Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sárkány visszatér
- Film Mánia, 03:15
Megy a gőzös
- Mozi Klub, 03:15
Kopp-kopp
- Mozi+, 03:20
Mud
- HBO3, 03:45
Válság
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - Hétmérföldes szerelem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
94. Vmiso (2021-02-04 10:09.03)  
Nem rossz film, de jobb lehetett volna ha a felesleges dolgokat lenyesegették volna.
Sudeikis és Charlie Day tahó karakterei pl nagyon erőltetettek voltak, mintha bele akartak volna csempészni altesti humort is, de koncepció nélkül. Inkább fárasztóak és kínosak voltak.
Amúgy rendben volt, egy sörrel a kézben meg lehet nézni.


93. TurboHagyma (2021-01-28 13:25.38)  
Volt benne pár ütős poén, de számomra nagyon erőltetett volt az egész. Biztos sokaknak tetszett, nincs ezzel bajom, de nekem annyira nem volt szimpatikus.
Egy jelenet volt amin visítva röhögtem:
SPOILER:
Amikor a srác kezéből kikapják a telefon és golfütővel elütik jó messzire.
SPOILER vége.



92. Anarki (2020-09-08 17:01.21) aaaaa
Ennek a nbajszos félnótásnak nincs normális filmje, a Milleren kívül.
Csak a szopós meg szarós vicceket tudja azzal az idióta pofájával. Idegesítő.
Applegatenak meg pont ez a szerep áll jól ami meg ráadásul rossz.
A pár meg is felelne az elképzelésnek meg a történéseknek, de valamit hiányolok...
7/10


91. somliv (2020-09-03 19:40.47) aaaaa
Az elején kapitálisan erősnek mutatkozó romantikus-komédia, jobban megnézve néhol viszont kong az egész, tegyük tisztába, hogy ehhez a műfajhoz mérten merem ezt a mondatot firkantani.
Nem rosszul billeg a film a humor és a picivel drámaibb részek között, ennél fogva megtalálhatja az embert. Erre jönnek az aranykorból lévő számok, mivelhogy ezek ZENESZÁMOK. The Pretenders- Don’t Get Me Wrong 1986-ból a Get Close nevezetű albumról Chrissie Hynde énekesnővel, aki a Swing Out Sister fronténekesnőjére enyhén hasonlít, nem hiszem, hogy sokat mond ez nektek, de szintén pop-rock jellemzőkkel rendelkező brit-amerikai zenét játszanak. Felhúz az az ütemesség, gyorsaság, a dob ütemvezetése, a basszus gitárral, hangszereléssel, énekhanggal máig akkora mozgatóerőt rejt magába, hogy a francba bele, ma már ilyenek nincsenek, és ezek az alapok, mai zenészek, énekesek ezekből építkeznek. Ennél a golden érából tán a Fleetwood Mac volt ehhez mérten jó, hasonló stílusú, sőt ők még ennél is gigantikusabban megkomponált számokat csináltak, olyan összevágott vizuális klipeket melyek máig megállják helyüket a világon, pedig emberek 1987 körüli időszakról beszélünk..- például ettől a zenekartól az Everywhere, Littles Lies számuk - PÁRATLAN HANGSZERELÉSŰ! Az I wanna be with you everywhere klipje egy lovagkort mutat be, ahol mesebeli hősök játsszák a főszerepet, várják a szerelmüket, mely értékrendszere megköveteli azt, ami a lélek felé visz, és mely a csaták, háborúk, puskalövések, viszálykodások ellenére is KITARTÓ érzelmekkel bír. Giorgio Moroder szerzeménye hallható: Take My Breath Away a Top Gunból, ez a mozi sosem talált meg engemet, bár meghatározó alapokat rakott le a filmgyártásban, és érzékelem, hogy mindenki vadászpilóta akart akkor lenni, Tomnak pedig löketett adott a további kiteljesülésre.
Főszereplő krapek Justin Long vígjátékokra van beépítve, másra szerintem nem is jó, de erre passzol személye- nem játszotta túl magát ez volt a fő erénye. Drew Barrymore meg Barrymore- még ha akkora égbekiáltó szerepet sosem kapott, talán ez lehet az ő keserűsége, mivelhogy kijárt volna egy meghatározó film, melyben megmutathatta volna színészi vénáját. Itten jó, létezik olyasmi szög, amiben még néz is ki valahogy, rohadtul jól gesztikulált, helyenként már túlnyomta, komikus formában igyekezett színészkedni. Én persze a drámát, a valóságot, az igazat, a feszültséget, a tiszta érzéseket keresem egy moziban, mivelhogy ez az, ami közelebb áll AZ ÉLETHEZ. Habár magát a műfajt ismerte, létezett, játszott is többször ilyesmiben, Az 50 első randira gondolok, ami a nézők körében népszerű, filmkatalóguson szintén, több mint egy átlagosságba hulló romantic-vígjáték, mert forrón rámegy a két szereplő rokonszenvére. Átérzed a nő sorsát, akinek emlékezet kimaradása van, és átérezheted Sandler helyzetét szintúgy, aki nap, mint nap udvarol a lánynak, mindennap nulláról kezdi az ismerkedést- olyan helyzettel áll szemben, melyet előtte sosem tapasztalt- ez a legnehezebb számára. Emellett a Hawaii hangulat megszínezi a látottakat, meg a Beach Boys, pedig kit érdekelhet ez a zenekar, merthogy a 60-as évek mikor volt már, mégis bekajálják még a fiatalok is.
Léteznek jól bevillantott képek szerelmespárokról, ezt másolták az ötvenes évekből, merthogy Hollywood géniusz filmrendezője Billy Wilder ötlötte ki, őt csak másolják még most is.. Szövegek perverzek, mocskosan, durván hangzanak ebben a moziban, nem fogják magukat vissza a szereplőink, van olyan, akinek ez tetszik, van, olyan, akinek túlmegy már egy határon, ezt el kell fogadni, ám a 21. századi vígjátékvilág ezt valahol megköveteli. Az asztalnál, az ebédlőben a randijuk alkalmával, ahogy Drew ránéz a hapsijára, szemei, amit visszatükröztek abban a pillanatban, akkor elhittem neki, hogy szerelmes belé, és ehhez az érzelmeidet felszínre szükséges hoznod. A felmerülő kapcsolati problémák megjelennek, mint a távolság. A telefonbeszélgetés, levelezés marad, személyes együttlét, érintkezés és a többi nincsen meg. Ez eredményezi a keserűséget, ki nem élt vágyakat, melyeket büntetlenül meg lehet e úszni, nem tudom, kétséges…
Ez a bő másfél óra még agyilag is serkenthet, ezért működik.


90. Vmiso (2018-06-02 13:30.44)  
Nem volt rossz, inkább romantikus film mint vígjáték, de tény hogy van benne pár igen jó poén.

Nézhető délutáni limonádé :)


89. Janika18 (2014-12-28 23:40.03) aaaaa
Két alkalommal visítva röhögtem, mind két jelenet 1 asztalon indult! Amúgy semmi extra de engem elszórakoztatott.


88. Orsi (2014-08-05 21:10.13) aaaaa
"Elnézést, de nem volt időm elmenekülni!" Ezért az egy mondatért érdemes megnézni! Amúgy semmi extra a film, átlagos rom.kom.


87. Dzsinbu (2014-08-01 15:54.06)  
Nem tudom. Jobbra számítottam, vagy többet vártam mint kelett volna esetleg nem voltam kellőképpen ráhangolódva. Úgy megnéznék már egy jó,szórakoztató történetet. Olyan Jack Nicolosnost. Keresgélek tovább.


86. Kittentyű (2014-02-23 02:02.25) aaaaa
Nekem nagyon bejött ez a film. Egyszerre romantikus és vicces is. Volt pár ütős poén benne amin szétröhögtem magam. A két főszereplő jól játszott. Szupi film.


85. Bajkoviki (2013-02-26 14:18.34) aaaaa
Az nem baj, hogy a film főoldalán a tartalomnak köze nincs a sztorihoz?


84. Zsozsizseni (2012-05-27 22:19.54) aaaaa
A négy csillagot legfőképp az asztalon kufircolás miatt kapja meg a film, miközben figyeli őket a sötétben nassoló férj :D
Egyébként aranyos volt, megmaradt a medrében, és ez most dicséret.
Viszont Drew Barrymore elképesztően nem 31-nek nézett ki az első 20-25 percben, a valódi 37 éves korához képest is szörnyen öregnek tűnt néha.


83. Az utolso szamuráj (2011-10-04 19:19.42) aaaaa
Kedveltem nagyjából az elején lévő feliratoktól kezdve.
A romantikus vígjáték az a műfaj,amit a nők döntő többsége szeret-tisztelet a kivételnek-és mindegy,annak milyen a színvonala,valamint nem érdekli őket-szintén tisztelet a kivételnek-hogy zsinórban ugyanazt nézik 10-ezredszerre.Egyfajta igénytelenség is számomra ez-nem azért írom,hogy megsértődjenek többen!!-de lehet,hogy tényleg van,aki ilyenen ki tudja magát kapcsolni.Mi,pasik,ritkábban nézzünk ilyesmiket,és nem azért,mert ciki,hanem mert ez a giccses műfaj néha valóban idegborzoló,de ha a partnernőről csak egy ilyen bambulása után csúszik le a bugyi...ám legyen.
Ám mint mindenben,ebben a műfajban is vannak kivételek,és a Hétmérföldes szerelem valóban kivételnek számít.
Jobbára doksifilmes rendező:javára vált a filmnek.Eleddig első munkáját szállító forgatókönyvíró:nyerő dolog.Hogy miért?Mert ilyenkor az alkotók még mernek eltávolodni a sémáktól,egyénibb a hangjuk,hisz nem rutinból tolják a dolgot és néha neccesebb dolgokat is be mernek vállalni.Nomost ez a film azért nem üttörő...de pl. fenemód káromkodnak benne és egy pasi nyitott ajtónál szarik.
Amellett,a probléma magja némileg életszerű,nem egy hülye nő szaladgál el mindig az oltártól,mint a Julia Roberts rettenetben,vagy egy elkényeztetett csajnak boltkórja vagy mifenéje van....de komoly témák,nem igaz?
Távkapcs,és az hogy működhet.Egyáltalán,működhet-e,mikor van kísértés,fiatalok vagyunk és szeretünk dugni,odabújni valakihez,de főleg ahhoz,akit szeretünk.Hogy tré a melónk és jobbat érdemelnénk-úgy hisszük...-és jó lenne nem testvérünknél lakni.A karácsonyt azzal tölteni,aki fontos.Meg az újévet.Meg a....
Jó,minden szerelem elmúlik egyszer,de nem úgy kezdjük a kapcsolatokat,hogy ezt el is hisszük,bízunk benne,a miénk tartósabb...több lesz,mint másoké.Hát frászt,de az álmodozást ne vegyék el tőlünk...legalább filmekben ne.
Ez a kis mozi pedig kiszolgálja azt,hogy láthatunk két fiatalt epekedni egymás után,bele van keverve a gazdasági válság,és mivel problémáik nem légből kapottak-és mert szimpatikusak a karakterek-elkezdünk nekik drukkolni.Drew Barrymore kedves nővé szelídült a vásznon,érdekes megfigyelni,mennyire kínosan vigyáznak arra,a fenekét sose lásd valójában,mert egyszerűen bazi nagy....ha pördül is kamera előtt,olyan hosszúkás bluzféleség van rajta,oh,hiúság,csak takarja előnytelenségem.Justin Long jófej kölyök,én bírom,itt meg kimondottan szimpatikus volt.
Továbbá a kötelező mellékalakok,kik más filmekben a hátukon cipelik a poénokat de van,ahol túl vannak spilázva:itt nagyon begyere volt mindegyik,úgy a 2 haver,mint a tesó és annak férje(aki a legjobb poént szállította,mikor nem tudott a sötétben kimenekülni vacsizni,így előtte lopták be a lompost.Aranyos,bájosan ciki helyzet)
Meg ütöttek az olyan mondatok,jelenetek,mikor például feltűnik egy hím,és érzed,az csajodra veszélyes lehet,de próbálsz poénos lenni:nem jön össze,azt hitted jópofa vagy,pedig csak bunkó.Valahogy az egész mozinak sikerült a maga vonalában életszerűnek maradnia,hihetőnek és bár sejthető a vége és az utolsó 20 percben ritkulnak a viccek,de a happy end se zavaró,ami persze kötelező és romantikus.
Megmondom őszintén,olyan jól elvoltam vele,megnéztem másodszorra is,és újra tudtam vigyorogni rajta.Vénülök:))


82. Fear_boss (2011-08-26 13:22.10) aaaaa
Hiába jó, ha semmi újdonságot nem tartalmaz!


81. Adálka (2011-08-15 09:59.35) aaaaa
Nekem nem tetszett. Egy-két poénon nevettem, de többségében unalmas, és kiszámítható volt. Egyszer meg lehet nézni, többször viszont én nem akarom.


80. Alvingirl18 (2011-08-04 17:39.29) aaaaa
Rossz a film leírás^^ Attól viszont a filmet imádom:)


79. Bedecs.hu (2011-07-04 22:00.08) aaaaa
Az első fele jó, a másik fele már iszonyú erőltetett.


78. KicsiRéka (2011-06-17 22:44.26) aaaaa
Nem sok olyan romantikus film születik évente, ami tetszik, ami túlmutat a szokásos tündérmese szituációkon. Na most, ezt azért néztem meg elsősorban (és nem viccelek), mert általában negatív véleményeket olvastam, nem pedig a szokásos jajj de szupcsi egymondatos hozzászólásokat.
Távkapcsolat. Piszok nehéz egy dolog lehet, nekem bátorságom sem lenne belevágni egy ilyen dologba, jobb szeretem a szerelmem magam mellett tudni, mint azon sokkolódni hogy mit csinálhat az alatt az x idő alatt amíg nem vagyunk együtt.
Hát, főszereplőink is belevágtak a lecsóba rendesen, ami nagyon megfogott bennük, hogy akár én is lehettem volna ott a vásznon. Hétköznapi emberek nagyon szerethető, jópofa, hétköznapi története, ami a végén ugyan hozza a romantikus filmek szokásos befejezését, de mégis, valahogy nem bántam. Nem bántam, mert nem folyt a nyáltól, nem is oldódott meg teljesen, csak közelebb kerültek egymáshoz kilométerben. Én nem vettem észre alpári poénokat, sőt, sokkal szolidabb volt mint sok tinivígjáték szokott lenni, pár helyzetkomikumon bizony hangosan felnevettem. Én magam egy percet sem unatkoztam, ahogy City is írta alattam, bizony mondanak egyfajta véleményt a házasság intézményéről is, és nem éppen pozitívat, csak magát a realitást, nem pedig a boldogan élünk míg meg nem halunk (általában véve)- ámítást.
Barrymore és Justin Long én szerintem remekül összepasszoltak, bírtam mind a kettőt, holott a színésznőt nem is igazán kedvelem. Christina A. is üde színfoltja volt a filmnek, ez az amit még meg tudnék nézni jó párszor. Nem volt bugyuta, gügye, nyáltenger, rózsaszín felhőben úszó cukorsüveg sziruppal leöntve, nem volt itt tündérmese, csak halandó emberek halandó sztorija, ami miért ne lehetne néha happyend?


77. City225 (2011-06-07 09:19.29) aaaaa
Jóindulatom ilyenkor általában kiskanállal sem mérhető. Ez a film azonban tartalmaz nyomokban valami olyasmit, amit társai mégcsak hírből sem ismernek..
Életszerűség, nagy dícséret, ám lehet ez átok is, hisz sokan pont a malomkerékből való pár órás kiszakadás miatt választják a szórakozás ezen formáját. Tudomásul veszem ezt énis, de ettől függetlenül nem fogom egy szemét manipulatív filmről pozitív módon megemlékezni, szerencsére itt nem is igen kellett megerőltetnem magam.
Fájdalmasan közeli probléma, így elég könnyen beleéltem magam a szituba, és sajnos tényleg valós problémákkal szembesít a film.
Jelenet: a két férj közrefogja a hősszerelmes srácot, és elmondja, hogy a házasság nem arról a pár napról szól amit lila ködtől elbódultan eltöltenek főszereplőink, hanem a házasság egy óriási próba is, ahol előbb-utóbb mindenkiből kivetkőzik legmélyebben takargatott énje is...
Meglepődtem, hogy ilyen őszinte és tartalmas mondatokkal találkoztam, bátor és egyáltalán nem megszokott ez a hasonló műfajoknál..
Egész a végéig kellemes minőségben élvezhető(?) ez az egész, ám ott már áttérünk a megszokott szirupos, és ettől a végeredménytől kissé idegen lezárást kapunk.. A bátorságból ennyire futotta, de nem vagyok én telhetetlen, a négy csillag egy szerény hozzájárulás ahhoz, hogy a továbbiakban se szűkölködjünk a hasonló tartalmas kikapcsolódásokban:)


76. Lokista75 (2011-06-02 09:48.38) aaaaa
Nagyon gyenge film, a poénok borzalmasak, a férfi főszereplő pedig... hagyjuk :-)


75. Nickyy (2011-03-29 19:35.40) aaaaa
De ez a leírás? ://


74. Nickyy (2011-03-29 19:34.54) aaaaa
Nekem nagyon nem jött be...


73. Zöldibaba (2011-03-23 11:09.57)  
Nagyon imádtam nézni ezt a filmet! Egyedül néztem, és még így is sikerült hangosan kacagnom, pedig ez nálam ritka...A végén bőgtem is egy sort, szóval volt minden. Poénok nagyon jók, szereplők nagyon jók, sztori nagyon jó, jó volt ez úgy, ahogy volt. Többször megfogom még nézni:) Aki szeretni a romantikát és Drew Barrymoret, annak kötelező!!!


72. Jason13 (2011-03-08 14:09.51) aaaaa
Nagyon sok romantikus komédia készül a tengerentúlon.Néha sikerül kellemeset alkotniuk a rendezőknek,sok esetben viszont csak egy klisékkel teli unalmas bugyutaságot kapunk.
A Hétmérföldes szerelem tartalmaz vicces jeleneteket,de klisékből sincs hiány.Ezért megmarad egy középkategóriás romantikus komédiának.
A poénok változó színvonalúak.Egy-némelyen el lehet mosolyogni,de vannak olyanok is,amelyek elég erőltetettre sikerültek.
A színészek játéka közepes.Justin Long és Drew Barrymore között megvan a kémia,ez dicséretes dolog,viszont valami mégis hiányzik.A film nagy részében iszonyatosan komolytalanok,van 5 perc,amikor nem hablatyolnak viccesnek szánt dolgokat,viszont ilyenkor én azt kívántam,legyenek megint inkább komolytalanok.Nem lehet őket és a kapcsolatukat komolyan venni.Aztán itt van főhősünk két barátja,akik néha eldörmögnek pár vicces beszólást,de néha elég kínos a dumájuk.Viszont a film végén a Chaplin Hitler hatalmas volt!
A befejezés nagy happy,erre már az első percektől számítani lehetett.
Egyszer megnézhető bugyuta kis romantikus komédia ez,egy évben egyszer nem árt,ha egy ilyen film is a mozikba kerül.Annyi a baj,hogy majdnem minden hónapban van a nagy vásznon egy ilyen film,talán ezért is nem tud újat mutatni ez a műfaj.


71. AlekSeJ (2011-03-06 23:48.29) aaaaa
ha kiszámítható, ha nem, én jól szórakoztam a mozin, bár már jóideje tartottam a megnézésétől...A srác valahogy zavart, nem volt az a tipikus romantikus film szereplő alkat, a legjobb fej pedig a nővér volt...humoros, nagydumás...Nem volt az a tipikus vígjáték, de több poént találtam benne mint az elmúlt 2-3 év poénosnak titulált alkotások összességében...Ugyan nem hugyoztam be a nevetéstől, de már az is valami, ha mosolyogtam egy-két jeleneten...A két idióta barát el volt találva, a dumájuk méginkább..szórakoztattak....Kellemes lefekvés előtti mozi, amikor végképp nincs mit nézni, egyszer mindenképpen érdemes látni és megnézni...részemről négy csillag...
"maya, szobor!"..:)))


70. Sötétszív (2011-02-24 23:50.16) aaaaa
Tipikus romantikus film, még akkor is ha a távszerelemről szól. A gond az vele, hogy kiszámítható, unalmas, egyszer nézhetős átlagos kis mozi. Sem több, sem kevesebb. Nem ad semmi pluszt, sőt, inkább belefut a klisékbe, sablonokba.


69. Weser (2011-02-13 10:26.39)  
Nagyon vicces film, kiváló poénokkal van tele, pozitívat csalódtam, mert azt hittem, hogy egy átlagos romantikus vígjáték lesz, de ennél sokkal több lett.


68. Rencike (2011-02-11 20:35.01) aaaaa
nagyon jó film tetszett de mi ez a leírás a filmről?milyen Chicago meg milyen tanár????hülyék ezek teljesen????


67. Ferenc84 (2011-02-09 13:36.19) aaaaa
Tök jó kis film, nagyon bejött. Jó poénok voltak benne, némelyiknél már szorítottam a karfát a nevetéstől. Egyaránt ajánlom pároknak-különállóknak, fiúknak-lányoknak.



66. LeaA (2011-01-26 21:52.12) aaaaa
Mindenki nagyon alázza ezt a filmet, pedig szerintem nem nyújtott kevesebbet a többi hasonló típusú filmnél, sőt.. Nekem pont az "átlagossága" tetszett.Egy hétköznapi sztori, távkapcsolat az összes velejáróval. Persze belerakták a szokásos amcsi körítést meg tudjuk mi fog történni, de még mindig jobban élveztem, mint a sokak által agyon dicsért Nászajánlatot, v a Valentin nap című borzalmat.


65. Mozibuzi (2011-01-25 19:45.23) aaaaa
Az átlagos romantikus vígjátékoktól már rendesen megcsömörlik a rendszeres mozibajáró ember. Ez sem sokkal különbözik a többitől, de legalább néha vicces.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-02-04 10:0994 hsz
KérdésNomurka, 2011-06-12 06:101 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk