Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kiképzőtábor
- Film Mánia, 15:20
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:35
Waterworld - Vízivilág
- AMC, 16:05
A bűn árfolyama
- HBO, 16:15
A majmok bolygója
- Mozi+, 16:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Shirley MacLaine - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Az ajánlat (sorozat) - Vélemények
A Moszkitó-part (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hamu alatt aaaaa
Christian Bale aaaaa

 

Fórum - Paris - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Kilok (2017-07-23 16:13.01) aaaaa
Nagyon tetszett. Juliette Binoche rajongó lévén nem hagyhattam ki, itt is sok jót írtatok róla. Ahogy látom, ebben az évtizedben kettő db komment jött, pedig ez a film többet érdemelne. Sokadjára bizonyosodik be, hogy ami itt a sokezredik a rangsorban, az is kiváló lehet. Nem mintha ez alapján válogatnám a filmeket. Szép film, nem mindennapi, átlagos lókaki, hanem egyedi próbált lenni, és szerintem kicsit sikerült is.


12. Krisz papa (2010-11-09 00:34.08) aaaaa - (válasz Laslow 11. hozzászólására)
...és szerinted átlagos?



11. Laslow (2010-11-07 21:56.30) aaaaa
Szép, sok egymástól független szálon játszódó film a párizsi hétköznapi emberek életéről, kisebb-nagyobb gondjairól, örömeiről. Elég hosszú, kicsit lassú, de kifejezetten szép film. És életszerű!


10. Bokkancs (2009-09-18 11:41.40) aaaaa
Nagyon nagyon jó film! Könnyed, mégis lebilincselő, egyszerűen "odaszegezett" a képernyő elé...sokszor elgondolkodtatja a nézőt,hiszen ugyanolyan hétköznapi problémákat/szituációkat boncolgat,amivel mi is szembesülhetünk...Juliette Binoche nagyszerű!


9. Krisz papa (2009-09-03 12:44.51) aaaaa
Csak én érzem úgy, hogy nem tudok ezzel a filmmel betelni? Szinte nincs olyan nap, hogy bele ne nézzek. Annyira sokszínű, annyira más életeket mutat be, hogy egy-egy részlet kiragadása is lebilincselő élmény. A kis történetek tele vannak tartalommal, mondanivalóval. A sokszínűség, mint társadalmi, mint kultúrális szinten megmutatkozik, és az együttélés szépségeit, és nehézségeit is felöleli. Annyira más az élete egy piacon dolgozó árusnak, egy bevándorló segédmunkásnak, mint egy modellnek, vagy táncművésznek. Annyira mást jelent a siker, vagy az elégedettség különböző embereknek. Ugyanez igaz a közszférában dolgozó hivatalnokra, vagy professzorra. Rokoni szálak is érdekessen vannak megszőve. Hivatalnok kontra táncos, professzor kontra építési vállalkozó, mérnők. Egyedülálló kontra családos, vágyakozó kontra kihasználó, fiatal kontra idős, szabad szerelem kontra végre rátalálni a szerelemre.
Annyi szépséget, kultúrát, hétköznapiságot tartalmaz a film, hogy nem is értem, hogy nincs benn legalább az első ezerben.


8. Krisz papa (2009-08-23 13:59.08) aaaaa
Külön tetszett, amikor a prof meglátta Melanie Laurent, ki tényleg gyönyörű, és mániákosan a hatása alá került! Sajnos a legtöbb férfit ennyire el tud varázsolni egy szép nő, kinek olyan erős a kisugárzása, hogy a férfi egész lényét vonza. Ez egy kicsit zavartnak, betegesnek, és perverznek hathat, de nem tehetünk róla. Ez a rész olyan volt, mint a Hoffman c. remeknek az egész mondanivalója. Férfi lelket boncolgató!!!


7. Krisz papa (2009-08-23 13:48.15) aaaaa
Fantasztikus film! Tavaly láttam moziban, és szerencsére sikerült megszereznem! Ez volt az egyetlen film, mely be volt állítva a filmkatalogus figyelőbe, talán így sejtitek, hogy mennyit ér nekem!
Cédric Klapisch óriási rendező, érzékletesen mutatja be a számára tetsző tárgyakat, helyszíneket, ismertet meg velünk sorsokat, embereket. Annyira elegánsan finom kisugárzása van a filmjeinek, mint a francia nőknek, vagy a francia bornak. Ezt megmutatta már a Lakótársat keresünk-ben is, mindkét részében, Barcelona, Szentpétervár, Párizs, stb... Fotózok, és próbálom elmesélni a képeimmel azt a feelinget, amelyet érzek egy-egy helyszínen, városban, országban. Nem egyszerű, de Cédric-nek sikerül. Sokszor érzem filmeknél, melyek Magyarországon játszódnak, hogy semmit nem lehet érzékelni abból a magyar mentalitásból, sokszínűségből, vagy pont egyéniségből, mely megtalálható itt. Van rendező, kinek sikerülne ezt másként bemutatnia.
A film többszálon futása nem zavaró, harmonikus, ahogy illeszkednek a történetek egymáshoz.
Egyik kedvenc témám a Nő (nemhiába az egyik kedvenc könyvem címe is ez), és ebben a filmben a nő szinte minden tipusa megtalálható. A 'zavart, magányos, frusztrált, állandóan panaszkodó, de külsőre szép, és igénytelen, mert a világ gondjai a vállára nehezednek', a 'zavart, magányos, frusztált, önállóságra berendezkedett, szép, de életét eltemetni hivatott', a 'zavart, magányos, útját, és romantikát kereső, de csak megaláztatásban részesülő', a 'szigorú, minden elvéhez görcsössen ragaszkodó', a 'szép, sőt gyönyörű, céltudatos, szárnyát probálgató fiatal, ki még nem sejti, milyen felelőség a szépsége', a 'szép, sőt gyönyörű, hedonista életet élő, lehetőségeit maximálisan kihasználó, közvetlensége reményt adó, ki nem sejti, milyen felelőség a viselkedése'.
Férfiban is hasonló a helyzet. Sok sorsot bemutat, és talán megmutatja, hogy nem annyira egyszerű lélek a férfi. Érdekes, hogy mennyire függünk a nőktől, vagy inkább mennyire meghatároz minket az ő viselkedésük, hozzánk állásuk. Persze ez fordítva is igaz! Kiváncsi vagyok egy nő, hogy mutatná be a filmben szereplő férfiakat, ezért most ez kihagyom, max.válaszként visszaírok.
Van a filmben egy-két ütős jelenet. Mikor a diáklány a prof. mellé állt hirtelen, és lehetett hallani az üzenetjelző hangját, mikor a modell-lányok a piacosokkal kikezdtek, és két férfi is nemet mondott, egy kihagyhatatlan ajánlatra (valahogy ez tette értékessé az exneje életét, hogy számított valakinek), vagy mikor szembesülnie kellett a profnak azzal a megmásíthatatlan ténnyel, hogy inkább volt játékszer, mint igazi társ, egy fiatal lány mellett.
Nagyon sok mindent hordoz magában ez a film, melynek hangulata magával ragadó, a szereplők játéka tökéletes, és a képi világ nagyon is hatásos!


6. Mrs.dalloway (2009-07-21 13:56.46) aaaaa
Jó kis film ez. Sokan unalmasnak tartják az ilyen típusú filmeket, én szeretem ezeket


5. Fémszívű (2008-11-24 23:53.13) aaaaa
Kár ezért a filmért. Egy több szálon futó történetről szól, de igazából mindegyik történet érdektelen, és unalmas. És klisékkel teli. Szóval ez a film nekem nem jött be.Csak Juliette Binoche rajongóinak tudom ajánlani.


4. Gedzo (2008-11-17 15:28.22) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett.
Főleg a történész.


3. Nostin (2008-06-01 00:32.08) aaaaa
másodjára szerettem volna megnézni a moziban, de már nem adják és félelem tölt el, hiszen lehet többet nem is láthatom.tetszett ez a több szálon futó történet, ami a végén nem is teljesen egészen egybe, de valahogy mégis formába öntetett, ahogy a humor és a dráma keveredett.őszintén, elöször féltem megnézni, de kellemes csalódás volt.nagyon kellemes : )



2. Yawa (2008-05-09 14:50.45)   - (válasz Alex 1. hozzászólására)
Én is várom. Binoche minden filmjében örök:)


1. Alex (2008-05-09 14:47.53)  
juj már alig várom h láthassam^__^



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKilok, 2017-07-23 16:1313 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk