Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 00:00
A három Krisztus
- HBO3, 00:00
Amerikai pite
- Paramount Network, 00:25
Lopakodók - A láthatatlan ellenség
- AMC, 00:25
Vivárium
- Filmbox, 01:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Rock zene
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rambo 3. aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Életem értelme - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Ava Gardner (2021-05-09 20:01.18) aaaaa
Spoiler:

Sose gondoltam volna, hogy lesz egy olyan film valaha is, melyben pont Renée jatéka fog leginkább hatni rám, nem pedig Meryl-é.
Meryl mindig tökéletes,.de amit itt nyújtott Renée, az valahogy sokkal jobban megfogott, talán mert túlsagosan is beleképzeltem magamat ugyanebbe a helyzetbe, amiben ő is volt.
Az, h a drága fivérnek miért nem kellett kivennie a részét ebben a családi "idillbe", azt végképp nem értettem...van felelősség is a világon, olyan, amit pl nem várnak el tőlünk, hanem a lelkiismeret nem engedi, ezesetben nem volt.
Akárcsak a kedves férjnek, aki szinte menekült otthonról, de közben úgy csinált mintha részt vett volna mindenben, és közben állitja, h szereti a feleségét, aki már csak árnyéka volt önmagának.
Talán az egyik legfajdalmasabb jelenet, amikor Meryl tudatja a lányával, h tudja igzából mi történik mindenkivel,(a férje csalja), de neki mindig is az volt a dolga, h rendes haziasszony legyen, így is tett.
Renée "változása" a film folyamán megindító, szomorú.. akár csak a végkifejlett, és a sok hazugság, amire csak a végén jött rá.


17. Csk1 (2018-05-28 15:28.59) aaaaa
Kicsit hosszúra és nagyon amerikaira sikeredett. Halloween, hálaadás, karácsony, újév, születésnap, idegesítő harsogással körítve.



16. Anzsi72 (2016-11-02 11:30.28) aaaaa
Nagyon megrendítő film, és sok igazán fontos dologra világít rá.
A leglényegesebb - szerintem - anya-lánya beszélgetése a kiszórt fényképek között. Nagy igazságok hangzanak el.


15. Angelika58 (2012-06-11 13:45.14) aaaaa
Spoiler!

Senki sem áldozhatja fel más ember életét semmilyen cél érdekében. Mindenki csak a saját életével gazdálkodhat, máséval soha. Különösen igaz ez a szülőkre, akiknek nincs joguk elvenni a gyerekük életét , valamiféle fizetségként azért, hogy erre a nyomorult világra szólították őket.

Apuka pici lánya is hazamegy, amikor kiderül,hogy az anya rákos, a gyáva görény apuka pedig nem óhajt saját kényelmes életén változtatni emiatt az elhanyagolható probléma miatt. Főleg akkor, amikor a tanítványok megdugása igen kellemes lelkiállapotot idéz elő, amelyhez képest a feleség kemoterápiájának következményeit nehezen viselné az a fííínom értelmiségi lelke neki.

És Ellen, ahelyett, hogy azt mondaná apucijának: "aranyapám, te most szépen kiveszel szabadságot, felfogadsz egy nővért , én pedig jövök,amikor csak tudok és segítek", hazaköltözik és elkíséri a halálba az édesanyját.

Akit pedig nemigen kedvelt sosem.Ő a mélységes bölcsességeket először kiollózó, majd unásig ismételgető , diáklányokkedvence apjáért rajongott, a titkos regényíróért, a bölcselet nagymesteréért. Míg a mama? Hát, buta háziasszony szegény, nem is vitte semmire, nincs benne semmi rajonganivaló, a mozaik, a karácsonyfa meg a kötögetés? Ugyan már.

Hanem a folyamat során Ellen nemcsak pulykát sütni tanul meg, de megtanulja azt is, hogy az egész bagázsból, aki körülvette, csak és kizárólag az anyja azonos önmagával.És az is volt mindig. Nem hazudott még önmagának se soha, tudta, milyen görény a férje, de azt tudta legjobban, hogy ő maga mit akar. És mert boldog lenni, mert szeretni és mert meghalni, megalkuvás nélkül.

Ellie-ben az értékrend változása elvezet a felnőttséghez. Az utolsó jelenetben görényapuci még mindig folyamatosan hazudik, de a lány már oda se figyel rá. Ülteti a virágot az anyja sírjára , apuka pedig észre sem veszi, megváltozott minden. Jól felépített hazugságaiba a lányát többé be nem kapcsolhatja.

Azt ugyan nem értettem, hogy a sok barát, rokon és szomszéd között miért hagyják Ellent ennyire magára, miért nem kap sem a vécépucoláshoz, sem a borzalmas lelki teher elviseléséhez semmi segítséget.És hogy a kedves bátyuska miért nem érzi, hogy az anya betegsége őt is némi közreműködésre kéne, hogy sarkallja? Vagy talán, mert a tehetséges riporter lánynak az ingmosás is dolga, hiszen nőnek született a szerencsétlen marhája? A bukós egyetemista fiú feladata pedig a szorgos sajnálkozás meg a zabálás a családi ünnepeken. A fiú feltehetően méltó utódja lesz apucinak, bár a tehetségtelen íróság helyett a teniszedző társadalmilag ugyanannyira szükséges pályájára lép egy bátor döntéssel.Megható, milyen rendes a srác, ugyebár.

Meryl Streep? Ő Meryl Streep, ennyi bőven elég. Mit kell magyarázni azon , hogy nem tud hibázni, hogy alakítása döbbenetes és megrendítő, hogy az általa formált jellem minden gesztusa hiteles?Hiszen ő -- Meryl Streep.

Ám Renée-n meglepődtem,nicsak, hát színésznő ez a lány? Mert ebben a filmben annak tűnt. William Hurt a tőle megszokott formáját hozta, olyan tetűt formázott, amilyen bizony rengeteg csúszik-mászik az utcákon, boldog önteltségben, saját fontossága és nélkülözhetetlensége tudatában.

Ha kicsit takarékosabb a vágás, ha kevéssé törekszenek az érzelmek művi facsarására, öt csillag. De négyet így is megérdemelt, bőven, nagyon bőven megérdemelt.


14. Gyöngyhalász (2012-03-17 21:15.15) aaaaa
Nem szeretem Renée Zellweger-t, de ezzel a filmmel bizonyította számomra, hogy nem feleslegesen kapott bizalmat a filmvilágban. Nálam az ő játéka többet nyomott a latba, mint Merylé, de ez köszönhető annak is, hogy MS jóval kevesebb játékidőt kapott, mint RZ. A film nekem túl lassú volt, túl kevés cselekménnnyel, ami önmagában nem gond, ha 90 percben oszlik el, nem pedig 2 óránál is többen. Megható, de láttam már jobb család drámát.


13. Türkiz (2010-11-14 19:54.46) aaaaa
Nekem a mélypont a Csendes éj éneklésénél volt...Nagyon szomorú lehetett tudni,hogy jövő ilyenkor már nem lesz velük.


12. Türkiz (2010-11-14 19:53.43) aaaaa
Nagyon megrendítő volt.Az egész filmet komor hangulat járta át,és szőrnyű volt látni,hogy az életteli,dolgos anyából hogy lesz egyre gyengébb és betegebb ember...
Meryl most is csodálatos.


11. Viki8973 (2010-07-05 19:46.49) aaaaa
ˇˇSpoiler-es!ˇˇ

Nagyon tetszett, és valami borzasztó lehet így végignézni egy családtagod szenvedéseit. Szerencsétlen lányt megértettem, hogy huszonévesen fel kellett adnia az életét, és a munkáját, mert az apja ennyi mindent elvárt tőle, és hogy emiatt rettenetesen dühös volt. Abban viszont igaza volt az apjának, hogy az anyja sem fogadott nővért, amikor ő volt beteg gyerekként. Amikor a kádból segítette ki a lány az anyát, na az ott engem nagyon megérintett, az a látvány... Szörnyű volt. Hihetetlen erő kellett ahhoz is, hogy önmagát segítse át a túlvilágra az anya, mert tudta, érezte, és látta, hogy mennyire szenvednek miatta a szerettei, és emiatt rajtuk akart segíteni ezzel, hogy fellélegezhessenek... Le a kalappal a lány előtt, hogy végigcsinálta azt az időszakot, mert sokan nem vállalnák be. Nem mernék bevállalni, vagy egyszerűen nem lennének hajlandóak feladni az életüket... Sokszor sírnom kellett a film alatt, mert bele tudtam élni magam... Szóval eléggé megérintett. Főleg, hogy nálunk is volt már a rokonságban ilyen betegségben szenvedő ember, de ő hál' Istennek túlélte, és neki nem volt ilyen durva az az időszaka a kemo alatt! És hírességek körében is hallottam már sztorikat ezzel kapcsolatban, köztük a kedvenc énekesnőmtől, aki részleteket is mesélt, és nagyon durva volt... Amiken ő is keresztülment, és az valós volt, nem csak egy filmbeli szerep volt. Évekkel később hallottam/olvastam csak ezeket a beszámolókat tőle, de még akkor is el-elbőgtem magam, hiába történt már évekkel ezelőtt... Nagyon sajnáltam őt. És ezt a filmet is teljesen átéreztem.


10. Ezüstróka (2009-10-30 14:23.16) aaaaa
Bocsi, mindenféle felirat nélkül :D


9. Ezüstróka (2009-09-05 19:54.44) aaaaa
Gyönyörű film. Én sajnos csak angolul láttam mindenféle felirattal, szóval a szövegnek jó ha az egynegyedét értettem, de így is átjött amit át akartak adni. Meryl csodálatos volt.


8. Dotya Meryl Streep(L)imádó (2009-03-10 16:13.43) aaaaa
nagyon szép film .2 hihetetlen jó alakítással.és Renée hihetetlen volt benne.Meryl-ről nem is beszélve.De hát tőle mindig csúcs élményt kapunk:)


7. Timmmi23 (2008-10-22 20:28.24) aaaaa - (válasz Zsoca0517 6. hozzászólására)
Az mp3portalon megtalálod angolul és szinkronosan is :)


6. Zsoca0517 (2008-10-21 16:54.12)  
Valakinek nincs meg a film?
Létszi nagyon kellene.


5. Davido (2008-10-05 15:55.43) aaaaa
Furcsa, de nekem ez a film nagyon tetszett, bár nem kifejezetten vagyok oda a "történet-egy-családról" típusú alkotásokért!


4. Timmmi23 (2008-10-02 20:23.58) aaaaa
Ez egy hihetetlenjó film!!!!
Meryl Streep akkorát alakít benne, engem nagyon meghatott pl mikor kisegíti a lánya kádból, vagy az ének a karácsonyfa alatt.
Nem értem miért nem Meryl kapta meg abban az évben az Oscart ezért!!!!!


3. Plunket (2008-10-01 19:16.19) aaaaa
Ilyen filmek miatt kapcsolom be néhanapján a tv-t,és állítom be a videót.Meryl Streepet nem lehet eleget magasztalni,többek között ezért a filmért is megérdemel mindenféle magasságos nagyasszonyi jelzőt.William Hurt inkább magabiztos volt,mint nagyszerű.Zellweger nálam ez miatt a szerep miatt lett kedvenc,bár rengeteget dolgozik azon,hogy ezt megszüntesse.Ajánlom mindenkinek,aki szereti a hétköznapi drámákat,vagy szereti értékelni a szinészek erőfeszítéseit.


parfumeshop.hu banner

2. Elle (2008-03-06 13:56.14) aaaaa
Én is így érzem. Kár, hogy nincs meg a film, régen láttam, jó lenne még egyszer megnézni.


1. Az utolso szamuráj (2007-10-24 17:14.20) aaaaa
Szivbemarkoló dráma igen erős szinészi gárdával.Tulajdonképp mindennapi életünkből van meritve a történet,akár mindennaposnak is lehetne mondani:ám a vége magasan a megszokott fölé emeli a filmet,és teszi ezt a rendező sikeressen giccsmentessen.Meryl Streep milliomodik tökéletes játéka.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAva Gardner, 2021-05-09 20:0118 hsz
Keresem(L)MerylFan(L), 2010-04-25 13:043 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk