Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ha eljön Joe Black aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - T mint tenisz - avagy véleményetek a játékosorkól :-)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
1088. Csabaga (2023-09-11 13:18.12)  
Sajnos igazam lett.
Persze nem lehet tudni, milyen lett volna egy Keys-Muchova döntő, de ennél csak jobb!

A férfi torna sem lett emlékezetes.
Djokocic erős közepes teljesítménnyel is simán behúzta.


1087. Csabaga (2023-09-08 13:03.08)  
Pont az a két játékos esett ki, akik játszák a teniszt és nem csak visszaütögetik a labdát, vagy ész nélkül megküldik ezerrel...



1086. Csabaga (2023-07-19 13:29.36)   - (válasz Wilhelm 1085. hozzászólására)
Látszólag egy-két ütésen múlt, de szerintem a szerb ott vesztett, hogy kevés magabiztos adogatójátéka volt.


1085. Wilhelm (2023-07-18 16:56.28)  
2023.07.16.-át írunk, elérkezett a várva várt nap, mikor férfi egyesben a jelen lévő két gigászi egyén összecsap a tenisz szentélyében, Wimbledonban.
Millió ember a képernyő előtt, izgatott rajongók a stadionon kívül, belül úgyszintén, akik kíváncsiak erre heroikusnak kikiáltott viadalra.
Világsztárok hada szintén kilátogat a küzdőtérre. Olyan nevekkel, mint Daniel Craig, aki felesége, Rachel Weisz oldalán mutatkozik. De feltűnik az aranyifjú is, tele magára aggatott nyaklánccal, napszemcsiben, hűsítőt szürcsölve, William Bradley Pittről beszélek. Vagy éppen a mindig méltóságteljes, zöld színű kosztümbe öltözött, Wales hercegnéje, Kate Middleton, aki természetesen majd később a díjátadó ceremónián is serényen tevékenykedik- ők kiemelt pulpituson foglalnak helyet, amit méltán nevezhetünk királyi páholynak.
Nyitott pályán, napsütéses napon kerül megrendezésre ez a csata, valami hihetetlen szeles időjárási körülmények között, ami bizony nehezíti végig a játékosok dolgát.
Kis bemelegítés, pár ütésváltás, aztán a teniszezők bele is csapnak a lecsóba. Szerbek csillaga rögtön kezébe veszi az irányítást, és favoritként ő dominál. A spanyol kölyök olyannyira befeszül a viadal elején, hogy egyszerűen nem találja a maga ritmusát, ennek jóvoltából bő harminc perc elteltével fuccsba megy számára az első szett.
Ám ezzel még semminek nincs vége, hiszen a másodikban meg van az esély arra, hogy újra magára találjon. Így is lesz, hiszen jönnek tőle a koncentráltabb, keményebb ütések, ez által kezd visszatérni ebbe a mérkőzésbe. Olyannyira, hogy most érződik, megszorongathatja az óriás grabancát. Ezt láthatjuk az idegtépő tie-breakben, ahol erőfeszítései nem hiábavalóak, mivel ki is egyenlít.
Érkezik az egy óra hosszú harmadik játszma, melyben a közönség kezd olykor fújolni Djokovic miatt. Ez még jobban felhergeli a szerbet, ilyet kimondva abban a pillanatban: Egyedül az egész világ ellen- ez számára csak az Extra Motiváció! Gondolja magában, már így is felégettem szinte minden hidat magam körül, úgyhogy ennyik vagytok. Ebben a részben akad olyan game is, ahol közel harminc percig egzecíroztatják egymást a felek. Végül Alcaraz fölényesebb játékkal behúzza ezt a részt.
De ezzel nincs megállás, megyünk előre. Előtte azért a szerb szikárság kihasználja a hat perces pihenőidejét. Szüksége is van rá, hogy töltődjön, összeszedje magát. Ekkor érezhető rajta, hogy fizikálisan vannak gondjai, de őt még ilyenkor sem szabad semmiképp leírni, hiszen a tapasztalat, rutin nála van. Fent a tribünön csapattagjai is szorítanak érte, élen Jelena Djokoviccal és Goran Ivaniševićcel. Viszont a feladat az előzőeknél is nehezebb, mivel innentől muszáj összekaparnia magát, hogy meccsben legyen.
Tehát az ádáz küzdelem folytatódik tovább. Nole hiába néz úgy ki, hogy verve van, ám izzadságok, küzdelmek árán valahogy behúzza a negyedik szettet.
Szóval döntő szettre kerül sor. Jóval túlcsúszunk már a négyórás játékidőn. De nem számít, mivel ez nekünk nézőknek feltétlenül jó, hiszen magas szintű teniszt kapunk, játékosok pedig kiszolgálnak minket teljesítményükkel.
Érezzük, hogy valami készülőfélben van. Kilátogatók izgatottan, feszülten figyelnek a leláton, mi szintén a képernyők előtt. Brad Pitt is valahonnan a büféből újra visszacammog királyi helyére, és most már árgus szemekkel csak a pályára figyel. Igaza is van, hiszen fokozódik az izgalom, sőt, tetőfokon! Tapsvihar, beordibálások, megemelkedett adrenalin szint többeknél. Benne vagyunk nyakig a meccs végkifejletében. Innentől mindenki saját zsírján ég, és igyekszik közel a maximum teniszét nyújtani. Alig térünk magunkhoz, olyan labdameneteket, kimeneküléseket, fél spárgákat látunk. Telnek a játékok, még mindig fej fej mellett a két legjobb. A favoritként tartott huszonháromszoros Grand Slam bajnok magához képest szenved, annyira ideges, hogy ütőjét miszlikbe aprítja a hálótartóban. Már ezen se csodálkozunk egy ekkora ki-ki összecsapásban. Carlos Alcaraz fittebbnek, koncentráltabbnak, könnyedebbnek látszik ellenfelénél a végkifejletben. Elkápráztat minket az olykor felugrásból véghez vitt ütéseivel, ritkaságba menő rövidítéseivel.
Megmutatja a világnak, hogy kemény fából faragták, most ő a jobb, nincs ellene ellenszer, így behúzza élete első Wimbledon trófeáját.


1084. Csabaga (2023-07-17 13:30.27)  
Szerintem minden idők leggyengébb női döntője...
Kilenc nyerővel meccset lehetett nyerni.

Talán jobb lett volna, ha a tunéziai nem veri ki Kvitovát, Rybakinát és Szabalenkát.

Nézegettem, mi is van a régebbi győztesekkel:

Moguruza a visszatérését tervezi, olyan 29 évesen.
Barty abbahagyta, Oszaka gyereket szült.
Raducanu pont ugyanúgy eltűnt, ahogy váratlanul előkerült, bár még csak 20 éves.


1083. Csabaga (2023-07-14 12:42.48)  
Nagyon ráférne a női mezőnyre egy-két klasszis...

Mondjuk, mikor egyszerre volt Serena, Sarapova, Henin, Clijters.

A tegnapi első elődöntő botrányos színvonalú volt.

Egyébként megint új győztes lesz, az utoló 30 GS.tornából már 17. alkalommal.
És mellé egy csomó játékos, akik csak döntőt játszotak.


1082. Csabaga (2023-06-13 12:44.08)   - (válasz Wilhelm 1081. hozzászólására)
Nagy kár a sérülésért, előrehozott döntő lehetett volna...
Amíg ment, az is volt.


1081. Wilhelm (2023-06-12 18:26.28)   - (válasz Csabaga 1080. hozzászólására)
Nem akarok okoskodni, de még a kommentátoroknak sem volt tiszta a helyzet abban a pillanatban. Alcaraznak először a keze, majd a lába is elkezdett görcsölni. Aki valaha sportolt, az kapizsgálhatja, hogy milyen érzés ez. Nálam is volt ilyen fiatalabb koromban futóversenyen, amikor túlerőltettem, széthajtottam magamat, és hasonló volt a jelenség, mint a spanyol kölyöknél. Ezek kellemetlen dolgok ám, mivel egy ilyesfajta görcs után tetemes percekig állni is alig bírsz, nemhogy normálisan mozogni, szerválni, adogatni, futni, satöbbi.
Mikor Alcaraznak problémái voltak és lejött hozzá a vezetőbíró, akkor elvileg rögvest görcsöt jelentett be, viszont görcsre nincs ápolási idő, nem lehet rá kikérni időt, mivelhogy nem minősül sérülésnek. Ezért sínylette meg az egészet a kölyök. Ha azt mondta volna, hogy meghúzódtam, akkor elméletileg kaphatott volna hosszú perceket arra, hogy ápolják. Így viszont igencsak rosszul jött ki az egész helyzetből, mivelhogy a másik félnek adtak egy gamet, ezen kívül pedig nem volt neki elég regenerálódási ideje sem arra, hogy normalizálódjon állapota, hanem pihenő nélkül kellett nyomnia tovább a teniszmeccset.
Kár Alcarazért, mivelhogy az első két parádés szettben birokra kelt a szerb óriással, sőt, olyan hidegvérű technikás rövidítéseket csinált, hogy az ritkaság. Látszott rajta, hogy még a játék élvezete hajtja, motiválja, nem pedig a gázsi, a hírnév, a siker... Cirka tíz év múlva már erősen valószínű, hogy más lesz a szitu, de addig jó, amíg a jelenlegi mentalitással létezik. Plusz, a maga laza mozgása se éppen semmi, oké, mondhatjuk rá, hogy irtó fiatal még, húsz éves, de tényleg komolyan össze van rakva a srác ezen a téren is. Mondjuk ennek a görcsölésnek a kiváltó okait sejthettük. Favoritként kezelték, ezzel gigászi nyomást tettek rá, millióan figyelték őt képernyőn keresztül, ráadásként élőben ott volt „fél Hollywood” az eseményen. Olyan nevek, mint Mike Tyson, Michael Keaton, továbbá sok csinos, igényes hölgyemény- magam nyilván az utóbbira figyeltem.
Ezen felül akadt még valami. Az, hogy Djokovic könyörtelenül megnyomta a meccs elejét. Olyan iramot diktált, olyan élességgel, dinamikával játszott, amivel kikészíthette, szétzilálhatta a szemben levő felet-azért ő a tapasztalatának köszönhetően belülről tudta, hogy mit kell ilyenkor csinálni. Ez is közrejátszhatott abban, hogy Alcaraznál görcs lépett fel.
Mindentől függetlenül vitathatatlanul megérdemelte Nole a Garros győzelmet, így 36 évesen a kiegyensúlyozottsága még mindig döntő faktornak bizonyult.


1080. Csabaga (2023-06-12 13:06.49)  
Egy-két dolgot nem értek.

1.
Ha valaki megsérül, miért nem lehet ápolni?
sőt, még játékot is elvesznek tőle.Mintha régen nem így lett volna.

2.Mióta lehet a nézőtéren ülő edzővel menet közben társalogni?
Serenát egyszer csupán azért megböntették, mivel az edző kézzel mutatott valamit neki.


1079. Wilhelm (2023-01-31 14:03.16)   - (válasz Tömö 1077. hozzászólására)
Kívülről nézve viszonylag sima meccs volt Nole számára. Sáfárkodhatott még az energiájával is, ahogyan akart, agyonra nem kellett erőltetnie magát. Meg hát Stefanosz az öltözőben maradt kicsikét, a fránya ránehezedő nyomás miatt közel sem tudott akkora szorongatásokat csinálni a szerbek nemzeti hősén. Pedig a görög kimehetett volna a pályára jobban kockáztatva, kevesebb kétség nélkül is, akkor lehetett volna ez szorosabb viadal valamivel. Ez most ennyire volt elég tőle, de nem szabad a görögöt lesajnálni ezeken a döntőbb megmérettetéseken, merthogy ott van a világ élmezőnyének elején.
Ezt a küzdelmet is elvitte két tie-breakig, még ha mindkettejük teniszében lett volna még feljebb. Így is Novak élete egyik meghatározó pillanatának mondta ezt a győzelmet. A mostani kisebb sérülés, plusz a tavalyi kitoloncolás fényében ez nem véletlen. Erre jön a rekordhajszolás kérdése, ez sem utolsó az ő nézőpontjából. Ha figyelted, akkor a lelátón ülő támogató csapatán még jobban érzékelhető volt az izgulás, akkor kezdted megérteni, hogy valójában mekkora a tét.
Roland Garros érdekes lesz tavasszal, Nadal-Djokovic összemérheti magát- nem sok ilyet fogunk már látni a jövőben, ezt úgy érdemes majd nézni, feltéve, ha összekerülnek egymással. Meglátjuk.
Beszélhetsz a németországi tenisz meccsekről, amiket nézicskéltél a Tv-ben hajdanán. Németország Európa vezető hatalma volt már akkor is, nem véletlenül termelte ki az élsportolók tömkelegét, tenisz is idetartozik. Mellesleg, úgy halkan mondom, hogy a nyolcvanas években nem volt doppingellenőrzés teniszben. Majd írok a doppingszerek csoportosításáról egyszer valamikor.
Hát igen, nem a pornép szórakozásának számított sosem. Már a 15.-16. században az arisztokraták, előkelők ütős játékának mondták, ők űzték szabadidejükben előszeretettel, ez később sem változott annyira.
De nem hinném, hogy napjainkban az élsport szintjét kellene ezzel a sportággal megcélozni az emberek irányába, mert abba tényleg rengeteg energiát, pénzt, munkát kell belefeccölni. Viszont rekreációs szinten, kikapcsolódás, feltöltődés, jó közérzet kialakítása céljából olykor ütögetni nem rossz dolog.
Főleg egy nyári nyaralás alkalmával egy üdülőközpontban, amit előszeretettel csinálnak többen, nemtől, kortól függetlenül- vízi sportok, zenés mozgásformák, különböző mozgásos tevékenységek mellett a teniszezgetés is benne szokott lenni a repertoárban.


1078. Wilhelm (2023-01-30 09:49.12)  
A sokunk várt Ausztrál Open döntő megadatott, hiszen Sztefanosz Cicipász és Novak Djokovic neve fémjelezte ezt a finálét. Cicipász magához képest kimondottan jó formában tartózkodott, ezt már érzékelhettük az előbbi körökben is.
Most újra esélye van, hogy elcsípje a szerb hatalmasságot, és belépjen a Grand Slam győztesek tornyába.
Izgatott rajongók, régi tenisz csillagok, elemzők, eurosport kommentátorok, mindenki találgat, hogy a két balkáni sportoló hogyan fog dűlőre jutni egymással ezen a történelminek kikiáltott meccsen.
Itt az idő, a nézők beözönlenek a melbourne-i, Rod Laver arénába, hogy tanúi legyenek a fenoménok küzdelmének.
A hangulat garantált, annak ellenére, hogy az időjárás nem túl kecsegtető, hiszen esős időbe borult a kontinens ezen a napon.
Beharangozó után kezdetét veszi a parádé, a játékosok megérkeznek szentélyükbe, hogy összemérjék képességeiket, akaraterejüket, azért, hogy kiderítsék kicsoda éppen a sebezhetetlen, rendíthetetlen, leharcolhatatlan egyén, tehát ki a legjobb.
Mindenki izgatottan figyel erre a találkozóra az arénában, az arénán lévő kivetítő előtt tombolók úgyszintén, különösképpen a fanokra értem ezt ez alatt.
Kis bemelegítés az elsőkben, majd elkezdődik a pályán lévő csatározás. Az első szett elején látszik, hogy Nole erejének teljében, fittsége még mindig tekintélyt parancsol. Úgy áll hozzá az egészhez, hogy gyorsan le szeretné zavarni ezt az összecsapást.
Cicipász állja a sarat ideig-óráig, ám koncentrálásai ellenére elveszíti az adogatását, így a szettet is.
Jön a második etap, ahol a görög még mindig agresszívan próbálkozik, de az ellenszert a teniszbajnok ellen egyszerűen nem találja, még úgy sem, hogy ellenfele nem nyújt kivételes teniszt. De hát a rutin, az évek, a befektetett munka bizony beszédesebb.
Sztefanosz kiharcolja a tie-breaket, de a labdamenetek többségében izzadnia kell, hogy féken tartsa a másik oldalon lévőt. A rövidítésben pedig csődöt mond a ki nem kényszerített hibáival együtt, ebből kifolyólag ugrott a második szett számára.
Tehető fel a kérdés, van innen számára visszakapaszkodás. Aligha elképzelhető, mivelhogy Novak továbbra sem engedi ki kezéből a gyeplőt. Végig fókuszált, stabil tud maradni, ez meg azt eredményezi, hogy ezen a meccsen nincs fogás rajta.
Közelítünk időtartamban a három órához, a tenisz minősége nem olyan rossz, még ha a heroikus csatától jóval elmarad. Persze, ehhez a görögnek kellene emelni játéka színvonalán, de ma ez nem megy jobban neki.
A közönség azonban elégedett, mi nézők a képernyő előtt se szégyenkezhetünk azon, amit látunk ezen a keménypályás borításon. Novak szobra újfent kezd dicsőségben tündökölni, mivelhogy a harmadik szettben képes lezárni a döntőt egy remekbe szabott tenyeressel, így besöpörheti életének 22. Grand Slamjét.
A szerb hatalmasságból feltörnek az érzések, óriási üvöltés az egyik biztonsági ember előtt, mely még a decibelmérőt is kiakasztja. Igen, ez ebben a felfokozott állapotban teljesen érthető. Majd felvánszorog támogató táborához, akiknek temérdeket köszönhet a felkészülés miatt. Könnyezve roskad össze előttük,- emberi, érzelmes perceknek lehetünk tanúi, olyanoknak, melyeket ritkán látunk a szerbek fékezhetetlenségétől.
Hamarosan érkezik a ceremónia, ahol a sötétbe burkolózott stadionban, taps, hangorkán fogadja a résztvevőket.
Cicipásztól némi búslakodás, aki többet is kihozhatott volna magából, ám nem szabad elkenődni, mivel számos sansza lehet még a jövőben. Játékosoktól köszönetmondás a szervezőknek, szponzoroknak, önkénteseknek, mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában.
Végül pedig a kupát magasba emelő hatalmasság, Novak Djokovic, aki újból a sportág piramisának tetején, aki elmondja, hogy procedúrás heteken, hónapokon van keresztül, sok-sok fáradság árán jutott el idáig. Figyelemre méltó motivációs beszéd tőle, amiben megjegyzi, akárhonnan is jössz, mindig legyenek álmaid, és ha teszel ezekért az álmokért, akkor lesz esélyed elérni őket.


1077. Tömö (2023-01-29 17:48.42)   - (válasz Wilhelm 1075. hozzászólására)
Ezeket, NEKEM nem kell mesélni;)
Németben talán több meccset néztem( tv.n, nyári szünetekben), mint Mo.n, sőt akkor még alig közvetítették. De nem azok a nevek az ÉN korszakom, megsúgom;),viszont persze , láttam,néztem még őket, csodagyerekként:D tv.ből tanultam meg kb.teniszezni:D, aztán fallal. Aztán már kimertem állni a pályára is, aztán mar egy országos listára is 1db ponttal felkerültem:DD , az mekkora volt. Hát, csak pénz-pénz,pénz, még több pénz kellett volna, azért ugye a tenisz, sosem a csórók sportja volt,s lesz. Ma sem tudunk olyanról , aki a poros lakótelepi homokozóból lett tenisztár, csapos apával, és egy pénztárosnéni fiaként.
Engem konkrétan németben edzhettek volna, HA MERTEM volna...egyedül a rengetegben maradni. Rokon edző volt( még ma is), nagy tenisz klubnál. Az apja egykori magyar davis-kupa játékos( az apám nagybátja, azt hiszen) , ők kinnt élnek már 56 óta ugye.
Baj volt, hogy a legmesszebb német várost találták meg maguknak, nem pl.egy münchent,ahonnan "csak"5óra lenne egy haza út. 15óra sok...volt, vagy 20, akkori autókkal:D,Mo.n 50km.nyi autópálya.ah, így,hagytam, maradtam, csórón... pedig...simán lemostam volna Szeles Móunikát:DD, kétkezes tenyeresét, ki nem állhattam:D


1076. Tömö (2023-01-29 17:32.11)  
Na, akkor örüljünk, Djoki 10.ik ósztrál openjének, hurra. Juj, de kis sírós lett a végén, a kemény gyerek.
Nos. Nagggyon Izgi volt, 3szett. Tsitsipas, maradhatott volna az öltözőben is, kb.annyira zavarta a döntőt,grand slam DÖNTŐ, megint,full érdektelen volt.
Tűkön ülve várom a Rolandot.


1075. Wilhelm (2023-01-27 14:18.10)   - (válasz Tömö 1073. hozzászólására)
McEnroe-nak egyébként volt régebben az Eurosportnál műsora, kapott külön perceket, ami bolondosabb köntösben foglalkozott a tenisszel- tisztára bohém volt az ipse, amiket ott összehordott a nézőknek, mégis teret adott neki a csatorna, mert valami színt vitt az egészbe. Most is ennél a csatornánál dolgozik, interjúkat, felkonferálásokat, elemzéseket csinál, haptákba vágta magát, jóval komolyabbra vette a figurát, de persze némi szórakozási faktor természetesen szükséges- neki ezen a téren ez sosem jelentett gondot.
Aztán ott van a bebetonozott arc, az ugyancsak nyolcvanas évekbeli játékos, Mats Wilander, akinek szintén akadnak jóféle meglátásai.
Minden érának voltak kimagaslóságai. A te korszakodban, amit felhoztál, Becker, Lendl, John, Björn Borg, az utóbbi McEnroe-val ádáz csatát vívott Wimbledonban. Utánuk jött Sampras, Agassi. Majd a három gigantikusság, akiről szóltak a 2000-es évek eleje, akiket azért nehéz lesz később még érinteni is, mivelhogy jó vastag betűkkel bevésték magukat a sportág történetébe.
A négy Grand Slam időtálló, mindig lesz értéke, ez olyan, mint Atlétikában Vb-t nyerni, nem lehet csak úgy magától értetődően kezelni, ez annál sokkal többet ér.
Noleban 4-5 év még lehet, ha le nem sérül, és esélye van minden idők legjobbjának lenni ebben a sportágban. Ő és Nadal befejezése után beszélhetünk majd korszakváltásról férfi teniszben.
Érdekességképpen mondok valamit. Tavaly a szerb hatalmasságot be sem engedték Ausztráliába, el akarták gáncsolni, mivelhogy mizéria volt a covid tesztje miatt. Most meg mintha mi sem történt volna, őrjöngéssel fogadták az egész országban. Egy évvel ezelőtt Nole dacolt a körülményekkel, kimondva azt, hogy neki mindent szabad, mert ő Djooookovic, kérem, maga az Übermenschség!
Botrány lett különben az egészből. Azért ne felejtsük el azt sem, hogy az első világháborút majdhogynem a Balkán robbantotta ki, amit méltán nevezünk Európa vásott kölykének, vagy más néven: ez a lőporos hordó. Winston Churchill mondta egyszer: a Balkán mindig több történelmet termel, mint amennyit el tudna viselni-, jól leírja ezzel az ottani népességekre jellemző mentalitást.


1074. Wilhelm (2023-01-26 16:45.14)   - (válasz Tömö 1073. hozzászólására)
Nyugodtan kitérhetsz a Boris Becker - John McEnroe érára. Bízok benne, hogy pár százalékot azért megkarcolja a mondanivalód. Aha, Davis Kupának az akkori történéseit is taglalhatod, amik téged ott és akkor megfogtak, megérintettek, elértek valamit benned, hiszen ezeket átélted képernyőn keresztül, ha jól sejtem.
Állítólag azt mondják, hogy a tenisz Mekkájában, Wimbledonban jobban összezördültek mérkőzéseik alkalmával…
Hát igen, bő negyven évvel ezelőtt még másfajta mederben folyt ez a sportág. Többet fektethettek a technikai készségek csillogtatására, vagy mondhatnék koordinációs képességeket. Jobban hasonlított a játék nevezetű szóhoz. A te megfogalmazásod se rossz, amit stílusnak neveztél. Ami mondjuk a 2000-es évek utáni három nagyból az egyikben benne volt, Federer személyében. Mintha a legszebb festményét festette volna le nekünk, ő olyan volt az idő előremenetelével a pályán. Megfelelően dolgoztak neki fiatalabb éveiben a pszichomókusai, hogy dühkitöréseit, indulatait, felajzott lelkiállapotát vissza tudják szépen fogni. Nekik, meg pár jó edzőnek köszönhetően megtanulta az önkontrollt, türelmet, ami ugyebár sok más sportágban se éppen utolsó faktor.
Nekem legalábbis a mostani női tenisz valami hihetetlenül gyér, vagy fogalmazok szebben, az erőviszonyok billegnek ide-oda, ezért megjósolhatatlanok a történések. Serena Williams a mai napig az egyik legsikeresebb női teniszező, Steffi Graf és Margaret Court mellett. Szinte egyeduralkodó volt korszakában, ezt nem szabad tőle elvitatni. De magam se mélyültem annyira bele a csajok játékába, mert valljuk be, hogy a királyok harca pár dimenzióval feljebb helyezkedik el.
Favorizálom napjaink tesztoszteronmeccseit, azt, amikor a dühöngő bikák egymásnak ugranak, hogy kiderítsék, kinek van ezen a planétán a legnagyobb egója. Mikor fog bekövetkezni az a pillanat, amikor a másikat a padlóra tudom ütni izzasztó küzdelem árán, ezzel ki is véreztetem, de úgy, hogy ne legyen kedve többet felmenni a tapétára- ez a totális Hérosz az ő szintjükön.
Mert ugye ide önbizalom is szükséges, nem akármilyen, mikor valaki arra játszik, hogy szüntelenül üsse az alapvonalat, rizikózva, hogy vagy bejön, vagy nem. Plusz, mentálisan ki bírja a nyomást legtovább, az idegek harcában, 5-6 órás idegölő tenisznél ez szokott bizony lenni, melyre a közönség, mi nézők, mondjuk ki, valahol áhítozunk. Nem utolsó sorban, például egy Ausztrál Open döntő megnézése körülbelül 500 dollár. Szóval, ha kiperkálsz ennyi lóvét, akkor azért szeretnél látni valamit, még ha az is igaz, ilyen helyekre koránt sem a középrétegecske járkálgat.


1073. Tömö (2023-01-25 23:43.00)  
Vili, Som...Will,izé
Teniszfanként jelzem, már nincs KIKhez kapcsolgatni a különböző sportcsatornát, mert kb.15éve nem követem, a ffiakat még úgy ahogy, ha a 3 nagy vhol egymast üti, azt még megnéz(t)em. Mivel közülük is 2már a múlté, Djokit meg régebben SEM érdekelt, így nincs mit ide firkantani.
Teniszt utoljára Boris Becker csinált McEnroval:D a Davis Cupán.
Na, ok. Federerre most nem térek ki.

Addig míg mindeni csak az alapvonalról pötyögtet, semmi izgalom nem lesz,s van- a mai teniszezőkben. Senkinek egy stílus, semmi senkinek vmi erőssége. Neveket sem jegyzi meg az ember, mert 2havonta más nyer meg tornákat, nincs itt mit írni.na.
Nők? Utoljára még egy-egy Williamsra rákukkantottam, de mivel semmi kihívójuk nem volt kb.10éven át...abba maradt a női tenisz nézése, rég. Sztem azt már sosem fogok nézni, tv.n .
Max.én játszok...ha végre rá fogok érni.


1072. Wilhelm (2023-01-25 18:36.28)  
Mi van veletek tenisz fanok ?
Le vagytok amortizálva cseppecskét. Hol vannak az érces szövegek, észrevételek, szövegfordulatok, éles válaszok tőletek ?
Ausztrál Openen, Cicipász-Djokovic döntő borítékolható, aztán lehet mégsem ez lesz. De ha ez lenne, akkor megnéznék egy öt szettes, idegtépő, kinek a nagyobb az egója, küzdeni tudása meccset. Azért kivi leszek, hogy meg tudják e szorítani a Grand Slam óriás nyakát, legalább a döntőben eljön e ez a pillanat.
Nole eddig, mint kés a vajon úgy ment át a többieken, úgy, hogy bal lába vacakolgat, pontosabban combhajlítója, ott a kötés rajta. Ügyelnie is kell, hogy azt a lábát ne terhelje annyira. Igyekezzen minél kevesebbet becsúszkálni, mert az a láb azért sérülésveszélyes. De eddig jól abszolválta mérkőzéseit, még úgy is, hogy olykor simán belecsúszkált a neccesebb labdákba. Elmondása szerint a jelen sérülésének nem kerít akkora feneket, még az interjúzás alkalmával is arcon mosolyogta problémáját. Hát igen, ebben az emberben semmi kétely nincs.
Szembesülhettünk ezzel az Andrey Rublev elleni negyeddöntőben is, ahol ledarálta szépen a fiatal oroszt, aki különben nem játszott rosszul, csak a necces labdák bizony nem a javára dőltek el, azokra a pillanatokra képtelen volt koncentrált, higgadt maradni- szerintem akkor jött elő nála tapasztalatlansága.
Néztem a szerb hatalmasságot, hogy miket csinált. Már megint mennyi labdát ütött rá az alapvonalra. Direkt jól széthúzva az egész pályát, ütötte rendesen a vonalakat. Cirka 10 évvel ezelőtt is már ezt csinálta általában az embert próbáló Grand Slameken, formájának csúcsossága jött ekkor elő. Mekkora harcokban volt benne, akkor bizony előbányászta minden tartalékát, mivelhogy a vérszomjas ellenfelei cafatokra akarták szedni.
Ja, hát nem volt rossz kis meccs ez a negyeddöntő. Novak hatalmassága előbukkant többször is, akkor, amikor a második szervát volt mersze megütni 190 km/h-val- ez csak azt vázolta fel nekünk, hogy még mindig nem ismeri a kétség fogalmát.
Aztán meglátjuk mi lesz, várjuk a további történéseket.


1071. Csabaga (2022-09-16 15:28.45)   - (válasz Bordal 1068. hozzászólására)
Majd kiderül.:)

A három nagy miatt másfél generáció kimaradt, szinte megágyaztak egy fiatalnak.

Thiem lassan már 30 lesz, a Medvegyev, Cicipasz, Zverev hármas sem annyira fiatal már.


1070. Cartman8/2.0 (2022-09-15 19:13.16)   - (válasz Cartman8/2.0 1069. hozzászólására)
Bocsi nem ide akartam :D


1069. Cartman8/2.0 (2022-09-15 19:12.11)  
Hát nem tudom.. szerintem érvényes volt a gól!


1068. Bordal (2022-09-14 20:13.36)   - (válasz Csabaga 1059. hozzászólására)
De nem vagy túl bánatos ugye? Legalábbis remélem! Mert ez a spanyol tini a jövő ásza. Ha el nem kurvul. De nem úgy néz ki.:) Élmény volt a játéka!


1067. Csabaga (2022-09-12 16:34.47)   - (válasz Csabaga 1066. hozzászólására)
Orantesre még emlékszem a Margitszigetről, jó kis Davis-kupa meccsek voltak ott a gyerekkoromban...


1066. Csabaga (2022-09-12 16:33.40)   - (válasz Entersp 1065. hozzászólására)
Igen, de ez nekem olyan, mint nekik Budapest és Bukarest.:)

A lengyel lány a biztos vezetés tudatában szétesett, de csak behúzta.
3. GS győzelme, az aktív játékosok közül ennyi van Kerbernek és Oszakának, több senkinek.

Spanyol győztes és nem Nadal, ilyen utoljára mikor is volt?
1975.Orantes ezen a tornán, más tornán: Ferrero 2003. Wimbledon
A férfi mezőnyben ez a torna a legváltozatosabb.
15 év alatt 10 különböző győztes.


1065. Entersp (2022-09-10 21:45.51)   - (válasz Csabaga 1062. hozzászólására)
Tunéziai?


1064. Csabaga (2022-09-09 15:12.58)  
A marokkói trampli csak továbbment, sajnos.
Azért fura, kik is jutnak el egy elődöntőbe.
Pl. Garcia, egy párosjátékos.
Nincsenek klasszisok.


1063. Csabaga (2022-09-08 15:08.58)  
Pliskova is kiesett...


1062. Csabaga (2022-09-07 17:13.10)  
Gauff sajnos kiestt.
Nézem, kinek is drukkoljak?

A marokkói dabellának biztosan nem.

Marad a lengyel lány és mondjuk PLiskova.


1061. Csabaga (2022-09-07 15:26.37)  
A nőknél egy volt GS. győztes a 8 között és férfiknál is új bajnok várható, csak hát a szinvonal.

Hol vannak Federer-Djokovic-Nadal rangadók...



1060. Entersp (2022-09-06 14:59.15)   - (válasz Csabaga 1058. hozzászólására)
Végre!


1059. Csabaga (2022-09-06 13:54.18)  
Nadal eljutott a 16-ig, és ezzel átvette a vezetést a világranglistán...
A torna végén még változhat azért.

Gauff fokozatosan érik be, talán már most képes lesz egy jó eredményre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk