Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A falka
- Film Café, 00:50
Blöff
- HBO2, 00:52
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 01:00
A csodagyerek
- Moziverzum, 01:15
Megszólít az éjszaka
- Film Mánia, 01:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Judge Reinhold (67)
Seress Zoltán (62)
Nick Cassavetes (65)
Jonathan Hyde (76)
Renée Soutendijk (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Földi űrutazás - Vélemények
Volt egyszer egy Kína 6. - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Hóbortos hétvége - Vélemények
World Trade Center - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A lány és a farkas aaaaa
Letizia Toni aaaaa

 

Hordav adatlapja

Osztályzott filmek
Eddig még nem osztályzott filmet.

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 8.
Utolsó hozzászólások:

Anime/Manga, avagy aki rajongó az ide jöjjön (2008-12-05 06:22.20)
Ne haragudj Andro! Nem tudtam, hogy nő vagy :)
De legalább akkor pasiztál. Ahogy olvastam nagyon szerettél kint lenni. El is hiszem, hogy visszavágysz.
Milyen sulival jutottál ki(gondolom az eredményeid számítottak), ha megkérdezhetem? Először itthon tanultad a nyelvet is?
Én most a Jahuscban bízok, hogy sikerül annyi ismeretre szert tennem, hogy megint csak az ő segítségükkel ki is juthassak. Jó lenne ezt később kamatoztatni, csak még tanulnom kell a nyelvet. Ahogy tudom jól tanítanak, de remélem nem törik bele a fejszém.

Anime/Manga, avagy aki rajongó az ide jöjjön (2008-12-04 04:37.03)
Ne vedd be Rena-X. Kamu a hír. Olvastam a kiinduló infót és a végén még ő is beírta, hogy csak hülyéskedett. Jó hülye vicc...nagy értelemre vall, aki csak ezért képes egy egész blogot nyitni, hogy ilyen sületlenségeket írjon.
így aki, csak a szöveg tartalmának egy részét, vagy még csak a főcímét olvasta el, azt könnyen félrevezethetik.
Nyugodtak lehetnek az a anime rajongók mert nem hinném, hogy bármi változás lenne a csatornával kapcsolatban. Mivel amúgy is esténként adják a műsort nem hinném, hogy bármit is változtatna az eltörlése. Sok vízet nem zavar. És tudják nagyon jól, hogy mennyire nagy a nézettsége, így nem hinném, hogy bármi értelme lenne ettől is elesnie a csatornának. Én is azt nézem szinte minden nap. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Ha eltűnne, honnan merítenék ösztönző erőt a japán tanulásra. Abból még nem biztos, hogy sikerül, ahogy mást nézek, hogyan tanul a JAHUSC-nál, mert én anime rajongásból szerettem meg. Ennyi jó animét ritkán lehet látni és csak egy csatornaváltás az egész. Végre hozzánk is eljutott az, amit az anime anyaországa minden percben élvezhet. Ettől elejteni a magyarokat nagy butaság lenne. Nálunk ez már kezd végre beállni. Nincs is annál jobb, mikor csak leülhetünk a tv elé és folyik a japán szöveg. Más különben csak a töltögetés maradna nekünk. Ahhoz viszont kinek lenne mindig türelme. Főleg aki egész nap dolgozik(én nem mindig:) és már csak arra van energiája hogy az ágyba vethesse magát és ha japánrajzfilm rajongó, akkor a kedvenc sorozatához, csak bekeljen kapcsolnia a "tévékészülléket".
Úgyhogy szerintem nem lesz itt gond. Nyugodtan nézhetem a Full Metal Panicot.
Fumoffu rules!

Anime/Manga, avagy aki rajongó az ide jöjjön (2008-12-04 04:19.02)
Hát Andro, csak örülni tudok a sikerednek. Az nem lehetett rossz egy teljes 6 hónapot kint lenni. Főleg, ha az jut idő egy kis szórakozásra is. Nem beszélve arról, hogy ott aztán lehet Anime-ket nézni. Belegondolok, hogy milyenek mehetnek ott. Gondolom sok olyan van, ami nem igazán jut el hozzánk, vagy egyáltalán nem is fog. Amit csak a japán szemeknek készítenek. Ha a suli mellett erre volt időd is, akkor egész jó kis szórakozás lehetett kint. A japán lányokat meg ne is említsem. Biztos becsajoztál, annyi szépséget vétek lenne kihagyni. Pláne sulis lányokból...:)
Csak jól kell beszélni a nyelvet. Én is azért akarom elkezdeni a JAHUSC-ot, mert már lassan idegesít, hogy amennyire kezdem megszeretni a nyelvet, annyira zavar a tudatlanság ezen a téren.
A kinti légkör meg biztos belehúzhatja diákokat a helyesebb nyelvismeretbe.
Gondolom sokat javult a kiejtésed és az ismereted az japán földön. El tudom képzelni, milyen lehet az utcákon sétálni,a kinti levegőt szívni, és a hangokat figyelni.
Eddig sok olyannal találkoztam, aki szintén kint élt egy pár hónapig, és mikor visszatért, már panaszkodott is. Hát valamit nagyon elszúrhatott, ha egy olyan nem mindennapi országban nem érezte jól magát. Szerinte minden rendben volt, csak mikor azt hitte, hogy végre szerzett egy barátot magának egy idő után már nem viselkedett mégsem úgy, mint azelőtt az az illető japán srác.
Szerintem(hangsúlyozom szerintem) csak egyszerűen túlságosan európaiul viselkedett és kezdte elveszíteni a japánokban eleinte felállított bizalmat. Ők lehet, hogy jól álltak hozzá, de a furcsa magyar viselkedéssel eltávolodtak. Mond ám meg, ha máshogy van.
Suliba ment ki az egyik ismerősöm is és éjjel nappal csak animét nézett. A KEROPPIBA szabályosan beleőrült :)
Máig azt hajtogatja, milyen jó volt kint. Csak azt nem értem miért jött haza egy hónap mulva, mikor 3 hónapig volt a vízuma. A negatívumokat elég jól eltitkolja.
Biztos sok jóval lehet kint találkozni, még az animék mellett is. Ez is ember függő lehet, hogy valaki csak azt szereti meg Japánban, hogy milyen jó rajzokat készítenek, vagy viszont ezenkívül még esetleg a kultúra is érdekli.
Nem tudom elképzelni, milyen lehet egy japán suliban tanulni, de biztos más érzés, mint egy magyar átlag suli. Ott aztán sok mindent magára szedhet a koszon kívül az aki tényleg tanul is. Piszok nehéz lehet az ottani tempó. Azzal az irammal együtt mozogni nem lehet valami könnyű játékmenet. Talán még van egy kis lazítási lehetőség is van. Egy kis game, vagy filmezés is.
Elég fontos lehet előtte is tudni már valamit a nyelvből, mielőtt kiindulna valaki. Ha meg anélkül indulna ki, a sok másból még a végén csak a "gaijin"-t, vagy véletlenül " a "gaikokujin" szót ismerheti fel. A boldoguláshoz kell a nyelvtudás, ha nem akar mindenkit csak kérdezgetni, hogy mi történik most körülötte, mit is mondanak most. Nem kell túl nagy tudásfelmérő ahhoz, hogy mennyit tud valaki. Ha megnéz egy animét és már abból megérti a lényeget, akkor lehet fogalma arról mennyit is tud. Még akkor is, ha nem minden igazi szó a legtöbb animéban, hanem csak kitalált szlengszó. Volt már olyan a baráti körből, aki úgy tanult meg pár kifejezést, hogy megnézte mondjuk a Full Metal Panicot és olyanokat tanult meg belőle, amit japán nem is értett, hiába mondta azt, hogy hiszen ő így hallotta. A japán csak nem értette. De azért jól elbeszélgettek így Skyepon keresztül az online órán:) A tanár csak nevetett a helyzeten, aztán azért elmagyarázta neki, hogy nem minden egyes szó használatos ám az igazi nyelvben. Vannak olyan szlengszavak, amiket nem minden japán értene meg. Mondjuk az az őrült azért legközelebb egy anime alapján készült nyelvleckét kapott, amit direkt neki állított össze.
Ezek a dolgok is elég ösztönzőek, hogy egyszer nekiálljak. De én még mindig csak élvezem az animét. Lehet, hogy nem vagyok egyedül, de engem ez húz a nyelv felé is. Ezek a gyönyörű szövegek, a kareoke(amit én nem tudom, hogy ki mernék e igazából próbálni), a rajzok, és az egész japán kultúra.

Hordav összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk