Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 13:15
Alkonyat - Újhold
- RTL Három, 13:50
Férfibecsület
- Mozi+, 13:55
Őrült randi Toszkánában
- HBO2, 14:10
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Mindig nyár (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Shirley MacLaine - Vélemények
Djimon Hounsou - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Yellowstone aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Célkeresztben (1993) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

28. Coody (2021-10-19 09:07.43) aaaaa - (válasz Mabrey 26. hozzászólására)
Mabrey, porton is ugyanezt írtad. Feltételezhetően azért másoltad be egyik helyről a másikra is, mert választ vársz. Bár 3 éves a hozzászólásod, de hátha észreveszed valamikor. Először is nem értem mi benne a paródia, ez egy 93-as film. Én nem tartozom azok közé, akik szidják a mai filmeket, de az tény, hogy manapság sok az agyatlan akciófilm és sokan ezekhez szoktak, ahhoz képest ez egy lassabb alkotás, de ettől nem lesz paródia. Azzal, hogy valami 10 évvel később van elkészítve még nem jelenti azt, hogy jobb lesz. A komolyabb hangvételt hogyan érted? Sorra öli az embereket a negatív karakter, tök jól meg vannak csinálva ezek a jelenetek is, drámai a film. Mi kell még? Közel sem tartom tökéletesnek, egy közepesen jó film 7/10 kb, de paródiának meg rossznak semmiképp sem tudnám nevezni. A negatív karakter kifejezetten jól lett megírva és eljátszva is. Eastwood pedig szokásosan jó. Én kedvelem ezt a filmet.


27. V laszlo (2019-06-14 23:51.41) aaaaa
na ez a jo film.5*



26. Mabrey (2018-07-23 16:14.06)  
Csak nekem ilyen furcsa ez a film? Mintha valami paródia lenne, olyan érzésem van, mint az Indiana Jones kristálykoponyás részénél és van benne valami csupaszpisztolyos is... mintha műfajilag nem lehetne besorolni. Ezt a filmet komolyabb hangulatúra kellett volna venni és 10 évvel később megcsinálni...egyébként szuper film lenne.


25. Norbitzki (2017-10-09 23:28.00) aaaaa
Majd mindegyik filmjét láttam, ez mégis valamiért elmaradt, ám annál nagyobb meggyőződéssel állíthatom, hogy egyik legjobbja. Clint ezúttal csak a kamera egyik oldalán tűnik fel, azonban egy számomra igen kedves rendező kapta a filmet, aki az Összezúzva c. munkájával anno megvett kilóra, és utána sem csinált épp hulladék filmeket, az eredmény pedig ezúttal is tökéletes, úgy röppen el a két órás játékidő, hogy öröm nézni. Jellegzetesen 90-es évekbeli mozi, melyek hozzám igen közel állnak, itt készült a legtöbb kedvencem, főleg krimik és akciófilmek. Ez kicsit mindkettő, de van itt még romantika is, és Eastwood mosolyog meg kacsint. Ilyet sem látni mindig...:)

Kár is szaporítani a szót, ízig-vérig profi munka, egyetlen bánatom, hogy Morricone kissé háttérbe volt szorítva...alig szóltak azok a dallamok.


24. Vmiso (2016-04-25 07:12.28) aaaaa
Pazar akció-krimi, az egyik legjobb amit valaha láttam.
Két színészóriás macska-egér párharca, zseniális forgatókönyvvel megtámogatva.
Az utolsó 15 perc elképesztően izgalmas, körmöm alig maradt, pedig sokadszorra láttam a filmet.

Petersen pazar filmet rendezett, top 100-ban lenne a helye.
*****


23. Arturo professzor (2015-12-01 22:28.36) aaaaa
Budget:40 millió
Bevétel:176 997 168
Forgatás kezdete:1992.okt.3-1993.jan.11.
Ez volt az első alkalom hogy a titkosszolgálat felajánlotta srgítségét egy filmhez.
A rendezőt Clint személyesen választotta ki.
Horrigan eredetileg Robert Redford lett volna,de ő elhagyta a projektet,Sean Connery pedig visszautasította a szerepet.
Dustin Hoffman is szóba került,s Michael Apted lett volna a rendező.
Val Kilmer és Tommy Lee Jones is aspiráns volt.
Mitch szerepére az első választás Robert De Niro volt,de ő visszautasította kötelezettségei miatt a Bronxi mese felé.Robert Duvall és Jack Nicholson is szóba került.
Glenn Close és Sharon Stone visszautasította Lilly szerepét.
Arnie meglátogatta a forgatást 93-ban.
27 baki van benne.
A szinkron:
Clint:Reviczky Gábor helyett Koroknai Géza kellett volna
John:Rátóti Zoltán helyett Kulka János
Rene:Farkasinszky Edit helyett Orosz Helga
Gary Cole:Selmeczi Roland helyett Rosta Sándor
Clyde Kusatsu:Horányi László helyett Bothár Endre


22. Zsol-tee (2014-01-29 13:27.10) aaaaa
Eastwood es Malkovich egy filmben...gondoltam nem lehet rossz!Nem tevedtem!:)Egeszen kivalo alakitast nyujtanak mindketten ebben az igazan jo akcio-thrillerben!Clint Eastwood a kemenykotesu testor szerepeben remekel,mig Malkovich koma:)a pszichopata
szerepeben mutatja meg tudasat!Nem is akarhogy!Remekul!!!Rene Russo csini mint mindig:)!
A film befejezese valoban lehetett volna egy kicsit
"dramaibb":),de nalam ez nem vont le a mozi elvezeti ertekebol.mert ettol fuggetlenul roppant
jo alkotas ez!!!


21. Delpiero (2013-08-07 18:30.41) aaaaa
Wolfhang Petersen egy nagyon stílusos és igazán minőségi akció-thrillert tett le az asztalra nagyszerű színészek kísérletében. A film legnagyobb erőssége a feszültség teremtése, és annak egészen a végéig megtartása.
A forgatókönyv valóban képes kétségben tartani a nézőt, hogy vajon ki fog nyerni ebben az igazán szokatlan párharcban. Az egyik oldalon ott van a veterán Clint Eastwood, akinek a feladata, hogy megvédje az USA elnökét, a másik oldalon az államfő életére törő John Malkovich. Mindkét fél tökéletesen profi, intelligens és, ami a legfontosabb végtelenül elszánt. Kettejük kapcsolata a történet mozgatórugója. A 2 színész legenda nagyszerű alakítással rukkol elő. Eastwood karizmatikus és igazán férfias, Malkovich pedig legalább olyan zseniális a felkészült merénylő szerepében, és hozzájuk társuk René Russo is, akire szintén nem lehet panasz.
Az akciók is kiszámíthatatlanok és izgalmasak, a testőr és a merénylő közös jelenetei és beszélgetései pedig a mozi csúcspontjai egyértelműen.(A gyilkos telefonhívásai különösen hangulatosak.) Nekem mindössze a végső összecsapás miatt maradt egy kicsi hiányérzetem, ahol az addig tökéletes forgatókönyv egy picit elnyújtotta a befejezést(és apró logikai baki is befigyel), de ettől függetlenül a Célkeresztben a műfajának egy nagyon izmos és stílusos darabja, ehhez kétség sem férhet.


20. Bobo 888 (2012-12-21 20:39.01) aaaaa
Én sem tudok sokkal többet hozzátenni mint az előttem szólók: zseniális feszültségteremtés, a jó és a rossz közti párharc örök kizsákmányolható téma s aki érti a dolgát, az hatásos művet tehet le az asztalra, mint Petersen, vagy mondhatnánk akár Woo-t is Ál/Arcáért...John Malkovich egyik nagy kedvencem, minden idők legjobbjai közé tartozik, itt is félelmetesek dühkitörései, gúnyos mosolya, cinikus nézései, vérprofi mindig...Eastwood karakteressége itt is üt, s a film végén, ahogy a rögzítőn a merénylő sorolja, hogy a jó emberek magányosságra vannak ítélve, s közben kisétálnak és magára hagyják a hangot, jelezvén, igenis a jó emberek is lehetnek boldogok ebben a valóban zord világban, jelzésértekű...


19. Lesifbi (2012-11-25 19:55.30)  
Király!!


18. Panyolai (2011-08-24 14:37.00) aaaaa
Clint Eastwood a hatvanon túl is még mindig kőkemény...:) S ezt ebben a kiváló filmben maximálisan be is bizonyítja. Sőt; itt nem csak metsző tekintetét használja, hanem színészkedik; nem is akárhogy! Csak az érzelmesebb jeleneteket kell figyelni, mikor Rene Russo-val flörtöl:) Ellenfelét; a "profi, okos és elszánt" merénylőt John Malkovich alakítja, méghozzá eszméletlen hitelesen; ő maga Mitch Leary! (Nem igaz, hogy ennek az embernek még mindig nincs Oscarja!) S a film valóban kettejük különös kapcsolata miatt olyan izgalmas. Valamint nem szabad kifelejteni Ennio Morricone újabb telitalálatos filmzenéjét sem; szép munka!
Wolfgang Petersen történetvezetésből, feszültségadagolásból, akciójelenetekből és még a romantikus szál bemutatásából is jelesre vizsgázott. Ezzel a mai napig nagyszerű mozival nem akárhogy tette le a névjegyét Hollywood-ban!


17. StormshadoW (2011-07-16 04:17.58) aaaaa
Nem egy nagy durranás, de Malkovich miatt megajánlom neki a négy pontot, egyébként elég szimpla valami. Nem az első elnököt megölni akarós sztori. Egy tipikus Eastwood szereplésével játszódó film. A morcos grandfater újabb esete, akinek mellesleg van pofája megin megúszni a dolgot,főleg egy bordatöréssel.A filmbelileg halhatatlan akciósztárok ősatyja, nem nagyon veszem komolyan már ezeket a filmjeit, kiszámítható mint a picsa. Öreg fejjel látom azért, rájött mijen filmeket ne rendezzen, volt magából-miből okulnia. Az egész filmet az akkoriban még minőségi szinten , jóféle gonosz karaktert alakíto Malkovich uralja, nélüle olyan üres vacak volna az egész, mint egy szürke krimi, némi reményteli rozsdásfarkú romantikával megtuszkolva. Russo rettentő unalmas volt, én minden filmben unom ezt a nőt, nem tudtam együttérezni Eastwooddal,hogy annyira hanyatt legyen vágva. Tehát ezek a részek nem fogtak meg túlzottan. Összességében egyszer nézős jókis film ez.


16. Weser (2011-03-13 10:18.40)  
Kiváló példa ez a film arra, hogy Clint Eastwood nem csak wester filmekben tud maradandót alkotni. Szenzációs film.


15. Brundle (2010-07-14 20:03.30)  
Valoban jo film igazi tökéletesség, nekem az egyik kedvenc eastwood filmem olyan igazi élvezhető és jol ki dolgozot film, és a siker titka az hogy meg látszik film nézése közben hogy adtak a minőségre. És a szereplők is jok voltak eastwood ugy jo ahogy van malkovich szuper volt és rene russo is elég jol adta a karakterét de a mellék szereplők is jok voltak, szoval tökéletes film lett.


14. Kicsipistike (2009-08-08 20:48.25)   - (válasz Csupi1 12. hozzászólására)
Csak azt nem értem, hogy akkor miért 3 csillag nálad ez a mozi? Ha úgy vesszük, a Die Hard első része is vontatott, a te gondolatmeneted szerint, mert ott is vannak üresjáratok. Lásd: Willis rádión beszél a fekete, fánkos zsaruval, közben pedig az üvegszilánkokat cibálja kifele a talpából.

Tehát arra is közepest kéne adni?


13. Egyszerűsrác80 (2009-07-30 08:57.21) aaaaa
Ötcsillagos akció-thriller,nagyon komoly hangulattal!Petersen tényleg jó rendező,Malkovich meg valami elképesztően nagyot alakít,igazán félelmetes!De Clint Eastwood ugyancsak lebilincselő!Rene Russo szintén jól szerepel,és bár néhol vontatottnak tűnhet a film,számomra nem úgy tűnik.Műfajában kiemelkedő!


12. Csupi1 (2009-02-25 20:18.05) aaaaa
Wolfgang Petersen jó rendező. Ebben a filmjében is remek, és precíz direktori munkát mutat be. A két főszereplő tökéletesen hozta a szerepét. Clint Eastwood helyére mást el sem tudtam volna képzelni.Mégis, érzésem szerint a filmet John Malkovich vitte a hátán. A történet nem túl bonyolult, de mégis helyenként izgalmas. Igazából ezzel volt problémám. Sokszor túl lassúnak, vontatottnak találtam a filmet.
Ennek ellenére remek kis akció-thriller, mely többször is nézhető.


11. Fémszívű (2009-02-17 18:26.12) aaaaa
Wolfgang Petersen ebben a filmjében megmutatta, hogy tud feszült akciófilmet rendezni. Persze ha olyan színészek segíteték őt itt, mint Clint Eastwood,John Malkovich,vagy Rene Russo. Remek forgatókönyv, jó párbeszédek, és remek alakitások emelik ki ezt a filmet az átlagból.Aki szereti az ilyen jellegű filmeket, ne hagyja ki.Nem fogja megbánni, ha megnézi.


10. Roxer17 (2009-02-17 18:21.38) aaaaa
Nagyon jó film,nem értem ezt miért nem adják sose a TV-ben más gyengébb akciófilmeket,meg kéthavonta leadnak!


9. Mozibuzi (2009-01-11 18:55.46) aaaaa
Jól felépitett film mindenkinek merem ajánlani. A stori sem rossz, de a film legnagyobb erőssége Jonh Malkovich. Kár, hogy mostanában semmi jó filmben nem látni.


8. DerClown (2008-11-02 13:51.15) aaaaa
Természetesen 5 csillag!


7. DerClown (2008-11-02 13:50.16) aaaaa
A film akkor keltette fel érdeklődésemet, amikor megtudtam h Wolfgang Petersen a rendező, akinek Das Boot c. mesterműve máig az egyik kedvenc filmem. A rendező és h Clint Eastwood a főhős, aki szintén kedvencem, már elég ok volt arra, h megnézzem. Röviden és tömören: eszméletlen jó film! Nemcsak Eastwood alakítása nyűgözött le, hanem John Malkovich is, aki szintén annyira profin játszott h szinte már féltem tőle.
Egyszóval Petersen ismét maradandót alkotott. Zseniális film, szerintem.


6. Berc (2008-08-06 22:54.36) aaaaa
eszméletlen élvezetes film, és kész!


5. Danyi (2008-02-23 12:41.42) aaaaa - (válasz Sagyula 4. hozzászólására)
Megjelenik.Márciusban.


4. Sagyula (2007-12-12 13:07.17) aaaaa
Nem tudjátok, megjelenik esetleg szinkronos DVD-n is?


3. Kicsipistike (2007-11-03 12:00.37)  
Szamuráj barátunk gondolataihoz nincs mit hozzátenni. Teljesen igaza van. A film nagyszerű, először csak fel akartam venni, hogy megnézzem, de mikor elindítottam a masinát leragadtam a képernyő előtt. Fél háromig tartott, de észre se vettem, hogy így eltelt az idő, annyira lendületes a film.



2. Memi121 (2007-11-03 11:20.19) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Fantasztikus!!


1. Az utolso szamuráj (2007-10-19 12:51.56) aaaaa
Minden idők egyik legjobb akció-thrillere.Wolfgang Petersen olyan mozit rakott le az asztalra,ami nem az akciójelenetek miatt kiváló-bár azok is profik!-hanem a két főszereplő játéka teszi őket etalonná,a karraktereik közti kapcsolat mozgatja a mozit.Eastwood bevállalja,öregszik,ez csak még szimpatikussá teszi a nagy öreget,de még mindig él benne Piszkos Harry tüze,John Malkovich pedig minden idők egyik legjobb merénylőjét hozza vásznon,talán a régi Sakál James Fox-a veszi fel vele a versenyt.Rene Russo csinos mellékszereplő,és a romantika finom ábrázolása szintén nagy erénye a mozinak.Morricone zenéje telitalálat,a rendezés vérlázitóan profi,a feszültség tapintható:örök etalon ,a műfaj kiemelkedő darabja.Nézd majd meg:Eastwood egyetlen nézésbe több erőt tud belevinni,mint a mai keményfiúk nagyszájú höbörgéssel:ki a legenda,ha nem ő?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCoody, 2021-10-19 09:0728 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk