azt először is had szögezzem le; felesleges ezt a sorozatot bármelyik másikhoz hasonlítani. Filmes szempontból jobbról balról lehetne ütlegelni: az első évad nagyobb látvány effektjei borzalmasak, a szereplőkön öt év alatt sem cserélték le a jelmezeket. Sem költségvetésében, sem pedig a feldolgozott témában nem lehet mondjuk egy Trónok harcához mérni, vagy mondjuk a számítógépes technikát egy Gyűrűk urához viszonyítani, mert akkor nagyon leértékelnénk ezt a kis BBC One-os sorozatot (tekintve mondjuk, hogy a Merlin első évada 2008-ban debütált, és ott van például az 1996-os Sárkányszív című film, ami ugyanennek a mondakörnek a történetét folytatja, és a speciális effektjei még így is rendesen odacsapnak a Merlin CGI szörnyecskéinek).
Vannak viszont olyan előnyei a produkciónak, amelyek játszi könnyedséggel egyenlítik ki ezeket a kisebb gyengeségeket, és ha ezekre koncentrálunk, először hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy igen, néha a háttéren nagyon is látszik, hogy csak oda van montírozva, és a következő lépés pedig az hogy a Merlint teljesen a szívünkbe zártuk. Nézzük mik is ezek:
1. Kreativitás: Amúgy is kedvelem a Merlin-Artúr mondakört, a kelta legenda számomra mindig is izgalmasnak hatott, és számos filmfeldolgozásban láttam már. A legjobban mégis az fogott meg a sorozatban, ahogy hozzányúltak ehhez a sztorihoz: a két főhős, az érem két oldalának fiatal éveire alapoztak. Így nem csak annak lehetünk tanúi, hogy a legendás öreg kelta mágus, Merlin, hogyan tanítja meg a fiatal, és önfejű Artúr királyt uralkodni, hanem annak is, hogy alakul ki köztük egy életre szóló barátság. Emellett a nézőnek is már szimpatikusabb Merlin karaktere, ha azt látja, hogy a világ legnagyobb mágusának élete sem volt mindig fenékig tejfel: ő is ember volt, tanulnia, elbuknia, küzdenie kellett, harcolt, szeretett, és bizony nem egy végzetesen rossz hibát követett el, idővel mégis legendák százai énekelték újra a történetét. Amikor Merlin a legelső részben arról beszél, hogy varázslat nélkül ő egy senki lenne, a szavai csontig hatolnak: azt bizonyítják, hogy a képességeinknek célt kell találnunk, egy jó okot, amiért megéri küzdeni, még akkor is ha néha úgy érezzük, összeesünk a végzetünk súlya alatt.
2. Szereplők: két szó: FULL RESPECT. A legnagyobb telitalálat, természetesen (legalább is szerintem természetesen) a mi "Young Warlock"-unk, vagyis Merlin. Colin Morgan tökéletes a szerepre: az arca nem hétköznapi, egész lényéből sugárzik a jóindulat, és a színészi tehetsége sem utolsó: habár a többi színész is kiválóan alakít, szerintem Colin Morgan az aki messze maga mögött hagyja a stáb minden tagját, és (ha odateszi magát) idővel képes lesz kinőni Merlin szerepkörét, és akár igazán nagy színész is válhat belőle. Bradley James, vagyis Artúr is kifogástalan: szőke, kék szemű, olyan tipikus Artúr király, amilyennek szerintem mindenki elképzelte. Kiválóan hozza a figurát: a karakterében egyszerre keveredik tekintély, és úri arrogancia, mégis a néző tudja, hogy a láncing alatt érző, megértő és igazságos szív dobog.
Katie McGrath és Angel Coulby is megérdemelnek egy nagy tapsot: főleg Morgana figurája az, akin érdekes végignézni a változást: ahogy először még jó szívű és segítőkész, később pedig a gyűlölete rabjává válik. Akit még kiemelnék az Richard Wilson, vagyis Gaius, aki a legbölcsebb a sorozatban (leszámítva a Nagy Sárkányt) és olyan hihetetlenül igaz és jó dolgokat mond, amiket a való életben is érdemes lenne szem előtt tartani.
3. Humor: ez az ami miatt az ember kitartóan végignézi az első évadot. Voltak olyan részek, amiknél csak fetrengtem, és úgy röhögtem, hogy folyt a könny a szememből. Még a legegyszerűbb, legátlagosabb poénokat is olyan jó szituációkban helyezték el, hogy a váratlanságuk miatt hirtelen a szusz is kifogyott a tüdőmből a nevetéstől. A komikus helyzetek fő szolgáltatói persze Merlin és Artúr, akik kitartóan igyekeznek szívatni egymást, de közben meg elválaszthatatlanok (ebben pedig az a legviccesebb, hogy Colin és Bradley a valóságban is nagyon jó barátok, és rengeteget hülyéskednek együtt - ajánlom figyelmetekbe a forgatási videókat, az volt a kedvencem, mikor a forgatás alatt a franciaországi hotelben Bradley egy pókot vadászott a fürdőkádban egy chipszes dobozzal, Colin meg röhögött rajta).
Persze vannak más humorforrások is, pl.: Gaius, aki a maga száraz humorát is mindig a megfelelő pontossággal időzíti, vagy a harmadik évadban belépő Gawain, aki később Camelot lovagja lesz.
4. Mentalitás: szívmelengető, szerethető sorozat ez, nemcsak hogy kellemes felüdülést nyújt, hanem kicsit (legalábbis számomra) megnyugtató a tudat, hogy ilyen sorozat is létezik még amely a gyilkolás és öldöklés elé helyezi a barátságot, a szerelmet, a szeretetet, nem úgy mint például a Trónok harca, amely kétségkívül nagyon izgalmas, és elképesztően fordulatos, mégis mindig ömlik benne a vér, és az egyetlen kiszámíthatatlanságát az adja, hogy a néző sosem tudja, legközelebb ki fog meghalni. A durvaság, a brutalitás a Merlinben nincs jelen, az izgalom úgy is képes a tetőfokára hágni, hogy Merlin és Morgana maximum kábítanak a varázserejükkel (nagy erővel eltaszítják az ellenfelet) vagy ha nem, akkor sem arra úszik rá folyton a kamera, hogy annyi a vér, hogy szinte már a néző arcán is az folyik.
5. Üzenete: Morgana mondta az első évad harmadik részében: "Úgy tűnik a lovagiasság kora elmúlt. Mindenütt csupa apró férfi, akikre nagy a páncél. Egyik sem elég erős ahhoz, hogy kiálljon a jóért."
Sajnos igazat kell adnom a Régi Vallás utolsó főpapnőjének: ma már ritka madár a tisztesség, a becsület, a hűség, és az igaz barátság: állítólagos legjobb barátok támadják hátba egymást, irigyek vagyunk mindenkire, akinek valamivel több van, és a vezetőink nem megosztani akarják a javakat, hanem azt a keveset is elvenni az emberektől amijük még megmaradt. Ebben a világban kell élnünk, és nincsenek már lovagok, akik az igaz ügyért forgatják a kardot. És az egyetlen amit tehetünk, ha reménykedünk: hogy egyszer talán lesz még egy ilyen kétoldalú érme, mint Merlin és Artúr, egyszer talán újra összefog a mágia, és a tiszta emberi erények, és egyszer talán mi is láthatjuk egy jobb világ, egy új Albion megszületését. Artúr király sírjára Avalon szigetén a következőket vésték a legenda szerint: "Here lies Arthur, the Once, and Future king. - Itt nyugszik Artúr a Hajdani és Majdani király." A történet úgy szól, soha nem is halt meg: hanem visszatér, amikor Albionnak szüksége van rá.
Várjuk tehát vissza őt szeretettel, csak el ne felejtse Merlint is hozni.
:)


402. Eddard Stark (2014-08-13 14:55.43) aaaaa
1x12

Na, végre egy eseménydús, meglepően fordulatos epizód. Már csak egy rész van hátra az évadból, kíváncsian várom. :D


401. Eddard Stark (2014-07-22 22:41.12) aaaaa
1x05

Ahogyan a griffet megvalósították a sorozatba abszolút nem illő CGI-jal, valami szörnyű volt. Még a sárkányon is túltesz.
Egyébként az eddigi részek közül talán ez volt a legjobb a 2. rész mellett.


400. Eddard Stark (2014-06-24 21:20.44) aaaaa
Elsőnek úgy gondoltam, hogy a sorozatban szereplő király nagyobb rohadék, mint Joffrey Baratheon a Trónok harcából. De rájöttem, ez ak irály fényévekre van Joffrey-tól...


399. Eddard Stark (2014-06-23 15:15.39) aaaaa
1x03

Ez a rész szerintem egy kicsit unalmas volt. Az 1x02 viszont nagyon tetszett, fordulatos és izgalmas epizód volt.


398. Eddard Stark (2014-06-23 14:20.02) aaaaa
Megnéztem az első évad első két részét, és szerintem nagyon izgalmas és élvezhető sorozat. Bár ennél a Colin Morgan-nél találhattak volna valami sokkal karakteresebb és jobban játszó színészt... egyébként szerintem Bradley James a legkarakteresebb és nagyon jól játssza a szerepét. A sárkány meg egy kicsit gagyi lett... a szinkronnal viszont szerintem semmi baj. Folytatom tovább a sorozatot.


397. Ginny Baxter (2014-01-17 22:46.48) aaaaa - (válasz Brigi0612 395. hozzászólására)
Colin Morgan valóban benne van a negyedik évadban. + Később John Hurt is szerepelni fog, aki pedig asszem a Sárkány hangja.:)


396. Szamocaa94 (2014-01-10 20:10.08)   - (válasz KongFan 392. hozzászólására)
Kedves KongFan, amikor elkezdtem nézni én is így éreztem (:... valami mégis megfoghatott, mert továbbnéztem és nem bántam meg! Sőt, az egyik kedvenc sorozatom lett, pedig nem 14 vagyok!:) és nem is akkor kezdtem nézni. Az benne a legérdekesebb, ahogy megjelenik a jellemfejlődés, mert a sablonfigurákból az ötödik évad végére hús-vér, életszerű alakokká válnak (jó, néha kis filmes túlzás azért van benne :)


395. Brigi0612 (2013-08-09 12:16.47) aaaaa
és még az is plisz hogy a ki vagy doki 4.évad 17-18.
részében a narrátor hangja ugyan az mint merlin apjáé nekemez még mindig furcsa és egyre furcsább.


394. Brigi0612 (2013-08-05 17:47.33) aaaaa
én nagyon szeretem a sorozatot nemrég fejeztem be és most a ki vagy doki-t nézem és észrevettem egypár vendégszereplöt a merlinböl elösször Richard Wilson
aztán Anthony Head majd Angel Colby és úgy tudom a 4.évadban Colin morgan is szerepel azt nem tudom hogy Bradley James és Katle Mcgrath szerepel-e benne de ez azért elég érdekes.


393. Ger (2013-08-04 16:07.55) aaaaa - (válasz KongFan 392. hozzászólására)
Nos ha igényesebb sorozatot akarsz nézni, karakteresebb szereplőkkel, akkor ajánlom figyelmedbe a Hős legendája ( Legend of the Seeker) című sorozatot. Bár a Merlin sem rossz, számomra ez is egy fantasztikus sorozat, de a Hős legendája..........:) Azzal mindenképp tegyél egy próbát! :)


392. KongFan (2013-08-03 13:12.18) aaaaa
Megmondom őszintén, az első három rész alapján, nem értem mire fel ez a nagy rajongás és magas osztályzat.
Ez egy tök átlagos, könnyed és sajnos sokszor gyermeteg fantasy. Nem túl nagy költségvetéssel. Látszik a díszleteken meg a jelmezeken. A CGI-ról meg nem is beszélve.
Kifejezetten sokat ront a sorozaton, hogy minden részben ugyanaz a ruha van a szereplőkön. 2008-as a sorozat, ne már! Jó oké, néha másik. De az senki ne magyarázza be nekem, hogy a királynak tök kényelmes, hogy mindig rajta van a korona meg a láncing.
A karakterek meg...
Hát nem is tudom. Itt jön ki a leginkább, hogy a célközönség inkább a 14 éves korcsoport lehet. Másoknak nem hiszem, hogy nagyon szimpatikusak ezek a karakterek. Full sablon figura mind. A beképzelt herceg, a szűzies szolgáló aki szerelmes a főhősbe, a bizonyítani akaró főhős.
Ezzel nem tudják nekem eladni ezt a produkciót. Az első évadot mindenképpen végignézem. De nem hiszem, hogy tovább megyek.


391. Formula1 (2013-05-19 19:03.58) aaaaa - (válasz Ger 390. hozzászólására)
:)


390. Ger (2013-05-19 13:32.40) aaaaa - (válasz Formula1 389. hozzászólására)
Látom már!:)
Vissza is igazoltam!:)


389. Formula1 (2013-05-18 15:39.35) aaaaa - (válasz Ger 388. hozzászólására)
megjött és ment a jelölés is :)


388. Ger (2013-05-18 12:05.17) aaaaa - (válasz Formula1 387. hozzászólására)
Elküldöm privátban a nevemet, és akkor ha gondolod jelölj be!:)


387. Formula1 (2013-05-17 19:47.49) aaaaa - (válasz Ger 386. hozzászólására)
:)


386. Ger (2013-05-17 19:00.34) aaaaa - (válasz Ger 385. hozzászólására)
A facebookon bejelölhetnénk egymást ismerősnek!:)


385. Ger (2013-05-17 18:58.30) aaaaa - (válasz Formula1 384. hozzászólására)
Ja bocsi!:)


384. Formula1 (2013-05-17 18:48.00) aaaaa - (válasz Ger 383. hozzászólására)
de jók,csak másold be a keresőbe :)


383. Ger (2013-05-17 18:34.58) aaaaa - (válasz Formula1 382. hozzászólására)
Igen az enyém!:) (és köszi a liekot):)

Meg is nézném a tieidet is, csak nem jó a link!:(


382. Formula1 (2013-05-17 13:06.41) aaaaa - (válasz Ger 381. hozzászólására)
Igen,megkaptam :) Azt az oldalt te csináltad/csinálod? :)

Whoopi nem tartozik a kedvenc színészeim közé,de egy lájkot megér azért.

Amúgy nekem is van egy focival foglalkozó facebook oldalam és egy weboldalam is :)

www.facebook.com/AllStarProLeague
www.aspl.eoldal.hu

Amiről az én oldalaim főleg szólnak az röviden az,hogy egy saját focsicsapatot alapíthatsz és te irányíthatod.Gyűjthetsz pénzt,vehetsz és adhatsz játékosokat,üzletelhetsz. :D



381. Ger (2013-05-17 10:52.11) aaaaa - (válasz Formula1 379. hozzászólására)
Egyébként megkaptad a privát üzenetet amit küldtem neked?:)


380. Ger (2013-05-17 10:51.30) aaaaa - (válasz Formula1 379. hozzászólására)
Majd kiderül, még nem tudom.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2021-01-06 21:02409 hsz
Egyéni vélemény: a Hős legendája, vagy a Merlin a szenzációsabb sorozat( nehéz döntés)Bandita76, 2015-03-01 00:5828 hsz
Okok a sorozat befejezéséreTigrisfiú, 2014-02-02 22:135 hsz
A rajongók által kreált 6. évadDomján barbara, 2013-11-06 08:4642 hsz
5. évadTinácsk@, 2013-10-25 19:22181 hsz
KeresemGer, 2013-02-15 15:482 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk