Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Batman - A denevérember
- AXN, 22:50
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények
Konstrukció - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Váltságdíj aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - Mongol - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
180. Emylio (2017-05-10 07:03.13) aaaaa
Ez a film teljesen "lényegtelen".


179. Chris Co (2014-09-18 18:58.45) aaaaa - (válasz Strange Curiosity 177. hozzászólására)
"Szamuhamu" - Mekkora duma.:) Ezzel a szlenggel anno még az Idesüssben is kifütyültek volna.:)



178. Az utolso szamuráj (2014-09-18 16:43.03) aaaaa
küldd már át légyszíves az arcképedet,a haverom gazdagoknak készít egyedi seggtörlőpapírt,rád gondoltam mint megfelelőre a budipapíron,többedik reged örömére:)


177. Strange Curiosity (2014-09-18 15:18.37)  
A fasz bajod van már köcsög szamuhamu


176. Az utolso szamuráj (2014-09-18 12:11.40) aaaaa
ennek aztán valóban köze van történelmi hűséghez,fotózáshoz,történethez,vágáshoz,sztorihoz,játékhoz, látványhoz,stb...:))


175. Bimbone (2014-09-18 11:30.07) aaaaa
Nagyszerű film,sajnálom aki le derogálja, még most volt szerencsém látni,akkor még az emberek,erősek és bátrak,és nem táposak voltak,nem konditerembe jártak stb...meg kellet az erejükért dolgozni,harcolni!


174. Chris Co (2013-12-17 15:31.42) aaaaa
Spoiler! Temudgin mindent túlél, ugyanis beszakad a jég alatta és ő elmerül a jeges vízben, majd a következő jelenetben már kinn is van a parton és olyan hihetetlenül erős, hogy lándzsája nem csak átdöfi ellenfelét, hanem ellenfelének testével repül tovább ellentmondva a tömegvonzásnak és amikor rabszolgaként menetel Temudgin, miközben még katonáját is ő támogatja, erőt azért tartalékol, hogy leszedje a lóról a korbácsoló férfit majd rettentő, vadállatot imitáló hangon ráüvölt. Természetesen szerető családapa is és az igazság bajnoka cím is az övé korának törvényeihez mérten. (" - Temudgin. Hagyj itt minket, mentsd a harcosokat, eredj! Ez a mongol szokás, tudjuk, mindenki elfogadja. - Egyedül én nem." " - Elengeded az ellenséged? – A testvéremet engedtem el.") Tengrit farkas képében láthattuk és az andák közti végső háborúba is besegített Temudginnak. Hirtelen korom fekete lett az ég és annyi villámot szórt Tengri, hogy azokat Connor Macleod is megirigyelte volna. A feleség megérezte a szerzetes közeledtét, kinyitotta szemét, majd szólt, hogy holnap indulni kell. Másnap meg is találták a szerzetest. Temudgin mintha egyedül szervezte volna meg hadseregét, apja vértestvére még említést sem érdemelt a filmben, pedig nélküle bajban lett volna, sőt, még feleségének visszaszerzése sem lett volna ennyire "egyszerű" nélküle, de sebaj, hiszen a mongolok titkos története sem szentírás. A felsoroltak miatt gondolom, hogy ez az alkotás életrajzi, történelmi film helyett inkább történelmi témájú misztikus kalandfilm. Én jobban szeretem, ha valóságos történelmi személyeket bemutató alkotásokban reálisabb képet kapunk az adott emberről és nem pedig mesébe illő cselekedetek által magasztaljuk még nagyobb óriássá a már így is óriásként tisztelt és csodált személyt. Ez nem a film hibája, inkább ízlés kérdése, kinek mi...Azonban van ennek a műnek valami elbűvölő szépsége is. Azonkívül, hogy kimondottan nyugati mozikba készült termék (a stáblista alatti rock szerzemény számomra tökéletesen visszaadja ennek a filmnek a komolyságát) mégis közel hozza a nézőhöz a tájat, a mongol kultúrát, életmódot, szokásokat annak ellenére is, hogy nem tudunk meg szinte még a pityergő teve történetéhez hasonlóan sem sokat erről a népcsoportról és véleményem szerint Dzsingisz kánról sem. Összességében nem volt rossz ez a film, bár a túlidealizált, magasztalt kán népmesébe illő. Mindezek ellenére ez egy olyan alkotás, amely megpróbálja követni (többé-kevésbé) a történelem eme korának rövid, ám jelentős szakaszát és ezért is megéri azoknak is legalább egyszer megtekinteni, akiket érdekel eme nagyszerű hadvezér élete. Akiket például elvarázsolt a Valhalla Rising, azok sem fognak hiányt érezni, ugyanis misztikummal átitatott történetben lesz részük.


173. Jaro1 (2012-10-22 07:07.17) aaaaa - (válasz Riktovia 172. hozzászólására)
Nálad a pont,és az igazság.Hihetetlenül szar,logikátlan ostoba film.De komolyan én jobban röhögök egy ilyen filmen,mint valami vígjátékon,mivel a rendező nagy mondanivalót szánt a filmnek és komolyságot,csak hát nagyon nem sikerült.


172. Riktovia (2012-03-10 15:05.12) aaaaa
Ez a film nevetséges. Olyan, mintha önmaga paródiája lenne. Komoly erőfeszítésbe tellett végignéznem...


171. Starsineye (2012-01-03 12:04.07) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 170. hozzászólására)
Akkor okés.:)


170. Az utolso szamuráj (2012-01-03 11:58.55) aaaaa - (válasz Starsineye 169. hozzászólására)
Félreértettél.Én azokhoz szóltam,akik pajzsra emelték,éreztetve,sok hibája volt azért neki is-ember volt.
A többi meg,....ki így,ki úgy.


169. Starsineye (2012-01-03 10:09.33) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 164. hozzászólására)
Az analfabétaságra éppen utaltak a filmben, mikor a szerzetes kéri a rab Temüdzsinnek, hogy hagyja meg a kolostorát, mert értékes könyvek vannak ott, de végülis kidomboríthanák jobban is. Bár én sok jelentőségét a nagyobb domborításnak nem látom.
A heroizmus, amit hiányoltál, szintén érthető. De keleten, ahonnan Temüdzsin jött, a heroizmus teljesen mást jelent, mint nálunk, a nagy amcsi mozifilmekhez szokott embereknél. Itt szerintem pont az elhallgatott, képileg és filmileg ki nem mondott, de érthető gondolatoknak van jelentősége. Ez a film egy jóslat volt, érzelmileg előkészítette a nagy kán eljövendő sorsát, ebben rejlett a heroizmusa. ÉS az tökéletesen átjött. Én speciel minden porcikámmal éreztem a végére a történelmi alak hatalmas erejét, nem kellett látnom a további sorsát. Egyértelmű volt, hogy ez a Temüdzsin VALAKI, már 10 évesen VALAKI volt, és hogy VALAKI is maradt haláláig.
Nagyon szép film volt.


168. Starsineye (2012-01-03 09:44.41) aaaaa
Ez a film gyönyörű.


167. Vbacs (2011-05-17 16:12.13) aaaaa
Rég láttam ezt a filmet, de emlékszem, hogy akkor nagyon tetszett, csak sajnos elég hamar el lehet felejteni.Kivéve egy jelenetet: A csata, mikor egymás felé vágtatnak.Na az egy oly hibátlan jelenet volt, hogy évek múltán sem felejtettem el....na abban lehetett pénz.


166. Norbii92 (2011-05-11 10:21.09) aaaaa
Nem rossz film! Már régebb óta megvan nekem és már többször is láttam, de ami nekem nagyon tetszik benne, az az, hogy a rendező Szergej Bodrov élethűen próbálta bemutatni Temüdzsin életét és nem csak egy gyors tempójú látványfilmet mutat be róla! Ugyanis itt elég részletekbe menően megismerheti mindenki Dzsingisz kán korai évét születésétől fogva. Épp ezért aki egy akciófilmet akar látni az ne nézze meg, habár vannak benne csatajelenetek, amik ugyancsak nyersen vannak bemutatva, de számottevő nincs.
És főleg emiatt a cselekmény sokszor leül, de a film mégsem válik unalmassá!
A színészek nem rosszak, bár nekem nem tűnt fel, hogy japánok.
A csatajelenetek rövidek, de látványosak és véresek. A helyszínek és a fényképezés szépek.
Összeségében egy részletes és élethűen bemutatott történelmi filmet láttam Dzsingisz kánról, melyben még csak a születésétől a mongol törzseket való egyesítéséig atrtó időszakon van a hangsúly.
Épp ezért remélem lesz folytatás, mert sok mindent még valóban nem lehet megtudni Dzsingisz nagy tetteiről, mert akkor a film egymagában így csak egy értelmetlen, mongolokról szóló film lenne. 4*


165. Törölt felhasználó (2011-05-08 13:25.05) aaaaa - (válasz Hungarikum 163. hozzászólására)
Én nem tudom. Csak a birtokomban álló információk alapján mondom, a mai magyarságnak szerintem pont semmi köze nincs Attilához. Tudod, eltelt pár száz év a honfoglalás és Attila hadjáratai között. Persze jól hangzik, hogy hun meg Attila etc., de attól még a magyar nép nem lesz Attilának a maradványa.


164. Az utolso szamuráj (2011-05-07 18:24.38) aaaaa
No,a nagy Dzsingisz kánt japo színész játszotta:sőt,a második legfontosabb karaktert is a filmben.
Becsületükre,nem végeztek rossz munkát,bár nekem a Dzsamukát játszó actor teljesítménye még jobban is tetszett.
A film meg?Nos,állítólag trilógiában gondolkodnak,úgy legyen hát,mert szinte semmit nem tudunk meg Temüdzsin olyan tetteiről,amiért még ma is tanulnak róla a suliban és több filmet is érdemes róla forgatni.Persze felirat formájában tartanak egy rövidke gyorstalpalót,de azt kissé kevésnek véltem.
Temüdzsin valóban a fél világ ura volt,de kéne róla tudni azt is,pl analfabéta volt....vagy vallásszabadságot hirdetett,szóval,nemcsak kard és vér jellemezte utját(persze,egy ilyen személyről ha olyan film készülne,ahol épp a betűkbe próbállna elmélyülni,üresek lennének a nézőterek.)A több ország részvételével készült alkotásban érezhetően próbállnak egyensulyozni a kaland és a romantika közt,kapunk bepillantást a mongolok életvitelébe és nem mondom,szinte érezni a lovak szagát meg az áporodott testek illatát,ezek a dolgok-és jónéhány,kimondottan látványos akciójelenet-müködik a moziban.
De olyan,mint dramaturgia,szemmel láthatóan sokat nem mondd az orosz rendezőnek:a kisfiú beesik a jeges tóba,lesüllyed,következő pillanatban csak úgy megtalálják,egyedül kimászott???Nem fagyott halálra??Összeesik az imádkozóhelyen,kézmozgását kissé behatárolt állapotban,új kép:szabad...biztos lerágta a farkas a szerkezetet,levette róla az operatőr vagy csak egyszerűen lelézerezte szemével.Sebaj.
Azonkívül időnként a lendület is megtorpan,és ilyenkor arra leszünk figyelmesek,csak fuj az a nyomorult szél,még mindig fúj,mostmegmár nagyon...a történet meg semerre se mozdul el,de a szél az fúj,mert fujnia kell,így illik arrafelé.Nem tudom,mondtam,hogy egyfolytában fuuuuujt a szél??Az üresjáratok főleg mikor fogságba esik,jönnek csőstül,igaz,hogy szegény Temüdzsin hányszor tenyerel bele a fogság keserű posványába,egy idő után már nem is számoltam.
A szél akkor is fújt mindenesetre kitartóan.
Talán furcsa,amit írok,de hiányérzetem azzal kapcsolatban volt a Mongol-lal,amit az amcsik mindig belepakolnak történelmi kalandfilmjeikbe:heroizmus,nagy drámák és lenyügöző képi világ.Félreértés ne essék,itt nem azt kérem számon,hogy 4 jurta nem olyan látványos,mint a Colosseum számítógépes grafikája....de azért remélem,érthető,mire célzok.
Ám azt is illik megmondani,bár mi tudnánk már ilyen szinten történelmi filmet csinálni:mert míg élek nem felejtem el,hogy 4!!!!!!!echós szekérrel nyomultunk be Koltai szerint a Kárpát medencébe,legalább ...40,de talán 50 honfoglaló személyt számolva,csoda,hogy név szerint nem említették őket.
És akkor arról se beszéltem még,hogy Franco Nero milyen delejesen tudott bámulni zenére a semmibe:kár,hogy nem szóltak neki,ott most nem kanálhajlításra gyurjon tekintetével.


163. Hungarikum (2011-04-17 14:22.19) aaaaa
Te honnan tudod, hogy Attilának mennyi köze van hozzánk? Ez most érdekelne. Te is azt a "Finnugor" elméletet vallod? Mert ezt a Finnek sem hiszik el, hogy igaz. Csak köztünk néhányan.


162. Törölt felhasználó (2011-01-29 16:16.36) aaaaa - (válasz KicsiRéka 35. hozzászólására)
A baj csak az, hogy Attilának a hunnak annyi köze van a magyar néphez mint nekem a chilei indiánokhoz.:)


161. Ehun (2010-07-24 22:52.53) aaaaa
o-rosz film volt
a világ ura 30évig gyalog futkosott...ha ha


160. Zsol0 (2010-06-02 23:49.58) aaaaa - (válasz Bősz 159. hozzászólására)
Bősz van egy mongol közmondás miszerint ,soha ne állj le vitatkozni hüjékkel,mert fenáll a veszélye hogy nekik van igazuk....


159. Bősz (2010-05-18 19:56.42) aaaaa
Most azt hiszed megsértettél te hülye? Aki így közli ellenvéleményét, az lehet egy igazi barom meg egy fajankó! Tudod az első mondatom a mongol közmondást idézte, ami a film szerint igaz volt Temüdzsinre. (bár a filmben nem volt kegyetlen, inkább igazságos) Második mondatom pedig a másik kántól hangzott el amit Temüdzsinről mondott az egyik csata előtt. Szarok a te örök véleményedre idióta!


158. Szabaka (2010-04-18 00:18.19) aaaaa
Szándékosan nem akartalak megsérteni az eredeti szöveggel..........még elhiszik rólad, hogy hülyeként okoskodsz!:P


157. Szabaka (2010-04-18 00:16.46) aaaaa
Igaz, hogy nagyon későn olvastam sületlenségedet te BAROM(!!!!!!!!!!!!!, de véleményem az azt hiszem ebben a témában irántad ÖRÖK, miszerint: FAJANKÓ vagy! :P
Tudod amikor az okos (nem te) hülyéskedik..........és amikor az okos hülyéskedik........'sgem!:P


156. Barbarossa86 (2009-11-14 18:44.18)   - (válasz Ottóó 26. hozzászólására)
Ez igaz, Dzsingisznek valóban nem volt köze(csak közvetve) hazánk lerombolásához. Persze az akkori magyar vezetés is nagyban hozzájárult a mongol invázióhoz,a katasztrófális Muhi vereségből pedig a "dicső" német lovagok is rendesen kivették a részüket.....de ez más téma.
Bár szerintem, ha Dzsingisz megért egy filmet, akkor midenképpen érdemes lenne a másik nagy kánról, Kubilájról is filmet készíteni, merő ellentétje volt Dzsingisznek. Többek között egyedül neki köszönhető, hogy most Kína egységes....Mondjuk azért az is érdekes, hogy a "barbárnak" kikiáltott mongolok micsoda technológiával rendelkeztek, tökéletes példa rá a régi fővárosuk, ami a középkorban milliós(!!) nagyságrendü népességgel bírt, valamint a vízvezeték-hálózat és a csatornázás megoldott volt(nem hiába lehetett ekkora a népessége). Az, hogy mostanra szinte semmi nem maradt a városból,kizárólag az igen zord természeti viszonyoknak köszönhető.
Szóval, a filmet még nem láttam, de igyekszem bepótolni. :)


155. Bősz (2009-10-18 13:17.37) aaaaa
Ne becsüld alá a gyönge kölyköt, mert lehet belőle válik majd a kegyetlen tigris!!! A testvérem ravasz mint a pusztai farkas. PRÍMA!!!!!!!!


154. Pelikanbence (2009-10-17 22:29.40) aaaaa
Egy zseniális történelmi dráma.


153. Bősz (2009-10-14 19:18.48) aaaaa
Nagyon jó film!!!!



152. Szabi1976 (2009-10-02 22:41.48) aaaaa
Minden történelmi film rajongónak kötelező. Szergej Bodrov zseniális alkotása.


151. Sötétszív (2009-09-18 12:29.42) aaaaa
Szergej Bodrov filmje igazán nagyszabású lett. Az utóbbi évek legjobb történelmi alkotását hozta létre. Hát, jó lenne minél több ilyet látni, mert nagy szükség van. Minden filmrajongónak kötelező ez az alkotás.


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2017-05-10 07:03180 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Mongol adatlap
Eredeti cím: Mongol
Évszám: 2007
Rendezte: Szergej Bodrov
Szereplők: Aliya, Tegen Ao, Tadanobu Asano, Ying Bai, Khulan Chuluun...

További információk

Szereplők fórumai
- Szergej Bodrov - Vélemények
- Tadanobu Asano - Vélemények
- Khulan Chuluun - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk