Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00
A vér földje
- HBO2, 19:31
A természet ereje
- Filmbox Premium, 20:00
A következő három nap
- Film4, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bárány a farkasok között aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Egy egyedülálló férfi - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

27. Karilla (2017-12-03 11:16.58) aaaaa
Szenzációs film. Hát, jó nagy késéssel láttam! Mindkét színész (azaz C. F. és J.M) élete egyik legjobbját nyújtja, ha nem a legjobbat. Firth biztosan jobb (és "oscarabb"), mint a következő évben elnyert A király beszédében. Zene-látvány páratlan. A színészi játék apró, szinte észrevehetetlen finomsága a lélektani összetett, árnyalt mozzanatokban! -- végig. Hibátlan.
Cselekménye egy szálában emlékeztet (legalábbis engem) egy régebbi olasz filmre: talán Egy különleges nap volt a címe, Loren és Mastroianni játszották a főszerepet.
Ez az alakítás győzött meg (legalábbis engem) igazán Colin Firth tehetségének valós, magas szintjéről (itt el lehetett felejteni Mr. Darcyt eredetiben és a Bridget Jones-szos paródiában egyaránt).


26. Dotty (2017-07-21 08:52.47) aaaaa - (válasz Nicole01 20. hozzászólására)
A zene gyönyörű!



25. Pindurlányka (2015-03-02 14:07.34) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 21. hozzászólására)
...ha én nem áradozok róla, meg sem nézed.

=)))


24. Lilllllibulllli (2015-01-17 20:38.04) aaaaa
giccses, túlzsúfolt, zavaros és néhol kifejezetten unalmas film csodálatos Colin Firth-szel és néhány érdekes gondolattal. a zenéje nagyságrendekkel jobb nála.


23. Dotty (2014-12-14 15:44.41) aaaaa - (válasz Putyourhands 22. hozzászólására)
...és a zene? Gyönyörű!


22. Putyourhands (2014-09-19 22:38.46) aaaaa
Tökéletes film, sajnálom, hogy csak most láttam, semmi negatívum nem jut eszembe. Colin Firth, Nicholas Hoult és Jon Kortajarena... 3 név.. 3 zseni!!!! 5*


21. Evile-Elvis- (2013-06-11 08:52.38) aaaaa
Az utóbbi évek legjobb filmdrámája. Minden egyben van: rendezés, színészek, történet, hangulat...profi.


20. Nicole01 (2013-06-11 02:25.50) aaaaa - (válasz Wildcat 19. hozzászólására)
Annyira igaz...minden szavad.



SPOILER!!!!

Életem legcukibb öngyilkossági jelenetét láthattam....nem jut jobb szó eszembe. Colin Firth imádnivalóan akart meghalni :)

A közös úszásnál a zene pedig egyenesen lélegzetelállító.


19. Wildcat (2013-06-06 09:33.02) aaaaa
Csodálatosan megható, és - ismételten - gondolkodásra ösztökélő film. Az életről, a kapcsolatokról, és azok mélységéről, milyenségéről, Önnön magunk megismeréséről, és felvállalásáról, a pillanatok megéléséről, a múlt elengedéséről, az újrakezdésről..., és többek között az elmúlásról szól!... Nincs happy end, de valahol mégis, mert a főszereplő az utolsó napján (bár ő azt hiszi, hogy maga vet véget földi életének) lehetőséget kap annak felismerésére, hogy az ÉLET a pillanatok összessége... Vonatkoztassunk el attól, hogy a középpontban egy meleg párról, vagyis közös életük visszaemlékezéséről van szó! Egy csodálatos, 16 évnyi párkapcsolatról van szó, amelynek tragikusan végett vetett a halál. Mit kezd a másik fél, aki itt maradt, ezután? Hogyan tudja feldolgozni a szerette halálát? Hogyan éli - ha éli - tovább az életét? Lehet-e, és akarunk-e tovább élni?... (stb)... Nem emelnék ki egyetlen egy művészt sem, mert számomra mindegyik karakter magával ragadó volt, és olyannyira hűen megformálták azokat, hogy így lett kerek egész a történet. Nincsenek "hézagok", üres terek, így, ahogy van, így kerek!... A zene pedig? Hát igen, megremegtet, magával ragad, felemel és letarol!... Fantasztikus!!!


18. Zoley07 (2013-03-09 00:03.11) aaaaa
Nos. Olvasva a korábbi hozzászólásokat, feltűnt, hogy mindenki dícséri Colin Firtht-et...azonban senki nem mond semmit Nicholas Houltról.
Nem tudom hogy ennek mi az oka (talán hogy fiatal, vagy hogy nem láthattuk eddig túl sokszor) de mindegy is.
Úgy gondolom megérdemel pár mondatot.

Szerintem a legjobb alakítást ő nyújtja a filmben, még ha nem is ő a főszereplő. Kitűnően alakítja a meleg srácot, aki nem igazán tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy ő más mint a társai. Remekül visszajön egy átlagos meleg srác gyötrődése aki fél bevallani (legtöbb esetben még saját magának is) hogy meleg.
Ám a küzdeni akarást is látjuk, hiszen nem adja fel, próbálkozik.... és ez mindenkinek jó példa lehet, hiszen jól mutatja hogy bármit elérhetünk, ha kitartunk.
Most valószínűleg azt gondoljátok, hogy de ő nem érte el amit akart, mert a prof meghalt, mielőtt bármi történhetett volna köztük...de erre én azt mondom, hogy de igen elérte, hisz valószínűleg mindenkinek sikerült átvenni az általa küldött üzenetet.

A filmről, azon belül is a végkifejletről annyit, hogy TÖKÉLETES. Igaz, hogy nem zárult happy and - el ... de nem is szükséges. Unalmasak már a mindig jól végződő csöpögős filmek. Persze lehet hogy a többség azt szereti ha a végén minden úgy alakul ahogy annak egy szép álomban alakulnia kellene, de az nem túl életszerű...
Viszont egy ilyen mondhatni tragikus végkifejletű film esetében az ember elhiszi, hogy akár meg is történhet.... és ez a lényege szerintem egy sikerfilmnek.
:D


u.i.: ajánlom mindenkinek, valóban mindenkinek, még annak is aki "meleggyűlölő" --- garantáltan változik a véleménye ha megnézi a filmet


17. Tapikaa (2012-09-15 19:48.35) aaaaa
Húúú, hát nem semmi film.
Nem történik benne semmi különös,semmi giccses, semmi akció..De mégis gyönyörű film.
A hangulata, az érzelmek,a színek minden..Nem is annyira történet fogott meg hanem a színészek, a zene meg úgy minden.
Igazi dráma, amiben a párbeszédek tökéletesek, nincs benne egy felesleges szó sem.
Legjobban a kutyás rész tetszett, amikor az idegen nő kutyusát puszilgatja, meg amikor a diák fiúval volt.
Azért adok csak 4 csillagot, mert nagyon sok drámát láttam már és ez nem a kedvencem eddig.


16. Bernisoad (2012-01-23 17:01.29) aaaaa
Csodálatos film volt, megérintett... :)


15. Angela2011 (2011-12-07 22:01.03) aaaaa - (válasz Independence 14. hozzászólására)
Csodálatos film, ilyen az igazi művészet!

Nekem eddig csak egy netről letöltött változatot sikerült megnéznem, a magyar felirattal gondok voltak, de Karácsonyra megkapom a HBO 2-ről felvett szinkronizált filmet (bár jobban szerettem volna eredeti nyelven, de nem baj). És akkor majd talán írok róla bővebben egy elemzés félét. Mert ez a film megérdemli.

Elöljáróban csak annyit, hogy mintha senki nem vette volna észre az eddig kommentelők közül, hogy a film többek között arról IS szól, hogy ha valaki meleg, akkor egy ilyen tragédia esetén sokkal kevésbé tudja megosztani a fájdalmát bárkivel is, sokkal kevésbé számíthat (vagy egyáltalán nem) az emberek részvétére és segítségére, és emiatt a fájdalom még elviselhetetlenebb lesz. Pl. a főszereplő még a temetésre sem mehetett el, a szerelme családjával sem volt semmilyen kapcsolata, nyilván lehet tudni, hogy miért, stb.

Szerintem nem szenveleg és szépeleg a film sehol. Sőt egészen giccsmentes, mégis nagyot üt. Én fél óráig sírtam utána. És a csúcsponton, a tengeri fürdőzésnél, rajtam is átcsapott az a hatalmas hullám.


14. Independence (2011-11-29 16:39.41) aaaaa
Ezzel a filmmel kapcsolatban is beleütközöm abba a begyepesedett előítéletességbe, ami oly jól jellemzi általában a közgondolkodást.Nem feltétlen itt, ezen a fórumon...
Persze… ,melegfilm, divattéma, így lehet hajtani a díjjakra, rosszabb esetben: meg sem nézem, mert már megint erről a „beteg” témáról esik szó.
Egyrészt ebben a moziban semmi jelentősége, hogy melegekről szól, másrészt meg igenis van jelentősége, hogy róluk szól.
Csak talán meg kéne érteni ezt valahogy, és levenni azt a csúnya szemüveget, ami hályogot von a szemekre, és a tudatra.
Itt egyszerűen egy emberi kapcsolat által nyújtott teljesség, és ennek elvesztése felett érzett felmérhetetlen fájdalom, ami dominál, édes mindegy, hogy most melegek, leszbikusok, heterók, hagyjuk már…
Viszont mégiscsak végiggondolandó talán, hogy a melegek is ugyanazt érezhetik, ha szeretnek, ha együvé tartoznak, és, ha elveszítik ezt, mint heteró társaik, mindössze ennyiben van jelentősége a filmben a nemi orientációnak, más semmi.
Bizony a melegek is képesek tartós párkapcsolatban élni, akár ennyi éven át is, és ugyanazt a teljességet kapják általa, ugyanazt élik át, ugyanúgy, mint mi, akik nem vagyunk melegek, bármily meglepő, így van…, csak, hogy nyíljanak már a szemek!
Ha elveszítjük azt, akit szeretünk, ilyen mély, egyszerre intellektuális és egyszerre szerelmi párkapcsolatban élünk valakivel, aki egyik pillanatról a másikra, tragikus módon eltűnik mellőlünk, elképesztő szenvedést lehet átélni.
Majd a szenvedés után jön a teljes kiüresedés, talán még a szenvedés is jobb, mint az az ijesztően perspektívátlan állapot, ami akár az önpusztítás felé terelhet valakit.
Nincs holnap, nincs tovább, nincs miért...
Colin Firth, ahogy ezt ábrázolja, az fenomenális.Nincs rá jobb szó.
Bámulatos a játéka, teljességében, minden rétegében ábrázolni tudja azokat a stációkat, amit ilyenkor valaki átél.Semmi túlzás, elegáns, és finom, ahogy végigéli a filmet, akár még csepp fekete humort is belecsempészve időnként.
Ha egy utolsó napot „tervezünk”, módszeresen, aprólékosan, akkor még utoljára minden emlék feltolul, szinte ugyanúgy, mint közvetlenül a gyász legsötétebb pillanatai után.
Mindenkiben őt látjuk, mindenről az együtt töltött legfantasztikusabb momentumok ugranak be, próbáljuk nem szimplán az emlékképeket felidézni, hanem az azokat kísérő hangulatot is, mert azt a legnehezebb, a képek jönnek, de az akkor átélt érzés már nehezebben.
Egy olyan jelenet, mikor együtt olvasunk egy pamlagon, és a partnerünk megszólal, hogy mindez oly tökéletes, hogy, ha ebben a pillanatban meghalna azt se bánná…
Erre visszaemlékezni, hogy ne fájjon…, nem lehet, erre direkt ezért emlékszünk vissza, hogy bizony fájjon.Sanyargatjuk magunkat, és közben mégis…, nehéz behatárolni, mi játszódik le ilyenkor valakiben.
Ez a film nem történetet mesél, hanem lélekállapotot ábrázol, azt viszont nagyszerűen, és nem csak a főszereplő játéka miatt, hanem a zene, a fényképezés, és a színek folyamatos változása is, aszerint alakul, játszik, hogy a legjobban hozzásimuljon, idomuljon Colin Firth épp aktuális lelki állapotához.
A hangulat megteremtésében nagy szerepe van minden filmes eszköznek, jól is használják, hatással van a nézőre, persze csak arra, aki rá is akar hangolódni, mert különben unni fogja.
Megragadó, egyedi darab, nem egy tizenkettő egy tucat alkotás, ez még akkor is igaz, ha néha kicsit talán, szenveleg, és szépeleg, de ezen át lehet siklani, könnyedén.
A női alak, Moore pedig, mint minden komolyabb szerepében, nem feledhetően alakít, mint talán az egész műre ez a legjobb kifejezés, nehezen feledhető…
Általában nem annyira érdekel, milyen konkrétumok alapján lehet egy filmet pontosan pozícionálni egy rangsorban, pontok vagy csillagok alapján behatárolni, engem többnyire az érdekel, nekem mit mond, és azt hogy teszi…
Nekem lazán öt csillag…


13. Andras1945 (2011-10-14 14:17.42) aaaaa - (válasz Angelika58 12. hozzászólására)
Nem erre akarok válaszolni, nézd meg az -Egy szerelem három éjszakája- rovatot.


12. Angelika58 (2011-10-13 13:02.21) aaaaa
Nem csillagozok, mert igazából fogalmam sincs, hogy milyen a film.El voltam foglalva Colin Firth-tel, aki élete legnagyobbját játszotta. (A király beszéde nem léphet a nyomába sem.)

Itt a történet teljesen másodlagos, vagy még az sem. Egy szenvedő ember lelkiállapotának olyan pontos és megrázó ábrázolását kaptuk, amilyenre csak a legnagyobbak képesek. Az a cseppnyi távolságtartás, amely a színészt a szereptől elválasztotta, csak még hitelesebbé tette az alakítást.

Colin Firth játékában mindig ott van ez hűvös lehellet, A király beszédében is segítette a színész stílusa az alak megformálását.

Julianne Moore, őróla csak azt lehet mondani, hogy ő: Julianne Moore. Ennyi épp elég.


11. Andras1945 (2011-09-23 23:01.49) aaaaa
Végignéztem. Szenvedtem.


10. Gigix (2011-07-10 21:15.46) aaaaa
Szerintem fantasztikus... Kicsit inkább művészfilm jellegű. És bár Colin Firth A király beszédében is fantasztikus volt, ezért jobban megérdemelte (volna) az oscart.
Amúgy nekem azt tetszett legjobban a filmben, ahogy a színek váltakoztak aszerint, hogy Colin éppen hogy látja a világot - egy személytől, egy látványtól, egy mosolytól színbe borult minden.
Mint már említettem, szerintem fantasztikus film...


9. Katka370 (2011-03-28 13:29.17) aaaaa - (válasz Jorosz5 8. hozzászólására)
Minden szavaddal egyet tudok érteni, mint ahogy DORDO-val is. A jelenetek, a helyszínek,a karakterek, a zene... minden együtt volt.Colin csodás és férfias, mégis megható volt (vettem, hogy meleg férfit játszott; mégis...!),minden rezdülését megvettem. Mondjuk Julianne Moore is nagyon klasszul hozta a szerepét.


8. Jorosz5 (2011-03-03 11:02.06) aaaaa
Gyönyörű és megható történet csodálatos zenével és olyan képi világgal, amely ezt a filmet és Colin Firth-öt olyan magasságokba emeli, amelyet most már méltán megérdemel. Ezért az alakításáért Oscart érdemelt volna. Nagyon nagy mozi.


7. Dordo (2010-11-01 15:54.28)  
Ez a film az egyik legzseniálisabb, amit valaha láttam! Annyira összetett, és a színészek is fantasztikusak. Tom Ford valami olyan látványvilágot tár elénk, ami beszippant, és általa én is úgy érzem ott vagyok. Az egészet körbelengi az érzelmek kavalkádja, a párbeszédeknek is jóval mélyebb tartalmuk van.
Valahogy azt érzem, hogy egyszerre hihetetlenül tragikus, mégis van benne egy cseppnyi komikum is. Például SPOLIER mikor George azt próbálgatja, hogyan öli meg magát. És a vége... Minden tökéletesen a helyén van számomra.


6. Liz-i (2010-10-31 19:58.01) aaaaa
Nekem tetszett, a film. Mellesleg itt láttam először férfiasnak Colin F.-t, ami elég vicces, ha belegondolunk a karakterébe...


5. Arminanyu (2010-07-08 19:22.45) aaaaa
Szerintem jo film volt. Spoiler: a vege meg... mar kezdtem bizakodni pedig :-(


4. Türkiz (2010-06-23 16:05.43) aaaaa
Megnéztem végre a filmet,de azt kell mondanom,kár volt.Colin Firth alakításán kívűl ugyanis semmi rendkívülit vagy pluszt nem nyújtott számomra a film.Hiányzott belőle az igazi mélység,amely néha talán csak Colin arcán tükröződött.Igazából 2.5et adnék rá,de Colin miatt kap hármat.Biztos nem nézem meg mégegyszer,ez is elég kínszenvedés volt.Sajnos.


3. Türkiz (2010-02-02 18:35.08) aaaaa
Mostmár Oscar-díjra is jelölték érte Colin Firth-t,vele szemben elfogult vagyok,ennek ellenére szinte biztos vagyok benne,hogy nem ő kapja meg a díjat.George Clooney,de főként Jeff Bridges esélyesebb.



2. Susurrus (2010-01-06 19:53.20) aaaaa - (válasz Kék kereszt 1. hozzászólására)
Nem a felesége, hanem az élettársa - aki férfi (volt).
Meleg téma, tipikus díjesélyes szerep ;-P


1. Kék kereszt (2009-12-20 22:50.35)  
A filmdráma egy angol egyetemi tanár,George Falconer életét mutatja be,aki felesége elvesztése után kezdi elveszteni a céljait,úgy érzi nincs értelme további életének.Egy barátja,egy 48 évesen is gyönyörű asszony és diákja segít neki átvészelni a fájdalmas időszakot.Tom Ford nevét eddig csak divat világából ismerhették az emberek.Ez az első rendezése,ami máris 3 Golden Globe jelölést kapott,köztük a legjobb eredeti filzene kategóriában.A főszerepben Colin Firth és Julianne Mooret látható.Mindkettőjüket Golden Globe díjra jelölték.Nehéz dolguk lesz,hiszen nagyon erős mind két mezőny.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKarilla, 2017-12-03 11:1627 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk