Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Agyvadászok - Vélemények
2022-es választás
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ha eljön Joe Black aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - A világ legjobb apukája - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. Lifeisamovie (2022-07-21 18:45.20)  
Nem tudom, hasonló helyzetben hogy reagálnám le, ha rányitnék a fiamra, s azt látnám....amit itt XD


36. TeddyDaniels (2014-12-14 19:53.33) aaaaa
Ma délután néztük meg asszonnyal. A film néhol morbid, néhol pedig magával ragadó. SPOILER is lehet: Teljes mértékben mutatja a mai tini-kamasz társadalom hozzáállását, viselkedését, gondolkodását az élethez és az emberekhez. Egy szülő pedig próbálja elfogadni a gyerekét olyannak amilyen. Robin Williams méltó apát játszott, hiszen végig kitartott a fia mellett és nem érdekelték a mások véleménye. Egész filmet a képmutatás, a hazugság és a mai fiatal társadalom hozzáállását jeleníti meg. Amely elég szomorú és bizony igazság is van benne. Nekünk tetszett a film, jók a szerepek is. Elgondolkodtató egy film. Érdemes megnézni!



35. Don bácsi (2012-04-10 01:06.40) aaaaa
Kritikám: [link]


34. Independence (2012-04-08 23:02.36) aaaaa
Hát ez a mozi, iszonyúan odaver!Nem csoda, ha nem készülnek tucatszám az ilyen megosztóan vászonra gondolt alkotások, mert egyrész nem árt rajtuk némiképp gondolkodni, és beismerem ez némi fáradságba kerül, másrészt anyagi haszon, ugyan mi várható ezektől.
Hal Hartley neve ugrik be..., megmutatni, az embert, a maga meztelenségében, megmutatni a közösségek uniformizált gondolkodását, a sémákat, ami szerint a világ működik, megmutatni az álszentséget, az őszinteséggel szemben, megmutatni, hogy milyen nehéz is szeretni, mert a szeretet munka, abba bele kell rakni a melót, keményen, küzdeni kell vele, akkor is, ha az ember gyerekéről van szó, néha még a gyerekünket szeretni is bizony rohadt kemény gürcöléssel jár, mert szemtelen, mert szarik a fejünkre, mert ránk vágja az ajtót, mert pofátlanul a szemünkbe hazudik, mert semmibe veszi, hogy érte vesszük a levegőt, mert lop a pénztárcánkból, mert..., olyan, amilyen, de ez a kötelesség.Ellavírozni az életben, a ki nem élt vágyainkat az íróasztal fióknak adni, beletörödni, hogy kis pont vagyunk, a szeretőnk nem vállal fel, a munkánk számunkra is érdeketelen, és azok számára is, akiknek végezzük, a fiunk egy kiállhatatlan alak, egyszerűen gyötrelmesen nehéz elfogadni az érzést, hogy az, és mégis próbáljuk szeretni, kis pont vagyunk, kis ember, csetlő-botló, szánandó, és mégis nagyszerű, mert az emberségtől válunk naggyá, nem az elismertségtől, amit egy bizarr halál hoz meg a számunkra.
Ott, abban a pillanatban a veszteség akkora, hogy hempergünk a földön, szenvedünk, mint a kölykét veszett állat, és mentjük még a halálban is a méltóságot.Legalább a halál nemesítsen egy jellemen, amiben amúgy semmi nemes nem volt.
És minden hirtelen átalakul, megváltozik, népszerűség, siker, nem várt változás.
A halál nemesít, a halál elgondolkodtat, a halál után, új fényben mutatkozik az addig egyértelműen helyén kezelt személyiség.A halál után szebbnek, jobbnak, többnek látjuk azt, aki elment, a halál piedesztálra emel, pláne egy öngyilkosság..., még hibásnak is érezzük magunkat.A halál után, az is jobban érdekel minket, aki a halotthoz tartozott, jobban figyelünk az óráján, a barátjává válunk, még kefélni is más vele, mutatkozni is más vele, pedig addig, alig tudtunk arról, hogy él, hogy értékes, kedves, szerethető, fontos ember, olyan, mint mi.
És örökérvényű, hogy a hazugság csak ideig óráig tart fent a víz felett, valójában két dolog szabadít fel, a halál és az igazság, az igazság kimondása felszabadítja a lelket, leveszi a súlyt a vállunkról, mint a medencében levő tiszta víz, lemossa rólunk a szennyes álcát, amit körénk font a hazudozás hálója, egy fiú, csak egy, aki tudja, mi a valóság, az az egy, aki valóban ismerte Kyle-t, aki tudta, azt ő nem írhatta..., csak az apja.Az apja, akit ő már akkor is kedvelt, amikor még csak egy kis pont volt.Egy kis senki..., de csak annyira senki, mint mi mindnyájan..., függetlenül, attól, hány diplománk van, hány nyelvvizsgánk van, mennyi pénzünk van, hogy kosarazunk és milyen melle van nőnknek, mert ezek baromira nem számítanak.Jó erre idejében rájönni..., és azzal foglalkozni, ami, és aki fontos!
Gyanítom a film mindenkinek azért egy kicsit mást mond, mindenki, aki szívvel nézi, a saját életéből is beleláthat valamit, ettől válhat sajátosan egyénivé a véleményalkotása..., vagy van, akinek semmit nem mond, de ez legyen az ő gondja...


33. Zoltan0804 (2011-10-13 21:27.02) aaaaa
Alapjába véve ez egy nagyon jó film, amit mindenképp érdemes megnézni! Az biztos, nem egy átlagos film! Robin Williams nagyon jó színész, itt is bizonyította!


32. Pkittike (2011-02-15 13:02.19) aaaaa
Különleges, érdekes, jó.


31. G-ergo (2011-01-07 12:57.51) aaaaa
Spoiler talán...

http://www.youtube.com/watch?v=PuzWnaU_xV0

Talán a legerősebb jelenet a filmben, szerintem szenzációs, ahogy a sok zombi, magára húzza, a magáévá teszi, Kyle állítólagos gondolatait. És a zene, jha...

Na meg az utolsó képsorok is szenzációsak.


30. G-ergo (2011-01-06 22:14.32) aaaaa
Geci nagy film, ami hatalmas tükröt állít olyan mindennapos és most már egyre elterjedtebb emberi tulajdonságok és szokások elé, amik valóban "érdemesek" erre. És hihetetlen minőséggel teszi ezt. Geci nagy film...


29. Zöldibaba (2010-11-30 16:10.32)  
Nagyon jó film!!!Annyi de annyi jó poén van benne, viszont összességében NAGYON szomorú film.Robin Williams végig, olyan kis "szerencsementes csomag", hatalmasat alakít itt is.


28. Emylio (2010-11-09 16:58.52) aaaaa
Elég vegyes érzelmek kavarognak bennem. Helyenként mocskos és perverz, aztán humoros és szívetmelengető. A cím alapján egész másra számítottam, de inkább meglepődtem, mint csalódtam. Szerintem ez egy olyan film, ami elég sokáig kavarog az emberben, akát tetszett, akár nem.


27. Robi911 (2010-10-03 13:35.49) aaaaa
Nagyon gagyi. Kár időt pazarolni rá.


26. Qwerf (2010-10-02 13:42.20) aaaaa
Williams futás jelenete - Queen zenére
Mekkora már...:D

Totális felszabadulás!


25. Idővándor (2010-08-29 18:22.41) aaaaa
Elgondolkodtato.


24. Rob a viking (2010-08-27 13:38.05)  
Ebben a filmben/sztory-ban sokkal tobb van.Valahogy az az erzesem, hogy nem jol volt megcsinalva.Valoszinuleg, ha ezt 1 jobb rendezo csinalja meg akkor sokkal nezhetobb lenne a film, de igy hogy az iro 1ben a rendezo is valahogy nem all ossze(nekem).Amugy a tortenet es Williams miatt 10/3


23. Fekytomi (2010-08-06 16:50.31) aaaaa
Régen láttam ennyire mély, okos filmet, napok óta ezen jár az agyam.


22. Roberto (2010-07-17 01:04.24) aaaaa
Tragikomédia Williamsszel. Valahogy ő nem illik ilyen szerepbe. A történet nagyon egyszerű, még akkor is, ha az "áldozat" sok fiatal lelket mentett meg tettével. Egyébként a sztori nagyon ismerős, csak nem tudom honnan. Így egyáltalán nem voltak nagy elvárásaim a filmhez, szinte gondoltam, hogy humorban gyenge lesz, és inkább amolyan érzelgős film lesz/lett. Piszok rossz volt a kettejük apa-fia kapcsolata, ami a film végén valahogy kitisztult az apa önismerete, ismerete a fia iránt. Williams karaktere a fiú halála után mintha megtisztult volna, főleg ami az írást, írói pályát illeti, kellett egy löket, amit sajnos ezt váltotta ki belőle. lehet hülyeséget írok, amennyiben emlékszem filmre, csak kétszeri nekifutással tudtam megnézni, közte jó sok szünettel. Érzelgős, kerülendő film. Kevés drámát vesz be az én gyomrom. Ilyen vagyok, ez van, ettől még van szívem:)


21. Bean (2010-06-04 10:32.27) aaaaa
nem nagyon tudom hova rakni ezt a filmet.Amilyen témát vászonra vittek számomra elég morbid vagy épp "undorító".
Igazából az a nyomasztó az egész film alatt, hogy amit bemutat emberi jellemzőkben vagy tulajdonságban azzal mind találkozunk környezetünkben.
Ilyenkor az ember elkeseredik, mert tényeket ad a film és bár a mindennapjainkban ezeken nem gondolkozunk el mégis ha néha előjön a dolog akkor tudunk sokat gondolkozni a film alatt is és utána is.Nálam így volt ez.
A filmet jónak tartom, de azt kell mondjam, hogy nem a rendezés miatt vagy épp Robin játéka miatt(ami persze teljesen rendben volt) hanem azért, mert a film egy alvás után is foglalkoztatta a gondolatom, ami tükrözi azt, hogy nálam a rendező a lényeget elérte.
A témát bebujtatta egy furcsa köntösbe amivel nekem elég nehéz azonosulni, mert hát próbál az elején kicsit morbid poénokkal bevezetni azt a drámát ami fekete humorral fűszerez.
Részemről zűrzavar az egész, mert a fekete humorral a morbid humorral nincs is baj csak itt rengeteg olyan jelenet párbeszéd volt amin adott pillanatban nevettél volna, de mégis volt benned egy visszahúzó erő(amolyan lelkiismeret furdalás)ami valahogy nem engedi a jóízű nevetést.
Persze lehet mondani, hogy hülyeség amit írok, mert ez csak egy film, de ha tényleg nézed és nem csak látod akkor nem csak egy film.
Zavaros dolgokat hozott ki belőlem a film aminek örülök, mert ez adta a varázsát a dolognak.Azt mondom vagy inkább azt javaslom azoknak akik még nem látták, hogy kíváncsiságból kell megnézni aztán hat mindenkire úgy ahogy hat..:)


20. Mrs.dalloway (2010-05-29 07:19.02)  
Vannak, akik azt hiszik, hogy ha Robin Williams szerepel egy filmben, akkor azon kötelező röhögni. Hát ez nem az a film. Nem is tudom még teljesen eldönteni, tetszik-e vagy nem, nyomasztó érzéseket hagyott bennem. De vitathatatlanul azok közé az alkotások közé tartozik, amik arra késztetnek, hogy elgondolkodjunk az életünkön.
Másokkal ellentétben, nekem nagyon tetszett a film eleje, mert abból ismerhettük meg igazán az apa és a fiú jellemét, kapcsolatát. Aki nevelt már kamasz gyereket, itt-ott magára ismerhet, bár Kyle extrém eset, ez nyilvánvaló. Talán jobb lett volna, ha végig megmarad a film ennél a lassúbb tempónál...Számomra a Halászkirály legendája és az Ébredések az etalon, és ezektől eléggé messze van ez a film.De vannak benne értékes dolgok, elismerem. Szamuráj, mint mindig, nagyon jól megfogalmazta a gondolataimat.
Tök fura egyébként, hogy Williams hogy megöregedett...


19. Eagle91 (2010-05-28 20:30.54) aaaaa
Ahogy itt olvasom a véleményeket eléggé megoszlanak valakinek nagyon bejött a film viszont vannak olyanok is akik utálták.Azt hogy melyik tábor emberei vannak többen én nem tudom eldönteni azt viszont igen hogy nekem rendkívül tetszett.Robin Williams ezúttal egy átlagos amerikai fikcó bőrébe bújt bele akinek a fia még amerikai szinten is a butábbakhoz tartozik.A fiú egy igazi bunkó nem szereti az apját nem szereti a zenét nincsenek barátai illetve csak egy és az is zűrös családi körülmények között él.A srácot nem érdekli más csak a szex a fantáziája egyre perverzebb dolgokon jár.Az apjának mégis így kell elfogadnia és el is fogadja mert a fia.
Az apa egyszer aztán úgy tér haza hogy az élete teljesen megváltozik.A tragédiából kezdetben úgy nézett ki hogy még jól ki is jöhet és mint az a későbbiekben kiderült valóban jól jött ki belőle hiszen az emberek megnyíltak előtte és a világ előtt is.Ő azonban nem tudta elviselni a folytonos hazugságot az egyre rá nehezedő nyomást ezért ki kellett mondania az igazságot.
Nagyszerű film Robin Williams-el a főszerepben én csak ajánlani tudom!


18. Hun87 (2010-05-20 13:51.22) aaaaa
Szerintem egy baromi rossz film volt! Kár hogy megnéztem, biztos lett volna helyette jobb is. Williamsbe nagyot csalódtam....


17. Superstan (2010-05-19 19:26.08) aaaaa
Valóban remek film. Bár az eleje szerintem kissé lapos, fél óra elteltével beindul rendesen a film.


16. Dota (2010-05-17 20:53.51) aaaaa - (válasz Mr.Gonzo 10. hozzászólására)
Amit írtál egy dolgot (műfaji kérdés) leszámítva teljesen nonszensz. Én pedig azt mondom:Ha ennek a filmnek nincsen értelme sem tartalma szerinted,akkor te egy másik filmet nézhettél. Ez ugyanis minden tekintetben egy szórakoztató és rendkívül egyedi alkotás. Többet nem is írnék róla, meggyőzni itt úgysem fogok senkit :)


15. Jobett (2010-05-16 23:13.39) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film. Elgondolkodtató fekete komédia, tele felszínes emberekkel. A tanár úr is megalkuvó lúzer. A fia egy átlagos amerikai kamasz volt, nem buta és nem is degenerált, csak éretlen kamasz. Köztudott, hogy a cipésznek rossz cipője-, a tanárnak neveletlen gyereke van.
A film szórakoztató és őszinte és ez manapság nem is kevés.


14. Zoli27 (2010-05-15 22:02.05)  
Ez a film nem semmi,nagyon tetszett végre újra a régi Robin Williams-t láttam sőt talán még jobb mint volt.


13. Mama_gold (2010-05-15 18:32.37) aaaaa
Nekem tetszett. Voltak benne gázos részek (az a sok becézgetés: kincsesládám, macikám, nyuszikám...majdnem hánytam). Ebből is kiderült, hogy mindenki hazudik (De ezt már Dr. House megmondta) Csak nem mindig tudjuk meg az igazságot:S


12. Szimb@ (2010-05-08 19:51.47) aaaaa
Williamsnek ha jól tudom 5-6 éve nem volt egy normális filmje,szerintem nagyon jól tette hogy elvállalta ezt!


11. Az utolso szamuráj (2010-05-08 18:44.25) aaaaa - (válasz Mr.Gonzo 10. hozzászólására)
Kedves Gonzó!
Ha ennek a filmnek nincs értelme szerinted,más filmet néztél!
Robin nagyon jól tette,hogy elvállalta a szerepet!
A másik,hogy akármilyen helyzetbe lehet hozni a nézőt,ő ugyanis nem a műfaját "döntögesse" nézés közben,figyeljen,szórakozzon,értelmezzen,ha meg nem tetszik neki,akár végig se nézze!
Ha egy ismeretlen színész játszotta volna Brando karrakterét a Keresztapában,lehet nem alapfilm,ha Sly játszotta volna a Beverly Hills Cop-ot-mint ahogy eredetileg volt-talán az sem lesz alapfilm,de ezek a mondatok olyan feleslegesek,mivel az élet nem fikciók miatt érdekes,a mi lett volna Ha? kérdésen meg lehet filózni,ha van ráérő 26 perced,de minek,Ha?...sokkal értelmesebben is eltöltheted.
Nincs benne sok pénz,és nem volt sok idő a leforgatása.Jobbat nem forgathattak volna.
Csakhát az alkotók azt nem tudják szabályozni,kik üljenek termékük avagy szellemi gyermekük elé))


10. Mr.Gonzo (2010-05-08 18:20.02) aaaaa
Kedves szamuráj!
Ha ennek a filmnek értelme és tartalma is van szerinted,akkor te egy másik filmet nézhettél.
Robin nagyon rosszul tette,hogy elvállalta ezt a főszerepet!!
A másik,hogy ilyen helyzetbe egyszerűen Nem szabadna hozni a nézőt,hogy NE tudja eldönteni a film tényleges műfaját.
Ide-oda vonszolják a nézőt,mintha maga az író is csak improvizálna,fogalma sincs mit akar kezdeni attól fogva hogy megöli magát a srác.
Biztos vagyok benne,ha egy 'ismeretlen' szinész játszotta volna Robin szerepét,nagyon rossz filmnek bizonyult volna a nagy többség alapján.
Ennyi elpazarolt pénz és idő helyett SOKKAL jobbat is alkothattak volna!!



9. Hannafilm (2010-05-08 14:07.46) aaaaa
Szerintem hatalmas a film, többször is megnéztünk. Ha el tudunk vonatkoztatni a tragédián, ami végigvonul a filmen, nagyon jókat lehet rajta nevetni. Hozzátenném, hogy Robin Williams hatalmasat alakít, szerintem döbbenet! mindenkinek csak ajánlani tudom.


8. Zityy (2010-05-05 21:55.59) aaaaa
Hát bocsi, de én is azt tudom mondani, hogy elég gyenge.A történet nem rossz, de maga a film elég unalmas volt.olyan fura,nagyon egyszer nézős..


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2022-07-21 18:4537 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk