Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Fekete kutya
- Mozi+, 15:00
Ikrek
- Moziverzum, 15:00
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:20
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Donald Trump - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Filmkeresés rövid tartalom alapján
A hitetlen (2001) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ne játssz a tűzzel aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - 30 nap éjszaka - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
115. Melinda3434 (2022-09-20 11:06.08) aaaaa
Nekem nem jött be,katyvasz az egész.Egyedül a havas táj ,a helyszín jött be!Ezeket nem nevezném vámpíroknak(akkor inkább már a Frászkarika vagy Drakula,még az Engedj be is jobb).Inkább valami sorozatgyilkos jöhetett volna vagy valami alaszkai mitológiai lény!Zombivámpírok,xD ,hát ez nem kötött le!


114. Dundidio (2016-12-25 23:01.08)  
...ritka ótvar szar egy alkotás...szenvedés volt...erősen...



113. Tjunior (2016-05-28 13:41.42) aaaaa
30 nap éjszakában megismerhettük a vámpírok egyik alfaját, a tátott szájú vámpírt
Jellemzői:
-állandóan tátott száj
-sokkal több foga van mint a közönséges vámpírnak
-visít
-furcsa nyelven beszélnek
-hordákban élnek, amit az alfahím vezet
-rohadtul igénytelenek. Most komolyan, értem én, hogy nem kell ügyelniük a személyi higiéniára, nem fognak belehalni egy fertőzésbe akármilyen koszosok, de azért egy hónapa alatt némelyik azért a vért letakaríthatta volna magáról.


112. Vbacs (2014-09-07 21:36.15) aaaaa - (válasz Vbacs 109. hozzászólására)
Ben Cross helyett is Ben Fostert akartam írni, a két nevet folyton keverem.


111. Dobsony (2014-06-02 17:12.38) aaaaa - (válasz Vbacs 109. hozzászólására)
Tökéletesen eggyezik a véleményünk.
Nagyon gyenge filmet vártam,pozitiv csalódást kaptam. Josh Hartnett? Ilyen filmben? Azt hittem valami Alkonyatszerű limonádévámpírmozi. Több ilyen lehetne,mondjuk a "Vámpírakadémiák" helyett.


110. Vbacs (2013-11-10 18:33.09) aaaaa - (válasz Sephirot 102. hozzászólására)
Egyébként tényleg nem kapunk választ semmire.

Kik vagytok emberek? Kik vagytok vámpírok? Semmi XD


109. Vbacs (2013-11-10 18:20.00) aaaaa
El sem hiszem, hogy egy ilyen filmben is csalódhatom pozitívan, de megtörtént.

Nagyon igaz, hogy nem egy fantáziadús sztorival bír a 30 Days of Night, de hogy beszippant a hangulat, az is biztos.
Egy poros kisváros valamelyik sark közepén, ahol egy hónapig sötét van. Tökéletesen kihasználja ez a horror a hely földrajzi jellemzőit, és a vámpírok is illenek ehhez a környezethez. Ha már a vámpírok : Vééééégre normális vámpírokat látunk, nem metroszexuális modelleket sápadtan. Végre igazi bestiák, akik trancsíroznak, félelmetesek és NEM szexik. Hip hip hurrá azoknak a filmeknek, akik még ezt a félét reklámozzák. Ez már egy jó pont. Főleg, hogy a falkavezér Danny Huston volt, akik végig olyan fejet vágott, hogy inába szállt a bátorságom. A vicces, a groteszk és a félelmetes tökéletes keveréke. No de menjünk tovább.
Zeneileg, technikailag is versenyképes filmet kaptunk. Egyszer sem kaptam fel a fejem, hogy "Fúúúú, de látszott", és ezt is illik dicsérettel illetni.

De hátulütők is akadtak rendesen. Nem volt jó a film időbeosztása. Pörögnie kellett volna a második felének inkább, és hagyni kellett volna a karaktereket kibontakozni az elején. Ugyanis attól eltekintve, hogy (jobb esetben) mindenkit láttunk egyszer, nem tudunk a szereplőinkről semmit. Még a főszereplőkről sem igazán, a mellékszereplőkről meg kiváltképp nem. Egy rakás olyan ember életéért kellett (volna) izgulnunk, akiket azt se tudtuk, hogy eszik-e vagy isszák, és ez aztán később sem múlik el és ez egy hatalmas szarvashiba volt a film részéről. Sokkal jobban kijöttek volna belőle, ha hagynak még egy kis időt az elején erre. Mert megoldható lett volna. Többi szereplő? Ajjjajjj....amíg az izgalmas részek el nem feledtették velem a színészi játékokat, a két kezembe voltam emiatt temetkezve. KRIMINÁLIS, így szép nagybetűkkel, amit itt a hölgyek/urak összehoztak. Melissa George minősíthetetlen, Hartnett is gyengus, egyedül Ben Cross kicsiny szerepe nyújtott vigaszt. Mark Boone Junior meg a mátrixos még esetleg hajlandóak voltak hozzátenni valamit, de mély nyomot nem hagyott senki sem. De most valamiért nem haragszom, én jól szórakoztam. Mindent össze vetve el lehet mondani, hogy 2007-ig ez a David Slade tudott alkotni, utána meg eladta a lelkét az ördögnek....pedig szépen tartotta magát egész odáig.


108. Norbii92 (2013-11-07 15:48.22) aaaaa
Tetszett a film. Egy igazi vérgőzös vámpírfilm volt, igazi vámpírokkal! Ilyet se látni mostanában.
A történet egyszerű, de nagyon jó. A tájak is nagyon szépek, az első fél óra nagyon feszült és izgalmas, de nekem utána se volt bajom a filmmel. Szerintem egyáltalán nem volt unalmas, engem lekötött. Na jó, annyiban egyetértek mindenkivel, hogy kicsit hosszú az a 2 óra. Mármint feszesebbre is vághatták volna a filmet, sok jelenetet ki lehetett volna vágni. Azt meg, hogy a film közepén hol vannak a vámpírok és mit csinálnak, azt nem értem.
Na de tényleg ennyi a negatívum. Néhol kicsit lassú, de abszolút jó film a 30 nap éjszaka! Minden vámpírkedvelőnek és horrorrajongónak bátran ajánlom! Én sem bántam meg, hogy megnéztem! 4*


107. Ozi97 (2013-11-02 18:15.25) aaaaa
Hihetetlenül jó horror film. Nagyon beteg hangulata van, a vámpírok pedig ijesztőbbek és kegyetlenebbek, mint valaha. (Bevallom rosszat is álmodtam már ez a film miatt)


106. KareszFaszi (2013-09-24 08:14.10) aaaaa - (válasz Bean 104. hozzászólására)
"szinte mindegyik karaktert a bosszú éltet és csak ez lebeg a szeme előtt, hogy beaprítsa a fő gonoszt, elengedhetetlen, hogy az akire vadásznak valamilyen jellemet képviseljen" - lehet, hogy én emléxem rosszul., de az emberek a film nagy részében(mármint a többség) nem is nagyon vágta, hogy van "fő gonosz". Szerintem ez inkább rettegős-túlélős-harcolós film, nem bosszúállós.

de ha már témánál vagyunk, miért elengedhetetlen? Ha pl. egyértelműbb lenne a hierarchia,akkor félelmetesebb lenne? Egyébként sokkal inkább rájuk(emberek) vadásztak:)


105. Csabi_orsi (2013-09-23 21:39.47)   - (válasz Sephirot 102. hozzászólására)
szia. ennek van első része, ha jó tudom.Azt viszont nem szinkronizálták. keress rá hátha ;)


104. Bean (2013-07-07 20:38.32) aaaaa
Véleményem az, hogy anno a Penge a vámpír filmek terén azért elég magasra tette, de semmiképpen sem megugorhatatlan.Ez a film nem igazán volt még kanyarba sem a Pengéhez képest.Na, de ne hasonlítással mondjam el a negatív véleményemet a filmről.
Azt gondolom, hogy egy ilyen történet mellé, ahol szinte mindegyik karaktert a bosszú éltet és csak ez lebeg a szeme előtt, hogy beaprítsa a fő gonoszt, elengedhetetlen, hogy az akire vadásznak valamilyen jellemet képviseljen.Adott helyzetben egy erős, kegyetlen, tekintélyt parancsolós személy kellene hogy legyen, máskülönben nincs meg a hangulata, atmoszférája.Ez a film nélkülözi ezt a fajta koncepciót, mivel a színészek sem épp bravúroznak, de teljesen nézhető, így rendezőre vagy épp a forgatókönyvre tudsz hagyatkozni, teljesen feleslegesen, mert még a rendezés középszerű, úgy a forgatókönyv egy teljes üresség ami nem tudod milyen mederbe kívánja terelni az egész filmet.Nem tudod, hogy drámaiság ami inkább koncepció volt, vagy épp a karakterek fejlődése.Persze a karakterek egysíkuak a drámaiság, meg nem hiszem, hogy bárkiben is megmozgatna valamit.Gyenge lett sajnos, pedig nagyon kíváncsi voltam a filmre.


103. Watcher (2013-07-01 22:02.07) aaaaa
:D 4 és 5 * között vaciláltam, de annyira lehúztátok, hogy kénytelen voltam javítani rajta. Szerintem a baltás motívum kifejezetten jó volt benne. Bár mondjuk eszébe juthatott volna a padláson kuporgóknak mondjuk karókat gyártani, vagy valami középkori fegyvert Pl pallost, vagy ilyesmit, hogy mehessen rendesen a csonkolásos téma :) de így se volt rossz


102. Sephirot (2013-03-16 11:35.31)  
Egyszer nézhető film...ennyi nem több.Semmi nem derül ki belőle...honnan jöttek ezek a lények,hogyan kezdődött ez az egész...semmi nem derül ki belőle és én az ilyet nem szeretem.


101. Jason13 (2012-12-18 16:33.29) aaaaa
Hollywoodnak sikerült megerőszakolnia a vámpírmítoszt egy bizonyos szériával (bár először a könyvesboltok polcaira került fel, majd csak ezután a mozivászonra), azonban időnként születnek olyan alkotások, melyek főszereplői nem vegetáriánus és egyben homoszexuális szerencsétlenek, hanem igazi vérre szomjazó szörnyetegek, akik az éj leple alatt garázdálkodnak.
2007-ben David Slade (szerencsétlen részt vett a fentebb említett celluloidszenny elkészítésében, azóta már biztos bánja, amit tett) ilyen vérszopókat engedett szabadon filmjében, melynek alapja egy képregény.
A történet Alaszkában játszódik Barrow városában, ahol évente egyszer 30 napig tart a sötétség. Erre az alkalomra mindig izgatottan készülnek az ott lakók, viszont arra nem számítanak, hogy egy vérszomjas vámpír horda támadja meg a városkát, a céljuk pedig az, hogy az egy hónapig tartó sötétség alatt a nullára redukálják az ottani népességet.
A forgatókönyv bonyolultsága vetekszik egy pumpával, viszont erre most nem lehet haragudni, hiszen ilyen alaptörténetből nem kell egy csavaros művészmozit rittyenteni. Amire itt szükség van, az véres képsorok, feszültség és pörgős cselekmény, ezeknek az elvárásoknak pedig nagyjából meg is felel a film.
Kezdjük ott, hogy a hangulat remekül lett megteremtve. A sötét, hófödte város, ahol a vérre szomjazó fenevadak vadásznak prédáikra eléggé ütősen néz ki "mozgásban". Viszont feszültségből már nincs sok, hiszen a sztori helyenként leül, tehát akad néhány kisebb üres járat. Azonban mire a néző már hosszabbakat pislogna, a történések újra beindulnak.
Akciókból pedig nincs hiány, hiszen a játékidő során hőseink nem egyszer kerülnek szembe az éjszaka teremtményeivel, ezek a "találkozások" pedig számtalan vérbő perccel kedveskednek a nézők számára. Néhol talán túlzásba is esnek az alkotók és olyan dolgokat tárnak elénk, melyek a gyengébb idegzetűeknél kiütheti a biztosítékot. De hát ebben a műfajban ez megengedett.
Viszont nem csak a vérszopók tettei brutálisak, hanem a kinézetük is. Elég érdekes arcberendezésű emberek alakítják az éjszaka rémeit, tehát éles fogak és karmok nélkül is elég félelmetesen nézhetnek ki, nemhogy ezekkel felszerelkezve.
Tehát látványilag tökéletesen működik a film, a feszültség hibádzik néhol, köszönhetően a cselekmény bukkanóinak és a karaktereknek. Hőseink igazi 2 dimenziós figurák, akik sok egyediséggel nem lettek feltöltve, csak sablonokkal, így nem is lehet nekik teljes erőbedobással drukkolni és halálozásuk se hagy mély nyomot az emberben. Emiatt a befejezés se működik igazán, mivel itt elég drámaira lett véve a hangsúly, de végül balul sült el a fentebb említett tényezők miatt.
Összességében véve azonban szórakoztató mozi ez, ütős látvánnyal, remek hangulattal és itt-ott akadozó cselekménnyel, na, meg meglehetősen szürke szereplőkkel. Viszont az egyenesen a videó-tékák polcaira készült folytatás esetében már nem ennyire rózsás a helyzet, ahogy David Slade ezt követő rendezésénél se, úgyhogy ezekről inkább ne is vegyünk tudomást.


100. G-p (2012-04-17 18:30.45) aaaaa
Én ma néztem meg először. Nagyon tetszett. (Nem szinkronizálták.)


99. Mocsi22 (2012-03-19 11:48.43) aaaaa - (válasz Csernakakos 78. hozzászólására)
A valósághoz sok köze nincs annak, amiket írtál. Természetesen tiszteletben tartom a véleményed, de úgy vélem Hartnett iránti unszimpátiád mintha elvakítana. Egyáltalán nem borzasztó színész ő, sőt, például az Alvilági játékokban kimondottan jó volt. Itt sem volt vele probléma, hozta a kötelezőt. Kicsit túlzásba esel vele kapcsolatban. Mint ahogy a filmmel is. Nem egy világszenzáció, viszont nagyon is élvezhető, legfőképp a hangulata miatt. Vágási hibákat sem igazán véltem felfedezni, bár te biztosan jobban értesz ehhez, én csak nézem a filmeket, nem elemzem. Mindenesetre horrorkedvelők nyugodtan nézzék meg, sokkal jobb ez annál, mint ahogyan leírtad.


98. Gerbo777 (2011-12-30 18:34.29)  
Ez nem lett leszinkronizálva v mi?!Mindenhol csak feliratosan találom...vki info?köszi


97. Ancsy21 (2011-11-09 00:42.17) aaaaa - (válasz LaosLányka 96. hozzászólására)
rengetegen spoilereztek előttem...
gondoltam ha nekik lehet.
bocs amúgy


96. LaosLányka (2011-10-10 12:53.33) aaaaa - (válasz Ancsy21 95. hozzászólására)
Kösz a spoilert :s


95. Ancsy21 (2011-09-25 00:24.23) aaaaa
Látom eltérőek a vélemények. Valahogy én is úgy vagyok vele, hogy nem igazán tudom eldönteni mennyire tetszett a film.
Az elején a fényképezés szerintem gyönyörű, pazar munka, nagyon megfogott a táj szépsége, kihaltsága, hidegsége.
De a sztori valahogy nehezen akart kibontakozni. És amikor már a nagy akció közepén vagyunk, akkor is néhol nagyon vontatott.
Josh Hartnett nem volt rossz, mint főszereplő (kicsit furcsállom, hogy ő a seriff...nem kell ahhoz betölteni egy bizonyos kort? :)
fura volt, hogy a város öregjeit is ő irányította...no mindegy
én a színészi játékát nem húznám le, ebben a szerepben ennyi volt
A vámpírok szerintem nem voltak félelmetesek (Supernatural-ön edződtem, úgyhogy szinte a haverjaim :D) Hiányzott a filmből a borzongás. A fejezések mondjuk brutálul voltak megcsinálva.
A végső ötletet mondjuk jónak találtam: Eben vámpírrá változik, hogy megmentse a feleségét. (az nem is derült ki, hogy ezek miért akartak elválni)(és még egy zárójeles gondolat: az, hogy főhősnőnket Stella-nak hívják konkrétan röhögőgörcsre késztetett:D Hollywood Homicide --->Josh Hartnett--->Stella :D)
Az meg miért baj, hogy Jake életben maradt? Szerintem így volt a jó, láttunk egy kis tesós érzelgősséget (szintén Supernatural feeling)

Írták többen, hogy végre igazi vámpírok szerepeltek a filmben, és nem csöpögős tiniideálok. Hát a végén azért itt is kaptunk egy jóképű, szerelmes vámpírt ;)
Nem rossz ez a film, 4 csillag


94. Hajrá KTE (2011-05-12 21:31.21) aaaaa
Nekem iszonyatosan tetszett,félelmetes volt ahogy kell,Slade-et megkedveltem a Cukorfalat utá és nem kellett benne csalódnom,a színészek szintén a helyükön vtak,a történet is jó volt,amikor meg vége lett,mondtam magamban,h mi a lószar,nem sűrűn adok horrorra 5öst,de erre muszáj volt


93. Grusoldier (2010-12-01 15:29.13) aaaaa
Megtekintés előtt: "nofene ?!"
...és azután: nabazmeg'

Az alapötlet, hogy a népség a világtól elzárva vagyon -na meg a hó is fú' emberesen-, értékelhető adalék, de ezek a tátikasót megszégyenítő, végtelenül ostoba kreatúrák kiborították a bilit (a colgate művek tuti megszedné magát)... nem is szólván arról, hogy már az elején (vagy merretájt) a fél falu a darálóban köt ki, ezzel totál komolytalanná téve a mozit (azon a GTA-felülnézetes akción már csak vigyorogni tudtam).

Adtam neki 3 csillagocskát, nehogy hosszú bottal agyonverjetek :)


92. KongFan (2010-09-21 16:20.31) aaaaa - (válasz Hopkins 91. hozzászólására)
Na az mindennek a legalja, undorítóak a papír tokok


91. Hopkins (2010-09-21 15:33.54) aaaaa - (válasz KongFan 90. hozzászólására)
Nekem nincs gondom az egylemezesekkel. Sőt, jobban is szeretem őket. Egyrészt nincs annyi dellám hogy többlemezes, díszdobozos extra kiadásokra költsek, másrészt az egylemezesek szépen elférnek egymás mellett a dvd-tartómban. ;) A másik véglet a papír tokos verzió, na arra akkor sem szívesen adok pénzt ha történetesen olcsó.


90. KongFan (2010-09-21 15:09.37) aaaaa - (válasz Hopkins 89. hozzászólására)
nekem attól függ milyen kiszerelésben lesz. ha sima 1 lemezes izé lesz tuti nem veszem meg én sem pedig nagy kedvencem


89. Hopkins (2010-09-21 14:57.02) aaaaa - (válasz KongFan 88. hozzászólására)
Ha max egy ezresért látom valahol lehet meg is veszem.


88. KongFan (2010-09-21 14:35.23) aaaaa
[link]
megjelenik nálunk dvd-n! :O wtf?



87. StormshadoW (2010-09-18 04:17.37) aaaaa - (válasz StormshadoW 13. hozzászólására)
Baromság!Valahogy akkor amikor anno megnéztem,nem kötött le.De már akkor is megfogott az alap koncepciója a filmnek.Most úgy éreztem,hogy kell adni még egy esélyt,mert azóta azért sok filmen túlvagyok,és sokminden rosszabbat is láttam, ahhoz képest meglepően jó,most nagyobb hatással volt rám.Vagyis rohadtul basz! nagyon jó túlélő horror.A hangulata szerintem közelebb áll a 28 as filmekhez mint az átlag vámpírosokhoz.A helyszín nyerő választás,az állandó sötétség,a rideg hóviharos klíma is fokozza a nyomasztó jelleget.A vámpírok sem néznek ki éppen szarul,bár néha a pampogós pofájuk kicsit röhelyes amikor tátogatják üresjáratba a szájukat.Tetszett a reményvesztett jelleg,érezni a sötét oldal túlerejét, ilyenek az igazi jó horrorfilmek,nem olyan lightos faszkalapság mint a Resevilm szériák.A vér néhol mutatós,néhol eléggé rejtve van,vannak részek ahol csak képzeljem el,hogy mi történik,van amikor meg csodálatosan megmutatják,hogy mennyire alkalmas egy balta egy emberi fej lebaszogtatására.Drámaiság is rendben volt szerintem kellő mértékben,főleg a legvége igen hatásosan lett kitalálva.Ami nem tetszett,az az,hogy helyenként kicsit leüll,lehetne több pörgés is benne,de azér nem untam magam halálra.Másik meg hogy sok logikátlanság,túl mesefilmes jellegű,sok valószínütlenség, 30 nap kevés volt ennek a balfasz agyhalott bandának hogy felőrőljék azt a pár megbúvó emberkét.Kissé hihetetlen. Akárhogy is,nem egy világszám,de az elsőosztályú horrorok kategoirában szerintem megállja a helyét.


86. Nyolcadik utas (2010-08-23 20:10.51) aaaaa
A film közepéig azt gondoltam, mi öt pontos, ha nem ez. Aztán jött a klisé invázió, ami rontott egyet az összképen. Bekattant öregúr, utána bóklászó hülye fia, átalakult kislány, megharaptak-átváltozom-ölj meg szereplő, hős hóekés, lebénult családírtó rendőr. Megyünk ide-oda, telnek a napok, sőt a hetek. A film vége a Penge II végére hajaz. Itt a férfi, ott a nő ég el. Ennek ellenére megfogott a hangulat és a jól adagolt izgalom. Összességében erős négyes.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMelinda3434, 2022-09-20 11:06115 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk