Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A filmsztár és a cowboy
- Izaura TV, 11:10
Sztárom a párom
- TV2, 11:40
Mesterfogás
- HBO, 11:55
A maflás
- AMC, 12:15
Úriember revolverrel
- Viasat Film, 12:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kutya éji dala - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Stranger Things (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A salemi boszorkányok aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - Életerő (1985) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

29. Vincenzo (2023-02-07 09:24.22)  
Unalmas. Azt meg utálom mikor a szörny emberi alakban jelenik meg a filmben. Nyilván ez az olcsóbb megoldás, de egy szörny nézzen ki szörnyként.


28. Rendes_pasi (2021-01-19 09:33.59)  
Bevallom én is gyerekkoromban láttam ezt a filmet. Már csak a klasszikus műtős Jelenetre emlékeztem. Jó volt látni ezt a filmet! De most, hogy láttam rögtön elkezdtem keresni, hogy van e ennek második része. Aztán itt elkezdtem olvasni a kommenteket és innen tudtam meg, hogy ez eredetileg egy regény. És olvastam, hogy van, aki olvasta is a regényt. Ezért most feltennék pár kérdést!
Figyelem spoiler következik!
A film végén a férfi vámpír fény alapban végig suhan az utcán egy sor zombi között. Ezzel azt akarják mutatni, hogy kiszívta belőlük a maradék életerőt, és így nem maradtak zombik a Földön? Vagy az űrhajó távozása után maradtak zombik és gyakorlatilag ki pusztították a Földet? Ez a regényben hogyan zárul? Mert azért azt hiszem nem mindegy, hogy a zombik miatt kipusztul a Föld vagy sem…



27. Lifeisamovie (2019-09-24 20:27.11)   - (válasz Az utolso szamuráj 16. hozzászólására)
"Steve Railsbeck játéka annyi,hogy a szeme alatt karikák vannak."...Mennyé' már a ...! :D


26. Huistlik (2018-10-23 18:45.49) aaaaa
Mathilda May az a bizonyos pucér lány, akiről általános harmadikban számtalanszor beszéltünk a fiú osztálytársaimmal a film legfontosabb jelenete kapcsán. Azóta is a legtökéletesebb meztelen hölgyes jelenet az övé.


25. Arash (2018-04-06 19:56.20) aaaaa
Nagyon erősen indul, tiszta Alien feeling van benne, de utánna a közepe tájékán elfárad és a vége már dögunalomba ágyazódik. Amúgy egyszer-kétszer meg lehet nézni, nagyon jó kis retróérzés a 80-as évekből


24. Bede István (2018-02-09 13:21.01)  
qrva jó film


23. Kokesininja (2016-07-30 11:28.24) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 22. hozzászólására)
Amúgy rájöttem, hogy ez a film azért ilyen felemás, mert pölö a Ret. of T.L.D. vagy a Támadók a Marsról nem bonyolódott bele túlságosan olyan témákba, ami nem az erőssége ! A Lifeforce-ba, meg MINDENT ki akartak vesézni egy történeten belül ! Vallás, vámpírok, zombik, föld elleni invázió és ez baromira nem volt összhangban semmiféle szempontból ! Tehát ez a film túlságosan komoly próbált lenni a másik kettőhöz képest, csak mondjuk nem ártott volna sokkal mélyebb dramaturgiában, színészetben és történetben kibontakoztatni !


22. Evile-Elvis- (2016-07-29 13:12.28) aaaaa - (válasz Kokesininja 21. hozzászólására)
Sokat kivágta a filmből, ez is okozhatja a dramaturgiai zavarokat és a színészekkel sem vagyok megelégedve. A párbeszédek sem különösebben jók ez igaz, de a látványra nem lehet panasz és a tömegjelenetek is rendkívül hatásosak. A filmet igenis is szépen megcsinálták, csak hiányzott belőle a mélyebb tartalom és a több gondolatiság. Egyik film sem jobb ennél amiket felsoroltál. A Támadók a Marsról meg nem is horror kategória, inkább valami ifjúsági kaland film, de bármi is legyen ritka nagy idiótaság.


21. Kokesininja (2016-07-29 11:32.47) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 20. hozzászólására)
Ez igaz . :)
De ezzel a filmmel az összecsapottság és a jelenetek logikátlan egymásba vágása az ami az egészet olyan idegesítővé teszi ! Van ebben a filmben egyáltalán értelmes párbeszéd ?
Akkor már sokkal jobb a Ret. of the Liv. Dead, vagy a Massza, vagy a Támadók a Marsról !


20. Evile-Elvis- (2016-07-29 08:51.36) aaaaa - (válasz Kokesininja 19. hozzászólására)
Ez látványilag egy top kategóriás horror volt anno. A történet sem rossz, habár a kivitelezés valóban bárgyú. "Báb technika" a báb technikát én is szeretem. :D

[link]

Csak ebben ilyen nincs...


19. Kokesininja (2016-07-29 00:38.46) aaaaa
Jajj...hát van ebben minden, vámpírok, földönkívüli invázió, zombik, balfasz főszereplők és nyakatekert történet .
Az összhatás borzalmas, külön idegesítő a szinte állandóan szóló fasz zene . Az egyetlen ami említésre méltó, a korához képest egész korrekt makett és báb technika .
Dan'o Bannon valszeg ezekkel az arcokkal dolgozhatott együtt a ( különben zseniális ) Return of the Living Dead c. filmben .


18. Pusztító666 (2014-02-04 23:29.01) aaaaa
Gagyi,mint Hooper összes filmje.


17. The Duke (2014-01-24 19:44.25) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 16. hozzászólására)
Hát igen. Már a film előkészítésénél voltak már gondok.


16. Az utolso szamuráj (2014-01-23 12:55.04) aaaaa
Colin Wilson 76-os regényét volt szerencsém olvasni:bár az írónak nem tetszett a film,számomra Tobe Hooper mozija lényegesen maradandóbbat hozott.
Pedig a film születése nem volt zökkenőmentes:igazi blockbustert akartak tető alá hozni,és annak minden átka ott volt a készterméken.Volt rendezőváltás,de az igazi haddelhadd a színészeknél kezdődött:Klaus Kinski,John Gielgud még Anthony Hopkins neve is felmerült a főbb karaktereknél:hogy aztán egy teljes más szereplőgárdával fusson a gyártás.A zene -elvileg-Henry Mancini,ám az amerikai,igen erősen megnyírbált filmhez már Michael Kamen dallamait is felhasználták.A speciális effektusokat John Dykstra keze nyomát dicséri,és itt illik is megtorpanni egy szóra.
Egy sci-fi esetében ,ami mondjuk nem társadalomkritikára vagy komolyabb dolgokra gyúr rá,ez a szempont elképesztően fontos:én azt mondom,lassan 30 év távlatából is simán nézhető,mi több,több ponton veri akármelyik megaszuperprodukciót ma is.Tobe Hooper egyik utolsó nézhető munkája volt a Liferce,és ő beleadott mindent,amiért valaha majdhogynem zseniként kezelték:úgy látványos a film,hogy nagyköltségvetésű mozihoz képest néha igen brutális,sőt Mathilda May karaktere miatt igen sok meztelenséget köszönhetünk neki.Aki emlékszik még a Szeszélyes évszakokra,talán bevillan neki,hogy volt a műsornak egy szegmense,ami filmtrükkökkel foglalkozott,a beharangozó montázs tartalmazta azt a jelenetet,mikor az őr elszívja a patológus életerejét illetve ha jól emlékszem,a londoni incidensből is bevillant pár kocka.
Szeretem ennek a filmnek a sztoriját:jobban fel van építve,mint a mai horrorok többsége,a mű saját keretein belül van logika és ráadásul mivel vámpírokról szól valahol,vissza is nyúlnak a mitikus alakok felé.Mikor a Churchill legénysége elfogy,mintha Drakula gróf útját látnánk a Demeter nevű hajón,és többször is utalnak a moziban is arra,a vámpírmítosz ezektől az űrlényektől???származhat.Valamint,itt van az erotika kérdése:a vámpírok megjelenésükben ha akarták,a tökéletességet tudták hozni,ami a szexuális vággyal is jegyben jár,nem véletlen hogy két igen széparcú srácot kértek fel a vámpírok hím megfelelőire-és Mathilda May megjelenése meg férfiszemmel magáért beszél.
Ugyanis az a nő itt szó szerint tökéletes(és nem szőke!!!!)gyönyörű és erotikus az arca,a mellei arányosak a teste csodaszép,igényes popsi alatta:nagyjából tényleg úgy néz ki,mint az eszményi csaj,és a kamera hál isten,sokszor futja végig bájait,még puncit is kapunk.Igazából attól kellett félnie forgatáson,meg ne fázzon,meg a menstruációját érthető okokból be kellett jelentenie.
Ami a film mellett szól,döbbenetes az iram,a közepén áll meg csak kicsit-amúgy Wilson regényéből itt veszi fel a legtöbbet talán-hogy aztán egy olyan apokaliptikus vég felé gördüljön a szekér,amit ma is jó látni.Ünnepelték itt a Z világháborút,hogy zombik/fertőzöttek ilyen nagy tömegben-hullámban még nem nagyon voltak ábrázolva:dehogynem,Londonban ami az utcákon folyik,hasonló,még ha ezek nem is zombik a szó legszorosabb értelmében(és itt még nem volt CGI rásegítés a tömegre)A maszkok ma is nézhetőek,kellően csúnyák,talán a végén a denevér megalkotása üvölti,a 80-as években járunk.
Tobe Hooper rendezte Spielberg irányítása mellett a Poltergeist című ,szintén alapmozit:erről azért árulkodnak a lebegő tárgyak valamint a fényjelenségek,melyeket szinte egy az egyben átpakoltak ide is,többeknek ismerős lehet az a fémes kékség.Továbbá mikor a későbbi X-men főszereplő és a másik karakter szájából ömlik a savó és a vér,beugrik majd egy 2 év múlva elkészült John Carpenter horror,mely szintén műfajának egyik legjobbja.
A film nem lett kiugró siker:és a kritikusok se szerették annyira.Meg is értem,Steve Railsbeck játéka annyi,hogy a szeme alatt karikák vannak és az ő és a nő kapcsolata nincs éppen túlmagyarázva(a filmnek igen sok kivágott eleme pont ezt is jobban bemutatja,az űrsiklón történtek jelentős kurtításon estek át).No meg,egész egyszerűen a film hatásossága is saját kerékkötője volt,egy nagypénzből leforgatott sci-fi től ennyi húzós jelenetet azért nem vártak volna,hisz például az Alien ehhez képest vér szempontjából sehol sincs(Itt meg futkároznak a zombik/fertőzöttek ezrével)
Ám a maga módján szép lassan kisebb kultstátusz jutott neki talán,hisz akik a műfajt szeretik és elnézik,ha nem minden CGI baromság,jót szórakozhatnak rajta és azok számára is öröm nézni,akik a hagyományosabb trükkökért vannak oda-mint én.Dacára hát az IMDB osztályzatnak meg hogy itt mennyien ismerik,én bármikor szívesen nézem újra,mint igényes és remek szórakozást.
Menahem Golan meg Yoram Globus híres logóján meg hirtelen elgondolkodtam,ugyan ez a két úriember mennyi kis kincset adott nekem abban az időben-Stallone filmek,Bronson mozik-múltkor meg valamelyik oldalon úgy írtak róluk,szemétproducerek....

Kicsit felfelé csillagoztam,szándékosan,öreg vagyok meg vannak emlékek.


15. Jason13 (2012-08-04 18:22.52) aaaaa
Rengeteg horrorrajongó ismerősöm tartja Tobe Hooper ezen filmjét a műfaj egyik alapkövének.Így kötelességemnek éreztem azt,hogy leüljek elé,bár kissé féltem megtekintése előtt,hiszen én személy szerint nem vagyok oda a rendező "klasszikusnak" elkönyvelt munkáiért sem.Kivétel persze akad,ez a Kopogó szellem,és most már az Életerő is ide tartozik.
Maga a történet egész jópofa (néhol kissé hajaz az Alienre,de ez betudható a forgatókönyvíró személyének,aki ott is közreműködött),ahogy a kivitelezéssel sincsenek gondok.A trükkök a korhoz méltóak,sőt,némely még mai szemmel is megállja a helyét (főleg az utolsó félórában látható leamortizált London),bár akad egy-kettő olyan is,ami láttán mosolyoghat a mai kor fia (számomra a kezdésnél látható űrhajós képsorok voltak ilyenek).
A színészek játékára sem lehet panasz,két főszereplőnk,Steve Railsback és Peter Firth igencsak jól hozták karaktereiket.És hát ugye itt van Mathilda May,aki nem alakítása miatt érdemel szót,hanem elképesztő "testi adottságai" okán,hiszen ez a nő valami sliccrepesztően jól néz ki,a legjobb az egészben pedig az,hogy minden jelenetében pucér.
Na,de még mielőtt elkezdeném a farkammal verni a billentyűzetet,szót ejtenék még a zenéről is.Ezért Henry Mancini felelt,aki azért nem egy nevesincs akárki volt szakmájában,bizonyítékul szolgálhat erre számtalan nagyszerű szerzeménye is,melyek között ott a helye az Életerő muzsikájának is.Engem elsősorban a fő-téma nyűgözött le,igazán epikusra és fülbemászóra sikeredett,de a többi tételével sincs gond.
A rengeteg dicséret után azért nem feledkeznék meg arról,hogy szót ejtsek a nekem nem tetsző tényezőkről is.Igazából ilyenből csak egy volt,de az nálam erősen rajtahagyta a kézjegyét az összképen.Ez nem más,mint a történet üresjáratba kapcsolása a játékidő felénél.Be kell valljam,itt kissé unottan követtem figyelemmel a látottakat,hiszen nem voltak jelen energiavámpírok,pucér nők és horrorisztikus elemek,helyette kaptam egy kissé egyhangú nyomozós szálat.
Sebaj,azért a végére újra elkezdtek pörögni az események és a stáblistánál elégedetten kászálódtam ki üllőalkalmatosságomból,hiszen egy kellemes filmélménnyel lettem gazdagabb.Nem fogom kedvenceim közé sorolni az Életerőt,de egyszer bőven megérte megnéznem és azoknak a horrorrajongóknak,akik eddig még nem látták,csak ajánlani tudom.


14. The Duke (2011-10-18 01:51.30) aaaaa
A Lifeforce annon hatalams bukás volt az USA-ban és világszerte, de az évek alatt kultuszfilm lett ennek hála Tobe Hooper rendezönek és Dan O'Bannon forgatokönyvének, Henry Mancini zenéjének és Mathilda May szépsége miatt. Én kb 1 éve láttam Feliratosan és nagyon Tetszett. Jók kidolgozott Sci-Fi Horror film a 80-as évekből.


13. Dreadnought (2011-10-05 09:04.50) aaaaa
Jó és kész. Kölyökként rendesen összefostam magamat tőle, mert teljesen bele lehet élni magadat. Most már 'csak' tetszik. Egy scifi-horrornak TÖKÉLETES! /És nem a mai, ultragagyi, szerelmes-vámpíros okádék, hanem van története!/


12. Todem (2011-04-15 09:48.17) aaaaa
Egyik régi nagy kedvencem


11. Raybeez (2010-06-27 17:25.27) aaaaa
Zseniális film. Véleményem szerint ez egy igazán jó vámpírfilm.


10. Mozibuzi (2010-01-12 20:20.35) aaaaa
A film története meglehetősen hasonlít az Alien-re, de ettől eltekintve érdekes. Ha dolgoztak volna rajta még néhány napot talán még jó is lehetett volna.
A technikai megoldások az 1985-ös szintnek megfelelnek, némely elszikkadt alak igen jól volt megcsinálva. Azért a film végefelé egyre gyatrább trükkök jönnek.
A színészek igen gyengén szerepelnek az egyetlen említésre méltó Mathilda May, de ő is csak azért, mert nincs rajta ruha.


9. Nyolcadik utas (2009-10-30 22:33.58) aaaaa
Igen. Tobe Hooperhez képest nem eléggé horror.
Viszont olvastam Colin Wilson könyvét - ebből készült a film - és annál sokkal jobb.


8. Timea97 (2009-08-13 12:40.38) aaaaa
állati jó film


7. Flowers (2009-05-21 22:10.59) aaaaa
Egyik legnagyobb kedvencem,monumentális alkotás.Szerintem simán veri az Alient,nagyszerű munka,Henri Mancini zenéje pedig a legnagyobbak közé emeli...CSILLAGOS ÖTÖS


6. Timea97 (2009-04-14 17:49.17) aaaaa
nagyon jó film


5. Wabbit (2008-12-23 22:00.14) aaaaa
gyerekkoromban láttam először, halálra fostam magam és hetekig rémálmaim voltak =) nemrégiben letöltöttem, és megnéztem újra. már nem para, de azért jó =)


4. Pulber (2008-11-23 00:23.11) aaaaa
Érdekes alapötletből készült, Hooperhöz képest nem véres, de némi erotikával fűszerezett film. Korántsem tökéletes, nem egy Alien vagy egy The Thing, de élvezhető alkotás.


3. Lui1698 (2008-06-06 11:19.02)  
Mondjuk valamelyik kalóz oldalról letöltheted !!!
:D



2. Kismaszek (2008-01-31 23:57.26) aaaaa
Ma megnéztem!Meghazudtolja a korát.


1. Kismaszek (2008-01-20 21:56.59) aaaaa
Még kisgyerek koromban láttam,úgy 15 éve. Azt tudom,hogy akkor tetszett,csak azt nem tudom,hogy honnan lehetne meszerezni? Kérlek adjatok tanácsot! Előre is köszönöm.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2023-02-07 09:2429 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk