Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hajsza a győzelemért
- Film+, 12:25
Balek-suli
- Paramount Network, 12:25
Szabadlábon Velencében
- Mozi Klub, 12:40
Szupersuli
- Viasat Film, 12:55
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 13:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Mindig nyár (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Shirley MacLaine - Vélemények
Djimon Hounsou - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tökfilkó aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Charlie St. Cloud halála és élete - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
89. Cinci682 (2019-03-28 10:12.42)  
Felkeltette a figyelmemet ez a sok vélemény,meg fogom nézni,és írok.


88. Csk1 (2017-08-05 14:33.31) aaaaa
Gyenge kivitelezés, gyenge alakítások.



87. Norbii92 (2015-05-04 13:02.03) aaaaa
Nem tökéletes film tudom, de engem nagyon megérintett! Nagyon drámai volt és Zac Efron utálat ide vagy oda, itt nagyon szimpatikus volt és elismerem, hogy nem rossz színész! Nekem nagyon átjött a dráma és örültem, hogy a Charlie St. Cloud nem egy romantikus film volt, mint ahogyan azt először hittem! Nem mintha nem szeretném a romantikus filmeket, mert épp ellenkezőleg, de olyan régen láttam már egy jó drámát, és ez az volt! Valóban, sokszor nagyon félre tud siklani egy élet, és nagyon nehéz elengedni azt akit szeretünk! Legyen szó szülőről, szerelemről, barátról vagy épp egy testvérről, s a Charlie St. Cloud erről szól! Az elengedésről és arról, hogy élni kell a második eséllyel, mert ritkán adatik meg!
Gyönyörű film, engem többször is meghatott és bátran ajánlom mindenkinek! Zac Efron jól játszik benne, érdemes megnézni! 5*


86. Emylio (2013-01-27 16:05.36) aaaaa
Rám nem volt túl nagy hatással ez film, sőt néha untam is. Általában szeretem az ilyen lélektani filmeket, de ez nem tartozik a kedvenceim közé.


85. Afrodita (2012-08-25 17:11.16) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 84. hozzászólására)
Én sírtam a könyvön is (ami picit másabb, mint a film), viszont én még más könyvét nem olvastam.


84. Zsozsizseni (2012-08-25 13:10.26) aaaaa - (válasz Afrodita 83. hozzászólására)
Lehet teszek akkor a leghosszabb úttal egy kísérletet, de egyelőre úgy gondolom Sparks egy rossz író. A történetei jók, de az, ahogy átadja, az nagyon nem jön be.


83. Afrodita (2012-08-05 00:03.20) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 82. hozzászólására)
Én nem mondanám a Sparks könyvekre, hogy rosszak, A leghosszabb út nagyon szép könyv (abból készült a Séta a múltba című film).


82. Zsozsizseni (2012-07-31 11:32.23) aaaaa
Nemrég elolvastam a könyvet, és Zac Efron előítélet ide vagy oda, de most a filmnek is adtam egy kedd délelőtti esélyt. És milyen jól tettem!
Nicholas Sparks jutott eszembe a dolog kapcsán. nem tudom miért, mert kifejezetten átlagosnak tartom Sparksot; persze a kedves john és a szerelmünk lapjai mind nagyon jó filmek, de maguk a sparks könyvek a rosszak. A Szerelmünk lapjait rövidített, readers digest változatban is épp hogy el tudtam viselni... de térjünk vissza charlie st. cloudhoz.
A könyv és a film eléggé ég és föld, és fura, de mindkettő tetszik. A könyv nagyon jó, a csavarok benne hatalmasat ütöttek, pedig az író tényleg felkészített minket tessre és az állapotára. Én mindenkinek bátran ajánlom a könyvet, mert bár kissé szirupos, nagyon jó volt olvasni, szinte feltöltődtem e remek könyvélménytől.
Nem kezdem el sorolni a különbségeket, mert tényleg rengeteg van, így rátérek a filmre.
Zac Efront imádtam, komolyan :) A Beastly és Vanessa Hudgens kapcsán már írtam, hogy nem láttam a HSM-t, zac efront is a szilveszter éjjelben láttam először játszani. Ott nem volt bajom vele, maga a film volt rossz, nem is emlékszem szinte rá. És szóval azt kell mondjam, Zac Efron kifejezetten dögös, és még színészi tehetség is szorult belé. Ha jó szerepeket vállal, én szívesen elnézegetem még pár évig :) Végre nincs lenyalva a haja, férfiasodott. A HSM-től azért továbbra is kíméljenek!
Ami a legjobb dolog a filmben, az a finom humor. A libák kergetése, Alistair, Charlie munkatársa és barátja adott egy olyan hangulatot, ami a könyvből azért hiányzott. A többi mellékszereplő szintén el volt találva, bár azt kell mondjam, hogy James Franco öcsije, Dave Franco kifejezetten irritál. A szerepe jó volt, maga a színész, meg az a vigyor készít ki, a rossz értelemben. Charlie öccse is el volt találva, szépen megoldották a "tovább lépését".
A sztorira nem tudok rosszat mondani, jó volt, hogy nem húzták el két órára, ez a bő másfél óra épp elég volt. Mindenben megtartották a hangsúlyt, pedig könnyen lehetett volna egy szirupos csuprot csinálni cuki kis szívárványokkal.
Bármikor szívesen újra nézem, a zenéket mindjárt összekeresgélem, mert jó soundtracket raktak össze.


81. Scal (2012-07-02 19:56.56)  
Mindig meglepődök ha egy olyan film varázsol el, amiről azt sem tudom, hogy létezik. Ahol a forgatókönyvírótól, a rendezőn át egészen a színészekig mindenki ismeretlen. És mégis minden a helyén van. Véleményem szerint nagyon alulértékelt film a Charlie St. Cloud, mert az életről mesél, az önfeláldozásról, a hibáinkról, a meg nem bocsátásról, az önmarcangolásról, és nem utolsósorban az újrakezdésről. Ha ezt a filmet választod, gyönyörű másfél órád lesz, és készülj fel, hogy utána huzamos ideig nem is akarsz majd semmi mást megnézni. És persze készíts be valamennyi zsepit is, mert még az is lehet valahol eltörik a mécses.

[link]


80. Ettyke7 (2012-06-28 13:00.36) aaaaa
Borzalmas volt a csaj szinkronhangja, úgyhogy ha valaki teheti,akkor inkább eredeti hanggal nézze a filmet. Nem volt rossz film, de kiemelkedően jó sem. A két színész nem volt hiteles, legalábbis egy szerelmespárként nem illettek össze.


79. Whyteangel (2012-06-17 23:37.45) aaaaa
SPOILER!

A Tescoban le volt akciózva, ekkor figyeltem fel erre a filmre, azelőtt nem nagyon hallottam még róla...talán okkal.
A sztori elég jól indul, a szereplők teljesítményével sem volt semmi probléma. Aztán a lány felbukkanása levitte a színvonalat. Az első problémám az volt, hogy nem éreztem azt a szerelmet, amit egyébként a készítők valószínűleg odagondoltak. Két színész próbált egymásra szerelmesen nézni, csak velem nem sikerült elhitetni azt, amit el kellett volna hinnem. A lánynak a szinkronhangjától falra tudtam volna mászni, de ez már az én hibám, feliratosan kellett volna nézni. Az idő múlásával rájöttem, hogy Amanda Crew pocsék színésznő, és ez lehetett a baj forrása. Lehet, hogy az évek során fejlődni fog, de itt nem volt jó, pedig a szerepe egyáltalán nem volt bonyolult.
Az ilyen jellegű filmekből persze nem hiányozhatnak a klisék sem, a végén a mólón a vers mondás és az erdei búcsújelenet teljesen kiverte a biztosítékot. De ezt még megelőzte az a rész, amit nem tudtam hová tenni: Meggyőződése a fiúnk, hogy a lány él, de ettől függetlenül nem a sziklákon keresi, hanem a felborult vitorlásban...hogy a csudában élne túl valaki 3 napot a jéghideg vízben? Ha él, akkor nem logikus, hogy nem a vízben van? Vagy mégsem volt annyira erős a hite?
A drótba beakadós rész pedig teljesen felesleges volt, mert ezekkel a jelenetekkel az izgalmak fokozása a cél, de nincs ember, akiben egy percig felmerült volna, hogy a srác ott és akkor fog meghalni.
Időközben is voltak részek, amiktől majd' lefordultam a székről: Nem a lányt választja, mert az öccse vár rá, aztán jön a messzeségbe révedő tekintet...
Tényleg jól indult, Zac Efron fejlődőképes, de valahogy ezek a drámai jellegű szerepek még nem igazán mennek jól neki.
Tapasztalatnak jó, élménynek kevés, a rászánt időért részben nagy kár. Gyenge.


78. Afrodita (2011-11-22 12:17.59) aaaaa
Zac Efron határozottan fejlődőképes, pedig ez is csak egy kis átlagos filmnek indult, csak aztán raktak bele egy csavart.
Ami miatt nem 5*, hogy a testvéri szeretet nekem annyira nem jött át. A temetés is furcsa volt, anyuka egy könnycseppet nem hullatott.
Kb. a felétől kezd beindulni a sztori, nekem határozottan tetszett.


77. Lokista75 (2011-05-31 18:17.50) aaaaa
Szép film, de aki még nem látta, feliratosan nézze meg, mert a szinkron katasztrofa, és elront mindent!


76. Sötétszív (2011-05-25 00:29.39) aaaaa
Igazából meg sem akartam nézni ezt a filmet. Azt hittem, hogy valami átlagos kis romantikus film lesz, de tévedtem. Ez egy remekül összerakott, az érzelgősséget nagy ívben kerülő dráma. Szerintem érdekes tartalmú film, érdemes többször is megnézni. Ajánlom mindenki figyelmébe!


75. Ericsi (2011-05-15 22:58.32) aaaaa
Nagyon tetszik a történet, de szerintem a könyv sokkal többet ad át belőle. Szerintem érdemesebb előbb elolvasni, aztán megnézni a filmet. Nálam a könyv 5 csillag. A film egy kicsit gyengébb.


74. Z79 (2011-04-24 12:17.03) aaaaa - (válasz Riaanu^2 73. hozzászólására)
Több helyütt is...azt persze elfelejtik, hogy Leo ennyi idősen jópár komoly alakításon túl volt.


73. Riaanu^2 (2011-04-24 10:26.47) aaaaa - (válasz Z79 72. hozzászólására)
Új DiCaprio? Hozzá hasonlítják? :asd


72. Z79 (2011-04-24 08:21.21) aaaaa
Még két dolog:
-nem hiszem, hogy Efron képes lenne az új Dicaprio lenni, bár fejlődhet még..
-a rendező, bizonyos Burr Steers kétszer is dolgozott Tarantinóval..na ez nem látszik a filmen..:)


71. Z79 (2011-04-24 08:18.18) aaaaa
Tegnap délutáni időtöltésként került a lejátszóba a film.Hagytam magam rábeszélni párom által..azt mondta, egy próbát megér. A harmadik perc táján ki akartam kapcsolni. A kezdő képsorok fogpaszta-reklám Zakefron dicsőségét zengik egy vitorlásverseny bemutatása kapcsán.Erőt vettem magamon, tovább néztük.És nem bántam meg.Szirupos,mégis szerethető útkeresés/fejlődés történetet kapunk,mely sajátos hangulatot áraszt, részben a kissé morbid alapötletnek(a gimnázium sztárja temetőőrként tengeti napjait)a fényképezésnek(nevezhetjük giccsesnek is)és a jóféle zenéknek köszönhetően.(nyoma sincs HSM féle tinipopnak).Bár a színészi teljesítmény hagy kívánnivalót-talán ez az Efron-gyerek nem reménytelen-a karakterek sem kellően kidolgozottak, hitelesek,a film azért mégis működőképes.Persz lehet, hogy csak a tavasz miat írok ilyen véleményt..:)kissé nyálas romantika, eltúlzott könny-mennyiség,sajátos hangulat,jó zenék..rosszabbat vártam, négyes alá..:)


70. Balázsi (2011-04-01 15:32.32) aaaaa
Jó film volt, de Amanda Crewnek a magyar szinkronhangját kivégeztetném,vagy legalábbis azt aki találta.


69. Riaanu^2 (2011-03-30 19:07.42) aaaaa - (válasz Ginny1 67. hozzászólására)
A HSM-nél nem volt nehéz jobban alakítani xD


68. Lexi (2011-03-30 15:29.17) aaaaa
Nekem pozitív csalódás volt ez a film,nagyon bejött,10es skálán egy 8ast adnék neki simán


67. Ginny1 (2011-02-23 00:59.12) aaaaa
Tényleg nagyon jó film volt!! Nekem is nagyon tetszett! Zac eddigi legjobb alakítása!!


66. Csuti7 (2011-02-15 21:19.02) aaaaa
Kuvraa jóó film volt.Sztem Zac ebben alakított a legjobban eddig.Fantasztikus film volt!


65. Fanjí (2011-02-05 18:47.07) aaaaa
nekem tetszett. (:
nem volt rossz. pont ilyen hangulatom volt. egynek jó volt.


64. Riaanu^2 (2011-02-04 16:36.12) aaaaa
Nem jött át...
A sztori túl gyorsan haladt és unalmas is volt egy kissé..


63. Jázminka2 (2011-02-02 17:37.45) aaaaa
Szerintem Zac Efron nem lesz olyan mint Dicaprio (Azért Ő már talán eleget bizonyított,nem maradt csak szépfiú.)később sem,de talán a korral ő is mindig érik egy kicsit.Engem a hideg kirázott,amikor láttam,hogy a kisfiú felől érkezik a kamion,egy kicsit könnyes lett a szemem is (4. éves ikreim vannak,talán azért),aztán az érzelmek ezután már nem jöttek le nekem sem.Az engem is idegesített amikor azt mondták,hogy a test melegével mentette meg a lányt,de összességében egyszer nem volt rossz így délután.


62. Senoritaaa (2011-01-27 15:40.15) aaaaa
Jó film! Zac Efron is megmutatta h komolyabb filmekben is megállja a helyét. Nekem tetszett!



61. City225 (2011-01-25 09:46.29) aaaaa - (válasz City225 60. hozzászólására)
Nyomokban Spoiler


60. City225 (2011-01-25 09:45.45) aaaaa
Nos egy drámai hangvételű alkotás alapvető követelménye az, hogy megérintsen és a hangulatot ne csak lássuk hanem átérezzük is. Sajnos nekem sikerült a leghalványabb érzelmi befolyásoltság nélkül végignézni, ami már önmagában elég szúrós kritika a filmre nézve. A kapcsolatok abszolút felszínesek, én nem éreztem azt a hatalmas köteléket testvérek között, amely ilyen szintű kötődést eredményez, nem elég csupán pár pajkos fejsimogatás, hanem a tekintetek a testkontaktus, minden egyéb kommunikációs eszközt is be kell vetni, hogy ez átérezhetővé váljon. Nos ez a szellemesdi még az öcsikével befogadható, azonban Tess-el leginkább már paródiaszintűvé válik, és innentől kezdve komolytalan az egész. Aztán a végén amikor egy drámai beállításban a doktor bejelenti, hogy csak annak a három perces testmelegítésnek köszönhető egyedül az addig három napig ott heverő lány élete, hát a falat kapartam kínomban.
Annyi pozitívumot talán elmondhatok a gyönyörű tájak mellett, hogy zacefron sikeresen elmozdult a nulláról, még ha színészi eszköztára továbbra is meglehetősen egysíkú, egy alacsony szintről nézve elfogadhatóan teljesített ebben az amúgy pocsék filmben.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCinci682, 2019-03-28 10:1289 hsz
KérdésekAntonio Montanaaa, 2012-07-18 22:051 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk