Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A rezsim (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Donald Trump - Vélemények
Filmkeresés rövid tartalom alapján

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Minden, minden aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - Bibliotheque Pascal - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
43. Kokesininja (2020-02-11 23:37.51) aaaaa
Nagyon kemény...és elgondolkodtató !


42. Delpiero (2014-12-22 13:02.40) aaaaa
Fura úgy 3 pontot adni egy filmre, hogy tudom, hogy ez minden csak nem átlagos.
A Taxidermia esetében is ez volt a helyzet.

"Elvileg" ezekre vagy 5-öt, vagy 1-et adna az ember.
Én én látom bennük a jó és a kevésbé jó dolgokat is.
Érdekes ez a film is, és Hajdu Szabolcs rendezése is kiváló, viszont bevallom sokszor untam és szinte biztos, hogy többször nem venném elő, mert már végképp vontatva nézném, DE
ettől még ÉRTÉKES film, különösen a magyar filmeket tekintve manapság.
Egyedi és elgondolkodtató, olykor jómagam kicsit tű művinek találtam, de nem öncélúnak.



41. Yiihaa (2014-03-14 13:56.03) aaaaa
Ez elképesztő volt, még jó hogy felvettem, mert különben soha sem tudtam volna megnézni a késői vetítés miatt a tévében!
Én egyszerűen fordultam egyet a tengelyem körül! Nagyon frappáns, meghökkentő, eredeti alkotásról van szó, teljesen hibátlan film, minden szempontból kitűnő.
Elég égő, hogy külföldön többen vehetik meg, mint itthon.


40. Mozsika (2014-01-07 12:49.24) aaaaa
Magyar szokás szerint köpködünk arra, ami a miénk. Hány ismerősöm ment ki Ausztriába dolgozni és jött haza két hónap múlva. Miért? Mert egy másik drága honfitársunk keresztbe tett neki... Hány ismerősöm panaszkodott, hogy összetörték/karcolták/bevásárló kocsizták a verdáját külföldön... és milyen jó volt, amikor az illető magyarul tagadta le a tettét. És milyen elgondolkodtató, hogy a bécsi metróban is magyarul van kiírva, hogy ne lopjunk. Sajnos erről mi tehetünk, mert egy ilyen rossebb baszta nép vagyunk...
Ami a filmeket illeti: nyakig gázolunk a gagyi, értéktelen, vállalhatatlan vígjátékokban, ilyen Idegölő, Ámbár tanár úr stb., ha meg csinálunk valamit, ami nem áll be a sorba... akkor meg az a baj. Aztán megyünk politizálni meg szidjuk X pártot, meg Y pártot, de először a fejünkben kéne rendet rakni...

Hajdú Szabolcs az utóbbi évek legeslegjobb magyar filmjét csinálta meg ezzel a Bibliotheque Pascallal. Mert ő mert... és megcsinálta. Amúgy is kedvelem A Fehér tenyér miatt, ami szintén roppant jó film.
Na de mi a bajunk ezzel a filmmel? nézzük mit sorolatatok fel művelt kritikus barátaim:

"Öncélú" - Mitől lenne az ? Adott egy nő, aki nem tudja irányítani életét. Viszik, hozzák, nem szólhat vissza. Apja beteg lesz, és ki kell mennie vele Németországba, ám az apa nem számolt a kislánnyal. Így Mona csöbörből vödörbe kerül. Átviszik Angliába. Prosti lesz belőle, bedrogozzák. Mit remélhet? Kis pénzt? Mert van egy lánya, aki éhes! Van egy lánya, akiről gondoskodni szeretne, és jobbá szeretné tenni a saját és lánya életét. Nem kedvtelésből lett prosti. Hasonló témát boncolgat A csóró és a Mamma Róma c. film is. Azok is öncélúak????

"Beteg" - Már bocsánat, de ez nem az a történet, amit csilllámpónikkal meg szivárványokkal el lehet mesélni. Bizarr képeket adott nekünk az a bizonyos Bibliotheque Pascal, ahogy irodalmi/történelmi szereplőkkel lehetett szexelni. Jeanne d'Arc és persze Desdemona a latex ruhával... Szörnyű világ volt az az emberi pervezió határtalanságával kérem. kár is lenne szépíteni a dolgokat.

"Művészkedős" - mit értetek ezalatt nem tudom, talán a bizarrabb jeleneteket vagy a képi világot?
Mert a képi világra az egész magyar filmiparnak csoroghat a nyála, ilyen szép kamerabeállításokkal, fényképezéssel, operatőri munkával, ilyen kivitelezésben NEM készült magyar film az utóbbi időkben. Elképesztő volt minden tengerparti rész, szemet kápráztató volt a bordélyház belső "pincéje", és az álomszerű jelenetek pedig tapsot érdemelnek.
A vágás isteni. Főleg a film végénél: egy snitt Angliai bordélyház, egy snitt erdélyi gyerekaltatás... perfect
A film vége pedig katartikussá tette a művet. Ahogy a bútorboltban "megfőzte" az ebédet Mona az majdnem könnyet csalt a szememre. Úgy ahogy a hivatali férfi emberiessége és empátiája is.
A színészek is jót alakítottak egytől egyig.

Összességében a Bibliotheque Pascal egy kőkemény történetet elmesélő mű lehengerlő látványvilággal és némi bizarrnak ható jelenettel megfűszerezve. Aki egy trailer alapján elítélte annak elég sok ész lehet a fejében mit ne mondjak.
Ahogy olvastam egy kritikában: Van aki a limonádét szereti és van aki a törköly pálinkát.
De tudjuk ... ez a film beteg.... és magyar


39. Okokopi (2013-01-11 19:38.38) aaaaa
Öncélú művészkedős mocsok. A magyar film minden betegsége bele van zsúfolva ami azt az elmúlt harminc évben jellemezte. Az , hogy egyáltalán osztályoztam , a képi világ miatt van. Viszont amiatt is fáj a szívem , iszonyat pénzt elszórhattak azért , hogy ez a film ebben a képi minőségben valósuljon meg.


38. Lilllllibulllli (2012-06-14 11:20.08) aaaaa - (válasz Lexi 33. hozzászólására)
az nem kivégzés

számomra katartikus élmény volt, egy ismeretlen és hihetetlenül szörnyű világ tárult fel előttem. az emberi perverzió nem ismer határokat, erről újra és újra meggyőződöm. a magasművészetet is képesek a legalantasabb célokra kisajátítani. ezzel pedig csak a legártatlanabb, gyermeki képzelet veheti fel a küzdelmet. és győzhet, megmenthet, feloldozhat.

számomra erről szól a film
nem értem a fanyalgókat.


37. Szaszka0520 (2011-07-14 00:55.40)  
háááátt......öööööö....mivan?????
megnéztem a trailert - hát öööö, hogy is mondjam 4 percben gyakorlatilag belesűrítették a filmet, meg sem kell már néznem a filmet - megjegyzem amúgy sem néztem volna meg, na mindegy. hát h ezt a valamit merték oscarra vinni - még jó h kilőtték a listáról. hát ööö...nem fogott meg. és kész. kövezzetek meg de ez az igazság: SZAR!!! és még finoman fogalmaztam. nekem ez a véleményem róla, sajnálom, valahogy nem fogott meg a trailer SEM, pedig nálam az nagyon fontos lenne. hát még mindig reménykedem abban, h majd egyszer de csak egyszer nézhetek végre egy értelmes magyar filmet!!!


36. Peetair (2011-06-06 12:12.04) aaaaa
Nagyon ideges vagyok! A kutyám szétrágta a laptopom ezért nem tudtam letölteni mostanába semmi normális filmet,rá kellett állnom a DVD vásárlásra. Ezért a szar filmért kiadni 3 ezer forintot életem egyik legnagyobb hibája volt! Pedig szeretem a magyar filmeket (és nem az üvegtigrisre meg ilyesmikre gondolok). De ez a film kritikán aluli. Semmi értelme. Vagyis nyilván van neki de akkoris úgy érzem,hogy elvett az életemből 2 órát! Unalmas volt és vontatott! Senkinek nem ajánlom!


35. Foldip (2011-02-20 16:39.09) aaaaa
Nekem nem tetszett annyira. Szerintem is "álművészkedő". Tipikusan az az eset, ha fikázod a filmet biztos azért teszed, mert nem értetted meg és egy műveletlen sutyeráknak fognak tartani. Ezért inkább jónak értékeled, pedig ez nem egy nehéz mozi, nincs rajta mit nem érteni.


34. Ropi72 (2011-02-08 18:16.44) aaaaa
Ez a film engem elvarázsolt. Számomra igazi élményt nyújtott az első percétől az utolsó pillanatáig.


33. Lexi (2011-01-21 13:29.52) aaaaa
Elég kemény film :D
És a végén az a porszívós kivégzés ...


32. Nika4szk (2011-01-19 12:46.02) aaaaa
Fura, mert most kivételesen mindenik hozzászólóval egyetértek.
Egyrész felkavart, undort váltott ki belőlem, és az Eyes wide shut jutott eszembe róla, amit kimondottan gyűlölök.
Másrészt van valami plusz a filmben, valami ami bizonyosan az én életemet is érinti, ha megfogott. Fura, mert míg itt pár ember elemezgetése alapján a főszereplő lány kiszinezi a valóságot (és hiszek nekik, hogy ezt így kell nézni), nekem mégis az az érzésem volt, hogy bármennyire hihetetlen, ez a szürrealisztikus álom a valóság.
A filmet azért 5-re értékelem, mert szerintem többet ér, mint az átlagban szereplő eredmény.


31. Törölt felhasználó (2011-01-13 22:06.36)   - (válasz Aronne 30. hozzászólására)
Szóval mivel még emészted, 1 csillag.


30. Aronne (2010-12-29 21:08.16) aaaaa
Nem értem miért lehet sokszor olyannyira jó referenciákat is olvasni egy ilyen kaliberű filmről. De őszintén...

Most kicsit szubjektívebb leszek, de ez pocsék egy film volt. Szerintem szörnyen rossz volt az alakítása is sok színésznek, talán egy-két pozitívabbat tudnék kiemelni. Nem tudom, talán az még nem is olyan nagy baj, hogy lehangolt a film, de hiányzott a katarzis is számomra. A végén egyből az jutott az eszembe, hogy ennek mi volt most az értelme, ha nem is történt meg... áhhh.
Mindig úgy vagyok az ilyen művészfilmekkel, hogy csak később, amikor emésztgetem magamban, akkor kezd megtetszeni, illetve értelmet nyerni bennem.
Ez azon kevés ilyen filmek közé tartozik, amelyek máig nem értek el erre a szintre bennem.

Szerintem nem kellene túlsztárolni ezt a filmet.


29. Sötétszív (2010-12-27 23:42.27) aaaaa
A tartalma izgalmasabb volt, mint maga a film. A színészek egész jók voltak benne, és még a film zenéje is tetszett, meg az operatöri munka is. Azonban a maga a produkció unalmas, és felesleges két óra volt. Elgondolkodtató, hogy Hajdú Szabolcs minek készítette el a filmet? Egy semmitmondó, álművészkedő alkotás lett belőle. Istenem, mennyire jó történetet lehetett volna ebből kihozni, erre föl kapunk egy ilyen mozit. Elég volt egyszer belőle, többször nem nézem meg!


28. City225 (2010-12-14 10:49.36) aaaaa
Nagyon-nagyon ritkán találkozok ilyen magyar filmmel, már amennyire lehet ugye ezt magyarnak nevezni, hisz gyakorlatilag egy kézen meg lehetne számolni hány magyar mondat hangzott el a film során. De én mégis a miénknek érzem, remélem nem kövez meg érte senki, mert jó büszke lenni egy ilyenre, utoljára ezt a Nyomozó című remek honi alkotásnál tudtam érezni. Nagyon megfogott, nehéz volt szabadulni a hatása alól, nem mintha nagyon akartam volna:)
Lehet h SPOILER!
Mona rendkívül érdekes személyiség, titokzatos, érezni rajta, hogy valami különleges lapul benne, valami magával ragadó, ha szerepelt egy jelenetben képtelen voltam levenni a tekintetem az arcáról. Ugye a történet úgy kezdődik, hogy Mona meséli a gyámügyi hivatalnak a történetét, hogy visszakapja magára hagyott kislányát. Azonban lehet érezni, hogy sztorija jelentős alakításokon esett át, amelyet a fiatal lány fantáziája színezett ki. Mona lelkiismeretével képtelen elszámolni, így szinte magától ömlenek ki belőle a színesebbnél színesebb történetek - legnagyobb örömünkre - és így kalauzol el bennünket szinte stilizáltan egy modern bordélyházba, ahol a legvadabb fantáziálások elevenednek meg. Az apjához kötődő rossz élmények hatására elsőszámú negatív hőssé válik a férfi, akit szinte egyedüli felelőssé tesz a vele történtekért. De a végén megmentővé válik - közvetve csak - ami jelzi, hogy mégiscsak jelen van az apa-lány kapcsolat, mégha rendkívül mélyen is. Aztán mikor visszakerülünk újra a gyámhivatalba, akkor jutott időm egészében végiggondolni a történteket, és bár színes és megindító sztorit láttunk/hallottunk az igazság jóval prózaibb és ez visszarángatott a földre.
Igazi kivételes darab ez, nagyon érdemes megbecsülni ilyen szuperbojzok között, Török Illyés Orsolya pedig csodálatos,pedig egyszerűen nem tudok ráillő jelzőt találni, annyira egyedi jelenség, keresni fogom a rendezővel közös filmjeit. Nem ismerem el a honi filmgyártást, de azt belátom néha-néha találni ilyen remekműveket:)


27. City225 (2010-12-14 01:10.29) aaaaa
No végre sikerült eljutnom idáig. Egyenlőre nem tudok mit mondani, ülepednie kell és majd csak utána osztályzok. Minden szempontból kivételes darab, érdemes megnézni és eltöprengeni rajta...


26. Inconnue (2010-11-13 19:13.19) aaaaa
Szép film, mégis sokkal-sokkal-sokkal több van benne. Vannak pillanatok, amelyek szinte majdnem tudják azt hozni, amiért létrejöttek - s ez már önmagában is tiszteletet parancsoló. Életre kelt illusztrációvá sokszorosított életünk néhány lapján nagy mondatok vannak. Igaz, annyira egyszerűek, hogy hajlamosak vagyunk olvasás nélkül továbblapozni. Mert végül is mire ez az egész, ha megvalósítani képtelenek vagyunk? Csehov legyei. Szeretem ezt a filmet: így jött világra.


25. T.david88 (2010-09-20 00:39.48) aaaaa - (válasz City225 24. hozzászólására)
..én nemtudok róla.....de már ideje lenne :/


24. City225 (2010-09-09 18:42.55) aaaaa
nem tudni mikor jön a dvd?


23. T.david88 (2010-09-09 12:49.57) aaaaa
eddig a filmkatalógus végén volt a film..........most jön az oscar aztán majd hogy fel lesz kapva(nem csak itt...mindenhol)....ezt nemszeretem :/:/


22. Kit_Kat92 (2010-09-08 17:32.00)  
Ezt a filmet nevezték idén Oscar-díjra a magyarok. Nem láttam még, de most már biztosan be fogom pótolni.


21. Cica_59 (2010-07-14 13:50.11) aaaaa - (válasz Jjjjjjj 20. hozzászólására)
á értem, hát akkor gratulálok a humorérézékedhez!
egyébként a hozzászólásiad alapján itt a fórumon, erről veled tényleg hiába vitatkozom.


20. Jjjjjjj (2010-07-14 12:10.20)   - (válasz Cica_59 19. hozzászólására)
Még mindig nem tudom miért volt rasszista megjegyzés a román nyelvlecke? Inkább poénos volt.


19. Cica_59 (2010-07-13 12:37.57) aaaaa - (válasz Jjjjjjj 18. hozzászólására)
ha neked ez jött le a mondataimból, akkor te vagy hülye. természetesen nem. még csak nem is mondtam, hogy valaki rasszista lenne. a megjegyzés volt az.


18. Jjjjjjj (2010-07-12 12:22.04)   - (válasz Cica_59 16. hozzászólására)
Akkor mindenki rasszista aki magyarul akar filmet nézni?


17. Cica_59 (2010-07-08 11:45.12) aaaaa - (válasz Cica_59 16. hozzászólására)
és nem, nem a magyar nyomorult. a magyar szinkronizálás az! "ULTRA gáz"!


16. Cica_59 (2010-07-08 11:42.04) aaaaa
hogy hol? szerinted ez mi? "a film nem olyan ultra gáz
(csak az, h románul/angolul megy az egész, magyar filmre ül be az ember, nem pedig két órás román nyelvleckére:S valahol figyelmeztethetnének, h nem magyar nyelvű)" figyelmeztethetnének? mi van? "ALARM, EREDETI ROMÁN SZÖVEG!!!!" vagy mi? és csak a románnal van gond? az angol szöveg okés? arra nem kell figyelmeztetni senkit?

nem, nem vagyok hülye. köszönöm az ötletet, majd megfontolom!



15. Jjjjjjj (2010-07-07 12:19.26)   - (válasz Cica_59 14. hozzászólására)
Te hülye vagy hol ebben a rasszizmus? Ha neked a magyar nyomorult akkor vonszold el a segged Romániába.


14. Cica_59 (2010-06-25 13:57.12) aaaaa - (válasz Tuttui 6. hozzászólására)
elmondanád, miért román nyelvlecke, ha a készítők nem akarják a nyomorult magyar szinkronnal elbaszni a filmet? sejtésed sincs róla, mennyit vonna le az értékéből, úgy látom.
hát szerintem te vagy 'ultra gáz' a rasszista megjegyzéseddel együtt!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKokesininja, 2020-02-11 23:3743 hsz
ez 2010-es filmNika4szk, 2011-01-20 13:321 hsz
KeresemT.david88, 2010-04-11 16:491 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Bibliotheque Pascal adatlap
Eredeti cím: Bibliotheque Pascal
Évszám: 2010
Rendezte: Hajdu Szabolcs
Szereplők: Török Illyés Orsolya, Andi Vasluianu, Shamgar Amram, Razvan Vasilescu, Oana Pellea...

További információk

Szereplők fórumai
- Angelusz Iván - Vélemények
- Razvan Vasilescu - Vélemények
- Török Illyés Orsolya - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk