Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Stílusos románc
- HBO2, 04:27
Kutyám, Jerry Lee
- Moziverzum, 04:50
Egyenes út a szerelemig
- TV2 Klub, 05:55
Bíborszín
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
David Suchet (78)
The Rock (52)
Christine Baranski (72)
Vincent Tong (44)
Elliot Goldenthal (70)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A tetovált lány (2009) - Vélemények
A tetovált lány (2011) - Vélemények
Hajtóvadászat (2020) - Vélemények
Sisu: Bosszú az aranyért - Vélemények
Az ördögűző (1973) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kártyavár összedől aaaaa
Stephen Shields aaaaa

 

Moovies adatlapja

Osztályzott filmek
Eddig még nem osztályzott filmet.

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 5.
Utolsó hozzászólások:

Báthory - Vélemények (2010-02-27 21:28.14)
Jogos, természetesen nem is arra akartam célozni, hogy mindenkinek unalmasnak kell tartani, hiszen természetesen mindenkinek megvan a maga joga a kritizáláshoz és a rajongázhoz is, és természetesen a kettő közötti számtalan árnyalathoz is, mondanivalóm lényege természetesen az akart lenni, hogy ne olyanért kritizáljunk egy filmet, amit a film nem is akart megvalósítani, nem volt a kitűzött céljai között, nem szerepelt a kérdésfelvetésében (mint jelen esetben a sorsával megbékélni nem tudó, öregedéstől félő nő legendája). Mert erre szerintem nem jó válasz a "de az embereknek Báthory Erzsébet nevéről ez ugrik be", mert ez egyfelől Pavlov kutyája, másfelől pedig éppen pont az volt a cél, hogy az embereknek Báthory Erzsébet nevéről NE CSAK EZ jusson eszébe! ;)

Báthory - Vélemények (2010-02-27 21:22.24)
Leginkább ezért kell tájékozódni egy filmmel kapcsolatban, hogy miről szól...
Egyébként a szövegértelmezés megy? Mint mondtam: a film alapkoncepciója az volt, hogy az embert mutatja be, nem pedig a rágalmakat, ezért számon kérni rajta, hogy nem a bulvár vonalat hozza, érthetetlen. Nem az az érthetetlen, hogy 150 ilyen film után miért ne lehetne még egy 151., 152., 1569. ugyan ilyen filmet csinálni, vagy akár hetente egy újat, hanem az az érthetetlen, hogy egy olyan filmmel kapcsolatban, ami előre elmondta magáról, hogy nem a hatásvadász, csúnya, gonosz magyar ember gyilkolja halálra az ártatlan szlovák szűzlányokat, mert dacolni akar a sorsával sztorit fogja elmesélni, hanem ezeket az erősen megkérdőjelezhető legendákat igyekszik megcáfolni, számon akarjuk kérni, hogy miért nem a dacolós részt erőltette. Érthető, vagy mondjam el megint?

"Valószínűleg akik beülnek a filmre csupán a cím ismeretében, ugyanúgy csalódottan távoznak ahogy én is." Erre egy megoldás a történelem tanulása, tanulmányozása, és akkor nem fog meglepetésként érni, hogy egy legenda nem feltétlenül igaz... (Spártai egyenlőség, Taigetosról gyerekek ledobása, athéni demokrácia, sötét középkor, vérengző, őrült Báthory Erzsébet, stb...)

Báthory - Vélemények (2010-02-27 20:41.16)
Na igen, csak akkor kicsit félremegy a kritika is, ha olyat akarsz elvárni, amiről szó sem volt, hogy a film témája lesz. Azért kritizálsz egy filmet, mert nem a legenda felől közelíti meg a történetet, nem azt mondja el, amit már 150 filmben elmondtak róla, hanem igyekszik a történelmi személyiséget bemutatni, a koncepciós per áldozatává váló nőt, akire a halála után több, mint egy évszázaddal húzták rá az öregedéstől félő tömeggyilkos legendát. Pedig a koncepció kezdettől fogva ez volt, a mesét kihagyni, csak utalni rá, hogy igen, így ivódott be a köztudatba, de nagy valószínűséggel mégsem így volt. Szóval lehet rossznak tartani a filmet, mert tényleg hosszú, vontatott és unalmas, de azt számon kérni rajta, hogy miért nem a lerágott legendát és az öregedéssel küszködő hibbant nőszemély történetét meséli el ezredszer is, leginkább érthetetlen...

Moovies összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk