Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
2022-es választás
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Kiss Ferenc - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fűrész X. aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Dallas (sorozat) - Epizód összefoglalók

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
380. Csanandri (2013-04-08 19:05.25)   - (válasz Böcsi 44. hozzászólására)
Mutatja Samanthát, a reggelinél eteti a kisfiát, még beszél is hozzá, aztán ölbe veszi és beviszi a házba.


379. Norbi 2008 (2011-02-05 17:21.45)   - (válasz Gradiola 374. hozzászólására)
Ez nagyon jó kérdés.

Azzal szeretném kiegészíteni, hogy:
A Dallas-t honnan lehet letölteni?



378. Norbi 2008 (2011-02-05 17:18.29)   - (válasz Americanlife 198. hozzászólására)
Nagyon jó, hogy ez a rész is fent van. Eric Farlow ugyan 3 évig szerepelt a sorozatban de ennek ellenére csak 44 részben játszott. A kérdésem az lenne, hogy tudja-e valaki, hogy Eric Farlow mikor született pontosan?


377. Norbi 2008 (2011-02-05 17:00.02)  
Valaki nem tudja, hogy részben kapja vissza Bobby a Ewing Olajtársaság név használati jogát???

(Már mint a balhé után azaz azután, hogy JR miatt a vállalatot a Belügyminisztérium elvette a Ewing családtól.)


376. Americanlife (2010-01-16 11:34.04) aaaaa
356-357. rész – Conundrum, a magyar szerint az első rész címe: A talány, a második rész címe: A megoldás.
Írta és rendezte Leonard Katzman.

JR részegen bóklászik a megüresedett SF-ban, és úgy véli, hogy senkinek sem hiányozna, ha öngyilkos lenne. Sőt, messzebbre megy: vajon milyen élet jutott volna a többieknek, ha ő meg sem születik?
Hirtelen megjelenik egy Adam nevezetű férfi, aki arra biztatja őt, hogy húzza meg a ravaszt.
JR-t irritálja a váratlan látogató és rálő. Döbbenten veszi tudomásul, hogy a golyó nem hat a férfira. Adam ekkor felajánlja JR-nak, hogy derítsék ki vajon milyen lett volna a többiek élete, ha JR meg sem születik. Adam mindent tud JR-ról, ezért főhősünk kis habozás után kötélnek áll. Bár JR-nak nem tetszik, amit lát, Adam figyelmezteti, hogy ez nem tetszés kérdése.

A Ewing Olajtársaság irodájába érkeznek először, mely egy biztosítási vállalat székhelye. JR csupa ismeretlen alakot lát, és senkit nem tud megszólítani. A Ewing Olajtársaság csődbe jutott Gary-nek, azaz a legidősebb testvérnek köszönhetően. Jock emiatt öngyilkosságot követett el, Ellie pedig szívrohamban halt meg, ugyanis nem tudta elviselni a tragédiát. Clayton sosem került volna kapcsolatba Ellie-vel, lévén a túl korai halála miatt. Gary sikeres válóperes ügyvéd és soha sem vette feleségül Val-t, így Lucy sem született meg.
Jason Ewing a 3. Ewing testvér Gary és Bobby mellett. Jason építkezéssel foglalkozik és SF helyén lakó övezetet alakít ki. Samantha híres szappanopera szereplő és Nicholas Pearce boldog felesége. JR legnagyobb bosszúságára Samantha nagyon is jól boldogul az életben nélküle. Bobby nagy szerencsejátékos Las Vegasban, és elvált férfi. A volt felesége Annie egyedül marad a 3 gyerekkel, és Bobby még a tartásdíjat sem tudja fizetni. JR-t megdöbbenti, hogy Bobby mennyire más lett volna, ha ő nem születik meg. Kristin következik, és ekkor Adam emlékezteti JR-t: Kristin bizonyára sokkal szerencsésebb lett volna, ha sosem találkozik vele. Kristin call-girl-ként pózol, majd amikor az ügyfél aktusra készülne, álrendőrnek adja ki magát, ezzel kemény összegeket zsarolva ki a gazdag férfiból.
Megérkezik Val Gary irodájába, és egyből megtetszenek egymásnak. Az érdekes kirándulás során JR Bobby-t sajnálná a legjobban, aki zugbukmékerként keresi a pénzét, és egy jelentősebb összeggel tartozik McKay-nek. Wendell Carter McKay-t ugyan kirúgja, aki ennek ellenére ügyesen dolgozik azon, hogy felépítse a Weststart. Bobby McKay-től 50.000 dollárt kér, aki figyelmezteti, hogy 2 napja van, hogy törlessze az adósságát. Carter egy kaszinó főnökeként dolgozik és az alvilág jelentős figurája.
Haleyville a következő állomás: Cally összeházasodik egy erőszakos férfival, a testvérei nyomására. Egyik este – mint oly sokszor – a férj kezet emelne Cally-re és a gyerekekre. Ekkor Cally önvédelemből megöli férjét, a lányt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik, a 3 gyerek pedig árvaházba kerül.
Cliff boldog házasságban él a feleségével és két gyermekével. A fia a Harvardra készül, a lánya pedig világsztárokkal randizik. Aztán Pamela neve is felmerül. Cliff-ről kiderül, hogy ő lesz az USA elnöke. Ray keményen dolgozik a megélhetésért, de boldog a családjával. Egy rodeós balesetnek köszönhetően megsérül, és Jock korai halála miatt sosem derül ki róla, hogy ő is Ewing. Adam figyelmezteti JR-t, hogy a boldogságot nem lehet pénzzel megvenni.
Bobby Dallasba tart, miután az aktuális barátnője kiüríti a lakását. Felhívja Jason feleségét, Bootsie-t, hogy a testvére segítségére lenne szüksége.
Jason nem hajlandó Bobby-nak pénzt kölcsönözni, Bootsie pedig el akarja őt csábítani, de Bobby nem enged.
Sikerül azonban 50.000 dollárhoz jutnia, melynek a felét Bobby a volt feleségének adja. A másik felét McKay-nak vinné, aki figyelmezteti, hogy ez csak a kért összeg fele. Bobby azt hazudja McKay-nek, hogy a táskájában van még 75.000 dollár és dupla vagy semmi alkut ajánlj fel neki. McKay belemegy, de a játszmát Bobby nyeri. Mint kiderül hiába, ugyanis az összeget egy éjszaka alatt elherdálja.
A különös kirándulás végén Adam közli JR-ral, hogy ő nem a mennyből jött.

JR hirtelen felébred, és rájön, hogy mindent csak álmodott. Amikor a tükörbe néz, ismét megjelenik Adam, piros ruhában és piros szemekkel. JR most már tudja, hogy az ördöggel volt dolga, aki arra biztatja őt, hogy húzza meg a ravaszt, senkinek sem fog hiányozni, senki sem szereti őt.
Bobby érkezik SF-ba, amikor lövéseket hall az emeleten. Berohan JR szobájába, és kikerekedett szemekkel néz maga elé.


375. Americanlife (2010-01-08 21:25.58) aaaaa
355. rész, The Decline and Fall of the Ewing Empire, azaz a Ewing-ház hanyatlása és bukása.
Michelle letartóztatják, ám JR-nak köszönhetően hamarosan kiszabadul. Jory elhagyja Dallast. JR nem is sejti, hogy csapdába sétál, amikor elfogadja a Weststar ajánlatát. Cliff öröme határtalan, amikor megtudja, hogy övé lett a Ewing Olajtársaság. McKay végső csapást mér JR-ra, Sly szintén távozni készül Dallasból, és Christopher is Johnny után utazik Angliába. JR mindent elveszít, és öngyilkosságra készül.
Írta Lisa Seidman, rendezte Ken Kercheval.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: A Ewing Olajtársaság irodájában értesül róla, hogy Michelle-t letartóztatták. Próbálja rávenni a feleségét, hogy ruházza rá a teljes felügyeleti jogot a Ewing Olajtársaságot illetően, ám Michelle nem egyezik bele, sőt válni akar. Cliff ekkor újabb lépéseket tesz és az is hidegen hagyja őt, hogy a felesége sokáig börtönben maradhat. Később JR eladja neki a saját részét, így Cliff lesz a Ewing Oil teljes jogú tulajdonosa.

Liz: nem szerepelt

McKay: Carter és Rose meglátogatják JR-t és közlik vele, hogy McKay birtokolja a Weststar többségi tulajdonát, miután Dusty Farlow eladta neki a részét. Ekkor érkezik meg Samantha egykori szerelme is, JR nagy döbbenetére.

Bobby: bemutatja Christopher-t Jory-nak. A lány Bobby számíthat Bobby gondoskodására. Hillary Taylor-t eltemetik, Jory pedig visszatér Los Angeles-be, és úgy köszön el Bobby-tól, hogy viszontlátásra. Christopher Londonba utazik, hogy meglátogassa Johnny-t. JR rá akarja venni Bobby-t, hogy legalább SF felét adja el neki. Bobby nem megy bele az ajánlatba, de biztosítja a bátyját, hogy bármeddig a ranch-on lakhat.

April: nem szerepelt

Michelle: a rendőrség letartóztatja őt Hillary Taylor meggyilkolásáért. Michelle-t Cliff és JR is megkörnyékezi, hogy adja el nekik a Ewing Olajtársaságot, és Michelle JR-ral köt alkut: eladja neki a társaság felét, cserébe, ha kihozza őt a börtönből. JR elintézi, hogy Michelle-t kiengedjék a börtönből, aki magányosan érkezik meg új otthonába: McKay házába.

James: nem szerepelt

JR: Bobby közli a bátyjával, hogy Michelle őt akarta megölni eredetileg. JR sikerrel jár Michelle-nél, ám döbbenten veszi tudomásul, hogy Cliff és ő partnerek lettek. Mindketten kivásárolnál a másikat, de nem jutnak egyezségre. A Weststar kecsegtető ajánlattal keresi fel JR-t, aki kapva az alkalmon, úgy érzi: itt az ideje, hogy megszerezze az örök rivális céget. Cserében le kell mondania minden más cég érdekeltségéről. JR ekkor dönt: eladja Cliff-nek a az 50%-át. Sly közli JR-ral, hogy hamarosan összeházasodik egy férfival, aki külföldön fog dolgozni, ezért Sly kénytelen elhagyni a Ewing Olajtársaságot. JR felajánlja Phyllis-nek Sly pozícióját, ám a nő nem akar együtt dolgozni a férfival. JR hatalmas vereséget szenved, mindkét társaságot elveszíti, és dühében azonnal kirúgja Sly-t. Otthon leittasodik, és Bobby-nak panaszkodik arról, hogy mindenki eltűnt mellőle. Johnny felhívja az apját és közli vele, hogy örökre az anyjánál marad Angliában. JR egy fegyvert vesz elő és magányosan fekszik az ágyában…

Cally: nem szerepelt


374. Gradiola (2010-01-08 12:50.33)  
Sziasztok!

Kérdéseim: Honnan lehet letölteni a következő két filmet:

Ewingok háborúja (The war of The Ewing's)
Jockey visszatér (JR returns)

Remélem jól írtam angoulul. Életbevágók! Ha valaki tud ebben segíteni, nem leszek hálátlan, van pár oldalam ahonnan tudok más sorozatokat/ filmeket ajánlani!


373. Americanlife (2010-01-07 21:08.10) aaaaa
354. rész, Some leave, som eget carried out, a magyar szerint Mész vagy viszlek.
James döntésre jut, és elköltözik SF-ból Debra-val és Jimmy-vel együtt. Johnny szintén elhagyja a ranchot, és Angliába utazik. Hillary felbukkan Dallasban, és találkozik Jory-val és Bobby-val is. Cliff és Michelle összeházasodnak. JR és Bobby összevesznek, amiért utóbbi lett SF tulajdonosa. Michelle meg akarja ölni JR-t, ám helyette mással végez.
Írta és rendezte Leonard Katzman.

Clayton: Jory barátnőjének hívását fogadja.

Cliff: Michelle és Cliff ezúttal JR ellen terveznek bosszút, ugyanis Michelle őt teszi felelőssé, hogy James szakított vele. Cliff ötlete az, hogy Michelle adja el neki a Ewing Olajtársaság felét, és így egy végső csapást mérhetnek JR-ra. Barnes ráveszi a részeg és elkeseredett Michelle-t, hogy házasodjanak össze, mert így akarja magának megszerezni a Ewing Olajtársaság felét.

Liz: nem szerepelt

McKay: nem szerepelt

Bobby: Hillary meg akarja lepni a lányát és meglepődik, amikor kiderül, hogy Jory vonzódik Bobby-hoz. JR továbbra is igazságtalannak tartja, hogy Bobby lett egy személyben SF tulajdonosa, és ez vitát szül kettejük között. Hillary megérkezik Dallas-ba, ahol Jory konfrontálódik vele April halála miatt. Bobby és Jory románca folytatódik, Hillary pedig kész arra, hogy feladja magát a rendőrségen, és találkozzon Bobby-val, hogy bocsánatot kérjen tőle. Jory támogatja az anyja ötletét, és együtt mennek SF-ba. Bobby azt mondja, hogy a bosszúvágya és a gyűlölete elmúlt már, de a fájdalom örökre megmarad, amiért elveszítette a feleségét.

April: nem szerepelt

Michelle: megveszi McKay házát és reményekkel telve készül a beköltözésre és nem is sejti, hogy James-t ezzel sem tudja levenni a lábáról. James szakít Michelle-lel, a lány ekkor Cliff-nél keres vigaszt. Sikerül is megegyezniük. A lány később az irodában törni-zúzni kezd, miután nem tudja elfogadni a szakítást. Michelle a görbe éjszaka után értesül róla, hogy Cliff-hez ment feleségül. Elméje teljesen elborul, és dönt: saját kezével vet véget JR életének. SF-ba érkezve, azonban egy másik ellenségét látja meg: Hillary-t, nővérének a gyilkosát. Michelle lő, mialatt Bobby és Jory próbálják Hillary-t megmenteni, ám a nő holtan esik össze SF teraszán.

James: az apjával együtt azon dolgozik, hogy érvénytelenítsék a Michelle-lel való házasságát. James végül döntést hoz: Debra-t és a kisfiát választja, sőt még egy megdöbbentő bejelentést tesz: a keletre költözik a családjával, mert nem akarja, hogy JR igazgassa az egész életét. James és kis családja elutaznak.

JR: kezdi megszervezni James, Debra és Jimmy életét, mely nem tetszik a fiataloknak. Johnny egyre féltékenyebb lesz, amiért JR egyre többet foglalkozik James-szel és Jimmy-vel. Johnny végül elutazik Angliába Samantha-hoz. Főhősünk teljesen egyedül marad, és SF-ban búslakodik, miközben nem is sejti, hogy Michelle végezni akar vele.

Cally: nem szerepelt


372. Americanlife (2010-01-06 21:16.08) aaaaa
353. rész, Farewell, My Lovely, azaz Isten veled, kedvesem!
James nehéz döntés előtt áll. JR mindent megtesz, hogy James a családot válassza. Bobby és Jory kapcsolata újabb fordulatot vesz, amikor felbukkan Hillary Taylor Malibu-ban. Cally új életet kezd, és JR örökre elengedi őt. Johnny nem akar már SF-ban maradni. Clayton fontos információkat közöl a Ewing-fivérekkel. Michelle és Cliff szervezkedni kezdenek Debra ellen.
Írta Lisa Seidman, rendezte Patrick Duffy.

Clayton: hazaérkezik SF-ba és megismerkedik Debra-val és a kis Jimmy-vel. Carter és Clayton megállapodnak: Clayton visszakapja a Weststar-beli szavazati jogát. Clayton átadja ezt JR-nak, aki örül a hírnek, ám később döbbenten értesül, hogy Ellie nem akar visszatérni SF-ba, sőt a ranchot Bobby nevér íratja.

Cliff: azt javasolja Michelle-nek, hogy hagyja el James-t, de a lány nem képes erre. Cliff SF-ba látogat, és próbálja meggyőzni Debra-t, hogy nem sülhet ki jó abból, ha a Ewingok mellett dönt.

Liz: nem szerepelt

McKay: elhagyni készül Dallas-t, és meg akarja keresni Rose-t, hogy új életet kezdjenek.

Bobby: egyre több időt tölt együtt Jory-val, ám lassúbb tempót szeretne diktálni. Jory megcsókolja Bobby-t, aki zavarba jön ettől. A férfi meg akarja venni Carter házát, ám elkésett vele. Hillary Taylor megjelenik Jory tengerparti házába.

April: nem szerepelt

Michelle: követeli James-től, hogy térjen vissza a vállalathoz és a hálószobájukba. Michelle két napot ad JR-nak, hogy távolítsa el Debra-ékat a városból, különben elveszi James 50%-os részesedését. Michelle megveszi McKay házát, mert oda akar költözni James-szel.

James: két oldalról is nagy nyomás nehezedik rá, és nem tudja, hogyan döntsön. Debra közli James-szel, hogy nem tud rá többet várni, ezért másnap elutazik. JR arra ösztönzi James-t, hogy válassza a családot a vállalat és Michelle helyett. James döntést hoz: Debra-t és a kisfiát választja.

JR: kiderül, hogy Johnny nem jár iskolába, és JR leteremti a fiát. Johnny elmondja Christopher-nek, hogy túl sok minden megváltozott SF-ban az utóbbi időben, és már nem szeret ott lakni. Samantha meghívja a fiát Angliába, aki szívesen elutazna. JR új irodát ajándékoz James-nek.
Miután kiderül, hogy Cally JR gyermekét várja, főhősünk a nyomára akar bukkanni, amikor James megfenyegeti őt, mire JR egy magándetektívet fogad, hogy keresse meg Cally-t. JR-t felháborítja, hogy az anyja megfosztotta őt az örökségtől. JR elmondja James-nek, hogy Cally-t békén hagyja.

Cally: JR a nyomára bukkan Florida-ban, és látja, amint Cally a közös gyermeküket pesztrálja. Ám megjelenik egy férfi, aki Cally új párja, és JR úgy gondolja, hogy életének ezen részét lezárja.


371. Americanlife (2010-01-05 21:01.24) aaaaa
352. rész, Those Darned Ewings, azaz Azok a kutya Ewing-ok.
James nehéz helyzetbe kerül: választania kell két nő között, sőt még kiderül, hogy egy kisfia is van. JR sokkoló híreket kap: vigyáznia kell az egészségére, és Cally az ő gyermekét hordja a szíve alatt. Jory megérkezik Dallasba, és találkozik Bobby-val. Michelle és Cliff szövetkeznek.
Írta Kenneth Horton, rendezte Dwight Adair.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: Michelle újból felkeresi őt, és tanácsot kér tőle. Cliff beszél James fejével.

Liz: nem szerepelt

McKay: nem szerepelt

Bobby: Jory Taylor megérkezik Dallasba, és erőt vesz magán: meglátogatja Bobby-t. Közli a férfival, hogy a városban akar maradni. Sőt, azt is elmondja, hogy Hillary beszámolt neki a párizsi rémálomról.

April: nem szerepelt

Michelle: láthatóan zavarja Debra Lynn és annak kisfiának érkezése. Félti a James-szel való kapcsolatát. Másnap egy üzleti döntését elnapolja, ugyanis fogalma sincs, hogy mi lesz a végkifejlete a kettős házasságnak. Michelle felajánlja Debra-nak, hogy hagyja el James-t, és adja örökbe a kisfiút nekik.

James: szembesül a múltbéli kapcsolatával, és annak gyümölcsével, a kis Jimmy-vel. Johnny panaszkodni kezd, hogy túl sok új családtag bukkan fel SF-ban. James nem akar egy szobában aludni Michelle-lel, amíg Debra SF-ban tartózkodik, és nem kerül pont az egész ügy végére. James Debra-val és a kisfiával tölti az idejét.

JR: mindent megtesz, hogy egyezségre jusson Debra-val, ugyanis Michelle figyelmeztet JR-t, hogy elveszítheti a Ewing Olajtársaságot, ha kiderül, hogy James papíron még Debra férje. JR-t figyelmezteti az orvosa, hogy figyeljen oda az egészségére, ugyanis könnyen lehet, hogy súlyos problémái lesznek.
Főhősünk a fiához hasonlóan szintén patthelyzetbe kerül, ugyanis megszereti a kis unokáját, viszont a Ewing Olajtársaságot sem akarja elveszíteni. Egyik javaslata szerint Debra váljon el James-től, de maradjanak Dallasban, hogy a kis Jimmy-t bármikor láthassák.
James közli JR-ral, hogy Cally valóban az ő gyermekét várja.

Cally: nem szerepelt


370. Americanlife (2010-01-04 21:06.44) aaaaa
351. rész, When The Wind Blows, azaz Ha feltámad a szél.
Debra alaposan felforgatja JR és James életét. Michelle azt hiszi, hogy a házassága rendbejött.
McKay zsarolni kezdi Cliff-et, mire őt pedig Liz tartaná sakkban. JR mindent megtesz, hogy James ne szerezzen tudomást Debráról, ám nem jár sikerrel. Hillary Taylor életjelet ad magáról.
Írta Louella Lee Carraway, rendezte Patrick Duffy.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: McKay arra kényszeríti őt, hogy 24 órán belül mondjon le az energia bizottsági posztjáról, különben a nyilvánosságra hozza a gyilkossági ügyet. Cliff enged a zsarolásnak, és lemond, később mély önsajnálatba esik.

Liz: nem hajlandó McKay-nek információt adni, ám Cliff meg van róla győződve, hogy a volt menyasszonya árulta el őt. Liz konfrontálódik Carter-rel és közli vele, hogy kitálal a Johnny Dancer-rel való kapcsolatáról, ha nem hagyja abba Cliff zsarolását.

McKay: elmondja Cliff-nek, hogy tudomása van arról, hogy Liz-zel szoros kapcsolatot ápolt, sőt arról is, hogy ő ölte meg Johnny Dancer-t. Követeli, hogy Cliff mondjon le, cserében amiért ő elveszítette a Weststart.

Bobby: Bobby marhavásárra viszi Christopher-t, és itt értesül Cliff lemondásáról. Jory Taylor hívást kap az anyjától, és elmeséli neki, hogy találkozott Bobby Ewing-gal. Hillary megígéri a lányának, hogy másnap találkoznak.

April: nem szerepelt

Michelle: kirúgja Derrick-et, mert úgy érzi, hogy már nincs miért bosszantsa James-t a férfival. Michelle és James megállapodnak, hogy adnak maguknak egy újabb esélyt. Michelle meglátogatja Cliff-et, és közli vele, hogy a szövetségére nincs szükség, ugyanis a James-szel való kapcsolata jó úton halad. Michelle bejelenti a családnak a James-szel való terveit, amikor beállít Debra és közli James-szel, hogy a házasságuk papíron még él, ezért Michelle-nek semmi keresnivalója SF-ban.

James: Debra Lynn elmondja, hogy kiskorú volt, amikor James-szel összeházasodott, és a szülei sem akarták a nászt, ezért a házasság érvénytelenítését kérték. Aztán kiderült, hogy Debra terhes lett, ekkor már a szülők is akarták a házasságot, ám James abban a hiszemben maradt, hogy a házasság érvénytelenítve lett. Debra belemenne a válásba, ha James is ezt akarná. JR meglátogatja James-t a csorda hajtáson, és megkérdezi tőle, hogy milyen feltételei vannak a Michelle-lel való házasságának. James közli az apjával, hogy a Ewing Olajtársaság 50%-áért felelős addig, amíg a Michelle-lel való házassága tart. Jackie elárulja Debra-nak, hogy James egész idő alatt a városban tartózkodott.

JR: szobát biztosít Debra-nak és a kisfiának, és megígéri, amint James megerősíti a hallottakat, kapcsolatba lépnek megint. JR eltitkolja Debra elől James tartózkodási helyét, ugyanakkor megbarátkozik a kisunokájával. James megerősíti Debra történetét, JR viszont kezdeményezi a válásukat, hogy megóvja James jelenlegi házasságát. JR mindent megtesz, hogy Michelle és James együtt maradjanak. Debra rájön, hogy JR taktikázik és elkezd informálódni. JR szomorúan veszi tudomásul, hogy nem sikerült Debra-t megvezetnie.

Cally: nem szerepelt
Válasz erre


369. Americanlife (2010-01-01 21:03.26) aaaaa
350. rész. Fathers and sons and fathers and sons, a magyar szerint Apák, fiúk, apák.
Bobby szakít az olajüzlettel és a bosszújával is. Michelle azt gondolja, hogy mind az üzletben, és mind a magánéletében révbe ért. McKay kettős bosszút forral. Cliff és Liz útjai szétválnak. Debra Lynn megérkezik SF-ba a kisfiával együtt.
Írta Arthur Bernard Lewis, rendezte Larry Hagman.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: Liz meglátogatja Cliff-et, hogy kibéküljenek, de egy másik nőt talál nála. Cliff egy ajánlattal keresi meg Michelle-t, de a lány nem akarja elhagyni James-t. Cliff Barnes újabb karrierje elindul.

Liz: az esküvő terve füstbe megy, ugyanis szakítanak Cliffel. Bobby meglátogatja őt és elmondja, hogy már nem akar bosszút állni Hillary-n, és a hatóságra bízza a nő ügyét. Bobby együttérez Liz-zel a szakítás miatt.

McKay: eltökéli, hogy megtalálja az igazi tettest. Értesül róla, hogy Johnny Dancer gyilkosa Cliff Barnes volt, ezért most már nem csak JR ellen tervel bosszút. Felhívja Liz-t, hogy találkozót beszél meg vele.

Bobby: visszatér SF-ba és elmondja a fiának, hogy már nem akar bosszút állni Hillary-n. Közli JR-ral is, hogy egyszer s mindenkorra végzett az olajüzlettel és a ranch-csel akar foglalkozni.

April: nem szerepelt

Michelle: James és Michelle a TV-ben egy interjút adnak a saját esetüket felhozva példaként. Michelle reménykedik benne, hogy csak idő kérdése és James is megszereti őt. Később azt hiszi, hogy a házassága révbe ért, ezért eladja a lakását.

James: Johnny és Michelle összevesznek, és James a kisöccse pártját fogja. JR, Bobby, Johnny, Christopher és James csorda hajtásra mennek. Egy fiatal nő jelenik meg SF-ban a kisfiával, és azt állítja: ő James felesége, a kis Jimmy pedig James fia.

JR: Oklahoma-ba utazik Blackie Callahan temetésére. JR örül neki, hogy a család férfitagjai újra együtt vannak és nosztalgiázni kezd Bobby-val. Főhősünk nem tudja Bobby-t meggyőzni, ő viszont visszatér az olajüzletbe.

Cally: nem szerepelt


368. Americanlife (2009-12-31 21:11.32) aaaaa
349. rész, Win some, lose some, a magyar szerint Vesztesek és nyertesek.
Cliff kinevezése megtörténik, miután Liz eladja a cégét JR-nak. Liz és Cliff szakítanak. Michelle és James párharca tovább folytatódik, amikor Michelle Cliff személyében szövetségesre lel. JR folytatja a bosszúhadjáratát. Bobby veszélyes ügybe csöppen Malibu-ban, és a Hillary-val való találkozás helyett Jory életét menti meg.
Írta Mitchell Wayne Katzman, rendezte Patrick Duffy.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: amikor végre hazatér, Liz közli vele, hogy eladta a cégét JR-nak, és azt is, hogy miért. Cliff hatalmas haragra gerjed, összevesznek, és Liz visszaadja az eljegyzési gyűrűt Cliff-nek. Barnes-nak elege van, hogy állandóan csak JR által tud érvényesülni vagy megbukni. Cliff felkeresi Michelle-t és megállapodnak, hogy összefognak JR ellen.

Liz: gyanút fog, amikor Cliff kinevezését visszavonják. Mivel sejti, hogy JR keze van a dologban, ezért dönt: eladja a cégét JR-nak. Ezt követően Cliff kinevezése megtörténik, és Liz megnyugszik. Amikor kiderül az igazság, Liz rájön, hogy Cliff nem tud JR árnyékától szabadulni, ezért felbontja a jegyességet.

McKay: nem szerepelt

Bobby: elmegy Jory-val együtt a zálogházba a jeggyel, és egy táskát kapnak, melyben kokaint találnak. Úgy dönt, hogy egy üres rendőrautóba teszi. Hillary eközben jelentkezik telefonon, de csak 2 órát tud majd Los Angelesben tartózkodni, ugyanis át kell majd szállnia egy másik gépre. Bobby és Jory találkoznak Mark Harris-szel, aki Párizsban segített Bobby-nak April felkutatásában. Jory-nak gyanússá válik Bobby múltja. Másnap, amikor Bobby Jory-t egy szállodába vinné, a lányt elrabolják. Bobby üzenetet kap, hogy kérik a kábítószert vissza, vagy 500ezer dollárt. És mindezt akkorra kérik, amikor pont Hillary gépe megérkezik. Dana-t elengedik a zsarolók, aki közli Bobby-val: a barátját, John-t megölték, és Jory-val is végezni fognak, ha Bobby nem teljesíti a kérésüket. A rendőrséget bevonva, sikerül Jory-t megmenteni. Bobby a reptérre siet, de már késő. Jory megtud egyet s mást a férfi múltjáról, kivéve a párizsi incidenst. Bobby kéri Jory-t, hogy közölje a mostohaanyjával, hogy Bobby Ewing mentette meg a lánya életét. Valamint elárulja a lánynak, hogy Hillary-val van egy rendezetlen ügye, és elbúcsúzik tőle.

April: nem szerepelt

Michelle: közli James-szel, hogy ne üljön magas lovon, ugyanis, ha ők ketten elválnak, akkor lemondhat a Ewing Olajtársaság feléről. Hogy törlesszen James-nek, ő is SF-ba visz egy férfit, méghozzá a titkárját, Derrick-et. JR figyelmezteti Michelle-t, hogy nagyon is tudja, hogy miben sántikál. Amikor Michelle zuhanyozik, JR jelenik meg, a nő felajánlkozik, de JR nemet mond, ekkor Michelle közli vele: jobban ismeri őt, mint gondolná.
Michelle partnerre akad Cliff-et illetően, és közösen akarják JR-t megtorolni.

James: az alkalmi barátnőjét SF-ba viszi, hogy a feleségét bosszantsa. A veszekedés végül a medencében zárul. James nem titkolja Michelle elől, hogy nem veszi komolyan a házasságukat.

JR: Michelle és James háborúskodását illetően a fia oldalára áll. Értesül Blackie Callahan haláláról és szeretne megjelenni a férfi temetésén. JR-nak tervei vannak Liz cégével kapcsolatban, sőt a de la Vega céget is ki akarja semmizni.

Cally: nem szerepelt


367. Americanlife (2009-12-30 21:04.21) aaaaa
348. rész, Smooth Operator, a magyar szerint A nagy szervező.
JR újra szervezkedni kezd: bosszút esküszik Michelle és Lee Ann ellen, sőt Liz cégét is meg akarja kaparintani. Bobby malibu-i tartózkodása cseppet sem veszélymentes, miközben információkat akar Hillary-ról, Jory körül egyre titokzatosabb dolgok történnek. James és Michelle házasélete sem működik.
Írta Lisa Seidman, rendezte Larry Hagman.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: nem szerepelt

Liz: megtudja, hogy JR a cégére pályázik.

McKay: nem szerepelt

Bobby: Malibu-ban való tartózkodása alatt lehallgatja Jory telefonjait, hátha több információt tud meg Hillary Taylor-ról. Később figyelmeztetik őt Jory egyik barátnője, hogy jobban tenné, ha távozna. Jory lakótársnőjének partnere kétes ügyekbe csöppen. Bobby értesül róla, hogy Hillary Jory mostohaanyja. Jory lakásába betörnek, aki ekkor Bobby segítségét kéri. Arra gyanakodnak, hogy a két nehézfiúnak lehet köze a betöréshez.

April: nem szerepelt

Michelle: James és Michelle házassága cseppet sem mondható ideálisnak, és rendre történnek a veszekedések közöttük. Michelle elviharzik SF-ból és az anyjának mégis azt hazudja, hogy boldog házasságban él. Michelle-t felbosszantja, hogy James nem jelenik meg az irodában, este pedig kérdőre vonja a férjét, sőt a motoros barátnőjének is behúz egyet.

James: megszólja Michelle-t, hogy figyelmen kívül hagyja JR érzéseit a családot illetően. JR-nak van egy terve, hogyan távolíthatná el Michelle-t SF-ból, ám ehhez James segítsége is kell.

JR: találkozik Lee Ann sógornőjével, Carmen Esperanza-val, és együtt forralnak bosszút Lee Ann ellen. Carmen szerint Lee Ann hajszolta a testvérét a halálba. JR természetesen az ágyban folytatja a szövetkezést. Főhősünk megzsarolja Garrity szenátort is, hogy vegye meg Liz cégét.

Cally: nem szerepelt


366. Americanlife (2009-12-29 21:07.31) aaaaa
347. rész, 90265, a magyar szerint Szerepjátszók.
Michelle lépéseket tesz, hogy totálisan ellehetetlenítse JR-t mind az üzleti életben, mind a magánéletben. Összeházasodik James-szel és SF-ba költözik. Bobby találkozik Hillary lányával. JR és Sly összejönnek egy este erejéig.
Írta és rendezte Leonard Katzman.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: nem szerepelt

Liz: segít Bobby-nak megtalálni Hillary Taylort.

McKay: nem szerepelt

Bobby: Malibu-ba utazik, ahol végre találkozik Jory-val, Hillary lányával, akivel egyből szimpatikusak lesznek egymásnak, sőt a lány egy szórakozóhelyre is elhívja a férfit. Bobby hamarosan értesül róla, hogy Hillary felbukkanása várható.

April: nem szerepelt

Michelle: miután Lee Ann eladja neki a céget, átveszi a hatalmat a Ewing Olajtársaságnál. Nem csak JR-t, de a titkárnőket is kirúgja. Michelle elveteti magát feleségül James-szel, majd mindennek tetejébe még SF-ba is költözik. JR átkozza a napot, amikor megismerte Michelle-t. James és Michelle házassága elég döcögősen indul.

James: kényszerből összeházasodik Michelle-lel, és ezzel is csak az apját akarja idegesíteni. JR panaszkodik James-nek, hogy hiányzik neki a család, mire James megjelenik SF-ban, de hoz magával mást is. JR szembesül vele, hogy James és Michelle vették át az irányítást és nem csak a cégnél.

JR: abszolút a mélypontra kerül, hiszen nem csak a cégét veszítette el, de a családját, menyasszonyát is. Elkeseredésében lefekszik Sly-jal, de másnap kellemetlenül érzik magukat a szituáció miatt. JR új céget akar alapítani, és beleveti magát a keresésbe.

Cally: nem szerepelt
Válasz erre


365. Americanlife (2009-12-28 21:01.43) aaaaa
346. rész, Designing Women, azaz Ármányos nők, a magyar szerint Az asszonyi ármány.
Lee Ann minden eszközét beveti, hogy végleg leszámoljon JR-ral. Vanessa meginog a vőlegénye hűségét illetően, és visszautazik Bécsbe. McKay-t kiengedik a börtönből, és leszámolásra készül. Bobby nyomozása nem sokat halad előre, és továbbra is April jár a gondolataiban. Lee Ann bosszúja beteljesül, és még utoljára megforgatja a kést JR-ban: Michelle-t a Ewing Olajtársaság új tulajdonosaként mutatja be.
Írta Lisa Seidman, rendezte Irving J. Moore.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: nem szerepelt

Liz: nem szerepelt

McKay: kiengedik a börtönből, miután újratárgyalják az ügyét. A férfi bosszút esküszik, és az igazi gyilkos nyomába ered, miután eltitkolják előtte a tettes kilétét. Sőt, JR ellen is tervel valamit, ugyanis a hanganyag terhelő bizonyítékként került elő az ügy kapcsán. Rose fegyverrel pénzt zsarol ki McKay-ből.

Bobby: próbálja megtalálni Hillary Taylor-t, és úgy érzi: az út a nő lányán keresztül vezethet hozzá. Hírt Breslin-től, hogy megtalálták Jory-t.

April: Bobby elviszi Christopher-t a sportpályára, és továbbra is a halott feleségéről képzelődik.
Később az álmodja, hogy közös kislányuk születik April-lel, majd az álom záró pillanata a párizsi merénylet.

Michelle: segít Lee Ann-nek a csábítási akcióban. Lee Ann felfedi a kilétét JR-nak, és elmondja, hogy miért állt rajta bosszút. Miután elvette JR-tól a fiát, a menyasszonyát, és a céget is, hazautazik Venezuelába. Még egy döbbenetes bejelentést tesz neki: Michelle-nek eladta a Ewing Olajtársaságot.

James: figyelmezteti az anyját, hogy JR mindig egy csaló lesz, és gondolja meg magát, mielőtt férjhez menne hozzá.

JR: Vanessa gyanút fog, amikor JR elutazik Lee Ann de la Vega-val Caracasba. Lee Ann elmondja JR-nak, hogy teljes jogú partnerré teszi őt a cégnél. A nő titokban azonban tönkre akarja tenni Vanessa és JR kapcsolatát. Bíztatja Vanessa-t, hogy győződjön meg a saját szemével arról, hogy JR megcsalja őt. A szállodai szobában Lee Ann ráveti magát JR-ra, ám Vanessa mégsem nyit rájuk. A csapdába csalt JR később döbbenten fogadja Vanessa bejelentését: nem megy hozzá feleségül, mert már előre fél, hogy el fognak válni. A szakítás után Vanessa visszautazik Bécsbe.

Cally: nem szerepelt


364. Americanlife (2009-12-25 21:03.19) aaaaa
345. rész – „S” is for seduction, a magyar szerint A csábítás trükkjei.
Lee Ann de la Vega és Michelle kész tervvel állnak elő, ami JR-t illeti. Liz és Bobby együtt kutatnak Sheila múltja után. McKay-t elítélik, és ez Cliff-ben feléleszti a lelkiismeret-furdalást. Liz ráveszi Cliff-et, hogy tegyen beismerő vallomást.
Írta Howard Lakin, rendezte Michael Preece.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: döbbenten értesül róla, hogy Carter McKay-t elítélte a bíróság. Ekkor Liz-hez fordul segítségért, és elárulja, hogy ő volt a tettes. Meglátogatta Johnny Dancer-t a végzetes estén és vitába keveredtek, melynek során előkerült a fegyver is. Cliff önvédelemből lőtt, amikor Johnny támadni készült. Cliff feladja magát és vallomást tesz az ügyésznek.

Liz: közli Bobby-val, hogy Sheila Foley igazi neve Hillary Taylor. Együtt utaznak Midland-be, ahol találkoznak Hillary egy volt partnerével. Bobby nem számíthat Liz segítségére, ugyanis Cliff hívja a nőt, hogy baj van. Liz rábeszéli Cliff-et, hogy tegyenek vallomást a rendőrségen.

McKay: Carter tárgyalása elkezdődik, ahol elszabadulnak az indulatok. Rose újra a férje ellen vall: McKay a gyilkosság estéjén nem volt otthon. McKay-t elítéli a bíróság Johnny Dancer gyilkosságának ügyében.

Bobby: miután April-lel álmodik, eltökéli magát, hogy meg kell találnia Sheila-t, akármennyire is lehetetlennek tűnik az ügy. Bobby találkozik Hillary ex-partnerével, Paul Keats-szel, aki nem hajlandó segíteni annak ellenére, hogy Bobby terhelő bizonyítékokkal hozakodik elő. Bobby végül egy prostituáltat bérel fel, hogy Keats-ből információt csaljon ki. Értesül róla, hogy Hillary-nak van egy lánya: Jory. Úgy gondolja, hogy őt megtalálva eredményesebb lehet a nyomozás.

April: Bobby álmában megjelenik April, ám az „idillnek” gyorsan vége szakad, amikor Bobby-t telefonon hívják.

Michelle: vállalja, hogy segít Lee Ann-nek, hogy együttesen tegyék tönkre JR jegyességét. Vanessa-nak arról panaszkodik, hogy hiányzik neki James, és ráveszi a nőt, hogy segítsen neki ez ügyben. Vanessa nem is sejti, hogy Michelle-nek egészen más terve van. A két nő találkozik, és Michelle elmeséli Vanessa-nak, hogy JR vetett véget a James-szel való kapcsolatának.

James: nem szerepelt

JR: alkudozna Lee Ann-nel, aki türelemre inti, és felhívja a figyelmét: lehet, hogy idővel visszaszerezheti az egész céget. Lee Ann eltervezi, hogy tönkreteszi JR és Vanessa kapcsolatát, és igyekszik minél jobban JR-ra akaszkodni. JR kénytelen a Vanessa-val való vacsoráját lemondani, mivel Lee Ann a segítségét kéri. Sly átadja JR-nak Lee Ann magánlevelezését, melyben a nő JR-ról áradozik a sógornőjének. Lee Ann Caracas-ba invitálja JR-t üzleti ügyben, miközben el akarja őt csábítani.

Cally: nem szerepelt


363. Americanlife (2009-12-24 20:56.39) aaaaa
344. rész, Lock, Stock and Jock, azaz a magyar szerint Tokkal, vonóval.
Egyre gyűlnek McKay ellen a bizonyítékok, hogy ő volt a tettes, ám Liz is gyanússá válik.
Cliff eljegyzi Liz-t, Bobby viszont segítséget vár a nőtől, ugyanis a Sheila Foley után való nyomozás nem járt eredménnyel. Lee Ann de la Vega teljesen a markában tartja JR-t, és nem csak az üzleti életben, de magánéletében is el akarja lehetetleníteni. James is azt hazudja JR-nak, hogy ő az apja Cally babájának.
Írta Mitchell Wayne Katzman, rendezte Nick Havinga.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: újból megkéri Liz kezét, aki ezennel igent mond. A nő próbálja felvidítani Cliff-et, aki hadilábon áll az alkohollal.

Liz: a rendőrség tudomást szerez róla, hogy Johnny Dancer ölte meg Liz bátyját, ezért felhívják a nő figyelmét, hogy továbbra is gyanúsított, ugyanis nyomós oka volt, hogy eltegye láb alól a férfit. Bobby megkéri Liz-t, hogy próbáljon meg valamilyen információt szerezni Sheila Foley valódi személyazonosságáról.

McKay: a rendőrség letartóztatja őt Johnny Dancer gyilkosságának vádjával. Rose beismerő vallomást tesz a rendőrségen, miszerint a férje rávette, hogy hazudjon és ezzel a gyilkosság idejére alibit biztosított neki. McKay-nek lejátsszák a kompromittáló hanganyagot, és közli vele, hogy az ujjlenyomatait megtalálják azon a poháron, melyből Johnny ivott. Carter elismeri, hogy találkozott a férfival aznap, de életben hagyta őt. Később egy nagyon fontos ember feleségével kellett találkozzon. Ám az asszony kijelenti, hogy nem ismeri McKay-t, akinek a nyaka körül egyre jobban szorul a hurok.

Bobby: visszatér Dallas-ba, és kiüríti az irodáját, mely ezen túl JR-é lesz, aki egy dologhoz ragaszkodik: apjuk képéhez. Breslin detektív elmondja Bobby-nak, hogy a képen lévő emberek mind halottak, tehát a nyomozás holtpontra jutott.

April: nem szerepelt

Michelle: Lee Ann elmondja Michelle-nek, hogy egykoron JR szerelme volt, majd amikor teherbe esett, JR nem akart hallani a babáról és szakított vele. A nőn illegális abortuszt végeztek, mely olyan rosszul sikerült, hogy majdnem belehalt. Lee Ann ezután sosem tudott teherbe esni, és ezért akar bosszút állni JR-on. Michelle mindenben támogatja Lee Ann-t. Később felkeresi James-t, ám a fiút nem izgatja az apja cége. Michelle tippet ad Lee Ann-nek: JR a Ewing Olajtársaságért mindenre képes.

James: JR az éjszaka leple alatt durván a fiára támad, miután értesül róla, hogy James az apja Cally babájának. James nem tagadja Cally állítását, sőt élvezi, hogy az apja ilyen szorult helyzetbe kerül, de megígéri, hogy nem mondja el senkinek a közös kis titkukat.

JR: Lee Ann-nel ebédel majd visszatérnek az irodába, ahol a nő felajánlja JR-nak, hogy egy kis tulajdonrész fejében segítséget vár tőle. Mivel a Ewing Olajtársaság eladása véglegesítődött, ezért JR kénytelen belemenni. Főhősünk megkéri Sly-t, hogy tegyen meg mindent az érdekében, és így talán apránként vissza tudja szerezni a család cégét. Lee Ann, miután találkozott Vanessa-val, úgy gondolja, hogy még a kést meg is forgatja JR-ban: elveszi tőle Vanessa-t is. Lee Ann megcsókolja JR-t, és azt mondja, hogy nagyon vonzónak találja őt és milyen kár, hogy a férfinak menyasszonya van.

Cally: nem szerepelt


362. Americanlife (2009-12-23 21:07.59) aaaaa
343. rész, Sail on, a magyar szerint Helyezkedés.
JR mindent megtesz, hogy megmentse a családi vállalkozást. Cliff politikai karrierje csődöt mond, McKay-t pedig letartóztatják a gyilkosság ügyében. Vanessa nehezen viseli, hogy a fia, James nem akarja a JR-ral való házasságát. Lee Ann kemény üzletasszonynak bizonyul. Cally döbbenetes bejelentést tesz a férjének a válásuk után.
Írta Lisa Seidman, rendezte Michael Preece.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: a politikai karrierje egy pillanat alatt válik semmissé, ugyanis a neve felmerül a Dancer gyilkosság kapcsán, és ráadásul az alkoholhoz is fordul. Dave Culver meglátogatja Cliff-et, és felhívja a figyelmét, hogy igencsak rezeg alatta a léc, ezért tisztáznia kell magát, ha Washington-ban karriert akarna csinálni.
Rose meglátogatja Cliff-et.

Liz: meglátogatja a letört Cliff-et, és kibékülnek végre. McKay összefut Liz-zel és Cliff-fel, és egymást vádolgatják a Dancer ügyben.

McKay: miután megtudja, hogy a fenyegetését magnó rögzítette, rájön, hogy egész életére zsarolva lehet ez által. Próbálja Ratagan-t rávenni, hogy ne maradjon nyoma ennek a kompromittáló anyagnak. Carter és Rose részt vesznek JR és Vanessa eljegyési party-ján, ahol McKay megkörnyékezi Lee Ann-t, amivel kiváltja a felesége haragját. McKay-t letartóztatja a rendőrség.

Bobby: Párizsban nyomoz Sheila után, és elmondja JR-nak, hogy Ellie mindenről tud. Bobby nem másítja meg a véleményét az eladást illetően.

April: nem szerepelt

Michelle: Lee Ann-ről kiderül, hogy Michelle szövetségese. A két nő JR ellen forralnak bosszút. Lee Ann már régebbről ismeri JR-t, és kapóra jön neki, hogy bosszút állhat rajta. Michelle felkeresi James-t, ám a fiút nem érdekli a Ewing Olajtársaság.

James: próbálja lebeszélni Vanessa-t, hogy feleségül menjen JR-hoz, ugyanis szerinte az anyja nem lenne boldog az apja oldalán. Megjelenik Cally tárgyalásán. James bejelenti az apja és anyja eljegyzési party-ján, hogy Cally gyermeket vár. Vanessa konfrontálódik a fiával.

JR: mindent megtesz, hogy a Ewing Olajtársaság ne kerüljön eladásra. Ratagan lebukik, amikor JR irodájában keresi a kazettát. JR üzenetet küld ellenfelének: semmi esélye. Megtudja, hogy Lee Ann de la Vega vette meg a céget, és nyomoztatni kezd utána. Lee Ann megfenyegeti JR-t, hogy a Ewing Olajtársaságot egyesíti a Weststar-ral. Vanessa és Lee Ann megismerkednek egymással. JR értesül róla, hogy Cally gyermeket vár. Vanessa elhanyagolva érzi magát, amiért JR-t más dolgok kötik le és aggódik a közös jövőjükért.

Cally: JR és Cally házasságának pontot tesznek a végére. Főhősünk nem akarja, hogy a volt felesége elsétáljon a közös gyermekükkel, ám ekkor Cally – hogy bosszút álljon James-en is – azt hazudja, hogy nem JR az apa, hanem James.


361. Americanlife (2009-12-23 08:35.10) aaaaa
342. rész, The Odessa file, azaz Az odesszai szál.
Bobby és Michelle nem találják meg Sheila-t, ám folytatják a nyomozást. JR mindent megtesz, hogy az öccse el ne adja a céget. McKay-t nem csak gyilkossággal gyanúsítják, de még a felesége hűtlenségével is szembesülnie kell. JR megkéri Vanessa kezét. Bobby eladja a Ewing Olajtársaságot.
Írta Howard Lakin, rendezte Nick Havinga.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: visszatér a városba, és értesül róla, hogy ő is gyanúsított a Dancer gyilkosság ügyében. Átadja Bobby-nak a kért aktákat, majd megtud egyet s mást Liz múltjáról.

Liz: Cliff rájön, hogy Liz titkos ügynök, emiatt összevesznek, majd később kibékülnek.

McKay: Rose szembesíti a férjét, hogy hazudott a rendőrségnek, amikor alibit biztosított neki. A nő úgy sejti, hogy McKay volt a tettes és nem tud tovább hazugságban élni. Rose elárulja Carter-nek, hogy JR elcsábította és megzsarolta őt. Carter döbbenten jön rá, hogy JR hanganyagon rögzítette azt a beszélgetést, ahol életveszélyesen megfenyegeti Johnny Dancer-t. McKay közli JR-ral, hogy nem ő volt a tettes. Főhősünk ajánlatot tesz Carter-nek: nem adja át a kompromittáló hanganyagot, ha McKay veszi meg a Ewing Olajtársaságot, majd a felügyeleti jogot átpasszolja neki.

Bobby: miután hírt kap Sheila-ról, Odessa-ba utazik. Kész elképzelései vannak a bosszút illetően, és hajthatatlan a Ewing Olajtársaságot illetően is. Megtalálják Sheila Foley-t, de a hölgy nem az, aki Párizsban csapdába csalta őket, hanem egy tolószékes, elborult elméjű asszony. Bobby egy fényképet talál nála, melyen az a nő látható, aki Sheila-nak adta ki magát. Bobby találkozik Lee Ann de la Vega-val, aki hajlandó megvenni a céget. A nő mesél egy picit a múltjáról és az egyezség megköttetik. Bobby kéri a nőt, hogy a Ewing Olajtársaság nevét változtassa meg a vétel után.

April: nem szerepelt

Michelle: Bobby-val tart Odessa-ba és kíváncsi Bobby terveire. Michelle szerint Sheila más névazonossággal tervezte el a párizsi emberrablást. Vanessa és Michelle találkoznak. Michelle szembesíti JR-t, hogy tud arról, hogy Inagaki-val akart szövetkezni.

James: nem szerepelt

JR: próbálja Bobby-t meggyőzni, hogy ne adja el apjuk vállalatát. Kéri Harve Smithfield-et, hogy ha lehet, halogassa az eladást. Eszébe jut valami, amivel megmentheti a céget: rá akarja venni Inagaki-t, hogy ő vegye meg a Ewing Oil-t, majd adja el neki. JR bécsi stílusú lánykérést rendez Vanessa-nak. Itt éri utol a hír: Bobby eladta a Ewing Olajtársaságot. Az irodába siet és itt találkozik az új tulajdonossal.

Cally: meglátogatja JR-t az irodában és közli vele, hogy minél hamarabb túl akar lenni a váláson. Reméli, hogy JR Vanessa-val boldogabb lesz. Titokban megállapítja, hogy Vanessa nem szólta el magát a terhességével kapcsolatban.


360. Americanlife (2009-12-21 21:03.40) aaaaa
341. rész, The Fabulous Ewing boys, azaz Azok a csodálatos Ewing fiúk.
Michelle és Bobby tiszta lapokkal folytatják Sheila keresését. Johnny Dancer gyilkosságának ügyében elkezdődik a nyomozás. Cliff-nek nyoma veszik, de gyanúsítottá válik Liz és McKay is. Vanessa rájön, hogy nem csak Cally, de James is összeveszett JR-ral. Miután Bobby hírt kap Sheila-ról, kijelenti, hogy eladja a Ewing Olajtársaságot.
Írta Leonard Katzman, rendezte Michael Preece.

Clayton: amikor JR rátámad Clayton-ra, amiért a férfi McKay-nak adta át a szavazati jogát, csúnyán összeszólalkoznak és JR árulónak nevezi Clayton-t.

Cliff: nem szerepelt

Liz: Control megjelenik Liz-nél és megvádolja, hogy ő volt a tettes, ám a nő tagadja ezt. Johnny Dancer gyilkosságának ügyében elkezdődik a nyomozás, Cliff azonban eltűnik a városból, így ő is gyanúsítottá válik. A rendőrség átkutatja a lakását. Liz-t szintén kihallgatják, és felveszik a gyanúsítottak listájára.

McKay: Rose döbbenten olvassa a híreket az újságban, miközben Carter biztosítja, hogy szereti őt. A rendőrség kikérdezi Rose-t a Dancer gyilkosság ügyében. Rose alibit biztosít a férjének a gyilkosság idejére. JR olyan hanganyaghoz jut, melyben McKay megfenyegeti Johnny Dancer-t.

Bobby: Michelle-lel tisztázzák kettejük kapcsolatát. Liz úgy gondolja, hogy tud Bobby-nak segíteni abban, hogy megtalálja Sheila-t, cserébe Bobby segít neki felkutatni Cliff-et. A nő Bobby-nál érdeklődik, hogy tud-e Cliff hollétéről, de a férfi biztos benne, hogy Cliff nem képes gyilkolni. Bobby végül hírt kap: Sheila Odessa-ban tartózkodik. Bobby-nak elege van a Ewing Olajtársaság körüli harcból, és kijelenti: eladja a céget.

April: nem szerepelt

Michelle: bocsánatot kér Bobby-tól, és rájön, hogy igazságtalanul bántotta őt. Felajánlja a segítségét, hogy együttes erővel megtalálhatják Sheila Foley-t. Michelle megismerkedik Clayton-nal, Johnny-val és Christopher-rel. Bobby elfogadja Michelle segítségét és együtt indulnak el Odessa-ba.

James: Vanessa szembesül vele, hogy JR és James között megromlott a viszony, és attól fél, hogy a fia és annak apja között kell választania.

JR: visszaveszi Sly-t a céghez, és úgy érzi hibát követett el, amikor kirúgta az évek óta hűséges titkárnőjét. Sly bevallja, hogy James-nek segített egy kicsit, de ez nem változtat JR döntésén. Vanessa számonkéri JR-t, amiért megromlott a viszonya James-szel.

Cally: találkozik Vanessa-val és megerősíti neki, hogy a JR-ral való házassága véget ért. Majd véletlenül elszólja magát, hogy terhes JR babájával. Kéri Vanessa-t, hogy ne árulja el JR-nak a terhességét.


359. Americanlife (2009-12-18 21:13.58) aaaaa
340. rész, Heart and soul, azaz Szív és lélek.
Johnny Dancer többek haragját kivívja, Cliffel tettlegességig fajul a dolog, Liz a bátyja miatt fenyegeti meg a férfit, McKay pedig a Weststar-t félti. Michelle és Vanessa visszatérnek Dallasba. JR megzsarolja Rose McKay-t. Michelle Bobby ellen szövetkezik. Johnny Dancer-t holtan találják.
Írta Lisa Seidman, rendezte Nick Havinga.

Clayton: Johnny-val és Christopher-rel hazaérkeznek SF-ba, és sajnálatát fejezi ki Bobby-nak April halálát illetően. Ellie nem tér haza az otthonába, mert Bobby nem is akarja, hogy az anyja értesüljön April haláláról. Bobby azt javasolja Clayton-nak, hogy egyedül csak az legyen fontos neki, hogy az anyjával boldogan éljenek, és ne foglalkozzon az üzlettel. Clayton bejelenti McKay-nek, hogy kiszáll az üzletből, és a szavazati jogát átadja neki.

Cliff: mindenféleképpen meg akarja tudni, hogy Liz miért szakított vele, de a nő nem hajlandó elárulni. Liz éppen Johnny Dancer-rel ebédel, amikor megjelenik Cliff, és a két férfi szóváltásba keveredik. Cliff könnyebb sérülést szenved a vita során. Bobby-t arra intené, hogy a bosszúval legyen óvatos.

Liz: telefonon közli, hogy hagyják békén Cliff Barnes-t. Hirtelen taktikát vált, és rájön, hogy úgy férkőzhet Johnny Dancer közelébe, ha együttműködést tettet. Később fegyverrel fenyegeti meg Johnny Dancer-t.
Meglátogatja Cliff-et, és figyelmezteti őt, hogy Johnny veszélyes ember, és majd ő gondoskodik róla. Később a férfit holtan találják a szállodában.

McKay: Clayton és McKay megegyeznek Clayton szavazati jogát illetően. Johnny Dancer át akarja venni a Weststar céget, mire fel McKay begurul és életveszélyesen megfenyegeti a férfit.

Bobby: elbeszélget Christopher-rel, és megfogadja, hogy Sheila nyomára bukkan és leszámol mind a nővel, mind annak cégével.

April: nem szerepelt

Michelle: újabb veszélyforrás Bobby számára: Michelle visszatér Dallasba, és durván megsérti Bobby-t, sőt a férfit okolja April halálért. Michelle elmegy egy templomba, hogy April-re emlékezzen, és úgy érzi: ő a legrosszabb testvér a világon, ugyanis nem volt jelen a nővére esküvőjén sem és nem tudta neki elmondani, hogy mennyire szereti őt. Michelle bosszút akar állni Bobby-n, de ebben JR nem áll a pártján. Michelle a saját kezébe akarja venni a dolgokat. April végrendeletét felolvassák, melyben az áll, hogy a vagyona nagy részét Michelle örökli, de ez a döntés megtámadható Bobby oldaláról, aki nem él a lehetőséggel.

James: továbbra is azon van, hogy olyan embert találjon, aki képes lenne bosszút állni az apján. Sly azonban nem hajlandó segíteni, és James-nek elege van abból, hogy senki nem mer az apjával szembeszállni. McKay-t is felkeresi, aki elmeséli, hogy a fia, Tommy, azért halt meg, mert nem szerette az apját. Azt tanácsolja James-nek, hogy ne legyen rosszban az apjával.

JR: megzsarolja Rose-t, hogy kémkedjen neki Carter után. JR poloskát rejtet el McKay irodájában. Vanessa visszatér Dallasba, és JR-ral is találkozik. Megtudja, hogy Cally és JR már nem élnek együtt. Vanessa esélyt lát arra, hogy ő és JR újból összejönnek.

Cally: nem szerepelt


358. Americanlife (2009-12-18 09:29.05) aaaaa
339. rész, Tunnel of Love, azaz A szerelem alagútja.
Bobby vigasztalhatatlan April halála miatt, és meg akarja találni Shelia-t. JR újabb célpontja Rose. James bosszút akar állni az apján. Liz és Cliff kapcsolata holtpontra jut, míg a férfi házasodni szeretne, a nő a múltját akar rendezni. JR a munkába veti magát, ám szembesülnie kell, hogy az öccsét már nem érdekli az olajipar.
Írta Howard Lakin, rendezte Michael Preece.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: megviseli April halála, amikor az újságból értesül róla. Nem fogadja el James ajánlatát, miszerint együtt tönkretehetnék JR-t, ugyanis együtt érez Bobby gyászával. Megkéri Liz kezét, aki később elutasító választ ad neki. Cliff lakásában megjelenik Control, és fegyverrel fenyegeti meg őt: tartsa magát távol Liz Addams-től, a saját érdekében.

Liz: Johnny Dancer újból felbukkan a nő életében. Control közli Liz-zel, hogy a bátyját valaki megölte, és választania kell: vagy megkeresik a tettest, vagy Cliff felesége lesz. Liz dönt, és visszaadja Cliff-nek a gyűrűt, majd felveszi a kapcsolatot Johnny Dancer-rel, ugyanis gyanús neki a férfi, aki szerepet játszott a testvére halálában. Liz le akar számolni a múltjával, de ez közel sem olyan egyszerű.

McKay: Rose-zal összeveszik az olajbárók klubjában, és a felesége nyilvánosan is sérelmezi, hogy egykoron arra kényszerítette, hogy feküdjön le Cliff Barnes-szal. JR szemtanúja lesz a jelenetnek, és arra gondol, hogy a maga javára fordíthatja Rose sérelmeit.

Bobby: bánatosan járja Párizs utcáit, és mélyen megviseli őt a felesége tragikus halála. Magát okolja a történtekért, és nem hív meg senkit a temetésre. Bobby elhagyja Franciaországot, és otthon az első dolga, hogy az állam legdrágább nyomozóirodáját felbéreli, hogy találják meg Shelia Foley-t. JR a munkára buzdítja az öccsét, hogy könnyebben felejtsen, aki ekkor szembesíti JR-t: a felesége az olajüzlet miatt halt meg, és már semmi sem lesz a régi.

April: kétszer jelenik meg Bobby látomásában. Egyszer a butik kirakaton keresztül, ahová betért vásárolni. Másik alkalommal a repülőtéren. April-t eltemetik Párizsban.

Michelle: nem szerepelt

James: Sly-jal próbálják kipuhatolni JR gyenge pontját, és arra jutnak, hogy vannak még emberek, akiknek érdekükben állna félreállítani JR-t. Sly közli a fiúval, hogy nem akar bosszút állni JR-on. James összeveszik az apjával, amikor April haláláról beszélnek. Cliff elutasítja James ajánlatát, és azt mondja: a fiú semmivel sem különb az apjánál.

JR: Duke Carlisle felkeresi őt Melinda ügyét illetően, és konfrontálódnak. JR közli a férfival, hogy talán megegyezhetnek. Főhősünk mindenáron meg akarja találni Jessica-t. JR arra kéri Rose-t, hogy helyezzen poloskát a Weststar irodába, ám ez nem tűnik jó ötletnek. JR folytatja a mesterkedéseit, és látszólag hidegen hagyja őt az öccse gyásza. Lefekszik Rose-zal, és reménykedik, hogy így a Weststar közelébe férkőzhet.

Cally: amikor Bobby megérkezik April lakásába, Cally-t találja ott, aki együtt érez Bobby gyászával. Cally elmondja, hogy JR-ral szétválnak az útjaik, és Bobby szerint ennek pont ideje, mert egy olajvállalkozó feleségének csakis balsors juthat.


357. Americanlife (2009-12-16 21:19.35) aaaaa
338. rész, Terminus, azaz A végkifejlet.
Felbukkan Johnny Dancer Dallasban, Liz múltjának egy titokzatos alakja. JR James és Melinda Carlisle nyomára akar bukkanni. Vajon Sly és James összefognak JR ellen? Párizsban, Bobby egy újabb kísérletet tesz April megmentésére. Jordan Lee-t megölik, miközben közeledik az OPEC rendezvény.
Shelia és Bobby megbeszélik, hogy a terv megvalósítása után April újra szabad lesz, ám a merénylet meghiúsul, és helyette April-t gyilkolják meg a fogadáson.
Írta Mitchell Wayne Katzman, rendezte Irving J. Moore.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: nem akar közösködni McKay-jel, és Washingtonban fényes karrier állna előtte.

Liz: követelik, hogy szakítson Cliff Barnes-szal, amire nem hajlandó. Liz rájön, hogy egy időzített bombát jelent Cliff karrierjére, és kiderül, hogy a nő titkos ügynökként dolgozott. Majd megérkezik Johnny Dancer a városba, Liz múltjának egy sötét alakja. Nem titkolja, hogy a nő miatt tért vissza, és nem örül neki, hogy Liz-nek új kapcsolata van. Johnny Dancer Liz bátyjának a haláláért felelős.

McKay: ajánlatot tesz Cliff-nek, aki nem kér belőle.

Bobby: felelősségre vonja Jordan Lee-t, hogy valójában milyen szerepet is játszik ebben az egész emberrablásos ügyben. Jordan más állásponton van, és helyesli Shelia terveit. Bobby kijelenti Shelia-nak April-t akarja látni, majd amikor találkoznak, újabb kísérletet tesz, hogy kimentse April-t, de sikertelenül jár. Jordan Lee megígéri Bobby-nak, hogy segít neki, később megölik egy telefonfülkében. Shelia ismerteti Bobby-val a terveit. A férfi viszont saját játékszabályokat akar.

April: egyre reménytelenebbé válik, hogy sikerül April-t kimenekíteni. Bobby és April egymásra gondolnak, és egyikőjük sem gondolta volna, hogy ilyen rémálommá válik a nászútjuk. Bobby és Shelia megegyeznek, hogy az OPEC rendezvényen April is megjelenhet. Shelia Bobby oldalán sikeresen bejut, és annak ellenére, hogy a helyszín speciális biztonsági védelemben részesül, Shelia egy fegyvert vesz magához. April megérkezik a rendezvényre két őr kíséretében. Amikor az OPEC vezetők az emelvényhez készülnek, Shelia előveszi a fegyverét, és merényletet akar elkövetni. Bobby elrántja a nő kezét, ám ekkor az April mellett álló beépített emberek akarják bevégezni Shelia sikertelen próbálkozását. A rendezvény biztonsági emberei sortüzet nyitnak, és ennek áldozatául esik April is. Bobby sírva és tehetetlenül szorítja magához meggyilkolt feleségét.

Michelle: nem szerepelt

James: JR elkezd James után nyomozni, hogy felelősségre vonja őt a tettéért. Sly leteremti James-t, amiért a háta mögött kijátszotta, és amiért elveszítette az állását. James tudatosítja a titkárnőben, hogy közösen akár le is győzhetik JR-t. JR kirúgatja James-t az új állásából. A fiú megjelenik éjjel SF-ban, és megfenyegeti az apját. Majd azt hazudja, hogy Johnny-nak elmesélte JR disznóságait. Később Johnny felhívja az apját és kiderül, hogy James nem beszélt vele. JR rájön, hogy James átverte, és ugyanolyan, mint ő.

JR: miután kiszabadul a zárt osztályról, nagy lendülettel veti magát bele a munkába, és értesül arról, hogy mi is történt az alatt, amíg távol volt. Amikor Johnny-nak Angliába telefonál, szembesül vele, hogy Samantha újra férjhez ment, ezennel Don Lockwood-hoz, és éppen a mézesheteiket élvezik. JR fel akarja kutatni Duke Carlisle lányát, hogy bosszút álljon a James-en ért sérelemért. Ratagan-t megkéri, hogy keverje a lányt kábítószerbotrányba. A címlapon megjelenik Melinda „ügye”.

Cally: találkozik JR-ral, és rájönnek, hogy a házasságuknak egyszer s mindenkoron vége. JR kérésére elárulja, hogy James hol tartózkodik.
Válasz erre


356. Americanlife (2009-12-15 21:03.36) aaaaa
337. rész, One last kiss, azaz Az utolsó csók.
Bobby rájön, hogy csakis úgy tudja kiszabadítani April-t, ha a saját kezébe veszi az ügyet. Cally meglátogatja JR-t a szanatóriumban, majd kihozatja onnan. Sly-nak számolnia kell a következményekkel. April és Shelia összecsapnak. Bobby rájön, hogy még érhetik meglepetések: az emberrablásba Jordan Lee-t is bevonták.
Írta Lisa Seidman, rendezte Leonard Katzman.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: nem szerepelt

Liz: nem szerepelt

McKay: nem szerepelt

Bobby: miután rájön, hogy a hatóságra nem számíthat, ezért saját maga veszi kézbe a dolgokat. Próbálja az otthoniakat elérni, ám arról nem tud, hogy JR a szanatóriumban raboskodik. Elkezd April holléte után nyomoztatni, és bevonja a biciklis fiút is az akcióba, aki követi azt az autót, melyben April ül. Amikor végre sikerül megtalálni April „börtönét”, Bobby megmássza a párizsi épületet és az ablakon keresztül hatol be. Itt találkozik April-lel, de csak egy csókot tudnak egymásnak adni, ugyanis megérkeznek Shelia emberei.
Később Shelia ismerteti Bobby-val a terveit, különösen a VIP fogadáson való megjelenésüket illetően. Elmondja Bobby-nak, hogy ne is próbálkozzon saját kis akciókkal, mert úgyis alulmarad. A nő meg akarja változtatni a világot. Amikor megérkeznek a rendezvényre, Bobby-t újabb meglepetés éri: Jordan Lee Shelia-t April-nek szólítja a nyilvánosság előtt.

April: szembesül azzal, hogy Shelia áll az elrablása mögött. A két nő konfrontálódik egymással, amikor April pofont ad Shelia-nak, aki figyelmezteti őt: ne gondolja, hogy biztonságban van, ugyanis ő csak egyet biccent a fejével, és bármikor megölhetik April-t. Bobby és April már szökni készülnek, de nem járnak sikerrel. April-t más helyre szállítják, és most már Bobby sem találkozhat vele.

Michelle: nem szerepelt

James: nem szerepelt

JR: a szanatóriumban az orvosok döntenek: JR az eddiginél is erősebb terápiában fog részesülni. Főhősünket alaposan megviseli az újabb kezelés. Sly rájön, hogy valami gond lehet a főnöke körül, és meglátogatja őt. JR rájön, hogy Sly-t csapdába csalták, és ezért rekedt benn. Sly-nak fogalma sincs, hogy ki segíthetne JR-on az eltávozási papírral, aztán végül újsághirdetésen keresztül keresi fel Cally-t. Anita az éjszaka leple alatt meglepi JR-t, aki az állapota miatt képtelen a szexuális együttlétre. JR megtudja, hogy Cally közbenjárásának köszönhetően elhagyhatja a szanatóriumot, és elköszön a többi betegtől, sőt ajándékot is hagy nekik. Távozáskor még életveszélyesen megfenyegeti az orvost is. Amikor megérkezik a Ewing Olajtársaság irodájába, szembesíti Sly-t, hogy hatalmas hibát követett el, és kirúgja őt.

Cally: miután Sly-t felkeresi, úgy érzi, hogy muszáj meglátogatnia a férjét a szanatóriumban. Cally-t sokkolja a látvány, és kérelmezi, hogy engedjék szabadon JR-t. Elmondja viszont a férjének, hogy válni készül tőle, és hatalmasat csalódott benne.


355. Americanlife (2009-12-14 21:06.54) aaaaa
336. rész – Charade, vagyis kitalálósdi játék, a magyar szerint Ki kicsoda?
JR sorsa egyre sanyarúbbá válik a szanatóriumban. Miközben Cally bűnösnek érzi magát, James mindenét elveszíti egy kártyajátszma során. Cliff és Liz szerelme beteljesedik, a nőt viszont kísérti a múltja. Shelia ismerteti a játékszabályokat Bobby-val, aki tehetetlennek tűnik April kimentésének ügyében.
Írta Howard Lakin, rendezte Irving J Moore.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: nem is sejti, hogy Liz-nek sötét folt van a múltjában.

Liz: Cliff és Liz viszonya folytatódik, és kellemesen töltik együtt az időt, ám ekkor egy férfi megjelenik a múltból Liz nagy döbbenetére. Közli, hogy a nőnek vissza kell térnie az előző munkájához, és a bátyja ügyének végére pontot tenni. Liz nem akar New York-ba menni.

McKay: gratulál Cliff-nek, ám Liz vegyes érzelmekkel fogadja azt.

Bobby: Shelia közli a megdöbbent Bobby-val, hogy pár napra ő veszi át April „helyét”, és a férfi kénytelen belemenni a játékba, ugyanis csak így kaphatja vissza a feleségét. A nő közli, hogy a feltételeket ő diktálja, és máris sikerül egy hamis útlevelet csináltatni, amivel a rendőrségnek igazolja, hogy „valójában” ő April, és Bobby-t úgy állítja be, mintha szórakozna a hatósággal. Shelia nem árulja el, hogy miért van szükség a „Ki kicsoda?” játékra. Útközben mikor sétálnak, egy biciklis kisfiú Bobby segítségét kéri, aminek Shelia nem örül. Később egy rendezvényen nyilvánosan is megcsókolja a „férjét”. Bobby mindenáron látni akarja April-t. Shelia szexuálisan is felajánlkozik Bobby-nak. A nő bosszút akar állni a férjén ért sérelemért. A kétségbeesett Bobby előbb a rendőrséghez fordul, majd Jordan Lee segítségét kéri. Bobby egy párizsi rajzolóval lerajzoltatja April-t, és bejelentést tenne a rendőrségen, ám amikor ott jár, rá kell jönnie: Shelia még egy álrendőrséggel is megtévesztette őt.

April: Shelia embereinek fogságába kerül és Bobby csak egy-egy pillanatra láthatja őt.

Michelle: nem szerepelt

James: Duke Carlisle meghívására, részt vesz egy pókerjátszmában és sikerül mindenét elveszítenie.
James tetoválást csináltat a karjára, és új életet kénytelen kezdeni.

JR: a szanatóriumban továbbra is leselkedik rá a legnagyobb veszély: Morrissey. JR rájön, hogy a zárt osztályon más alá és felé rendeltségi viszonyok működnek, és próbálja a többi beteget rávenni, hogy segítsenek neki, de nem jár sikerrel. Az orvos azt állapítja meg, hogy JR súlyos paranoiában szenved, ezért a terápia adagját megduplázza. JR megpróbál telefonálni és kijutni, de sikertelenül…Morrissey megígéri JR-nak, hogy hamarosan elkapja és megöli őt. JR rájön, hogy a kameráknak köszönhetően tervet szőhet. Újra felkeresi a betegesen nimfomániás Anitát. Később a páciensek jelentkeznek JR-nál: nem hagyják őt cserben. Éjjel tőrbe csalják Morrissey-t.

Cally: elolvassa azt a levelet, amit JR írt Sly-nak arra az esetre, ha nem jutna ki a szanatóriumból. Lelkiismeret-furdalása támad a férje miatt, és bűnösnek érzi magát, amiért nem tesz semmit, hogy kihozzák JR-t a gyógyintézetből. James bejelenti Cally-nek, hogy nincs hová mennie, mert mindenét elveszítette, de Cally nem hajlandó segíteni.


354. Americanlife (2009-12-11 21:04.50) aaaaa
335. rész, April in Paris, azaz April Párizsban.
Egyre reménytelenebbé válik, hogy JR kijut a szanatóriumból. James és Cally más állásponton vannak JR-t illetően. James eközben teljes hatalmat élvez apja cégénél. Bobby és April megérkeznek Párizsba, ahol egy özvegyasszony, Shelia Foley, ráakaszkodik a nászutasokra. Később a mézeshetek valóságos rémálommá változnak, amikor April-t elrabolják, és Bobby belecsöppen egy igen veszélyes játékba.
Írta és rendezte Leonard Katzman.

Clayton: nem szerepelt

Cliff: nem szerepelt

Liz: nem szerepelt

McKay: nem szerepelt

Bobby: a nászutasok megérkeznek Párizsba, és már rögtön a repülőtéren rájuk akaszkodik egy nő, Shelia Foley. Elmondja, hogy a férje öngyilkosságot követett el, és azóta ő is másképp látja a világot. April és Bobby megismerkednek a nővel, majd összefutnak Jordan Lee-vel is, aki egy konferenciára készül. Amikor April-nek nyoma veszik, Bobby visszatér a szállodába, hátha ott találja a feleségét. Helyette azonban ott áll Shelia, és közli Bobby-val: mostantól az ő játékszabályai szerint alakulnak a dolgok. Bobby rádöbben, hogy a feleségét elrabolták, és Shelia akarja átvenni April szerepét.

April: Shelia túláradóan mesél magáról, és megismerkedik a nászutasokkal. A boldog pár a Szajnán hajózik, és élvezik a szerelmek városát. April betér egy butikba, ahol vásárolni szeretne, és megbeszélik Bobby-val, hogy majd később találkoznak. Amikor Bobby visszatér a butikba, sehol sem találja a feleségét.

Michelle: nem szerepelt

James: az apja nélkül most úgy érzi, hogy kezébe veszi a Ewing Olajtársaság irányítását, és élvezi, hogy ebből előnyt kovácsolhat. Egy cseppet sincs lelkiismeret-furdalása, amiért JR-t a szanatóriumban hagyta.
Duke Carlisle James-nél érdeklődik JR után. James kiélvezi a helyzetet, hogy ő uralja az apja birodalmát.

JR: miután JR őrjöngeni kezd, elkülönítőbe teszik, ahol még nagyobb veszély leselkedik rá: Morrissey, aki mindenáron meg akarja őt ölni. Amikor JR végre visszakerül a szobájába, értesül arról, hogy Jessica-t másik szanatóriumba irányították át. Főhősünk rájön, hogy teljesen elzárták őt a külvilágtól és kétségbeesetten próbál kijutni. Az orvos közli vele, hogy súlyos paranoiás, ezért benn kell maradnia. JR reménykedik benne, hogy Sly majd kihozza őt. Felhívja az irodát, de senki nem veszi fel a telefont. Később eléri Harve Smithfield-et, ám az orvos megérkezik, és szigorítást kér JR-nak. Még egy csapás éri hősünket: a betegtársai megsemmisítik a Jessica által aláírt szerződést. Az este folyamán Anita belopódzik a szobájába, és kötőtűkkel terrorizálja őt. JR rájön, hogy barátkoznia kell a páciensekkel, ha át akarja valahogy vészelni a benn töltött időszakot. Kiengedik azonban Morrissey-t a cellából.

Cally: nem ért egyet James döntésével, hogy JR-t a szanatóriumban hagyta, és összevesznek. Cally úgy véli, hogy James hibázott, és nem a megegyezésüknek megfelelően cselekedett. A lány szerint James semmiben sem különb JR-nál.


353. Americanlife (2009-12-10 21:15.43) aaaaa
334. rész, Three, three, three, azaz Három, három, három (2. rész), a magyar szerint James bosszúja.
JR-nak sikerül rávennie Jessicát az aláírásra. Liz és McKay biztosítják egymást, hogy korábbról ismerik a másikat. Cally a válás mellett dönt, ám a feltételeket ő akarja megszabni. James akcióba lendül és kiderül, hogy JR hol is tartózkodik. James elindul az apját kihozni, ám másképp dönt.
Írta és rendezte Leonard Katzman.

Lucy: nem szerepelt

Ellie: nem szerepelt

Clayton: nem szerepelt

Cliff: elkezdi okítani Liz-t az olajüzletre, és a kapcsolatuk egyre szorosabbá válik. Megtudja, hogy a nő még nem volt férjnél.

Stephanie: nem szerepelt

McKay: Liz Addams közli McKay-jel, hogy ismeri múltjának sötét foltjait. Szóba kerül Johnny Dancer neve is. Carter elkezd nyomoztatni Liz után.

Bobby: nem szerepelt

April: nem szerepelt

Michelle: nem szerepelt

James: hazaviszi az elkábított Sly-t, és JR levelét kicseréli a Cally által írt levéllel. James és Cally megtudják, hogy JR a szanatóriumban tartózkodik. Tervet szőnek, amit a saját javukra fordíthatnak. Csapdába csalják az ügyvédet és megzsarolják JR-t, hogy a férfi adja nekik oda azt a papírt, mellyel kihozhatják JR-t a szanatóriumból. Máskülönben a James által készített kompromittáló fotókat felhasználják a válás során. Az ügyvéd megijed és átadja az eltávozási papírt.

JR: a szanatóriumban JR a közveszélyes Anita markába kerül, aki kötőtűkkel kergeti őt. Főhősünk végül bejut a női részlegbe, és találkozik Jessica-val, aki egy kis unszolás után aláírja a szerződést, mely szerint JR gyakorolja Dusty Weststar részvényei felett a felügyeleti jogot. JR már arra készül, hogy kimenjen a szanatóriumból és az ügyvédjét várja. James meglátogatja az apját a szanatóriumban, és aláírattatja vele azt a papírt, mely alapján Cally vagyonmegosztási feltételei nyernek jogot. JR kénytelen belemenni, ugyanis James csak ennek fejében hozza ki az apját a szanatóriumból. Majd megfenyegeti a fiát, hogy Cally-vel együtt összefogtak ellene, és bosszút forral.
Ám ekkor a fiú másképp dönt: eltépi JR távozási papírját és otthagyja az őrültek között az apját. JR őrjöngeni kezd és így már valóban beleillik a szanatórium közegébe.

Cally: a válás mellett dönt, és azt tervezi, hogy az ő feltételei szerint történjen meg a vagyonmegosztás. Továbbra is titokban akarja tartani JR elől a terhességét.



352. Americanlife (2009-12-09 21:05.30) aaaaa
333. rész, Three, three, three, Part 1., azaz Három, három, három, a magyar szerint a Félcédulások.
JR veszélyes vizekre evez az elmeszanatóriumban. James és Cally szervezkedni kezdenek JR ellen, és Sly-t is csapdába csalják. Liz és McKay találkoznak, és kiderül: már ismerik egymást. JR bejut a női részlegbe.
Írta és rendezte Leonard Katzman.

Lucy: nem szerepelt

Ellie: nem szerepelt

Clayton: nem szerepelt

Cliff: ráveszi Liz Addams-t, hogy maradjon Dallasban, és igazgassák együtt a cégét. Cliff még egy lakással is meglepi a nőt.

Stephanie: nem szerepelt

McKay: az olajbárók klubjában Cliff és Liz találkoznak Rose-zal és McKay-jel, ám nagy meglepetésre, Liz és McKay már ismerik egymást a múltból.

Bobby: telefonál az irodába, és megtudja Jackie-től, hogy JR párnapos „vakációra” ment.

April: nem szerepelt

Michelle: nem szerepelt

James: azt javasolja Cally-nek, hogy keressen egy kiváló ügyvédet, mert hátha találnak még JR-on támadható felületet, az ötlet tetszik Cally-nek. Sly unatkozik az irodában és elkotyogja James-nek, hogy JR hagyott nála egy borítékot, és arra kérte, hogy ha 5 napig nem jelentkezik, akkor olvassa el a tartalmát.
Sly nem megy bele, mert úgy érzi, hogy kötelessége a főnöke utasításait betartani. Abba viszont beleegyezik, hogy James-szel randevúzzon. Éjjel James és Cally az irodába mennek, ahol a lány ír egy levelet JR „nevében” Sly-nak, és arra kéri, hogy a távollétében mindent a fia, James intézzen. Sly és James randevúznak, amikor a fiú Sly italába kever valamit.

JR: kezdi megszokni a szanatórium szokásait, és megnyugodhat a felől, hogy biztonságban érezheti magát a többi beteg miatt. Ám az egyik páciens, Morrissey nem tűnik veszélytelennek. Az orvos közli főhősünkkel, hogy a szanatóriumban senkit nem érdekel, hogy ő ki is valójában. JR éjjel a női lakosztály felé veszi az irányt, hogy találkozzon Jessica-val, ám ekkor Morrissey felvilágosítja: oda nem tehetik be a lábukat, és fojtogatni kezdi JR-t. Az őrök felkelnek, és JR kimagyarázza magát: eltévedt.
JR-nak újabb lehetősége adódik, amikor a nők és a férfiak táncos esten vesznek részt. Sikerül Jessica-val összetalálkoznia. Segítségére lesz egy hölgy is, Anita, aki annak cserébe, hogy beengedi JR-t a női lakosztályba, szexuális szolgáltatást kér. JR-t a pszichiáter faggatja, akinek mesélnie kell a gyermekkoráról és a házasságáról. Később az orvos közli JR-ral, hogy Anita kifejezetten veszélyes, mert a nimfomániája mellett a másik szokása, hogy megöli a férfi partnereit. JR, a korábbi kudarcai ellenére belopódzik a női részlegbe, ám egy kéz elkapja őt és berántja őt a hálószobába.

Cally: beköltözik April lakásába, és elárulja James-nek, hogy szüksége van JR pénzére, és a gyermekét majd Haleyville-ben akarja nevelni. Cally és James fogadnak egy ügyvédet, aki elindítaná a válást, ám senki nem tud arról, hogy JR valójában hol tartózkodik.


351. Americanlife (2009-12-08 21:08.33) aaaaa
332. rész, The Southfork Wedding Jinx, azaz A Southfork-i esküvők átka.
Közeledik Bobby és April esküvőjének napja. Cliff megismerkedik Liz Addams-szel, ám a nőnek gyanús a múltja. Cally és James eljátsszák JR előtt az elégedett feleséget és fiút. JR mindenáron meg akarja szerezni Dusty részvényei felett a felügyeleti jogot. Az esküvő után Lucy, Ellie, Clayton, Bobby, April, Johnny és Christopher Európába utaznak. JR titokban aláírattat egy papírt Cally-vel, és kiadja az útját.
Írta Howard Lakin, rendezte Irving J. Moore.

Lucy: elmondja April-nek, hogy a southforki-i esküvők kivétel nélkül balsorssal záródtak, de reméli, hogy ez az átok most megtörik. Lucy úgy dönt, hogy Rómába megy, hogy Alex Barton-nal találkozzon, és együtt virágoztassák fel a művészeti tevékenységüket.

Ellie: lázasan készül a SF-i esküvőre és szeretettel fogadja Amy Stevens-t. Az esküvő után Ellie és Clayton szintén Európába utaznak, az Orient Expressen, majd onnan Ázsiába.

Clayton: JR értesül róla, hogy Clayton Jessica-t újból szanatóriumba záratta. Kiderül az is, hogy Dusty örökségéért Jessica felel. JR szerint Clayton hibát követ el, hogy nem veszi fel a harcot McKay-jel, hiszen a részvényekhez ő is hozzáférhetne.

Cliff: Bobby és Cliff találkoznak Liz Addams-szel, aki egy régi iskolatársuk húga. Cliff segít a nőnek megismertetni az olajüzletet és annak aktív tagjait, majd meghívja őt az esküvőre. Mi több megörül neki, amikor kiderül Liz-ről, hogy odavan a kínai specialitásokért. Később a nő táskájából egy fegyver esik ki, Cliff legnagyobb döbbenetére. Liz elmondja, hogy önvédelemből használja a fegyvert, amolyan megszokásból, abból az időből, amikor még New York-ban modellkedett.

Stephanie: nem szerepelt

McKay: megjelenik Bobby legénybúcsúztatóján és csatabárdot ajándékoz Bobby-nak, hogy ássák végre el. Bobby és McKay látszólag kibékülnek. Rose és Carter is megjelennek az esküvőn, aminek JR cseppet sem örül.

Bobby: Liz elmondja, hogy az apja meghalt és egy kisebb olajvállalatot hagyott maga után, de fogalma sincs, hogyan is kellene vezetni azt. Bobby sajnálattal közli a nővel, hogy nem tudja anyagilag támogatni.
Bobby legénybúcsúja szintén vadnak ígérkezik, pláne JR és Cliff is szóváltásba kerülnek.

April: mivel Michelle nem tud az esküvőn megjelenni, ezért April Cally-t kéri fel, hogy legyen az esküvőjén a nyoszolyólány. Amy Stevens megérkezik Southfork-ba, a lánya esküvőjére. A szertartás minden incidens nélkül lezárul, a nászutasok pedig Párizsba készülnek. April búcsúzóul odaadja Cally-nek a lakáskulcsát, hogy ha netán nem tudna JR-ral együtt élni, akkor nála megszállhat.

Michelle: nem szerepelt

James: Cally példáját követve, ő is „megtér”: meglátogatja JR-t az irodában, és elmondja neki, hogy marad a Ewing Olajtársaságnál, ugyanis rájött, hogy az apja segítsége nélkül nincs sok esélye az üzleti életben. James elmondja Johnny-nak, bármi történik, ők testvérek maradnak. Cally és James tovább keresik JR gyenge pontját.

JR: nem is sejti, hogy Cally és James kettős csapást akarnak rámérni. Elmegy a szanatóriumba, hogy Jessica-val találkozzon, de közlik vele, hogy a hölgy nem fogadhat látogatókat. JR nem adja fel egy könnyen és újabb tervet eszel ki. JR egy betegen keresztül próbálja rávenni Jessica-t, hogy írjon alá egy olyan nyilatkozatot, mely szerint nem Clayton-t, hanem ő magát nevezi meg, hogy felügyelje Dusty örökségét. A szanatórium dolgozói hamis aláírással akarják megtéveszteni JR-t. Megtudja Harve Smithfield-től, hogy Cally beleegyezése kell ahhoz, hogy hivatalosan a szanatóriumba utaltassa magát. Itt akarja JR megkörnyékezni Jessica-t, immár személyesen. Johnny és Chistopher Londonba utaznak Samantha-hoz.
JR bejelentkezik a szanatóriumba, miután Cally aláírta a szükséges nyilatkozatot.

Cally: megfogadja James ötletét és eljátssza a jó feleség szerepét. Közli JR-ral, hogy a férje bármit tesz, az csakis jó lehet és ő pedig igyekszik tökéletes feleség lenni. Cally ingerültnek tűnik, amikor April-nek pár babaholmit ajándékoznak. Később elmondja April-nek, hogy terhes JR-tól, pont akkor, amikor a házasságuk súlyos válságban van. Attól fél, hogy a gyermekük nem tud rendes családban felnőni.
Amikor mindenki elhagyja SF-ot, JR ráveszi Cally-t, hogy írjon alá egy nyilatkozatot. Főhősünk ekkor 200.000 dollárt ajándékoz a feleségének és felszólítja, hogy távozzon az életükből. Cally elárulja James-nek: nem akarja, hogy JR valaha tudomást is szerezzen a közös gyermekükről.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAmericanlife, 2024-04-16 11:1652524 hsz
Szereplők kilépése,visszatéréseAmericanlife, 2023-08-22 00:04405 hsz
Melyik a legjobb jelenet?Lifeisamovie, 2023-06-06 15:236 hsz
Kedvenc szereplődOpticum, 2020-12-12 09:16281 hsz
KérdésekQuantumleap, 2019-09-07 20:161553 hsz
A Dallas sorozatok openingjei és endingjeiTündérke:-), 2019-03-21 10:5645 hsz
A Legjobb beszólásokDanyi, 2019-03-14 21:50316 hsz
Ki a leghelyesebb?Viola Bulldog, 2015-01-15 11:4337 hsz
Epizód összefoglalókCsanandri, 2013-04-08 19:05380 hsz
Spoilerek-csak kíváncsiaknakDasztifárló, 2012-09-03 15:21238 hsz

Összes Dallas fórum (18 db)
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk