Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nathalie második élete
- Filmbox Extra HD, 19:15
Úriember revolverrel
- Filmbox Plus, 19:20
Angry Birds: A film
- HBO2, 19:30
Vadászat
- HBO, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Aquaman és az elveszett királyság - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Tim Curry - Vélemények
Kate Hudson - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álpozitív aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Jó üzlet a háború - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
102. Nyolcadik utas (2018-01-19 11:26.53) aaaaa
Valahol a groteszk határán...
Nem a szokásos akció-vígjáték, a "poénok", inkább torz tükröt tartanak világunk, na jó, Amerika felé, és ezek megértése, olykor csak megtalálás kérdése a képkockák között. Ezek a meglelt pillanatok zseniálisak. Nincs harsány nevetés itt, csak belülről fakadó mosoly az értő fejekben.
Tetszett.


101. Keller.p (2013-07-03 20:36.59) aaaaa
Nagyon jó kis poénos film, csak a vége lett egy kicsit happys. John fantasztikus színész mint ahogyan Marisa és Ben is. 4-es



100. Ystee (2012-12-03 17:22.50) aaaaa
Kellett bele a fekete humor, kényes a téma. Cinikus mégis realisztikus film. Újdonságot nem igen mutatott (legfeljebb azoknak mutathat akik a szennymédiával sorvasztják az agyukat), ez a "fejlett" nyugat hozzáállása az összes többi nemzethez (sőt...).
Egyszer nézhető kategória, nagy poénokra senki se számítson. Engem legalábbis nem tudott megnevettetni (na nem azért, mert a Pitén vihogó fajta vagyok...), nálam a humor máshol kezdődik.


99. Thefloorfilla (2012-04-19 21:50.19) aaaaa
nagyon jó film, csak a benne rejlő humort kevesen értik.


98. HMáté33 (2012-04-10 18:20.37) aaaaa - (válasz HMáté33 97. hozzászólására)
*képünkbe
de így legalább vicces...xD


97. HMáté33 (2012-02-15 22:24.19) aaaaa
Az USA közel-keleti -úgymond- jelenlétéről szóló filmek mindig kényes terepek. Pláne azok, amik nem éppen a pozitív oldaláról fogják meg a dolgot, esetleg szatirikus, cinikus, vagy csak szimplán objektív hangot ütnek meg. Az utóbbi időben készültek mozik ebből a fajtából is. Szomorú látni elvérezni (anyagilag) ezeket az alkotásokat, mert témájuktól eltekintve valószínűleg nem egy rendben lenne azok szerint is, akik "bojkottja" miatt adott esetben buknak a mozik. Elég csak Scott mester munkájára gondolni, ami szerintem például egy ugyancsak pengés film.

Ilyen előzmények mellett viszont nem is szabad csodálkozni azon, hogy jelen mű olyat bukott, hogy az ember rögtön leveszi; ez nem a minőségnek szól. A cinizmus, a végletekig kisarkított karikatúra, a félreérthetetlen utalások mind-mind találóak, megmosolyogtatóak, és adott közönségnek persze kínosak. Ki adna egy ilyenre pénzt? Kinek készül egy ilyen mozi? Feltehetjük a kérdéseket.

John Cusack és társai nem akármire vállalkoztak. Említett úriember a forgatókönyv mellett produceri feladatokat is ellátott; vagy mondhatjuk úgy is, hogy x összeget fizetett egy olyan vállalkozásra, aminek megtérülésére 0 és 1% körüli eély mutatkozott. Valószínűleg nem is ez volt a cél. Azt hiszem, az ilyen művek, a karikatúrák kellenek, szükségesek, jók, a művészet eszköztárába ez is beletartozik, az alkalom pedig adott, még ha sok embernek fáj is a dolog feszegetése.

A film nálam, mint karikatúra nagyon célba talált, és remekül működött. Ha a témától elvonatkoztatok, akkor is azt mondom, hogy a poénok jók, a humornak ez a fajtája nekem bejön, szóval röhögtem jókat akkor is, ha épp nem egy aktuális politikai/társadalmi probléma volt terítéken. Ez persze köszönhető a színészeknek, akik nagyon jók voltak, valahol azt a tétnélküliséget éreztem még az ő játékukban is, hogy itt most adhatják azt, ami valójában feltör belőlük, és ez jól sült el. Dramaturgiailag nem éreztem csak átütőnek a filmet. A kiváló szatirikus vonal, és a jól időzített poénok mellett elsikkadt a történet, persze felfoghatjuk úgy, hogy nem az a lényeg, hogy ez tényleg csak mint a dolgok állásának kifigurázásaként értékelendő, de akkor is úgy érzem, kicsit jobban is összeállhatott volna egésszé a mozi.

De akkor is egy jó film ez, azért, amit elért, és azért mert szórakoztató úgy, hogy csak a kőkemény igazságot kapjuk a lépünkbe mégis. Külön értékelhető a dolog, mint vállalkozás. Jó, hogy vannak emberek, akik nem sajnálnak egy nagy adag pénzt arra, hogy megmutassák a helyzet ezen oldalát. Üzletileg katasztrofális, művészetileg remek kísérlet, a megvalósítás pedig tetszetős, ha nem is kitűnő.


96. Eurodog (2012-02-13 19:11.15) aaaaa
Két dolgot kérdezek. 1.Kinek csinálták ezt a filmet? 2.Minek?


95. Kurgan 5555 (2012-02-13 09:31.36) aaaaa
Ne kérdezzétek miért, de nekem 5*-os a film :D. Na jó megmondom :P
A hangulata (ami kicsit a Robotzsaru OCP vonalára emlékeztet), az szereplők "leszarom az életet" hozzáállása, a lazasága John Cusacknak (meg a stílusa is), a fekete humor ("jól állítsd be a kamerát, szép legyen az a fejlevágás" stb meg a Tomahawkos-záró jelenet :DD), meg a szereplők is jók voltak. Dan Aykroydból kicsit több is jöhetett volna.


94. Kittentyű (2011-10-17 10:31.24) aaaaa
Nekem is tetszett, egész jó film volt.


93. Weser (2011-05-16 15:45.18)  
Szerintem túlságosan alul van értékelve itt ez a film. A tucatfilm kategóriától azért jobb, de persze kiválónak se mondanám. A színészi alakítások a legértékelhetőbbek a film kapcsán, kétszer háromszor nézhető kategória, legalább is nekem.


92. Kornélia66 (2011-04-13 13:57.37) aaaaa
Nekem azért tetszett ez a film, mert jó az ábrázolásmódja. Nagyon jól bemutatja, hogy egy háborút - amennyiben befolyásos érdekek úgy kívánják - milyen könnyű kirobbantani. Csak manipulálni kell tudni. Meglepett, de tetszett ironikus hangvétele.
Ne várjon senki egyszerű vígjátékot, szerintem nem annak készült. Inkább elgondolkodtat a háborúk természetéről.
John Cusack-ról: Jóképű, büszke ember, azt hiszem nem ok nélkül.


91. Törölt felhasználó (2010-04-23 13:44.49) aaaaa
Pedig john cusack-ot nagyon csípem, de ez a film egy borzalom... alig tudtam végignézni


90. Misi22 (2010-04-07 22:39.08) aaaaa
Ami a filmmel volt kapcsolatos bocsi


89. Misi22 (2010-04-07 22:38.32) aaaaa - (válasz Krisz papa 88. hozzászólására)
én is nagyon szeretem ezt a filmet nagyon magával ragadot aza fekete humor a filmel volt kapcsolatos.Maxszimálisan egyetértek a hozászólásodal


88. Krisz papa (2010-01-07 03:07.30) aaaaa
Ezt a filmet nem tudom semmihez sem hasonlítani, és ez jó. Vártam már arra, hogy kapjak valami újat, valami egyedit, hogy ne kelljen valamihez hasonlítanom, mert ilyen nincs mégegy. Tipikus szatíra, mely megfelelő íroniával mutat be szomorú, és elgondolkodtató folyamatokat, kemény kritikával viseltetik a felszínes nyugati "kultúra", a globalizáció, és az üzleti érdekeken alapuló érdekérvényesítésekkel szemben, megfűszerezve egy nagyon egyedi humorral. Megy a fricska a popsztárokra, az arab "raperekre", persze ez mind az értéktelennek beállított, és köztünk legyen mondva nem a magas kultúrát képviselő, nyugati szemét kultúra része, a junk food-dal egyetemben, és a hatalomra. Kapunk egy helyzetelemzést, hogy USA hogyan exportálja az "értékeit", és a demokráciáját. Persze ez csak egy szempont, de végül is ez a lényege a filmeknek. Eszközök a gondolataink tolmácsolására. Ez kicsit kezd kiveszni a filmművészetből, ezért is jó hasonló filmeket megnézni. Pont a 2012-őt néztem a War, Inc előtt, hát az után ez tiszta felüdülés volt. Mindkettő megkapta a 4*-ot, de ennek jobb szívvel adom!!!
Tudtam, hogy John Cusack nem korcsosodik el, csak vannak rosszabb pillanatai, filmjei, és itt magára talált. Marisa Tomei-nek van egy nagyon szexis kisugárzása, ahogy Hilary Duff-nak is, csak az a különbség, hogy Marisa-nál a meghódításra érzek kényszert, míg Hil-nél egy jó kefélésre! Ben Kingsley nagyszerű, mint mindig, még a tolókocsiban is nagyot alakít, profi!
Ha valaki egy kreatív, humoros, de kritikus, és elgondolkodtató szatírát akar látni javaslom ugorjon neki.


87. Az utolso szamuráj (2009-12-05 15:12.05) aaaaa
Nos,ez az a humor,amire vajmi kevesen lesznek kíváncsiak.
A humor,tartja egy mondás,igen komoly dolog és ez a film szintúgy ezt erősíti.Van aki a Pite hülyeségeken röhög,van aki a Python csoport tevékenységét tartja alapnak és van,akinek a szép nagydarab fekete srácok jointos viccei jönnek be.Ám én a magam részéről kimondottan szeretem,mikor arra használják fel,hogy igen komoly dolgokra tereljék a szót,ahol a röhögés mögött valami fájó,szégyenletes,igaz,dühítő vagy egyszerűen elgondolkodtató dolog lapul.
Az ilyen filmek többsége a feketehumorral próbálkozik,groteszk ha kell,húsbavágó illetve le kell írni,bizonyos ismeretek hiányában csak bamba nem értést fog közönségéből kicsikarni(ezt mondjuk nem írnám az alkotók negatív számlájára....)A politikai töltetű ilyesfajta filmek pedig alapból hátrányból indulnak,sokakat marhára nem érdekel az ez a szó mögötti büdös nagy köd,mert nem látják át-de valójában ki igen?-esetleg megcsömörlött a hatalom hazugságától vagy egyszerűen nem érdekli.
Ez a mozi groteszk,éjsötét humorú ha kell és témáját tekintve épp jóidőben jött ki.Ám nemcsak a fentebb említettek tompítják tetszési indexét,hanem az olykor hullámos minőségű rendezés és a néha sokat markolni kívánó forgatókönyv,aminek azért összeszoruló ujjai közül ki-kicsuszik a lényeg.Ám így is marad,amin csámcsoghatunk,az USA kritikája,némi beszólás a sztárpiacnak ,az újságírás mai formájának tuldimenzionálása,ám elgondolkodva hogy készül egy Story vagy egy Blikk,nem is merész látomás,szóval,van itt sokminden,amit egy ilyen témát befogadó(értő...) emberke jószívvel magáévá tehet.
Cusack a 2012 kivételével mindig jó,lánytesóját kamázzuk, Marisa Tomei megbízható,Kingsley kevesebbet téved mint Citromos Rája a 2+2 saccolásánál,szóval,nincs nagy gond a színészi fronton.Rétegfilm,kétségtelen,de azért nem lenne rossz elkattyantani agyunkat néhány mondat valódi értelmén,mert azokon a mosoly előkerülése után néha az embernek....sírni támad kedve,utánagondolva értelmén vagy a valóságon,mit takar.


86. Törölt felhasználó (2009-11-22 15:34.02) aaaaa
Én mindenféle humort szeretek, de ezen nem igazán tudtam nevetni... egyszerűen vártam a végét, mert borzasztóan rossz film.


85. Shyllard34 (2009-08-18 00:10.55) aaaaa
Nagy film, jót röhögtem rajta. Sajnos kevésszer használják ezt a fajta humort, talán mert nem értik sokan. Több ilyen kéne!


84. Mrs. Spencer (2009-05-17 08:54.34) aaaaa
Hát igen, akkor én azok közé tartozom, akik nem értékelik az effajta humort! Tudom is magamról, hogy nincs valami túlzottan nagy humorom. A filmet pedig végig néztem, megpróbáltam pozitívan hozzá állni, de egyszerűen nem ment. Meg is látszik, hogy Johnny a forgatókönyvírója, van a hapsinak stílusa, neten olvashatók a poltikai jellegű cikkei is, amiket ő írt! Hát ne csodálkozzunk, hogy ilyen irónikus filmekhez adja a nevét!


83. Soulhunter (2009-05-14 23:51.16)  
Eszméletlenül jó film, szerintem akik lehúzzák, azoknak legalább 90%-a nem érti az ilyen fekete humor lényegét. A maradék 10%-nak meg tudom érteni ha nem tetszett, de ezen nagyon csodálkoztam :)


82. Mrs. Spencer (2009-05-03 20:23.06) aaaaa
Szereposztás, mármint Johnny jelenléte valóban kifogástalan, na de a többi, inkább említést sem érdemel :D


81. Misi22 (2009-05-02 16:11.22) aaaaa
nekem tetszett bejött ez a fanyar humor ami a filmel volt kapcsolatos.Nem értem mért fikázák sokan pedig nem olyan vészes mint ahogy leirják.De végülis mindegy nekem tetszett ezért vagyunk emberek mert nem vagyunk egyformák.abban igazuk van hogy nem volt benne sok akció de a története s a szereposztása kifogástalan volt.


80. Mrs. Spencer (2009-04-07 21:23.33) aaaaa
:DDDDD lol lol lol


79. Mel Gibson-fan (2009-04-07 19:25.23) aaaaa
Unalmas és ostoba.40 percet bírtam megnézni ebből a borzalomból.Iszonyúan vontatott egy film.Mármint gyorsan telik az idő a filmben, de nem történik semmi.Tömény unalom.Persze ezt el lehetne felejtettni a nézővel 1-2 poénnal, pici akcióval, cool megmozdulásokkal, karakterekkel, de itt nincs semmi.Nagyon gyenge. 20%


78. Mrs. Spencer (2009-03-22 14:26.08) aaaaa
Én is John miatt adtam a filmre kettest, fájna a szivem, ha a kedvenc szinészem vmelyik filmjére is egy durva egyest adnék...Szerintem a Nagy kaszálás nagyon jó filmje John-nak, nekem nagyon tetszett, az legalább egy izgalmas film, nem úgy mint a Jó üzlet a háboró, melyben még az izgalom csiráit sem lehet fellelni XD


77. Doctor Pondró (2009-03-20 17:47.29)  
Ez a filmnek álcázott valami részemről nem ér többet egy kegyelem kettesnél. Azt is csak azért adom, mert a fő értékelési szempontjaim mindegyikében találtam valami minimálisan kielégítőt. Persze az is benne van a pakliban, hogy legutóbb a Nagy kaszálásban láttam ezt a cusack fiút, az meg annyira kiborított, hogy egyessel kellett díjaznom. A war inc mindenestre jobb film, mint amaz. Szerintem legalábbis az.

értékelés: 25%


76. Mrs. Spencer (2009-03-12 17:50.27) aaaaa - (válasz Jég szívű 75. hozzászólására)
Ja, jól látod, szerintem is csak olyan nagy John Cusack-fanok nézzék meg, mint pl én :DDD Én akkora fanja vagyok Johnny-nak, hogy még cd-re is kiírtam a filmet, pedig egyáltalán nem tetszett..De hát John-ból sosem elég, még ha rossz filmben is szerepel :P


75. Jég szívű (2009-03-12 11:46.34) aaaaa
Múlthéten láttam a TV 2 őn.Amerikában ez is megbukott,olcsón hozzá jutottak,elég hamar.Ha azt nézzék,hogy 2008 as filmről beszélünk.A történetnek nem volt értelme.John Cusack sem tudott mit kezdni a karakterével.Ben Kingsleyt nem értem,miért vállalt el egy ilyen szerepet.Akció kevés volt benne.Inkább csak a vége felé.Azon is csak nevetni lehetett.Nehezen lehet végig nézni.
Szigorúan csak John Cusack fanoknak ajánlott.



74. Buscemi (2009-03-11 17:12.25) aaaaa
Alig vártam hogy vége legyen...


73. Mrs. Spencer (2009-03-11 16:14.02) aaaaa - (válasz ¤Mamó¤ 72. hozzászólására)
Néha a leggagyibbnak tűnő filmek nyerik el egyesek tetszését, nem lehet mindenki egyforma.

Lehet, hogy megpróbálom még egyszer megnézni(mivel megvan a film), hátha onnantól már jobban értékelem eme filmalkotást XD


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2018-01-19 11:26102 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk