Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Non-Stop
- Filmbox Premium, 21:45
Ausztrália
- SuperTV2, 22:00
Vad vágyak
- Film Café, 22:45
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Az útvesztő: Tűzpróba
- Mozi+, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Amszterdam - Vélemények
Miou-Miou - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Halványkék szemek aaaaa
Crystal Reed aaaaa

 

Fórum - Derült égből szerelem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
53. Tömö (2017-02-13 16:04.28) aaaaa
Jajdejó volt ez is....Aniston életéből...azon gondolkodám, vajon melyik ffi színésszel nem játszott még???? van vki ,aki kimaradt az oldaláról???mert akkor még annyi filmje lesz, ahányan lemaradtak róla:DD(most beugrott, és még ő is "menő" John Cusack, vele forgatott már?-na, akkor alig várom! Sztem legyen a sztorijukban egy állat,pl...hmmm, KUTYA(mert ugye egyiksem volt azzal még:)!meg 1, de csak egy gyerek, és 2anyós. Az egyik legyen pl. alkoholista, a másik meg egy benzinkutas.Na. talán így még nem mutatták be Aniston "életét". És várom a csavart!


52. VikiFanily (2016-10-26 11:12.05) aaaaa
A stàblistàban kis elìràs törtènt.
Martin Sheen Burke apòsa, nem az apja.



51. Kfruzsina (2016-10-10 11:55.06) aaaaa
Csak most kezdem látni, hogy mennyire aktuális dolgot dolgoz fel a film. A Facebook-on van egy hölgy (adatvédelmi okokból nem írom le a nevét, akit érdekel nézzen utána) aki elveszítette a gyógyíthatatlan beteg kislányát és most blogot, könyveken ír erről, illetve országszerte előadásokat tart arról, hogy hogyan dolgozzuk fel a gyászt, adott esetben leginkább a gyermek elvesztésére fókuszál, örüljünk az életnek, a nehezebb pillanatoknak is.
Amikor csak véletlenszerűen elkezdtem olvasni ennek a hölgynek a Facebook-os írásait, megosztásait, óhatatlanul is ez a film jutott eszembe.
Ez sajnos egy jelenség, valakik ráfókuszáltak arra, hogy hogy lehet az elesettségből, gyászból, tragédiából üzletet csinálni, ennek a közösségi oldalak kiváló bázisát képviselik. Sok az elkeseredett ember, akik szüleiket, párjukat, gyermeküket, munkájukat, lakásukat vesztették el és azok vevők az ilyen rendezvényekre, írásokra, ezért milliós nagyságrendű lesz az ilyen hölgynek a rajongótábora.
Holott e mögött az egész mögött egy csapat áll, egy egész team, akik írják a blogot, segítenek a hölgynek, már-már szájába adják a szavakat, azokat a kliséket, amiket talán mindenki tud, de itt egy csokorba összegyűjtve, egy "agyon díszített cukormázzal lecsorgatott tortaként " tálalva mennyivel szebb, mintha ugyanezt a bölcsességeket sokkal nyersebb stílusban a szomszéd nénitől hallaná az ember.
Sajnálom valahol a hölgyet, mert nyilván nem lehetett neki könnyű a gyermeke betegségével szembenézni, harcolni ellene, ápolni (ha ugyan ő maga ápolta), majd eltemetni és szembe nézni, feldolgozni az elvesztését és a kislányt is,hogy a rövid 13 éve alatt min ment keresztül.
De a hölgy ugyanakkor nem buta, tudta, hogy hogyan fordítsa ezt a szerencsétlenséget a jó oldalára, hogyan csináljon ezáltal médiahőst, vagy ha úgy tetszik celebet magából, hogyan keressen ezzel sok pénzt. És tudta az a csapat, amely ezt az egészet csinálja ( mert nyilván nem egyedül a hölgy), hogy mennyi az elesett, lelki sérült ember, mekkora marketing van e mögött.
És amit senki nem tud, lehet, hogy a hölgy legbelül még ő maga sem dolgozta fel a lánya elvesztését, csak kívülről mutatja ezt az ő rajongótáborának.
Csak azért írtam le ezt, hogy igen is valós témát, mély témát ragad meg a film, ami már nemcsak a tengeren túlra, de hozzánk Magyarországra is beszivárgott.


50. Tomka90 (2016-03-06 17:26.11) aaaaa
Ez film egyszerre akart lenni vígjáték, romantika és dráma. Hááát nem igen jött össze. Szegény Martin Sheen se tudta megmenteni.


49. Norbii92 (2015-02-27 15:43.00) aaaaa
Derült égből szerelem. Micsoda csalóka egy cím. Az ember joggal számíthat romantikus filmre, ehelyett kap egy drámát! Melynek középpontjában nem a szerelem, hanem a gyász feldolgozása áll! Természetesen a szerelem is megjelenik, de csak a túllépés egy fajta eszközeként. Sablonos duma tudom, de sokszor egy új szerelem a legjobb gyógyír egy korábbi elvesztésére! És bár kifelé sokszor azt mutatjuk, hogy minden rendben, belül még nem biztos!
Aaron Eckhart és Jennifer Aniston szép párt alkot, és összességében jó kis film ez. Egyszer meglehet nézni és nem bántam meg. 4*


48. Kfruzsina (2014-04-22 11:10.33) aaaaa - (válasz Cabir 43. hozzászólására)
Azt hiszem mindent elmondtál a filmről,nem is ragozom tovább, jól összefoglaltad a lényeget.
Valóban nem egy szerelmi történet,amit a cím sugal, hanem egy komoly lélektani dráma.
A gyász feldolgozása áll a középpontban, a szerettünk hiányával való szembenézés, a hamis illuziók,amikor a külvilág felé azt mutatjuk, hogy már minden rendben, talán még úgy tűnik, hogy hasznot is húzunk a másik ember elvesztéséből, de belül ez totál nincs így, csak kifelé mutajuk.
Megható, bár elég hatásvadász,amikor a férfi a végén kimondja az igazságot és az apósával kibékül.
Persze,akik a klasszikus értelemben romantikus filmet vártak nyálas szerelemmel,azoknak nyilván csalódniuk kellett.


47. Towelie (2013-08-04 19:59.32) aaaaa
Ez a film az első perctől az utolsóig hihetetlenül unalmas és vontatott...Ne nézze meg senki!Egyszerűen időpocsékolás!


46. Frodo Skywalker (2012-05-08 10:47.01) aaaaa
Rocky volt benne a legjobb!! :))


45. Weser (2011-04-21 15:29.04)  
Kedves kis romantikus film Jennifer Aniston-nal. Ha másért nem is, de miatta érdemes megnézni a filmet:)


44. Wysa88 (2011-03-29 17:00.08) aaaaa
Hát engem rohadtul felidegesített ez a film, a pasi az egyik legellenszenvesebb emberfajtából való, olyan aki bort iszik és vizet prédikál. A vége se tudott meghatni, de Jennifer legalább hozta magát.


43. Cabir (2010-11-13 23:07.35) aaaaa
Azok közé tartozom, akiknek tetszett a film. Nagyon jó kis görbetükre a mostanában divatos amerikai happyzmusnak, a tapsolós, mosolygós sikeréhes gyülekezeteknek. Nem egy kimondott szerelmi történet - ahogy az előttem szólók is írták - inkább a gyászfeldolgozásról szól. Nem vérdráma, nem vígjáték, nem is kimondottan romantikus film, inkább lélektani film.
Jennifer Aniston-tól a közönség nagy része vígjátékokat, könnyed filmeket vár - ez nem az. A magyar cím félreértésre adhat okot, úgy tűnik, a Derült égből Polly c. laza komédia folytatása lenne - pedig szó sincs erről. Kimondottan üzleti fogás, nézőcsalogató a címválasztás - ami nagy öngól lett, a közönség zöme kacagtatást, csókos szerelmes filmet várt, nem csoda, hogy hidegen fogadták. Hasonló baklövés volt a Lekoptathatatlan - ami szintén szép, mély film, de a közönség a cím alapján mást kapott, amire számított.
Jennifer Aniston sok mélyebb, komoly témájú filmben kap szerepet - annak ellenére, hogy mint tehetség, nem kirobbanó. Ebben a filmben magát adja (mint mindig): egy fanyarkás, tüskés, de szerelemre vágyó nőt. Szokásos, visszafogott gesztusok, szép frizura, közepes alakítás.
Aaron Echart nagyon jó választás a szerepre - ő kitűnő.
Aki egy szép, édes-bús, elgondolkodtató történetet akar nézni, annak ajánlom - a kacagni vágyók inkább más filmet válasszanak!


42. Kattantka (2010-09-19 12:58.08) aaaaa - (válasz Kamatláb 41. hozzászólására)
Az nekem kimaradt.


41. Kamatláb (2010-09-19 12:16.33) aaaaa - (válasz Kattantka 40. hozzászólására)
Csupán a reklámjára gondoltam.


40. Kattantka (2010-09-16 15:21.17) aaaaa - (válasz Kamatláb 39. hozzászólására)
Miért gondolod úgy, hogy ez felkapott film? Én pont az ellenkezőjét látom benne.


39. Kamatláb (2010-09-16 10:14.23) aaaaa
Tegnap láttam a filmet és szörnyű volt! Ritkán látni ennyire felkapott Hollywodi filmet. Csak a főszereplők miatt adtam 2*-ot. No nem a játékuk miatt, csupán a jelenlétükért. A film vontatott, erőltetett,a vége előre kiszámítható és csöpögős.Nem ajánlom a megnézését senkinek. A legjobb az egész filmben a papagáj.


38. Kattantka (2010-09-03 21:50.35) aaaaa
Így van! Ez több, mint egy sablon romantikus film.. Komoly mondanivalója van, kihagyva az összejövünk-szakítunk-sírunk-kibékülünk. Persze ez is benne van, de sokkal mélyebb témát érint, hogyan dolgozd fel és lépj túl azon, hogy elveszted a szeretted.. Ebből a filmből kimaradt a tipikus hollywoodi csöpögés.
A papagájos rész pedig már szinte drámába illő volt számomra..megható volt, és megkönnyeztem.
Nagyon pozitívan csalódtam, pedig alapból jó filmre számítottam!


37. Sötétszív (2010-05-29 01:53.39) aaaaa
Nyugodtan merem mondani, hogy ez nem egy szerelmes film. Jó, persze vannak benne romantikus részek, de inkább arról szól, hogy egy ember hogyan képes feldolgozni szerettének halálát. Szerencsére nem lett túl szirupos, így még azok is tegyenek vele próbát, akik nem szeretik az ilyen jellegű filmeket. Érdemes többször is megtekinteni.


36. SUHANCÉLET (2010-05-28 00:49.45) aaaaa
Elég bizonytalan voltam a film értékelése kapcsán...összeségében túl nagy baj nem volt vele, de olyan szintű ellenszenvet érzek Jennifer iránt, h az ő filmjeit, akaratlanul is le akarom pontozni. Azt gondolom most visszatartottam magam, és a megérdemelt pontszámot adtam erre rendkívül sablonos romantikus vígjáték!
A közelmúlt láttam, valamilyen Valentin napos filmet, abban is hasonló események történtek mint itt! :(


35. Joisvan (2010-05-20 22:20.23) aaaaa
Gondolkoztam hogy milyen osztályzatot adjak mert pont 3 és 4 között pontoznám, ám mégis a hármasra esett a választás. Igaz hogy bőven van mondanivalója és a végét is jól eltalálták, ám nagyon sok volt az érdektelen rész, ebben az eleve nagyon hosszú filmben. Sokkal jobb lett volna ha a tömörebbre és nem ennyire elhúzottra csinálják.

Összeségében azért ajánlom mindenkinek.


34. Lasimoci (2010-05-14 02:19.18) aaaaa
Kellemesen csalódtam a filmben. Nem egyike a most túlontúl népszerű agyatlan, rózsaszín romantikusnak mondott gagyi hülyeségeknek, amiktől feláll a hátamon a szőr. Komolyan meri venni magát a film, s előnyére válik. A szerelmi szál nem is oly lényeges benne, hanem inkább a gyász feldolgozása, megbékélés önmagunkkal. Mindez normálisan tálalva, jó színészi teljesítményekkel. Külön főhajtás Martin Sheen-nek! És John Carroll Lynch jelenetei is nagyon jók, ügyes a pali.
Nem mondom, hogy hű de jó film lenne, de míg néztem, lekötött, s egész jól szórakoztam rajta.


33. Hofi83 (2010-05-05 19:54.55) aaaaa
Illetve hármat bocsi:)


32. Hofi83 (2010-05-05 19:54.41) aaaaa
Minden film minden ember szemében más és más.Ez sem kivétel.Nekem tetszik mert ien típus vagyok.Másnak nem mert ő amolyan személyiség.De ha ésszerűen nézzük a dolgot a szereplő válogatás jó volt a történet is.Ami hiányzott az egy kis fantázia ami oda tapassza az embert izgatottá teszi nem pedig elaltatja.Én nem egyszer majdnem elaludtam annak ellenére,hogy szép volt a vége.Valamiért mégis megfogott a történet ahogy a főszereplő a végén elmondta igazi érzéseit és az igazságot.Ha másért nem is azért mert megdobogtatta a szívem megérdemli a négy csillagot.


31. Beca6 (2010-05-04 20:00.21) aaaaa
Nekem tetszik :)


30. Nika4szk (2010-04-28 18:27.01) aaaaa
Hát, csak ismételgetni tudok egyeseket...
Elsősorban a nagyon rossz címfordítás... egyáltalán nem erről szól a film
A történet érdekes is lehetett volna, de valahol nagyon nagyon elcsúszott az egész. Én az átlagos filmeket nagyon szoktam szeretni mikor fáradt vagyok és puszta kikapcsolódásra vágyom, de ez a film még azt a szintet sem érte el. Felvet gondolatokat a problémamegoldásról, de ezeket úgy mutatja be mint mikor 12.ben a kicsengetési kártyákra odavetünk pár szót - nesze ne maradj üres kézzel... Minden 10 percben nézegettem mennyi van még a filmből.
Szoval, röviden ennyi. Nem tetszett.


29. Bean (2010-04-26 15:16.26) aaaaa - (válasz Arpi1988 27. hozzászólására)
Azért kemény drámáról nem beszélhetünk. A történet milyensége az mély és kemény dolog, de ezt nem kemény drámával rakták a néző elé.
Próbálták azért emészthetővé tenni minél több néző számára.


28. Bean (2010-04-26 15:10.52) aaaaa
Sablonos?Néhol!
Giccses?Persze!
Szerelmi történet?Nem igazán!
A film címe sokakat fog elrémiszteni a filmtől, mivel sablont vélnek felismerni, főleg Jennifer Aniston miatt is.
Tulajdonképpen nem a két ember szerelmére van kiélezve a film, sőt a nem az a lényege a történetnek.
Ami lényeg az egy teljesen rendben lévő történet sok hatásvadász jelenettel, párbeszéddel, de istenem néha ez is kell a a nézőnek szerintem.:)
Én kellemesen csalódtam a filmben.Aranyosnak sem, mint romantikusnak mondanám egy csipetnyi drámaisággal.
Szerintem érdemes megnézni, mert nem azt kapjuk amit várnánk egy ilyen cím mellé...;)


27. Arpi1988 (2010-04-21 19:13.33) aaaaa
Kérem itt minket átvertek, nem azt kaptuk amiért leültünk megnézni a filmet. Könnyed romantikus filmet vártam, kis drámával, erre kemény drámát kaptam kis romantikával.
Ettől eltekintve azonban hármasnál sem ér többet nálam a film, mert Anniston béna volt, szerepeltetését nem értettem a filmben, Eckhart pedig többre is képes lett volna.


26. Törölt felhasználó (2010-04-19 17:41.11) aaaaa
Pár napja néztem meg a Bounty Hunter-t, és annak 3-ast adtam, mert Butler ad egy pluszt a filmnek. Én azt hittem ez valami sablonos romantikus film lesz(mint ahogy azt itt írtátok), de szerencsére nem az. Ez egy dráma, amiben a romantikus szál csak másodlagos. Egy ember lelki vívódását látjuk, akinél minden Okay. Kívülről. És ezt próbálja elhitetni az emberekkel, sőt, tanácsokat ad azoknak, akik elvesztették közeli családtagjaikat. Próbálja rávezetni őket a "gyógyulásra", holott ő maga még "beteg". De persze ahogy az lenni szokott, a végén minden kitör belőle, és csak miután szembenézett saját fájdalmával, azután lett minden Okay. Eckhart játéka tetszett, az érzelmek az arcán voltak. Aniston mint amolyan mellékszereplő nem sok pluszt adott a filmnek formás fenekén kívül. Az öreg Sheen nem sokat szerepelt, de amikor ott volt, akkor rendben elvégezte a dolgát.
Nem mellesleg mi furcsának találjuk, de Amerikában olvasottak az ilyen könyvek és bizony tartanak ehhez hasonló "kurzusokat".
A zeneszerző aki eddig többnyire thrillerek és horrorok zenéjét komponálta, erre a filmre összerakott egy remek "szettet". Ha kellett vidám volt, ha kellett szomorú vagy akár megindító. Stílusa kicsit hasonlított Hans Zimmeré-re, főleg a True Romance-ben lévő filmzenéjére.

Tehát forgatókönyv közepes, színészi játék jó, zene jó, mögöttes tartalom, akad. Amik kellenek egy jó romantikus drámához, megvannak benne. A szerelmi szálat talán gyengének érzitek, de egyrészt a film nem erről szól, másrészt pedig nincs is szó szerelemről. A like és a love nem ugyanaz.
7/10



25. Miss bambi (2010-04-16 09:09.04)  
Megvettem ezt a filmet,de kár volt!Ilyen rossz,unalmas filmet rég láttam!:(
A film címe alapján azt hinné az ember,hogy milyen jó és közben nem.A pasi benne nagyon gáz volt,a tartalomról nem is beszélve!A jó az volt a filmben,hogy Jennifer Aniston játszott benne,ő legalább dobott rajta,persze csak egy kicsit.


24. Nashville (2010-04-11 08:47.34) aaaaa
Elég ritkán írok véleményt, mert már előttem megfogalmazzák, amit ki akarnék fejteni. Most pl. Anitabagwell fogalmazta meg legtökéletesebben azt, amit én is gondolok erről a "műalkotásról".
Azért röviden: a cím egyáltalán nem kapcsolódik a film témájához. Ezért is néztem meg minden előolvasás nélkül, mert jót sejtetett. A színészi játékok pocsékak voltak, egyáltalán nem tudtam magam átadni a történetnek és felállt a hátamon a szőr, amikor a "hamuból sült pogácsát" megláttam, elképzeltem lelki szemeim előtt. Ez kiverte a biztosítékot!!! Nálam semmilyen érzelmi húrt nem döngetett meg, de drámának sem volt jó, és azok a gyenge poénok...
Nem ajánlom senkinek sem a film megnézését.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2017-02-13 16:0453 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk