Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Férfibecsület
- Mozi+, 13:55
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ébredés aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Salt ügynök - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
280. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-11-18 11:03.57) aaaaa
Angelina Dzsoli 40 kilós testével kommandósokat, ügynököket dobál, rugdos, fejel le mindeközben ügyelve nehogy 8 napon túl gyógyúló sérülést okozzon bárkinek. Egy izzadságcsepp sehol. Az autot ugy irányítja hogy sokkolóval bökdösi a rendőr sofört, majd inkább leugrat a felüljáróról kínosan ügyelve, hogy zuhanás közben még védett pozíciót vegyen fel nehogy beverje a buksiját.
Nagyon gyenge és irritáló is egyben az egész mozi.


279. somliv (2022-05-04 14:47.27) aaaaa
Tehát a Salt ügynök.
A nagy humanitáriussal, a jószolgálati lélekkel, a tiszta lelkiismerettel, a követendő példával, az ENSZ nagykövettel a főszerepben, Angelina Jolieval, aki most a való életben éppen nem Afrikába ment pátyolgatni, hanem Ukrajnába látogatott el, a nyugati részre, Lviv-be. Utazása során egy kávézóba is betért, elég toplák cuccban, tatyóval a hátán adta elő magát őfelsége, de hát őneki természetesen még ez is jól állt. Testőrök is alig voltak mellette, igaz, neki minek is kellenének. Aztán hirtelen jöttek a légvédelmi szirénák és spuriznia kellett a bunkerbe.
Megkérdezték tőle inalása közben, hogy fél e, azt válaszolta: Dehogy félek. Hát igen, ez Jolie! A rettenthetetlen, megfélemlíthetetlen hősnő. Akiből ott és akkor legalábbis videón keresztül nem érzékelted ezt a bombasztikus hollywoodi sztárnőt, csak csendesen tette a dolgát abban a háborús országban.
Oké, szóval a Salt ügynök, akció-krimi, mely lehet, hogy sokat szeretne vállára venni, amivel nehezen birkózik meg, ám kimondottan nézhetőnek bizonyul ez a néhol lassabb levezénylés is. A Jason Bourne filmekre is hasonlít, érződik rajta a hatása. Jolienak elsőrangú a szerep, a Tomb Raiderekben is penge volt, még ha a realitást sokszor kukába hajították, de hát a szórakozás mindenekfelett áll. Jolie a képernyőn, feszt rajta a kamera, lohol, harcol, ugrik ide-oda, történeteket hallgat, mocizik, buszozik, metrózik, bátor akciókba vágja magát, hotelek miliőjét élvezi, mindent csinál, amit egy szuperkémnek szükséges. Kievickél olyan helyzetekből, ami más számára elképzelhetetlen. Tényleg azt gondoltad, hogy lehetetlen. Dehogy az, csak te képzeled annak. Na, ez Angelina, pont ilyen a személyisége ennek a nőnek. Hálás ez a műfaj neki, itt kiélhette adrenalin vágyát. És a színészi vénája is működik még mindig, tud drámai lenni akármikor, ha szeretne. Akadtak részek eme moziban is, amikor ezt a képességét elővehette.
Muzsika eléggé szimfonikus, sokszor húz a sziruposság, pátoszosság felé, még ha megértem, hogy a drámaibb beszélgetéseket ez jobban kiemeli és mélyebbé teszi, és megtudjuk, hogy a hősnőnek vannak érzései. Múltbeli eseményei folyton visszacsatolást szolgálnak számunkra, amit hajtóerőként használ fel főszereplőnk. Aztán az akcióknál a zenei dolgok mégis mesterien jók. És az is elmondható, hogy a kémfilmre jellemzők alkotják a nagyobbik részét, az ügynöki titkokkal, fondorlatokkal együtt.
Nincs vége semminek, a 47. percben, a vadmacska, azaz Jolie imitt, amott, folyamatosan akcióban van, jó látni, ahogy beleveti magát az akciózásokba, és azt mutatja nekünk: akár könnyűszerrel négy pasast is kenterbe verek rátermettségemmel, cselekvőképességemmel.
Aztán sem csillapodik le ez a nő, kiszabadul mindenhonnan, ahonnan csak lehet, a sikeres akció véghezvitele motoszkál a fejében. Feléget ebben a moziban minden létező hidat maga körül, szemtől szemben, Marsikus módon.
Kérem, túltárgyalások nélkül mondom, hogy amire szánták ezt a másfél órát, arra igyekszik odapirítani egyet.



278. Sakamaru (2022-05-03 04:11.49) aaaaa
nem volt rossz de jónak se mondanám. Főleg a sablonok miatt. jó azért lett mert meghozta az áldozat amit a legtöbb ilyen film nem. Angelina pedig a szívem csücske benne. Igy 4 csillag.


277. Vmiso (2017-10-10 09:08.28)  
Ez egy jó akciófilm, sok a lehúzó vélemény, de itt nem kell sokat várni, pörgés ezerrel, kisebb csavarok, kiszámítható meg minden, de legalább lendületes a film.
A realitást már az akcióklasszikusoknál sem vártuk el, itt se tegyük. Az hogy Jolie legyak 2-3 kommandóst egymás után és megszökik a titkosszolgáat elől, az itt papírforma, másképp nem lehetne film belőle.
Ha több ilyen akciófilm jönne ki kevesebbet panaszkodnék: )


276. SuperHagyma (2017-04-01 15:07.16) aaaaa
Egyszer megnézhető.


275. HunterThor (2016-01-14 05:28.12)  
Ez azt jelentené, hogy a dvd-n nincs is rajta mindhárom változat?
Ha jól értem, alternate ending (alt. befejezés) esete áll fenn.


274. Brundle (2015-11-08 20:02.30)   - (válasz Thameliox 262. hozzászólására)
Nos hogy pontosabb legyek 3 verzió van és mind ki lett adva dvd-n és blu-ray-en is magyar szinkronnal az összes változat, én nekem tegnap lett meg a dvd kiadás és ma néztem meg mind a 3 verziót, reggeli délutáni és esti napszakra kiosztva magamnak. És csak azt mondom ahány verzió annyiféle keverés néhol a dolgokkal, jó lett a film és tetszett de hogy van 3 jelleg sok szinten különböző zárásokkal, meg pluszokkal kicsit összekavarja az embert eléggé szerintem. Szóval jó filmnek tartom alapból nem rossz sőt fenn is tartja a figyelmet a maga részéről szerencsére, úgy hogy én rosszat nem mondanék róla amit kell azt megadja a néző felé simán és csak azt mondom egy próbát megér de annak kell nézni ami, egy sima pörgős akciófilm és nem kell túl spilázni azt ami benne van és esetleg lehetetlennek is tűnik, mert ez kell a filmbe mindenképp és megkerülni úgysem tudjuk kicsit sem.


273. Checker (2014-12-06 11:05.20) aaaaa
Nekem nagyon bejött ez a film.
Nem egy egyszerű akciófilm,annál sokkal több és jobb.


272. Tjunior (2014-11-19 16:02.14) aaaaa - (válasz Orgona 271. hozzászólására)
Élethű...aha


271. Orgona (2014-11-18 14:53.17) aaaaa - (válasz Tjunior 269. hozzászólására)
Vannak ügynökök, akik kicsi gyerekkoruktól fogva kapnak ilyen kiképzést. Szerintem nagyon is élethű a fil.


270. Tomka90 (2014-11-02 12:03.21) aaaaa
Érdekes a Cool tv most vágatlanul adta le, múltkor a Retekadó meg jól megvagdosta. Undorító keris csatornák. Remélem a reklámadó csődbe fogja vinni őket. Amit csináltak 17 éven keresztül azt kultúra rombolásnak nevezzük. Tisztelet a kivételnek.


269. Tjunior (2014-07-26 23:21.56) aaaaa
Kár ezért a Salt ügynökért. Egy érdekes ügynök-thillerből a végére egy idegesítő film lett. Finoman szólva is hiteltelen, hogy Jolie néni úgy lekaratéz, keresztüllő, felszabdalt tönkrever mindenkit aki csak az útjába került, hogy Rambo elszégyelli magát. Nem értem ezt, hogy gondolhatták komolyan. Na mindegy. aztán ott van, hogy már megint a világot kell megmenteni, ez a minimum úgy tűnik. Ha nincs pár száz atomrakéta a képben egy átlagos halivúdi forgatókönyvíró rosszul érzi magát.


268. Aurora borealis (2014-02-15 17:33.01) aaaaa
Uhh, hát többet reméltem a sztoritól. Na, ha nem Angelika Jolika lenne a főszereplő, akkor vajon mi is volna ez a film?
Az alap, hogy visszanyúlnak a hidegháborús évekhez, ami lássuk be, már nem egy mai darab, tehát semmi újdonság. De semmi baj, a klasszikusok mindig beválnak. Adott egy kém, akit beépítenek a csúnya orosz bácsik a menő jenkikhez, mert ezt ugye már minden 2. amcsi filmből megtanulhattuk, hogy az albánok, az oroszok és az ukránok, na meg az arabok a rosszfiúk. De az az agyalágyult kém, ahelyett, hogy mint minden kém, kettős életet élne, és mindkét fél javaiból részesülne, magára haragítja mind az oroszokat, mind az amcsikat. Érdekes fordulat, bár kissé idegesítően későn esik le a tantusz /lehet, hogy csak nekem?/. Szóval a végén mégiscsak bebizonyítja, hogy igazi amerikai hazafi, megmenti az elnököt, egy rakás arabot, és kicsinálja a legfőbb téglát is. Nem volt váratlan.
De mivel Jolikával van megspékelve, egy fokkal érdekesebb. A szerelmi szál totál felesleges, úgy tűnik, hogy ezzel akartak rátenni egy lapáttal, de nem akarták túlspirázni, úgyhogy gyorsan kinyiffantották a férjet. Zsákutca. Arról meg nem is beszélek, hogy ezek az akciójelenetek..pff röhögőgörcsöm volt tőlük. A kamerát meg kötelezően bugyival kell kitakarni. Olcsó, szexista trükk. Többet vártam!


267. Roy Munson (2014-02-10 00:06.08) aaaaa - (válasz Santoro81 266. hozzászólására)
Vagy Melissa Mccarthy:))


266. Santoro81 (2014-02-09 22:33.25) aaaaa
Nagyon gyenge! 40 kg-os Jolie lezúzza az összes kiképzett titkosszolgálatos ügynököt! Vicc az egész! Gina Carano kellett volna erre a szerepre! :)


265. Nyolcadik utas (2013-12-06 09:10.02) aaaaa
Jolie számomra rendben volt, amikor még Tomb Raiderezett. Dögös volt és nagyon jól állt neki az a szerep. De valahogy ma már "véznán"nem hiteles számomra a szuper ügynök szerepében. Mikor ugrált a járműveken - ugye, a dublőre -, mindig azt vártam, mikor törik ketté.
Ezt leszámítva a film nem rossz, bár néha már sok, hogy ennyi szuper ember él, aki mindent legyőz... És a végével sem voltam megelégedve, hiszen nekem nyitott maradt.
De ezektől függetlenül, pörgőssége okán, lekötött.


264. Belluka56 (2013-06-30 22:50.00)   - (válasz Thameliox 262. hozzászólására)
Ez jó, már azt hittem rosszul látok. Először egy külföldi csatornán láttam, aztán idehaza, csak azt hittem rosszul emlékszem, mert nem stimmelt a vége.


263. Tömö (2013-05-23 21:12.49) aaaaa - (válasz Thameliox 262. hozzászólására)
akkor az elejét hagyjuk is ?


262. Thameliox (2013-05-23 20:54.57) aaaaa
2 verzója van a filmnek, ami azt jelenti, hogy másképp fejeződik be a két verzió, elég csak az utolsó perceket megnézni


261. Kurgan 5555 (2013-05-05 14:24.37) aaaaa
Elmegy


260. Lesifbi (2012-05-16 18:20.16) aaaaa - (válasz Independence 250. hozzászólására)
Indenpendence lényegében megirta amit én is szerettem volna, azt mondom 98százalékban egyetértünk!
De valamilyen paradox modon mégis tetszett a film, mégpedig két olyan fordulat miatt, ami alapjaiban felforgatta a film menetét, és egy idö után már tényleg nem tudtam eldönteni, hogy kit hova tegyek, kire milyen szemmel kell nézni! Ez nagyon tetszett!!

SPOILER!!:

Egy dolog viszont nem megy ki a fejemböl: Salt-nak feleseleges volt kinyirnia Winter-t, és kiugrania a helikopterböl, hiszen az Elnök mikor magához tér, simán leigazolja a sztoriját, és kimossa Salt-ot!! Ez annyira kézenfekvö, hogy a mozibol kifele jövet, a folyoson legalább tiz embertöl hallottam ugyanezt!!


259. Már foglalt (2012-05-15 14:00.07) aaaaa
Megint egy film,amit nem tudtam végignézni,annyira rossz.


258. Independence (2012-05-04 08:09.48) aaaaa - (válasz Trashfan 257. hozzászólására)
A "bőség" nálam betegség, úgy hívják grafománia..., gyógyulófélben vagyok, de állandóan visszaesek. :)


257. Trashfan (2012-05-03 14:59.24) aaaaa - (válasz Independence 250. hozzászólására)
Nem is kell változni, jól leírtad a lényeget. Ugyan ezeket gondolom én is, ahogy lentebb még jó régen kifejtettem, csak nem ilyen bőven:)


256. Independence (2012-05-03 10:54.12) aaaaa - (válasz Gnor 255. hozzászólására)
Nem, az igényesség esetleg, de majd lejjebb adom, ha úgy tetszik.


255. Gnor (2012-05-01 23:51.52) aaaaa - (válasz Independence 250. hozzászólására)
A finnyásság is a korral jár?


254. Oliwaw (2012-03-31 18:52.33)   - (válasz Independence 250. hozzászólására)
"Az öregedés első csalhatatlan jelei akkor mutatkoznak az emberen, a férfiemberen meg főleg, ha már" csak az akciófilmek kötik le (meg az xxx).


253. Lesifbi (2012-03-31 17:45.13) aaaaa
Indenpendence lényegében megirta amit én is szerettem volna, azt mondom 98százalékban egyetértünk!
De valamilyen paradox modon mégis tetszett a film, mégpedig két olyan fordulat miatt, ami alapjaiban felforgatta a film menetét, és egy idö után már tényleg nem tudtam eldönteni, hogy kit hova tegyek, kire milyen szemmel kell nézni! Ez nagyon tetszett!!

SPOILER!!:

Egy dolog viszont nem megy ki a fejemböl: Salt-nak feleseleges volt kinyirnia Winter-t, és kiugrania a helikopterböl, hiszen az Elnök mikor magához tér, simán leigazolja a sztoriját, és kimossa Salt-ot!! Ez annyira kézenfekvö, hogy a mozibol kifele jövet, a folyoson legalább tiz embertöl hallottam ugyanezt!!


parfumeshop.hu banner

252. Dav (2011-10-01 11:58.19) aaaaa
Menetrendszerűen felbukkannak olyan alkotások, ahol a titkosügynökök izgalmas munkája áll a középpontban. A végeredmény lehet aztán akció, thriller, dráma vagy akár vígjáték. Itt egy standard példánnyal állunk szemben – nem hiába szánták eredetileg a kémek újkori krémjének, Ethan Huntnak…izé, Tom Cruise-nak a főszerepet. Jolie kisasszonynak is van gyakorlata bőven a lövöldözésben, verekedésben stb. …mégsem éreztem a borzongást mint pl. A Keselyű három napjánál, Jason Bourne kalandjainál, a M:I első részénél (a folytatásait nem csipázom, sőt…). Nehezen győznek meg a nők az akciózásban (Ripley hadnagy pl. egy kivétel, vagy Michelle Rodriguez szerepei). Most komolyan, a kb. 45 kilós Angie tényleg az összes útjába kerülő férfit a falhoz csapna meg egy ütéssel ártalmatlanná tenne? Minden mozgó kocsira átugrik, minden lövése talál… hiába, ezek a szuperügynökök. Stílusgyakorlat a Só ügynök, bár a fordulatai között akadtak ötletesebbek.


251. Tömö (2011-09-29 16:38.55) aaaaa
No.akkor lentebb elolvashatjuk Kittentyű véleményét a filmről, egy kicsit bővebben , Independence előadásában :


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó fórumok

VéleményekFilmbetrachtexpe.., 2023-11-18 11:03280 hsz
KérdésekNialis, 2014-07-27 00:528 hsz
Lesz folytatás?Lesifbi, 2013-11-07 20:551 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk