Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az útvesztő
- Mozi+, 23:10
Ifjúság
- Film Café, 23:15
Ocean's 8 - Az évszázad átverése
- Viasat3, 23:20
A forradalom napján
- Moziverzum, 23:30
Good Will Hunting
- Paramount Network, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
30 nap maximum - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Rock zene
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
30 nap maximum aaaaa
Rebecca Hall aaaaa

 

Fórum - A rajongó (1996) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
49. Liverpoolfan19 (2020-05-19 20:34.44) aaaaa - (válasz somliv 48. hozzászólására)
Mi az hogy elavult? B kategóriàs thriller? Mai napig egyik legjobb sportfilm De Niro egyik legnagyobb alakítàsàval!


48. somliv (2020-05-19 19:37.16) aaaaa
Mára már némileg elavult ez a film.
Tony Scott képi cizellálásai tán visszafogottabbak a kelleténél. Ám a zeneszámokkal kevergetett érzékelhetően, ez megdobja a hiányosságokat. Lemezlovas is lehetett volna ez az ember, mivelhogy ezekben a videoklipes zenei alákeverésekben ászabb volt temérdek vetélytársánál. A sportág őshazájába kapunk bepillantást, ahol népünnepélynek örvend egy mérkőzés. Izgatottan várják a meccset, stadionok megtelnek nézőkkel, rajongókkal, akik nélkül nem élne ez a sport. De Niro a fanok fanja, ám tele van a sport iránti agresszióval. Jól alakítja az elvakult, negatív értelemben őrült, pszichopata baseballrajongót, kisembert, aki a porontya közelébe mindenáron próbál tartózkodni. Csencsel kuncsaftjaival, úgy próbálja a mindennapi betevőjét előteremteni. Wesley Snipes nem olyan rossz, ő a sztárjátékos, nyakán lóg a média. A médiának, rajongóknak illő fenntartania a jófejűség kirakatát, hogy hírneve ne piszkolódjon be. Menedzsere folyton felügyeli minden lépését, csakis a sikeresség érdekli, a teljesítmény mérvadó számára, hajtásban a többi dolog homályosságba vész el, ám ezek a homályok kezdenek kitisztázódni benne, a főszereplőnknél szintúgy..
Nem dől össze a világ, ha belepillantasz, de akkor sem dől, ha nem, merthogy koránt sem újdonságot szolgáló szupermunka. Kicsikét ez a B kategóriás thriller érzet kapott el engem, mert ez inkább az.



47. Kal-El2 (2017-05-01 11:38.01) aaaaa
Snipes-nak annyira passzol Csuja Imre hogy az hihetetlen.És hát Reviczky ről ne is beszéljünk.
szeretem ezt a filmet, elgondolkodtató.Kemény film


46. Emylio (2016-07-12 21:59.39) aaaaa
Robert De Niro hozta a tőle elvártat, és Wesley Snipes sem volt rossz, de a sztori nem igazán tetszett. Számomra ez az egyszer nézhető kategória.


45. Bertu (2016-01-14 22:00.54) aaaaa
A baseballt rohadtul utálom, számomra rejtély az a megszállottság, amit a jenkik mutatnak iránta. De ha elvonatkoztatok ettől, akkor azt kell mondanom, hogy jó film volt.


44. Kal-El2 (2016-01-11 21:07.52) aaaaa - (válasz Arturo professzor 42. hozzászólására)
Világi gyökér.Láttad te már Brad Pitt filmjeit?


43. Tapados (2016-01-11 20:29.24) aaaaa - (válasz Arturo professzor 42. hozzászólására)
Szerintem meg Te vagy a Pitiáner!


42. Arturo professzor (2016-01-11 20:27.35) aaaaa
Budget:55 millió
Hazai bevétel:18 582 965
Forgatás:1995.okt.24.-1996.feb.23.
Pitiáner Brad visszautastotta Bobby szerepét,inkább Renard-ot játszotta volna.
A kis hülye nem is színész,hogy gondolhatta hogy ilyen fajsúlyos szerepet eljátszhat.
Tony Scott elutasította a Sziklát,hogy ezt a filmet forgathassa le.
Al Pacino esélyes volt a Rajongó szerepére.Jack Nicholson visszautasította azt.
25 baki van benne.


41. SzaboKri81 (2015-05-25 06:47.42) aaaaa
Tony Scott, Isten nyugosztalja szegényt kiváló rendező volt. Több filmje is valamilyen sportág köré épül, NASCAR, NFL, vagy éppen itt a baseball. Bár itt a sportág teljesen lényegtelen, hiszen az esztelen és értelmetlen rajongásról van szó. És az tök mindegy melyik sportról is van szó. A való életből Szeles Mónikát tudnám megemlíteni, Akit Steffi Graf egy őrült "rajongója" késelt meg egy meccs alatt. A legveszélyesebb az egészben az, hogy ezek az emberek nem is a sport szeretete miatt kerülnek ide, hanem egy pszichés betegség miatt. Mint ennél a filmnél. És akkor a filmről. Szerintem jó film lett. De Niro szenzációs alakítása kimagasló. Ő egy színész zseni. Snipes sem rossz de azért közelébe sem ér partnerének. A zene is nagyon ott van a toppon, mint a vágás is. Scott videóklippes múltja azért meglátszik itt is. Szóval egész jó a film de közel távol nem hibátlan és messze van az ötöstől. Ez pedig a történet lyukaiban rejlik. Abból pedig sajnos eléggé sok van. A legzavaróbb, hogy De Niro nyilvános jelei senkit nem zavarnak. A volt nej csak fenyegetőzik de egy távolsági végzésen kívül nem tesz semmit. A volt főnök csak csendben tudomásul veszi, hogy kicsinálták a merciét. Vagy De Niro hogyan tudja elvinni a kocsit a gyerekkel és a kutyával együtt.

Összességében nem rossz mozi de ezek miatt a sok kis apróságok miatt nálam csak négy csillag. Azért érdemes megnézni, mert ezt leszámítva egész jó szórakozást tud nyújtani.


40. Michuu (2014-12-08 23:25.49) aaaaa
Ez egy elég jó film. Nem csoda, hiszen a főszerepeket két nagy kedvencem játsza, míg kisebb mellékszerepben van Benicio del Toro és John Leguizamo. Szerintem a zenéje is oltári, meg úgy kb. De Niro karaktere tetszett a legjobban.
Jó film, nem is értem miért bukott meg annak idején.


39. Geah (2014-09-19 13:49.14) aaaaa
hiába 2 nagy név egy jó rendező és sok jó zene a film mégis egy egyszer nézős kategória.több volt benne de nem használták ki


38. Zsibró (2014-09-14 12:43.12) aaaaa
Bobby Rayburn szerint a szurkoló vesztes.Én igaz szurkoló vagyok a Békéscsaba minden csapatának és ha valaki engem vesztesnek titulál azt én is megbüntetném.Hajrá Csaba ,hajrá De Niró


37. John Ryder (2014-07-02 09:54.14) aaaaa
Nem rossz film, de igazán jónak se tudnám nyugodt szívvel mondani.
Robert De Niro alakítása a késekkel kereskedő, labilis házaló ügynök szerepében persze ezúttal is tökéletes, rajta nem múlott most se. Egyenesen hátborzongató a figura, sőt valahogy még a Rettegés fokában játszott hasonló szerepénél is durvább. És épp ezzel függ össze, ami nem igazán tetszett a filmben (Spoiler Warning!):
Nem véletlen hogy a Rettegés fokához hasonlítom, mivel ez volt ugye De Niro másik emlékezetes szerepe, amelyben agresszív, gyilkos hajlamú pszichopatát alakít. Abban a nagy klasszikusban - ami maga is egy remake ugye - ugyanis abszolút lehetett érteni, ha el nem is fogadni a főszereplő motivációját arra, miért akar revansot (mert úgy érezte, az ügyvéde hibájából jogtalanul ült évekkel többet a börtönben). Lehúzott tizen akárhány évet a sitten az ürge, közben érték ugye, finoman szólva, "atrocitások", szóval ezek után szinte nem is csoda, hogy kissé megzakkanva és bosszúért lihegve szabadult. A rajongó esetében azonban a megszállott baseball fan Gil Renardnak nem igazán van oka arra, hogy annyira elboruljon az agya, hogy bosszúból elrabolja és megöléssel fenyegesse imádott bálványa, Bobby Rayburn kisfiát. Mert jó, tény, hogy a pali életében rosszra fordultak a dolgok: kirúgták az állásából, feleségétől, gyerekétől külön él, és még csapata és kedvenc játékosa se úgy játszik ahogy kell. Tény az is, hogy láthatólag elég sok benne az elfojtott agresszió, ezt már eleve "szakmája" is, hogy késeket árul, remekül szimbolizálja; ámde a film első felében még egy alapvetően viszonylag normális, legfeljebb kissé "bogaras" embert láthatunk, aki az átlagnál ugyan egy fokkal jobban szereti a baseballt, de közben viszi a gyerekét a meccsre, próbál megélni stb. Ebből azért elég nehéz úgymond levezetni egy megzakkant gyilkos figurát, aki bálványa rivális játékostársát halálra késeli, régi barátját agyonveri egy baseballütővel stb. Valahogy nem tűnik hihetőnek a történet, persze igaz az is, hogy épp ez az irracionalitás az, ami miatt az embert, idézőjelben, a hideg kirázza a De Niro alakította karaktertől. Persze jó-jó, izgalmas a film, De Niro zseniálisan alakít (Snipes a baseballsztár szerepében itt most halványabb, persze ez valószínűleg a szerepéből is fakadt), ám mégis, valahogy nem tudtam beleélni magamat úgy igazán. Azt mondanám inkább: többet is ki lehetett volna hozni belőle, kár érte, így csak egy jó erős közepes.


36. Menrot (2013-04-01 13:17.27) aaaaa
Régi emlékek villantak be:)Kis szösszenet

De Niro-n kívül a film,a történet is nagyszerű. Régen láttam,de emlékszem,hogy az ő karaktere is egyfajta összeomlás szélén állt- hatalmas baseball rajongó! volt(egy bizonyos csapatnak úgy szurkolt,ahogy egy zavart elméjű fanatikus drukkolna,BÁRMIT a csapatáért-az életében történt munkahelyi gondok, a labilis személyiségű apukát a "deviancia irányába terelte."(egyre jobban és jobban)Fanatikussá és felelőletlenné válásanak kiváló megjelenítése,saját életének darabokra hullása,csapatának "megmentése",mint heroikus tett jól kivehető.Félelmetes atmoszféra.Gyilkosság,gyerekrablás,zsarolás,idegösszeroppanás-&q uot;legbelül".Egy megfelelő Wesley Snipes.Jól megkomponált kis film ez.Kis ráhangolódás és jöhet a fokozatos feszültségadagolós mozi.Zimmer zenéjére sem lehet panasz.Robert De Niro karakterét én nagyon sajnáltam,bármit is tett.
Izgalmas kis mozi ez a néhai Tony Scott-tól.
SPOILER
Ui:Ó jaj,szegény Benicio Del Toro


35. Johnny kapitány (2013-04-01 06:03.16) aaaaa
De Niro itt is zseniális mint mindig, hihetetlen módon hiteles. Szépen bontakozik ki a cselekmény, míg a rajongó teljes valójában kibontakozik. Ami még pozitív erénye a produkciónak, az a pár jól megkomponált filmzene - nem véletlen ugye, hisz Zimmer volt ennek felelőse. Mindezek ellenére sajnos a film vénája csak erős közepes, mert maga az alaptörténet és a cselekményvezetés kevésbé jó. A rendező, Tony Scott vígjátékban, rémdrámában rutinos manus, ott tudja, hogy működik a nézőtér, ebben a lélektani cirkuszban elveszti magát. Ami még hagyján, de kihagy egy sor lehetőséget. Például az idealista és a cinikus párhuzamát, a fent és lent helycseréjét, a gyerekek csalódását apjukban. Úgy dobja fel a jobbnál jobb témákat, mint egy profi zsonglőr a labdákat, aztán, mint egy kezdő sorra ejti el őket. Maradnak a színészek: Snipes nem nyújt kiemelkedőt, hozza a tőle megszokottat, Leguizamo szintén, és Ellen Barkin - az egyetlen nő, akire rá lehet nézni - talán ezért vannak jó pillanatai.


34. Bdt (2013-01-12 17:00.48) aaaaa
Én még mindig Beniciót sajnálom, azóta, mióta először láttam a filmet, jó pár éve;´´´´


33. NAGLFAR666 (2013-01-10 13:17.03) aaaaa
Egyszerűen megunhatatlan,hatalmas,csúcsalkotás!!


32. Dundidio (2011-12-21 21:02.34)  
Számomra unalmas film volt...


31. Bdt (2011-03-30 20:18.17) aaaaa
jaj hát persze, hogy jó benne Robert De Niro, de ott van az én gyönyörűségem is, Benicio, igaz kis szerep, de olyan széééép!:)


30. 1-2 (2011-03-30 14:57.53) aaaaa
Jó kis film.
De Niro nagyon jót alakít benne,
Az anya hisztijeitől viszont agyfaszt kaptam.


29. Brundle (2010-09-25 13:40.01)  
Igen de niro itt olyan másodszorra adja az el borult elmélyű széthullot életű embert, aki végül merész lépésre megy rá, és itt is olyan élethű a karakter mint 1976-ban volt a taxisofőrben. De wesley snipes is kellően jol adta a profi baseball játékost aki ép a karierjét akarja visza álitani a régi korábi szintjére, szóval jo lett a film és az hogy tony scott lett a rendező az is szerintem javitot a filmen szoval tökéletes munka és jo történet lett szerencsére.


28. Bobo 888 (2010-09-02 13:38.37) aaaaa
Tony Scott egy nagyon kellemes, stílusos rendező. Eme filmjében remekül mutatja párhuzamosan egy kisember és egy híresség életét, valamint hogy egyes helyzetekben hogyan keresztezheti a kettő egymást...és habár Niro szerepe őrült, azért mond sok-sok igazságot...kedvencem, amikor azt mondja:
"Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor ki kell álnia valamiért, különben szart sem ér az egész".És habár nem teljesen életszerűen, de azért kapunk betekintést a profi sportéletbe is, annak minden áskálódásával, örömével és bajával. Elsőosztályú gárda, elsőosztályú mű.


27. Tolli (2010-04-23 21:38.29) aaaaa
Sikerült hosszú idő után bepótolnom a filmet és a véleményem nem változott.
Nagyon izgalmas rendezés jó szereplőkkel és De Niro ismét félelmetes az elmebeteg szerepében.
És komolyan mondom, meg tudom ezek után érteni a hírességeket, hogy nem paktálnak le az átlagemberekkel, mivel tényleg nem lehet tudni, hogy ki is az valójában vagy milyen szándékkal ismerkedik.
Ez a film jó példa szerintem erre.


26. Mekare (2009-08-08 12:00.58) aaaaa - (válasz Bdt 24. hozzászólására)
Azokban a filmekben azért nem tűnt annyira genyának neked,mert nem nyírta ki a kedvenced :D


25. Jason13 (2009-08-08 11:58.07) aaaaa
Nagyon jó kis filmecske ez.De Niro nagyon jó színész,Snipes is királyul hozza a figurát.A zene tökéletes.Zseniális film.


24. Bdt (2009-02-20 19:06.26) aaaaa
Megnéztem ismét hajnalban, mekkora egy undormány egy gec ebben a filmben De Niro.( A színész az kész van, ez az elmebeteg fej)Azon gondolkodtam, hol tűnt nekem ennyire félelmetesnek,mint itt: az angyalszívben és a rettegés fokában. Még a taxisofőrben sem ennyire.
Sajnos Benicio hamar meghal,ismét. És még egy dologért haragudtam rá: A gőzben eltakarja....,azt. Khm. Miéééér? XD


23. Az utolso szamuráj (2009-01-13 16:28.37) aaaaa - (válasz Lyak 22. hozzászólására)
Bizton nem))No de ez már más kávéház.
Ugyan.Nem csináltam semmit.Szép napot!


22. Lyak (2009-01-13 16:10.05) aaaaa
Kösz mindent... kedves, hogy törődsz velem. A Titanic-dolognak utánanéztem, és úgy fest, hogy nem a megfelelő magazinokat olvasom. A schumacheres dologról nem tudtam - ezek szerint én vagyok a köz -, de vajon vigyorog-e egy-két stáb, ha kapnak némi pénzt, a filmüket mégis utálják minden sarkon?...
A boxoffice-t köszönöm, azóta is használom.



21. Az utolso szamuráj (2009-01-11 11:19.36) aaaaa - (válasz Lyak 20. hozzászólására)
Már csak azért se,mert a Gyürük ura harmadik része sőt asszem összbevételt tekintve a Karib tenger valamelyik epizódja is megelőzi a Dark Knightot.Bár a Fekete lovagot se kell félteni,ő ilyen rekordokat tart,minden idők legszélesebb premierje,valami 67 millás minden idők legjobb nyitónapja,hogy neki kellett a legkevesebb nap a 200 millához-talán 5-meg ilyenek,rekordokat annyit lehet kitalálni,hogy ihaj,csak igazolják a sikert-és esetleg a minőséget is.
A kiragadott mondatom:értsd úgy,hogy igen kevés,valóban hatalmasat zakkanó mozi van,mondjuk ilyen a Pluto Nash,ahol már egyszerűen lehetetlen a több 10 millás buktavárit behozni legalább megtérülő szintre,sirathatják a zsetont.Ám manapság ripsz-ropsz beszélgetnek buktáról már akkor,ha hazájában nem hozza be a költségeket ,sőt néha akkor is,ha nem annyit fognak vele,mint amennyit illene talán.Ha szégyelnivaló a munka,a studió igen sokszor mem hozza nyilvánoságra a költségeket,titkolva az arányértéket,persze azért egy mozinál lehet saccolni.Van olyan is-pl Speed 2-hogy amcsiban-jogossan-hasalás-Európa meg igen sokat feccöl a filmbe,van ez forditva is,a Taxikért nem verték szét a mozikat a nézők az USA-ban.Van vállalt bukta film is anyagi szempontból,ezek a kisebb rétegeket érdeklő ,igényesebb alkotások,ahol a készitők,producerek nagyobb és tömegfilmből talán ismertebb nevek vagy független filmesek,olykor a szinészek is "A" listások,tudják,hogy még a gyártási költséget se hozza visza a mozi,pár vásznon mutatják csak be,egyszerűen azért készitik el,mert valamit mondani akarnak,vagy mert jó a studiórendszeren kivül lélegzetet venni,és mert a szinészek élvezik a kreativabb,nehezebb munkákat-persze,évek multán a különböző jogdijak után mégis egáll felé billen a mérleg nyelve.Jópár olyan filmet tartanak nyilván,ahol a zseton egy igazi,H.-i party megrendezésére nem lenne elég arra,amit a kasszánál kicsengettek utána,mégse tartják buktának.Ami pedig szintén nagyon fontos:más a szakmai bukta,és más a pénzügyi.Pl a köztudat az,hogy a Joel S. rendezte Arnoldos Batman pénzügyileg is ráfizetés volt,fenéket,valami 240 millát hozott össze,más kérdés,hogy mi róla a vélemény,teljessen jogossan.Mindenesetre a Bőregeret jegelte nem kis időre vele az úr,meg a saját karrierjét is akkor a mélybe rántotta.Szóval,összetettebb a dolgok állása ,főleg a mai viszonylatban már,mintsem azt sokan gondolják.


20. Lyak (2009-01-10 22:15.47) aaaaa
Na igen, a Spielberg-dolog tényleg úgy van, a többit meg elhiszem, most nem fogok utánanézni. Az a Titanic-dolog egy amerikai újságban volt a Sötét Lovag kapcsán, amit a szerkesztők a Titanic után a második legnagyobb filmbevételű attrakciónak tartottak nyolcszázhetvenvalahány millával - de ezek szerint nem kéne ennyire ragaszkodnom hozzá. "Amúgy igen kevesen tudják,de anyagi értelemben tulajdonképp szinte minden mozi előbb-utóbb ha nehezen is,de behozza költségeit." - mondtad mellesleg épp te, én csak erre írtam a választ. (Egyébként lehet, hogy az a 900 millió éppen azon az X időn belüli értéket jelzi. Elvégre az újságírók nem várhatnak tizenöt-húsz évet egy film megjelenése után felrikkantva, hogy: "Igen, ez a film végül is nem bukott meg." Visszakanyarodva A rajongóhoz (csak hogy ne vesszen már el maga a film a vélemények tengerében), végsősoron nem is csak az számít, hogy egy film mennyit tömött az alkotók zsebébe, hanem hogy évtizedek múltán is megmarad-e legalább az emléke... ezt a filmet talán túl gyorsan elfelejtették. Amelyik eltűnés viszont számomra a legszívfájdítóbb, az a Csendes terror volt... na de mindegy. Elnézést a lehetséges pontatlanságaim miatt - ez van, ha az ember fiatal, kíváncsi és befolyásolható...:)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLiverpoolfan19, 2020-05-19 20:3449 hsz
Legjobb szövegekLiverpoolfan19, 2019-11-22 18:564 hsz
De Niro alakítása a filmben véleményekMozibuzi, 2010-02-24 20:142 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk