Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Palimadár
- Moziverzum, 16:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Hiányolt fórumozók!
Marsra magyar! (sorozat) - Vélemények
szólánc tudósokkal
Mire gondolsz most?
Elfogy a levegő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Veszett a világ aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Higgy neki, hisz zsaru - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Lifeisamovie (2024-03-21 23:34.57)  
Peck = Pintér?...:)


17. Vmiso (2019-06-30 13:45.52)  
Nagyon kemény zsarufilm, az utolsó negyed óra különösen sötét.
Richard Gere negatív szerepben, és brillírozik, hihetetlen ahogy magára húzta a szemét gennyes korrupt figurát.
Ellenfele Andy Garcia is nagyon jó a munkájában szép lassan bekattanó zsaru szerepében.
Lassan 30 éves film, de semmit sem vesztett erejéből.



16. V laszlo (2018-05-21 00:37.16) aaaaa
Itt gere legalább igazi férfi volt nem mint a micsoda nőben.


15. VAL P (2017-07-19 09:27.15) aaaaa - (válasz Roberto 14. hozzászólására)
?????

Főleg ezekért tartom harmatos meztelen csigának. ;)


14. Roberto (2017-07-19 02:44.01) aaaaa - (válasz VAL P 13. hozzászólására)
Mindezek ellenére rossz filmnek tartod?

Nálam bivaly erős közepes.


13. VAL P (2016-11-08 12:12.28) aaaaa
Döbbenetes erejű film a rendőri munka, tágabb értelemben az Élet sötét oldaláról.
Amióta először láttam a 'Higgy neki, hisz zsaru'-t, mindig lehajtott fejjel az ajtóban állva liftezek, s addig nem mozdulok, míg fel nem lök valaki. Néha hat–nyolc utat is meg kell tennem így, de akkor is kivárom! Ilyen nagy hatást gyakorol rám ez a.
Szívesen kipróbálnám azt az agyhalál közeli állapotot is, amibe a felbérelt sofőr került a raktárépület emeletén. Hogy a fegyvert letevő, a beszélgetést forszírozó rendőr helyett nekem is vonzóbbnak tűnjön a gyalogos és helikopteres, permanensen golyót szóró kommandós osztag, de ha ők nem találnának el, a szimpla lezuhanás is...
Az viszont nagyon szomorúvá tett, hogy egy járőr mozgósíthat egy kommandót úgy, hogy nyilvánvalóvá teszi számukra, az ott lévő rendőröket is likvidálják nyugodtan. Könnyűimmel küszködök mindig az ilyen csúnya és éretlen viselkedés láttán.
Az a szokásom is e filmből eredeztethető, hogy midőn a mentorom, valamely jóbarátom vagy a gurum készülök épp elárulni vagy eláztatni, feltárcsázom valamelyik rokonom, aki szintén közel áll az illetőhöz, hogy tájékoztassam arról, amit tervezek. Sokat gyakorolok, hogy ilyenkor legalább az én szövegem hangozzék életszerűnek, természetesnek. Nehezebb, mint gondolnánk.
Király az is, sőt, zsír, ahogy Gere megszervezi Baldwin kilyuggatását, s aggódásra a balul kiütést követően sincs fikarcnyi oka sem azért, hogy bemártják vagy belé mártják a pengét. Hiszen valaki úgyis megsúgja neki időben, mikor és hol szándékoznak lecsapni a tanúra! Hát nem? S már megint itt vagyunk a kommandósoknál. Jaj nekem! Gombóc kaparja a torkom.
Sosem értettem, mi csábította ki a publikumot pl. Andy Kaufman nőkkel "vívott" pankrátormeccseire. Hiszen, mint a jó dolgokat általában, ezt is csinálni kell, nem nézni! Ha az esküdt ellenségem azt mondja, lefeküdt a nejemmel, rohanok és nyilvánosan szénné öklözöm, ahol érem a nőt, hisz' az ellenségem ilyen dolgokban biztos nem hazudik. Mára már ez a legkedveltebb családi programunk.
A kávézásra is kezdek rászokni, hiszen nem is nézhet ki frankóbban egy szolgálatát végző rendőr (se más, uniformist viselő személy), mint folyamatosan műanyag pohárral a kezében álldogálva.
Nem is tudom... mind horizontálisan, mind vertikálisan annyi muníció rejlik Mike Figgis műalkotásában, hogy azt felsorolni itt lehetetlen. Kevés ilyen kimunkált, átgondolt és színvonalas kriminek örülhetnek a nézők.


12. Arturo professzor (2015-11-18 22:16.56) aaaaa
Bevétel:27 734 391
Forgatás kezdete:1989.ápr.3.
Hazai mozipremier:1990.06.28.
Richard és Andy nem jött ki a forgatás alatt.Néhány jelenet nemcsak színészkedés volt,így a liftbéli incidens is közelállt a valósághoz.Andy nem jelent meg a záró party-n.
Richard kedvenc filmje ez.
Dennis szerepét visszautasította Mel Gibson és Kurt Russel.
Van szerepére Michael Biehn aspiráns volt.
6 baki van benne.
Magánvélemény:
Szerintem Szakácsi Sándor vagy Csrnák János is meg tudott volna bírkózni a feladattal.


11. SzaboKri81 (2015-04-28 05:57.09) aaaaa
Alapjában véve nem rossz kis thriller, egy meglepően jó Gere-vel. Bár a negatív karakter annyira illik rá, mint tökre a gyűszű, egész jól megoldotta. Mondjuk én nem különösebben rajongok érte de itt kimondottan jó volt. Az egész film rá épült és ezt jól megoldotta. Mondjuk a negatív karakternél is szokatlanabb volt Vass Gábor hangja de ez a szerep miatt volt gondolom.

Talán csak azért három csillag, mert a vége egy kicsit elkapkodott és gyenge lett. Illetve a történetben is van egy-két gyenge szál. Mindezek ellenére többször nézhető mozi de az átlagból azért nem tud kiemelkedni.


10. Vanilla (2012-04-19 20:26.06) aaaaa
Nagyon jó krimi! Andy Garcia mindig is a kedvenceim között volt, de Gere is nagyon jó benne! Aki nem látta, nézze meg, hiába nem mai film! Szerintem sokszor érdemesebb nosztalgiázni,mint a mostani filmek között nem mindenképp találunk ilyen jó kis csemegét! Én láttam nem is egyszer,de tetszett mindig!


9. Mr Htvds (2012-04-07 11:54.39)  
Hm, látom egy-két szóismétlés sajnos becsúszott.


8. Mr Htvds (2012-04-07 11:53.59)  
Richard Gere legtöbb általam látott filmjében majdnem mindig ugyanazt a figurát hozza, bár a Chicagoban egy kevésbé ismert arcát láthatta a közönség, melyet úgy érzem, kiválóan alakított.
Akkor még nem láttam ezt a- egyébként korábbi- filmet, de kiderült, nem az az egyetlen filmje melyben egy "sötétebb" karaktert alakított.
Itt még meggyőzőbb és persze szerepe szerint is elvetemültebb.
Rendkívül meggyőzőnek találtam őt, talán itt volt a legjobb.
Andy Garcia is jó volt, Nancy Travis pedig csinos, bájos és szép. Szinkronosan láttam és ez nem okozott csalódást.
Jól felépítették azt, hogy mennyire értelmes, intelligens zsaru Dennis, és milyen rafináltan próbálja összezavarni, kicsinálni ellenfelét, aki inkább az ellensége.
Más kérdés, hogy mindezen pozitívumok ellenére a filmről nincs túl jó véleményem, lehet, hogy a kihagyott első 10-12 perc is szerepet játszik ebben, de nem hiszem.
Nekem a vége sem tetszett, olyan se füle-se farka lezárásnak tartom.
Azt viszont inkább viccesnek mint negatívumnak tartom, hogy a végén a gyerekeire hivatkozik, mintegy mentegetve önmagát, nyilván a gyerekek miatt kellett a feleségét is megcsalnia folyton-folyvást:). Ezzel talán mutatni akarták, hogy eltorzult személyisége a halála előtt sem változott.

Szóval voltak jó ötletek, de valahogy összecsapottnak tűnik, néha úgy éreztem, hogy kivágtak egyes jeleneteket, melyekről közben megfeledkeztek és úgy ment tovább a film, mintha nem történt volna ilyesmi.

Meglepődtem, hogy több ismert és számomra mérvadó hozzászóló is jónak tartja a filmet, lehet hogy nekik van igazuk, de ettől még nem adhatok jó osztályzatot mégiscsak magamat kell követnem.

Egy korábbi hozzászóló írta: "Ezt is olyanok osztályozták, akik nem is látták ezt a filmet". Nos, ebben ne legyél olyan biztos:)

Még egy esélyt valamikor azért adni fogok a filmnek.


7. Krisz papa (2011-08-06 14:16.12) aaaaa
Régen láttam, de ugyanolyan hatással van rám, mint akkoriban! Garcia, Gere páros fantasztikus, már majdnem, mint De Niro, Pacino a HEAT-ben. A film végig feszültséggel teli, az akciók pörgősek, és hitelesek, a fordulatok megfelelően fel vannak építve, és a befejezés egyszerű, de pont ezért tökéletes. A történet jól kidolgozott, az egyik részről a tehetetlenség, másik részről a lebukás, a labilis, szerteágazó, sok emberen, bizalmon, és megfélemlítésen alapulő kétes hatalom összeomlásának veszélye mindenkor érződik, és ami a legjobb, hogy a rendező folyamatossan játszott az érzelmeimmel, a szimpátiámmal. Tetszik, hogy tipikussan amcsi krimi, ami ebben a '90-es évekre jellemző formájában, mindenképpen dícséretnek számít. Rengeteg jó színész játszik a filmben, de sajnos nem mindenkinek jött be az élet, és elvesztek a "B" kategóriás filmek világában.
Mindenképpen érdemes nekiállni!


6. Emmerich (2011-02-13 23:12.55) aaaaa
olyan jól játszik benne r.gere,hogy majdnem "megutáltam".andy garcia is nagyon jó.persze a film is.emmerich


5. Technokrata (2010-09-29 11:47.21) aaaaa
Ezt is olyanok osztályozták, akik nem is látták ezt a filmet.Ugyanis baromi jó történet, baromi jó szereplőkkel, akik "temészetesen" baromi jól alakítanak is.Csak dícsérni lehet ezt a fimremeket.


4. Danielsdream (2010-01-18 21:33.18) aaaaa
Tetszett, főleg Andy Garcia miatt...........Imádom!!


3. Hughee (2009-08-24 20:33.49) aaaaa
Ez a Gere gyerek micsoda mocskos szerepben tetszeleg.:D Amit egyébként jól játszik. Andy Garcia is jó, mint mindig, mondjuk ő nekem mindig is favorit volt.;) Régi, elhúzott krimi, de tényleg jó!



2. Delpiero (2009-06-28 23:25.05) aaaaa
Nagyszerű krimi egy tényleg brilliáns Gere-el ,aki most másik oldalát is megmutatja ,nemcsak a szépfiújét. Karakteres és jó forgatókönyvvel bíró darab.


1. Az utolso szamuráj (2007-10-23 17:10.30) aaaaa
Remek krimi egy jó Andy Garciával és egy zseniális Richard Gere-vel,aki itt meglepő erővel ábrázolja a korrupt,csak a nőknek élő,saját céljainak utjába álló személyeket szó nélkül elsöprő igazi mocskot:talán az egyetlen olyan szerepe,ahol jól áll neki a keménység,mert amit pl. a Sakálban művelt....A forgatókönyv csavaros,az akciójelenetek a helyén vannak,és érdekes a két nyomozó közti ellentét ábrázolása,oka is:igazi jó mozi a bűnről,korrupcióról és hogy a világban nincs fekete vagy fehér,az bizony szürke...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-03-21 23:3418 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk