Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Paranoia
- Film Café, 16:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
Mire gondolsz most?
Elfogy a levegő - Vélemények
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mit tettél, fiam? aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Fórum - Ének a búzamezőkről - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Lac08 (2019-09-08 12:01.17) aaaaa
Nagyon nagy film,Görbe János fantasztikusan jó színész ,kár,hogy az élete úgy alakult ,ahogy sokszor ijesztően jól alakítja a szerepeit!


9. Lifeisamovie (2019-08-30 19:30.18) aaaaa
A végzetes éjszaka szinte félelmetes. Az öngyilkosság pedig tébolyultan gyönyörű.



8. Sokdudu (2017-03-02 13:57.06) aaaaa
Hat, akkor itt meg en leszek a mumus. Abszolut lejott, hogy mitol ertekes ez a film, a sokat mondo kamerabeallitasok, a kepek misztikuma es a realizmusra torekvo abrazolasa a paraszti letnek mind-mind ujito es valoban nagyhatasu a magyar filmtortenetben, cskhogy vekemenyem szerint ez a film egesz egyszeruen nem sikerult. A mondanivalo amit a vegen belesuritenek ket percbe, gyengen, toredezve aramlik vegig es ossze sem all igazan. A film vegig inkabb szol egy szerelmi dramarol, mintsem a paraszti let egyszerusegenek bemutatasarol. Az Emberek a havasonnal ellentetben nem ereztem egy kozosseg hiteles bemutatasat, megha a rendezo igyekezett torekedni is ra, itt ugy erzem egy kicsit sok mindent akart bemutatni egyszerre. Van egy-ket jelenet ami pedig egeszen elborzasztoan szirupos, ami szinten gyengiti a filmet. Szellay Alice itt vegre kibontakozhatott, volt aki szerint tul oatoszos volt a jateja, sztem meg pont annyira orult meg, amennyire meg kellett. Gorbe Janossal kapcsolatban (akinek egyebkent szemelyesen ismerem az ex-feleseget :D) ugyanazt gondolom, amit az Emeberek a havasonnal, volt ahol nagyon elkapta a pillanatot, volt ahol kevesbe. Van azert pozitivuma is a filmnek, es ez egyertelmuen az operatori munka, a kormenet, az emberek mar emlitett egbe emelese, mely kontrasztba all a foldhoz kotottsegukkel, a totalplanok mind-mind egyedulalloak, de sajnos nem segitenek eleget, hogy atjojjon az, amit Szots akart ezzel mondani. Az ketsegtelen, hogy egy tehetseges es egyedulallo rendezot "vesztettunk el" ideje koran.


7. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-01-19 12:44.30) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 6. hozzászólására)
Írtam is Alicéhez..


6. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-01-19 12:43.06) aaaaa
2-, 5- essel Oscar díjas egyetértés! Már a címe is meghatóan gyönyörűséges: vox humana a majdnem magas hangrendű magánhangzós természeti képről! Stáblista, sokkal több, mint pálma medve,oroszlán, stb.. díjak!


5. Chris92 (2017-01-19 09:54.53) aaaaa
Szőts István a magyar filmtörténelem egyik legtehetségesebb és egyben leghánytatottabb sorsú alkotója volt, aki egyszerűen rossz helyen volt, rossz időben. Hazai és európai körökben is úttörőnek elismert munkásságát először a második világháború, majd a 40-es évek végén egyre jobban megszilárduló kommunista hatalom törte derékba. Ami tulajdonképpen nem is meglepő. Hiszen erősen lírai hangvételű, a parasztság életét és nehézségeit mély empátiával bemutató ábrázolásmódja a legkevésbé sem illeszkedett a szocialista realizmus által megkövetelt hamissághoz és sematikussághoz. Valósnak ható emberi sorsokat mutat, egyszerű embereket, akiket próbára tesz a történelem. A cselekményt átható tragikumot pedig az érintetlen táj harmóniája és az erősen hívő néplélek ábrázolása tágítja egyetemes dimenziókba.

„A filmmel semmi baj nem volt, mert szinte titokba csináltuk a négy párt mögött meghúzódva és árnyékba, a baj akkor kezdődött, amikor a film már levetítettük, a filmet már vetítettük, és mások is látták. És akkor kezdték híresztelni, hogy nagyon szép felvételek, ez az, de milyen kár, mert nemcsak hogy vallásos, mert hiszen a Boldogasszonyt énekelnek, mert Miatyánkot mondják el rögtön a filmben, hanem még annál is a legnagyobb bűnben találtatott, akkor indult el a nagy hajtóvadászat Mindszenty személye ellen, és kiderítették, hogy ez a film mindszentista. Méghozzá mitől mindszentista, hogy az a zagyva prédikáció, amit az a javasasszony ott a kút körül tart ezeknek a szegény esett havasi vagy esett szektáriánus embereknek ugye, az pontosan egyezik Mindszentynek valamelyik beszédjével, amivel rémisztgeti a népi demokráciát, és minden.” (Szőts István, 1988)

Második filmjének, az 1947-es Ének a búzamezőkről sorsa már bemutatása pillanatában megpecsételődött. Rákosi Mátyás nemcsak kiment a filmről a vetítés alatt, de személyesen kezeskedett abban, hogy 1948-ban tiltólistára kerüljön, rendezője pedig soha ne kapjon lehetőséget egy újabb nagyjátékfilmre. A dobozban eltöltött évtizedek legendákat szőttek az Ének a búzamezőkről köré és ma már jogosan tekintenek rá úgy, mint a háború utáni magyar film egyik legfontosabb és legértékesebb gyöngyszeme, ami számos későbbi rendezőre volt nagy hatással. A restaurált képnek/hangnak hála még erőteljesebb lett Szőts balladája, ami fenséges természetképeivel és dualista szimbolikájával (ég és föld, ember és természet pusztulás és újrakezdés) méltó adaptációja Móra Ferenc kisregényének.


4. Oimuka (2012-02-15 11:31.17)  
A filmet teljes egészében feltöltöttem a youtube-ra. Mindenkinek jó filmnézést!
http://www.youtube.com/watch?v=WT_c71xFwqc


3. Cziki (2008-03-07 08:52.23) aaaaa
Mármint a filmen.



2. Cziki (2008-03-07 08:51.49) aaaaa
A filmet és Szőts Istvánt rákosi elvtárs jegelte. Pedig végig sem nézte, elég volt neki a körmenet látványa. Azóta is átok ül rajta.


1. Lumpenproli (2008-01-04 18:41.30) aaaaa
Nekem ez a film egyértelműen 5 * ..Az operatőri munka, a kameraállások igazán eredetiek és pazarok..
Pl: a vallási tébolyba eső, gyermekét elveszítő asszony "kútbanézős" jelenete, vagy a széltől tépett háborgó búzamező zenével fűszerezett képsorai mintegy a főszereplők lelke-kivetülései..nos igazán csemegeszámba mennek..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLac08, 2019-09-08 12:0110 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk