Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Eredet
- HBO2, 19:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az elveszett transzport aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - A vámpír árnyéka - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
60. Lifeisamovie (2023-12-10 00:44.44) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=e-DUZ34O1AI
SHADOW OF THE VAMPIRE (2000) [MAKING OF]


59. Pelikanbence (2019-04-09 10:12.42) aaaaa
Inkább 5/5 csillag!:)



58. Bede István (2017-11-05 19:18.55)  
qrva jó film


57. Predator166 (2013-08-01 17:00.05) aaaaa - (válasz City225 46. hozzászólására)
Ne foglalkozzál ezzel az élőlénnyel,elmebeteg!


56. DInnyetimi (2012-12-09 12:17.06) aaaaa
Vagy 10 éve láttam először ezt a filmet, és már akkor is nagyon megfogott. Nem ismertem az eredetét egészen máig, miért miből hogyan..., de remek az ötlet.
Ami többeknél kifogás volt, az nekem nagyon is bejött: a lassú cselekmény szerintem nem hátránya a filmnek.
Egy film készítése a filmben, maga az ötlet is remek, főleg egy témájában valóban megkerülhetetlen alkotást így kigondolni, azt hiszem méltó lett az eredetihez, kiváltképp mikor Dafoet látjuk benne játszani.


55. Hellomi (2012-11-01 12:59.29) aaaaa
Ez a film nem horror, inkább szatíra. A szereplők német akcentusa zseniális, Malkovich nagyon jót alakít, mint megszállott rendező. De a csúcs mégis a patkányképű, élőhalott Max Schreck, aki nem denevérré változik a film folyamán, hanem követelőző primadonnává. Dafoe nem ment át ripacskodásba, de már igen közel állt hozzá. De ez jót tett az alakításának.


54. Norbii92 (2012-08-11 18:32.39) aaaaa
Ma délután megnéztem A vámpír árnyékát! Pár napja akadtam rá véletlenül, s a története elolvasása nagyon kíváncsivá tett. Érdekes! Főleg mert épp nemrég néztem meg a klasszikus 1922-es Nosferatu filmet és nagyon tetszett! Ez a film pedig annak a forgatásán játszódik, meglovagolva azt a feltételezést, hogy Max Schreck valóban vámpír volt! Merthogy annak idején tényleg azt hitték, hogy a színész vámpír, lévén, hogy Schreck rendkívül vadállatias egyszerűséggel játszotta el Orlock grófot! A kinézete és alakítása valóban hátborzongató még ma is, s Willem Dafoe valami zseniálisan játssza el A vámpír árnyékában a színészt/vámpírt! Tényleg már csak miatta is érdemes volt megnézni a filmet és ajánlom is mindenkinek! De John Malkovich is remek volt a megszállot rendező F. W. Murnau szerepében! És úgy az egész film tetszett, nagyon szépen mutatták be a klasszikus forgatását! Engem amúgy is érdekel a filmkészítés, szóval engem lekötött, de másnak talán unalmasnak, vontatottnak tűnhet sokszor a film! Vér és gyilkolás nem is nagyon van, de hangulat és feszültség igen!
Összességében A vámpír árnyéka egy jól sikerült movie a nagy Nosferatu elkészítéséről és a vámpír Orlock gróf hátborzongató alakjáról! Willem Dafoe alakítása pedig véleményem szerint Oscar-t érdemelt volna! 5*


53. Jason13 (2012-07-06 21:19.40) aaaaa
A horror, de úgy unblock az egész filmtörténelemben egy megkerülhetetlen mérföldkő az 1922-s Nosferatu, ezt jól mutatja az is, hogy sokan még most is azt tartják a legjobb vámpírmozinak. Persze, mai szemmel nézve már akadnak benne megmosolyogtató jelenetek, de az idő vasfoga nem tudott mélyen belemarni, köszönhetően a kitűnő rendezésnek és Max Schreck hátborzongató alakításának.
És hogy a fentebb leírtaknak mi köze van a 2000-ben készült A vámpír árnyékához? Annyi, hogy a film a Nosferatu forgatásán játszódik, a főszereplője pedig F. W. Murnau, a rendező, aki minden áron leakarja forgatni minden idők legjobb vámpír-darabját. A főszerepre megnyeri Max Schreck-et, a titokzatos színészt, aki arról híres, hogy teljesen beleéli magát a karaktereibe, a forgatás végéig a szerepében marad. Viszont egy idő után elkezdenek hullani a stábtagok, az életben maradtak pedig kezdik azt hinni, Schreck nem azért ilyen furcsa, mert beleéli magát a szerepbe, hanem mert egy igazi vámpír. De a rendező jóvoltából a forgatás nem áll le addig, amíg nincs kész a teljes mozi, azt a pillanatot azonban nem biztos, hogy mindenki megéli.
Így leírva, a sztori elég jónak tűnik, viszont a megvalósításban már vannak gondok, szám szerint kettő. Az első a cselekményvezetés, ami elég lassú és a nagy részében a Nosferatu készítését követhetjük nyomon, ez pedig a vérre és félelmetes jelenetekre szomjazó nézőt hamar elaltathatja. Engem viszont úgy-ahogy letudott kötni ez a része a mozinak, hiszen mindig is érdekelt a filmkészítés, de néha még az én szemem is majdnem leragadt. A másik probléma az, hogy a készítők próbáltak művészi képsorokkal szolgálni, de ezek rettentő erőltetettre sikeredtek, jobb lett volna, ha ezeket meghagyják másnak.
Azonban jelen van egy színész, aki olyat alakít, amitől a néző álla szabályosan leszakadhat, ő nem más, mint Willem Dafoe. Hihetetlen erővel formálta meg Max Schrecket, ami azt jelenti, hogy nem eljátszotta a karaktert, hanem eggyé vált vele. Miatta már érdemes megnézni a filmet.
De nem szabad megfeledkezni a többi szereplőről sem (pedig egy ilyen alakítást nézve nagyon könnyű), hiszen ők is megérdemelték a fizetésük. Közülük John Malkovich-t érdemes kiemelni, aki igencsak jól alakította az eltökélt rendezőt.
A színészek és az érdekes történet mellett van még egy nagy pozitívum, ez pedig a hangulat, ami elég nyomasztóra sikeredett és az adott kor miliőjét és sikerült jól megteremteni.
Mindent összevetve, nem rossz kis film ez, akik szeretik a Nosferatut vagy a filmművészetet (esetleg mindkettőt), ki ne hagyják, de mások is próbálkozhatnak vele, azonban csak óvatosan, hiszen a sztori kissé lassú és vér se folydogál benne sok (szinte semmi).


52. Kittentyű (2012-06-26 19:05.21) aaaaa
Zseniális színészi alakításokat láthattunk ebben a filmben. A legnagyobb alakítást Dafoe-tól láthatjuk, a többiek elbújhattak mellette. Malkovich alakítása is tetszett. Maga a film története is. Nagy kár, hogy Willem Dafoe nem kapott Oscart ezért a szerepért. Megérdemelte volna.


51. MoncsiM001 (2012-01-21 12:08.23) aaaaa
Szenzációs film, nekem nagyon tetszett. Willem Dafoe alakítása zseniális volt, csak úgy mint John Malkoviché és az összes többi színészé. Láttam az eredeti Nosferato-t is, szerintem zseniális volt ez a film ötlet. Eddig már kétszer néztem meg, az egyik nagy kedvencem lett :) Nálam öt csillagos :)


50. Weser (2011-12-13 00:39.32)  
Érdekes egy film, az biztos. Szerintem ezelőtt a film megtekintése előtt érdemes magát a klasszikus filmet a Nosferatut megnézni. Persze, ha valaki úgy nézi ezt meg, hogy ahhoz a filmhez még nem volt szerencséje semmi hátránya nem lesz, mert így is megérthető a története.
Maga a film rettentően vontatott, de jelen esetben ez nem róható fel negatívumként, mert nem is lehetett volna ezt a történetet egy pörgős filmként elkészíteni, az nem illett volna se a történet komolyságához, se a hangulatvilághoz.
Említésre méltó még a korhű részletek nagy odafigyeléssel és hitelességgel történő bemutatása és ábrázolása is, sőt mondhatni az egész filmnek ez a legnagyobb pozitívuma és egyedisége.
Nem lett a kedvenc vámpírfilmem, de akit érdekelnek az ilyen jellegű filmek, azoknak valószínűleg tetszeni fog. Megtekintését nem bántam meg.


49. Panyolai (2011-09-05 14:08.40) aaaaa
Az alapötlet egész érdekes. Az 1922-es Nosferatu valóban (horror)film-történeti mérföldkő, máig az egyik legélethűbb, legjobb vámpírfilm. Max Schreck olyan hiteles benne, hogy az ember sokszor azt hiszi, igazi vámpírt lát...:) S a vámpír árnyékának alkotói ezt gondolták tovább. Sajnos maga a cselekményvezetés, a rendezés elég unalmasra sikeredett. A túlnyújtott főcím pl majd' 6 percet visz el az amúgy sem túl hosszú; kb 85 perces játékidőből...és végig döcögősen haladunk előre. Látványvilág terén se számítson senki Penge-, vagy Underworld-szintre: ez amúgy sem az a popcornos fajta vámpírfilm. Nos, ugye eddig nem sok pozitívumot említettem...akkor mégis miért adtam 4-est? Mert ebben a filmben látható a világ egyik legjobb - ha nem 'a' legjobb - vámpír alakítása, a lenyűgöző Willem Dafoe által! Elképesztő, ahogy beleolvad a figurába; a mozgása, mimikája, állatias reakciói...zseniális! Igaz, Malkovich sem rossz Murnau szerepében, de Dafoe vámpírja egyszerűen mindenkit lemos a színről, és a film motorjává válik. Ehhez természetesen hozzásegíti tökéletesen megcsinált maszkja is. Az orgánuma se semmi...pl mikor a regényről mond véleményt, és vámpírrá válásáról van szó...melynek oka egy nő - mi más?:) Lehengerlő na! Már-már felháborító, hogy nem kapott Oscart...de még egy Golden Globe-ot se!
Érdekes témafelvetés és egy zzseniális Dafoe; egyszer mindenképp illik próbát tenni vele!


48. Evile-Elvis- (2011-02-01 09:34.57) aaaaa - (válasz Thejoker 47. hozzászólására)
Ez egy "jó kis vámpíros film" sőt a legjobbak egyike...

Csak hát mindenkinek nem jöhet át, de sebaj:)


47. Thejoker (2011-02-01 09:32.06) aaaaa
Azt hittem egy jó kis vámpíros filmet kapok,de valahogy ez most nem jött be!Unalmas volt,amit viszont értékelni tudok benne,az Willem Dafoe alakítása!Ez most sajnos csak 2*!


46. City225 (2010-10-10 21:50.01) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 43. hozzászólására)
én azt az előző tíz évhez soroltam, több mint öt éve volt az már...


45. Evile-Elvis- (2010-10-10 21:48.49) aaaaa - (válasz City225 44. hozzászólására)
Ezzel nincs is semmi baj, én nagyon jó színésznek tartom, te meg kevésbé...
Ennyi...


44. City225 (2010-10-10 21:46.34) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 42. hozzászólására)
Igaz, elkanyarodtunk, összességében nincs nekem semmi gondom Carrey-vel, nagyon sokat köszönhetünk neki, a Makulátlan elme örök ragyogása az egyik legnagyobb kedvencem, de ettől függetlenül mégsem sorolnám a legnagyobbak közé.


43. Evile-Elvis- (2010-10-10 21:44.48) aaaaa - (válasz City225 41. hozzászólására)
Fun with Dick and Jane (2005)


42. Evile-Elvis- (2010-10-10 21:42.20) aaaaa - (válasz City225 39. hozzászólására)
Szóval szerinted öt év 2 vígjáték az kevés???
A kilencvenes években Carrey-nek évente jöttek ki filmjei, manapság ez nincs így, ezért nem reális az összehasonlítás, de a főtémától elkanyarodtál, nem ez a lényeg.


41. City225 (2010-10-10 21:38.02) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 40. hozzászólására)
Melyik a másik az Igenember mellett ha szabad kérdeznem? Remélem nem a Horton-ra gondolsz


40. Evile-Elvis- (2010-10-10 21:36.10) aaaaa - (válasz City225 38. hozzászólására)
'95-'05-ig 7 vígjáték.
'05-mai napig 2 vígjáték.


39. City225 (2010-10-10 21:26.20) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 37. hozzászólására)
Az Igenembert pedig pont vígjáték példának hoztam fel, kicsit figyelmesebben olvass..


38. City225 (2010-10-10 21:22.42) aaaaa
Az utóbbi 5 évben ez az egy.. az azelőtti 10-ben pedig ha jól számolom 7 v 8.. matekozz egy kicsit ezekkel az adatokkal..


37. Evile-Elvis- (2010-10-10 21:11.09) aaaaa - (válasz City225 36. hozzászólására)
Manapság ritkán szerepel a műfajban??? Pont te említetted az Igenembert (2008), szerinted az mi???
Dráma???
Amúgy az Igenemberre nem mondtam semmi pozitívat, az valóban egy rossz film.
Minden színésznek vannak kevésbé jó filmjei.


36. City225 (2010-10-10 20:53.01) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 35. hozzászólására)
Dehogynem adnál, ha tudod, hogy több pénzt látsz viszont 20 millánál.. manapság már elég ritkán szerepel a műfajban. az igen emberes legutóbbi próbálkozás a gyenge minőség mellett anyagilag is bukás volt a tengerentúlon. Talán nem véletlen, hogy nem vonzza már annyira a közönséget mint régen..


35. Evile-Elvis- (2010-10-10 20:48.10) aaaaa - (válasz City225 33. hozzászólására)
Azért ez nem teljesen így van.
Én nem adnék egy csávónak 20 millát, mert jól tud grimaszolni.
Tudod Carrey karakterei ennél komplexebb figurák.


34. Evile-Elvis- (2010-10-10 20:45.31) aaaaa - (válasz City225 32. hozzászólására)
Én mondtam ezzel kapcsolatban ellentéteset???


33. City225 (2010-10-10 20:40.22) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 31. hozzászólására)
Gumiarcú színészként vált ismerté javíts ki ha tévedek.. ez pedig a grimaszolásnak köszönhető...



32. City225 (2010-10-10 20:39.26) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 30. hozzászólására)
Vannak bizony olyan filmek, amelyeket díjakra készítenek. Egy vígjátékot nem, azt a közönség ismeri el. Egy jó drámát pedig a közönség mellett a szakma is.


31. Evile-Elvis- (2010-10-10 20:37.19) aaaaa - (válasz City225 29. hozzászólására)
Ha Jim Carrey vígjátékai csak a grimaszolásról meg a vigyorgásról szólnának, akkor nem lettek volna kasszasikerek a kilencvenes években.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-12-10 00:4460 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk