Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mud
- HBO3, 03:45
Tomi háborúja
- Magyar Mozi TV, 04:00
Válság
- HBO2, 04:05
Tíz igazság a szerelemről
- Izaura TV, 05:15
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dolittle aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - Angyal a lépcsőn - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Anzsi72 (2020-07-04 12:01.05) aaaaa
Nemtomhány (sok:)) év után újranézve a filmet már inkább négyest adnék, de hagyom a régi értékelésem.

A könyvet (amit imádtam) nagyon jól filmre vitték, ez kétségtelen.


20. Anzsi72 (2020-07-04 11:56.56) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 19. hozzászólására)
Nemrég végeztem a könyvvel (sok éve is elkezdtem már, de valami miatt félretettem), és pont arra gondoltam a végén, hogy de olvasnám tovább!:)




19. Törölt felhasználó (2015-01-09 19:29.51) aaaaa - (válasz Mütyürke 16. hozzászólására)
Ki akartam kölcsönözni a könyvet, persze megelőztek, de öröm az ürömben, hogy kiderült: McCourtnak van még két, folytatásként is felfogható műve, az egyik a De!, a másik pedig A tanárember címet viseli. (ez csak afféle szagmentes lábjegyzet vót, az érdekesség kedvéért :):))


18. Törölt felhasználó (2015-01-09 18:41.21) aaaaa - (válasz Mütyürke 16. hozzászólására)
Elolvastam azt a nagyon keveset, amit találtam a filmről. Azt hiszem, mielőtt belevágok egy újabb "összetörős" játékba, illene valami mást is megnéznem. (már ki is néztem magamnak Downey Chaplin filmjét) De köszönöm az ajánlót.:)


17. Törölt felhasználó (2015-01-09 18:33.19) aaaaa - (válasz KareszFaszi 15. hozzászólására)
Hát persze, hogy nem hagyhattad ki.:D:D:D (abszolút semmi "rosszaság" sincs ebben a sok vigyorjelben, nehogy félreérts, mert sikítani fogok:):))
Én pedig nem véletlenül írtam, hogy az egész emberiségre ráhúzva. (ismerem a teljes bölcsességet, és tudom, hogy ez a "kiragadás" nem túl elegáns a szerzővel szemben, de ilyen az, ha egy elvetemült elme a maga (vízi)malmára hajtja el a vizet más patakjáról...:D)


16. Mütyürke (2015-01-09 16:00.31)   - (válasz Törölt felhasználó 14. hozzászólására)
Majd élek az ajánlással ,meglesem."Jókedved"fokozására én is ajánlanék egy másik angyalos filmet :Angyal a tengernél-garantáltan "feldob".


15. KareszFaszi (2015-01-09 14:30.14)   - (válasz Törölt felhasználó 14. hozzászólására)
"Nem, ne is vitázzon velem senki erről, mert meggyőződésem az, hogy Hérakleitosz igencsak nagyot tévedett abban, ":):) ezt nem hagyhattam ki-ugye tudod?:)
H nem arról gondolkodott,amiről itt te.


14. Törölt felhasználó (2015-01-09 14:01.46) aaaaa
A Frank McCourt önéletrajzi írásából vászonra ültetett film immáron elérte a "sweet sixteen"-t, de ettől sem vidámabb, sem könnyedebb nem lett a mondanivalója.

Sőt, mondhatnám azt is, hogy a világ oly' keveset változott azóta, hiszen mindig csak a csomagolás újul meg, de tartalmilag szinte mindig ugyanazt a szart próbálják meg "csodaszép élet" néven hasznosítani. Nem, ne is vitázzon velem senki erről, mert meggyőződésem az, hogy Hérakleitosz igencsak nagyot tévedett abban, hogy "kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba", már ha ezt a bölcsességet az egész emberiségre és eddigi történelmére levetítve nézzük. Abban igaza van, hogy belelépni nem lehet, a tévedést viszont ott követte el, hogy az emberiség nem hogy a másik partra nem vergődött át, de egyfolytában ugyanabban a trutyis, pállott, mocsárszagú sekélyesben tapicskál már évezredek óta, és baromira nem tanul semmiből. (na jó, esetleg menet közben beszerzett magának egy horgászszéket, hogy kényelmesebben dagonyázhasson) Hérakleitosz mentségére csak a születési évszámát tudom felhozni, az időszámítás előtti időkben még igazán nem tudhatta, hogy mi fog történni úgy laza huszonegy évszázad alatt (plusz az a néhány száz év Krisztus születéséig), amúgy meg, egyénekre vonatkoztatva tényleg van valami igaza, de erre meg jönnék egy Einstein klasszikussal:
"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok az őrült, vagy mindenki más?"

Ez a hosszúra nyúlt elmélkedés csak annyiban viszi előre a véleményezést, hogy pótolja azt az egyáltalán nem szalonképes szókészletet, amivel illetni tudnám ezt az egész egyszerűen képtelenségnek tűnő, tehát színigaz történetet és a benne szereplő sok-sok (itt inkább nem is írok jelzőket) felnőtt, embernek látszó egyedet. A szomorúság meg végigkíséri mindezt, mert a történet tulajdonképpen bárhol a világon játszódhatott volna, legfeljebb az adott országra jellemző jellegzetességek tették volna egyértelművé a helyszínt.

Elképesztő az, amikor két, egyébként meglehetősen felelőtlennek mondható egyén találkozásából kikerekedik egy család (kedvenc vesszőparipáim egyike, hogy ha egy autó vezetéséhez jogosítvány szükségeltetik,( mert ugye az autó irányításán túl a szabályokkal is tisztában kell lenni) akkor gyerekvállaláshoz miért nem találtak még ki valami hasonlót?), mert jó eséllyel borítékolható, hogy, ha ez az "egység" a gazdasági nehézségekkel, a társadalmi beidegződésekkel és elvárásokkal, sőt, még a vallási elvakultsággal is szembetalálkozik, akkor ebből valami katasztrófa közeli állapot jön létre. Amitől ugyan mindenki szenved, de természetszerű, hogy a gyerekek sínylik meg a legjobban. Már ha túlélik az életet ahhoz, hogy egyáltalán meg tudják sínyleni...

Szívbemarkoló, lélekgyilkoló, egyszerre szép és taszító film az "Angyalok a lépcsőn", tipikusan olyan alkotás, ami kiváltja a nézőjéből azt az elkeseredett dühöt, amivel neki tudna rontani néhány szereplőnek, vagy legalábbis ennek az egész, önmagából kifordult és álságos világnak, mert tudja, érzi, hogy ez másképp is lehetne, másképp is mehetne, de vannak dolgok, amik sosem változnak és mire ez tudatosul az emberben, addigra rendszerint már annyira fásult, fáradt és beletörődött lesz, hogy már csak egy belső, néma ordításra marad ereje: "Rohadjon meg az egész világ, és pusztuljon bele a habzsolásba a sok nyomorult kizsákmányoló, azokat pedig, akik mindenféle szent hablattyal köpködik tele a levegőt, szólítsa magához az, akinek a nevében hazudoznak."

Érzéketlenek, vagy toptíz-cuminyuszi-puszi-csocsi szintű, illetve ezekkel egyenértékű förmedvények iránt rajongók, továbbá aranykanállal a szájukban születettek jó messzire kerüljék el ezt a filmet, mert egy megveszekedett mukkot sem fognak érteni belőle, ne is vesztegessék hát rá Red Bull-ban-bársonyban és Rolex-ben mért idejüket. Mindenki más bátran tegyen vele egy próbát, de utána sürgősen beszélje be magának, hogy "az élet mégiscsak szép", különben elmegy az a maradék kedv is, ami még van hozzá...


13. DInnyetimi (2012-07-27 06:37.24) aaaaa
Parker filmjei - legalábbis, amiket eddig láttam - nyomot hagynak az emberben. A Madárka is valami eszméletlen hatással bír, a mai napig, ha eszembe jut igenis a legjobb filmek közé sorolom, és mindenkinek csak ajánlom, pedig nem egy könnyed szórakozás, Gilbert Grapet sem felejtem el, aztán most ez: Angyal a lépcsőn.
Itt is megvan a kölcsönhatás, mint a fenti filmekben: kitűnő munka a rendezői oldalról, és ugyanezt nyújtják a színészek is, a kettő meg egy felejthetetlen filmet eredményezett. Látni kell!


12. DInnyetimi (2011-06-19 00:06.10) aaaaa
Sajnos még nem láttam a filmet, de ajánlották, hogy nézzem meg...Alan Parker Birdy c. filmje kapcsán van okom nagy reményeket fűzni ezen munkájához (is).


11. Kimikem (2010-10-14 22:13.16) aaaaa
5 csillag az egyik legnagyszerűbb rendezőnek.
5 csillag Robertnek és Emilynek.
Öt csillagos fim. :))


10. Rokkanyu (2009-11-14 17:02.59)  
Úgy két éve kölcsön kaptam a könyvet és elolvastam, azóta is vágyom rá, hogy megnézhessem a filmet, sajnos még mindig elmulasztottam, hiszen nem vagyok egy éjjeli bagoly típus. Most rátaláltam a könyvre a vaterán, megveszem és újra olvasom. Hallom, hogy most is volt a múlt héten a film a tévében. A könyv maga extra jó.


9. F.T.P. (2009-08-21 17:59.11)  
Vasárnap éjjel adták a Tv2-n,de sajnos nem tudtam végig nézni.Nem szeretem a drámákat,de ez a film elég hitelesen adta vissza a kor hangulatát és hogy akkoriban milyen is volt a szegényebb családok sorsa.
Lehet hogy beszerzem a filmet és csak után osztályzok.


8. ♥florcsu♥ (2009-08-21 17:53.31) aaaaa
Remek filmnek találom. Megható volt.


7. Norci11Neill (2009-08-18 11:00.14) aaaaa
Nekem tetszett. Nagyon jó film.


6. Bárd (2009-08-17 03:12.49) aaaaa
Most adták a Képírókban. Kár, hogy nem láttam végig, mert tetszett. Jól lefesti a nyomort és a szörnyű családi, magánéleti körülményeket.


5. Legisfalk (2008-09-13 13:41.31)  
A filmet nem láttam, de a könyvet olvastam, az 5 csillagos. :)


4. Levander (2008-09-13 13:28.43) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a történet és a képi megvalósítás is. Részemről jeles. :o)


3. Cserrygo (2008-08-26 18:40.14) aaaaa
Engem a hangulata ragadott magával! Azt nagyon eltalálták! És a története is ütős volt... de nálam csak 5, volt olyan rész, ami nem tetszett úgy, de ez eltörpült amellett, hogy milyen jó volt ez az egész!! :D
(Főleg Robert Carlyle az apa szerepében!! XD)



2. Vasater1 (2008-08-23 01:19.46) aaaaa
Én ma láttam a tv-ben és nagyon tetszett, nem tudom de valami meg tud fogni az ilyen filmekben. nálam 5*


1. Zoli27 (2008-08-22 21:53.33)  
Egyszerű kis film!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAnzsi72, 2020-07-04 12:0121 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk