Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Őrült randi Toszkánában
- HBO2, 06:00
Egy becsületbeli ügy
- Film Café, 06:00
Eredet
- HBO, 06:01
Gumiláb
- Viasat Film, 07:10
A csaló
- Filmbox Plus, 07:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Felvéve aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - A törvényen kívüli (2002) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Kilok (2020-09-20 20:45.35)  
Ledgert én annyira nem bírom, így a történet maga, valamint Naomi Watts és Geoffrey Rush miatt töltöttem le. Méltatlanul keveset szerepelnek. Közepes film szerintem.


16. Vikgez (2015-08-16 21:04.20) aaaaa
Tanulságos, karakteres,
néhol unalmasan vontatott ez a western hangulat.



15. Kmacko (2012-07-08 13:15.42) aaaaa
Nagyszerű film, a zseniális Heath Ledgerrel.
Ugyanakkor egyetértek azokkal, akik hiányosnak érezték a film történetét.


14. Mytia (2012-02-09 21:14.23) aaaaa
A szereplők nagyon jók, csak egy két finomítás hiányzott a történetből. Nekem picit kusza volt, nem bántam volna, ha többet mutatnak Ledger és Watts karaktereinek románcából, és a többi szereplő életéből. A kopók nagyon ellenszenvesek voltak, nálam elérték a kívánt hatást.
A vége nekem is befejezetlennek tűnt. Sok mindent akartak egybesűríteni a készítők, és pont ezért a kidolgozatlanság miatt nem jött át annyira a film.


13. HMáté33 (2011-12-22 22:04.00) aaaaa
Nagyon tetszett ez a film, messze felülmúlta a várakozásaimat! Azt mondhatnám, hogy amit láttam, az tökéletes volt, egyetlen gondom az volt, hogy egy kicsit jobban ki lehetett volna dolgozni a karakter, Ned Kelly előéletét, illetve a történet maga is tarthatott volna még egy kicsit, a vége olyan volt, mintha elvágták volna, és ezt a játékidő sem indokolta.
Kínosan keveset tudtunk meg arról, miért utálják a rendőrök a Kelly családot, hiszen már ott vesszük fel a fonalat, hogy ők amolyan kitaszítottak, és ezt nem lehet azzal magyarázni, hogy rossz előéletű írek, hiszen különösen rossz megkülönböztetésben van részük. De mindezek mellett fölösleges kötekedni, mert mint írtam, amit látunk, az nagyon is elnyerte a tetszésem. A drámai csúcspontok működnek, végig izgalmas a mozi, megbízható források készítettek fel arra, hogy itt-ott le fog ülni a cselekmény, esetleg unalmassá válik, de ez nem történt meg, végig feszülten figyeltem. Szép a fényképezés, a vágás ügyes, a zene valami csodás, és külön kiemelném a különböző egzotikus állatok időről időre való felvételét, ez azért is volt jó, mert jobban eltávolította a filmet a western hangulattól.
Ned Kelly visszatérő narrációja telitalálat, akárcsak a színészi játékok, mindenki jól teljesített, Geoffrey Rush sosem hibázik, Naomi Watts elbűvölő (ide most mondjuk más nem is kellett), még Orlando Bloom sem idegesített, ez már külön öröm (szerintem korrektül hozta a szerepet). Heath Ledger pedig kiemelkedő. Félelmetes energiák voltak ebben a srácban, itt is azt bizonyította, hogy a legnagyobbak között a helye, de ami igazából vicces, hogy minél több filmjét látom, annál inkább azt érzem, hogy A sötét lovagban valami rendkívülit vitt véghez, mert egyáltalán nem hasonlítható egyik korábbi alakításához sem. Egyszerűen átalakult. De itt is kiváló volt a tisztességes bűnöző szerepében, aki egyszerű gondolkodású, de tisztaszívű, tipikusan olyan ember, aki sokaknak az útjában áll.
A Ned Kelly-t mindenképpen szeretni fogják azok, akik vevők az ebben a korban játszódó igényes mozikra, vagy a hősökről szóló legendákra. Jó kikapcsolódás visszafogott rendezéssel és meglepően jó drámaisággal.


12. Némethke (2010-08-12 01:11.13) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film, első, második és sokadik nézésre is. :)

Tény, hogy Orlando nem volt kiemelkedő, de hát a 2000-es évek elején szinte minden moziban őt láthattuk (Gyűrűk Ura, Trója, Elizabethtown, stb.) Felkapott volt, kellett a kiváló színészek (Rush, Ledger) mellé egy húzónév is.

Az én DVD-m borítóján elöl szerepel Heath neve és ő tetszeleg a borítón is. Láttam más változatokat is, de nem figyeltem, hogy nem írták ki a nevét. Ez azért már bunkóság, lévén, hogy ő volt a címszereplő. Mindegy, lenyelem a békát. :))

Lehet, hogy néhol unalmas és vontatott lehetett a történet, de nekem így is tetszett, a dráma nagyon kijött belőle. Nálunk Miskolcon egy művészmozi leadta 2005-ben, én akkor és ott láttam először - bevallom, leginkább Heath miatt, de már tudtam, ki volt az a Ned Kelly. :)

Speciel nekem megvan Carey könyve is, állítólag Ned kislányának írott feljegyzéseiből lett összeválogatva, szofisztikát néhol igencsak mellőzve. Nem tudom, ez mennyire igaz, egy része, ha jól tudom, Carey fejéből pattant ki és nem sok köze van a valósághoz. :S Ezt leszámítva jó kis olvasmány és tényleg kerekebb is a sztori. A filmesek jó pár dolgot megszépítettek, de így is élvezhető.

Ja és nekem inkább eredeti hanggal tetszik jobban, de ez szinte minden filmnél így van, amit sikerül 2 nyelven megnéznem. :)))


11. Nyolcadik utas (2010-07-27 07:35.13) aaaaa
Ismét egy kellemes - bár ritka - meglepetés.
Tényleg fura, hogy a főszereplő - Ledger - neve nem szerepel a Caesar féle kiadás borítóján. Orlando - takony - Bloom viszont igen. Nem tudom, valamiért a számomra ez a srác egy vicc.
A film az ausztrál Rózsa Sándor története. Peter Careynek van is zseniális, magyarul is megjelent könyve Ned Kelly balladája címmel, ami azért kerekebb történet, de ez nem csökkenti a film értékeit. Igaz, a címszereplő személye itt héroszizált, nem volt ő ennyire egyöntetűen jó, bár, igaz, a körülmények nagy részt magyarázatot adnak, hogy azzá vált, ami. Története végén, tényleg páncél inget öltött és a lábait lőtték el. Egy ország szerette és egy ország siratta. De egyértelmű gyilkos, tolvaj és rabló volt.


10. Janu92 (2009-11-14 19:42.48) aaaaa
És még valami, ami nagyon felidegelt: a DVD kiadáson a legelső név Orlando Bloom. Orlando, aki lássuk be nem éppen pozitívum a filmben. És Ledger??? Az ő neve hol szerepel? A hátoldalon...Hát engem felháborított. Egyrészt mégiscsak ő a főszereplő, másrészt Orlandoval ellentétben ő inkább színész (volt) mint sztár.
De mindegy Bloom kell előre mert "ojan cuki".


9. Janu92 (2009-11-14 19:33.59) aaaaa
Hát lehetett volna jobb is...A történet ígéretes, de hihetetlen unalmas a megvalósitása.
A színészekre nemigen lehet panasz, némiképp emelik a színvonalat...vagy legalábbis mindent megtesznek érte. Heath nagyon jól alakítja Kellyt, Rush is jó mint mindig, Orlando meg ott van...oszt kész. A zene is egész jó. A film vége abszolút tökéletes, csak hát nem biztos hogy érdemes érte másfél órát unatkozni.
Összességében véve egy abszolút közepes film. Kár érte.
5/3


8. Netty92 (2009-03-25 14:02.13) aaaaa
nem tudom...nekem tetszett...tény h az eleje kicsit unalmas...de a vége jó és heath is jó volt.
de orlando! úristen! sírni tudtam volna a játékán!


7. Gerbo777 (2009-03-18 19:35.23) aaaaa
Nem volt rossz de az tény h Bloom egyszerűen gyenge teljesitményt nyujtot az egész filmben!!!Heath sztem jól alakitotta Ned Kellyt bár az film vége kicsit Butch Cassidy és a Sundance kölyök c. filmre emlékeztetett de összeségében nálam a 4 csillagot megkapta!


6. O'Maughn (2009-02-16 21:57.30) aaaaa
Itt egy érdekes cikk-olvassátok el!

[link]


5. M.ZS. (2009-02-16 10:59.28) aaaaa
Sajnos nem egy emlékezetes alkotás,pedig nagyon jó film lehetett volna.Heath Ledger nem rossz(persze róla jót vagy semmit),Orlando Bloomnak egyáltalán nem való az ilyen szerep,sajnos Gregor Jordan rendezése is néha kimondottan unalmas.Egyszeri szórakozásnak elmegy,aki még nem hallott Ned Kellyről annak újdonság erejével szolgálhat,de a nagy nevekhez képest sajnos elég gyenge munka.


4. Kisjon (2009-02-16 08:41.25) aaaaa
a nagyszakállú bandita bőrébe már mick jagger is belebújt egy 1970.-ben készült azonos című megfilmesítés során. a tudósok a mai napig vitatkoznak rajta, hogy ned kelly elvetemült gyilkos vagy galamblelkű forradalmár volt e. a film azért egy kicsit elnagyolt.ausztrália leghíresebb történetéről illet volna ennél sokkal jobb filmet készíteni. a leggyengébb láncszem a filmben orlando bloom volt. lehet, hogy legolasnak még elment a gyűrűk urában , de itt már vajmi keveset mutat. bár a karib tenger kalózaiban nem alakít rosszat, nem tartom jó színésznek. geoffrey rush játéka mindig nagszerű, bár itt elég szűkszavú szerepet kapott.összességében egy középszintű film lett ez, amit az ismert színészi gárda sem tud felejthetetlenné tenni, de azért heath ledger emlékének áldozva dobok még rá egy csillagot.


3. Renáta (2009-01-02 17:07.25) aaaaa
Majdnem elaludtam rajta. A történet megvolt csak hosszan és unalmasan. A zenéje néhol egész jó volt, és a színészek is hoztak rajta valamit. De mire a végére ért a film, az járt a fejemben hogy ezt a filmet nem akarom többet megnézni.



2. Városi vadász (2008-10-19 22:52.35) aaaaa
Nekem nem tetszett annyira ez a film, bár nagyon rá voltam készülve.
Sajnálatos, hová tudja sodorni az embert mások hazugsága. Ned Kelly története erről szól. Picit vigjáték, picit romantika, de legfőképpen dráma a javából.


1. Az utolso szamuráj (2007-11-05 10:34.47) aaaaa
Gregor Jordan az ausztrál Rózsa Sándorról készitett mozija nálunk elkerülte a filmszinházakat izmos szereposztása ellenére is:némileg nem is csodálom.Jordan olyan álmositóan mondja fel a nép szemébe hőssé nőtt férfi és társai,testvérei kalandját,mintha elfelejtette volna,tulajdonképp kalandfilmet rendez.A szereplők próbálják emelni a szinvonalat,Geofrey Rush játéka öröm,mint mindig és a vége valóban megadja azt,amire vártunk másfél órát.Ám mig oda elérünk....



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKilok, 2020-09-20 20:4517 hsz
A legjobb jelenetBruce 94, 2009-03-30 19:023 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk