Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 09:40
Szólíts a neveden
- HBO, 09:50
Szeretlek téged
- Film4, 10:10
Enyém a vár
- Film Mánia, 10:15
A felejtés bére
- Mozi+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Sydney Sweeney - Vélemények
2022-es választás
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A felejtés bére aaaaa
Sydney Sweeney aaaaa

 

Fórum - Tigrisek földjén - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Lector (2022-12-29 23:10.20)  
Nem nevezném háborús filmnek.Vietnam :-?Hol?
Semmi Kong, semmi dzsungelharc.Kissé csalódottan szuszogunk fel a végén. Bozz, és a háború?
Ilyet hadseregben nem tehetsz, tisztet, feljebbvalót nem szégyeníthetsz, s föleg nem alázhatsz a személyi állomány elött..., mert halott ember vagy.:)
Legyen ez akár egy kupis Ami Hadsereg!
ès furi mód ez nem egy Platoon ,és nem egy katonák voltunk...még is belemerül a képzelet egy pillanat erejéig .
Joel Schumacher érzékeltet, talán nyomot hagyna bennünk, a kiképzés adta kegyetlen zödsapis örmesterekböl.Wilsonok mindenhol lesznek vannak.
és Paxtonok is.A katona lét a háború elötti kiképzés szennyesebb mivoltát, aljasabb felét is szeretné mutatni.Az emberi gyengeség , sokszínüség ábrái maguk a katonák, akik sokfélék.Pszichés, lelkis, lezser f-ok akik szemberöhögnek a jövendö halál eljövetelével. A katonaság az összetartozás
a közösség erejét megteremtö próbatétel. Vagy vagy.
Vagy megszöx vagy megszox.a Kongnál pedig meghalsz.Erre jelentkeztél, avagy ezt húztad.
Jól operál a film ezen húrokon. Hiányoltam a kiképzettek teljesítményét.
Bár megkaptam bizonyos árnyalatait a háború elötti
katonai kiképz gondolatának.
Nem kaptam viszont a címben lévö tigriseket:)
Nem tartom rossznak Collin Farell alkotását:)
Hiányérzetem legyen az én saram.
Ettö függetlenül . Kár kihagyni.


12. Titi1966 (2022-12-09 12:32.00)   - (válasz Doctor Pondró 6. hozzászólására)
Voltam katona.Nem rossz film.



11. Sötétszív (2012-02-21 01:02.23) aaaaa
Joel Schumacher drámájában Colin Farrell a főszereplő. Ez egy háború ellenes film, amely ugyan nem lett klasszikus a műfajában, mégis egy nagyszerű film. Szerintem adjon neki mindenki egy esélyt. Mert ezt a filmet megéri megnézni!


10. Kata110 (2012-02-20 22:27.08) aaaaa
Én mondjuk Matt Davis miatt néztem meg a filmet, és nem is vagyok nagy háborús film rajongó, de nagyon tetszett a film! Jók voltak a beszólások, és tetszett az alapsztori is. Jó film.


9. Jason13 (2011-08-10 18:55.44) aaaaa
Szeretem Joel Schumacher filmjeit (Összeomlás,8mm,Fülke,Elveszett fiúk,23-as szám),ő nem az a rendező,akit könnyen be lehetne skatulyázni.Rengeteg műfajban kipróbálta már magát,kíváncsi is voltam már nagyon,hogy vajon milyen lett 2000-n készült háborús drámája.Nem rég volt szerencsém hozzá,és azt kell hogy mondjam,most nem vett le a lábamról.
A történet nem is olyan rossz,bár elég sokat vesz át Kubrick hasonló témájú filmjéből,az Acéllövedékekből.De még nem is ez volt itt a baj.Az már annál inkább,hogy túl kiszámítható az egész és eléggé....,hogy is mondjam...,giccsesen tálalja mondanivalóját.Pedig a színészek hozták formájukat,és az operatőr is szép képekkel ajándékoz meg minket.Csak hát az összkép...,nem olyan fényes.
Így hát megmarad az egész egy giccses háborús drámának,melyben több dolgok lakoztak,mint amit kihoztak belőle.


8. Lexi (2010-06-02 18:46.05) aaaaa
Nem értem hogy lehet 4es átlag alatt ez a film.Nagyon jó volt,de durva is.Az a Wilson nevű csávó eléggé köcsög volt ... :D
De tényleg nagyon nagy film


7. Szerus (2009-05-03 18:39.36) aaaaa
Az előttem szólót aztán tényleg kihozta a sodrából ez a film...:).
Engem azért annyira nem. Eleve nem vagyok nagy háborús film rajongó, ezért aztán igazából nem is vártam "csodát". Nyilván nem ez Mr. Farell életében sem "A" film, de nekem azért szimpi volt ahogy feszegette a katonaélet határait...:) Talán tisztábban látta a helyzetüket, mint egy-két elvakult háborúpárti. Mondjuk ettől még maga a film élménynek nekem kevés volt.


6. Doctor Pondró (2009-04-05 18:32.41)  
Hihetetlenül gyenge film. Tulajdonképpen semmi emlékezetes momentumot nem tudnék kiragadni belőle. A szereplők annyira sablonos karakterek, hogy képtelenség őket megkülönböztetni, nem csak kinézetre, hanem szavaik és tetteik alapján is. Mikor a vége főcím alatt képekkel együtt lepereg, hogy xy szerepében ez és az a színész volt látható, majdhogynem felröhögtem. Ezt miért kellett? Hiszen képtelenség velük akár csak egy perc erejéig azonosulni, pláne együtt érezni. Az viszont elképzelhető, hogy Schumacher tudatosan alakította ki ezt a személytelen légkört és akkor ez esetben el kell fogadni azt, hogy ez nem hiba. Viszont akad itt még egy probléma. A katonák olyan színtű letargiába zuhannak az egész kiképzés ideje alatt, mintha a világ összes fájdalma az ő szívüket emésztené. Amikor viszont lehetőség nyílik egy jó kis dugásra, akkor már mindegyik vigyorog, mint a vadalma. Amikor pedig Farrel megtalálja a többieknek a kibúvást jelentő kiskaput; akkor aztán tényleg örömtáncot jár az egész mocskos banda! Hát miféle háborúellenes megnyílvánulás ez?!

Az, aki megjárta már a katonaságot, ha csak életében egyszer is, az hányingert kap ettől, az biztos.

Nem is folytatnám tovább. Piszkos liberális film. Pfúj!

értékelés: 35%


5. Jég szívű (2009-04-05 10:57.47) aaaaa
Jobbra számítottam.Azt hittem látok egy jó kis háborús filmet.Jó lett volna ha a tűzvonalban harcolnak és halomra lövik az ellenséget.Erre kaptam egy kiképzésről szóló filmet.Tigris földön megtanulták a túlélés szabályait.Collin Farrell nem illet valahogy a képbe.Néha már idegesítő volt a stílusa.Néha az Acéllövedékre emlékeztetett.


4. Lasimoci (2009-04-05 02:08.22) aaaaa
A gyenge forgatókönyv ellenére Schumacher engem megvett ezzel a munkájával. Stílusa van a mozinak, mely stílus Farrell és a többi színész nyomja az arcunkba. Kár, hogy nincs a film mögött valamiféle komolyabb mondanivaló, mert így eléggé semmitmondó. De amíg nézed, addig leköt, tudsz azonosulni a karakterekkel. Jóféle beköpések, beszólások is elhangzanak. Tökös film.


3. Fémszívű (2008-10-20 15:35.36) aaaaa
Ez egy érdekes film.Nem vált klasszikussá, de azért elég jó lett a műfajában. A rendezés is kíváló.Én csak ajánlani tudom mindenkinek.



2. SUHANCÉLET (2008-10-20 15:30.36) aaaaa
Imádom ezt a filmet Colin annyira jól játsza a szerepét...amúgy is csípem ezt a csávót de ebben a filmben egyszerűen szenzációs!!!
Élvezetes, színvonalas film...nézzétek meg! :)


1. Az utolso szamuráj (2008-02-26 19:27.34) aaaaa
Joel Schumacher háborúellenes drámája.Bár Amerika tudta,a wietnami incidensből győztesen nem kerülhet ki,ám egy ,a világ vezető hatalmának cimére törő országnak kihátrálni nem olyan könnyű a vesztes pozicióból.Ezért pedig nem kevés ázsiait áldoztak fel...no meg saját állampolgárukat.A mozi néha Kubrick Full Metal J. továbbgondolásának tünik,néha nyiltan lop belőle,ám azt a teljesitményt mégcsak meg se tudja karcolni.Akinek az újdonság erejével hatott,hogy az amcsi katonai kiképzés főleg ebben az időben,némileg eltért az itthon megszokottól,kérem,tegye fel a kezét...senki??...Igen,igy van,kemény őrmik dolgozták meg a katonák agyát és pszichéjét,készitették fel őket a megpróbáltatásra.Ám egyikük szembeszáll a rendszerrel,és egyre több borsot tör az USA hadigépezete alá,ráadásul megtörhetetlen(hogy őt miért nem verik péppé,mint az egyik gunyos kislegényt,csak a forgatókönyvirók tudják...)Mindenesetre sikeresen veszi fel a harcot a kockafejű kiképzőkkel és társai közt a háborúpártiakkal,amolyan igazi,cool srác mintájára.A rendező mentségére legyen mondva,hogy a forgatókönyv finoman szólva is holywodi csavarjait képes némileg hihetően tálalni,pedig érzi az ember,ez igy...nem klappol.Nemkülönben erről a témáról fontosabb mozik is születtek,nem véletlen a mű viszonylagos ismeretlensége ezen oldalakon.Colin Farell és a többiek mindenesetre igyekeznek,hozzák a karakterüket,és a szinte akciónélküli háborús dráma olykor kimondottan feszültté is tud válni.Persze,érdemes azon is elgondolkodni,mig nézzük a filmet,és magunkban esetleg elitéljük a kiképzők állati magatartását olykor,hamár elkerülhetetlen volt a főhösöknek a dzsungelben való hadakozás,ezek a tisztek tulajdonképp tényleg az életbenmaradásra készitették fel őket,ahhoz pedig ezen eszközök használata elengedhetetlen volt.Talán nem kellett volna odamenni....ám XY Jones corporalt erről nemigazán szokták odafent a White house -ban megkérdezni.Egyszer nézhető mű,ha nem nagy várakozással ülünk le elé,olykor valóban elgondolkodtató,mégha teszi azt sablonosan.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLector, 2022-12-29 23:1013 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk