Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vörös Sárkány aaaaa
Liv Tyler aaaaa

 

Americanlife adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 7 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 6 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Dallas aaaaaNyughatatlan özvegyek aaaaaSzólíts a neveden aaaaa
Dallas aaaaaÖrvény aaaaaPokoli torony aaaaa
Az órák aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 15346.
Utolsó hozzászólások:

Dallas (sorozat) - Vélemények (2024-04-26 15:43.49)
1981. április 26-án, azaz 43 éve halt meg Jim Davis, a sorozat Jock Ewingja. Mint alapszereplő, és a család feje, mindenki tudta, hogy a sorozat nem lesz ugyanolyan, mint korábban. Többen váltig állították, hogy Jim Davis halála okozta az első törést a sorozatban, annak ellenére, hogy Jock halálával jócskán tudtak történeteket kreálni. A második évad forgatásán derült ki, hogy a színész myeloma multiplexben szenved, és gyógyíthatatlan beteg. A láncdohányos Davis-nek azt javasolták, hogy tegye le a cigarettát, mire ő azt válaszolta, hogy most már minek? Úgy mindegy, akkor legalább úgy élje azt a rövid időt, ahogy szeretné.
A színész nagybetegen is forgatott, parókát viselt egyes jelenetekben, illetve ahogy telt az idő, inkább ülőjeleneteket kapott. Egy percig nem gondolta, hogy kilép, az utolsó pillanatig játszott. Amikor az évad véget ért az eredeti vetítéssel, a színészről futótűzként terjedt a hír, hogy elhunyt, és már mindenki tudta, hogy a következő évadban nem fog szerepelni. A karakterét azonban még további tizenvalahány rész erejéig életben hagyták, amolyan felvezető szakaszban mindenki várta, hogy Jock hazaérkezzen a Dél-Amerikai útjáról, de ez sosem történt meg.
A karakter más színésszel való alakítása fel sem merült, még évekkel később sem, amikor két évadban is feltűntek olyan karakterek, akik Jock Ewing-nak adták ki magukat. Képe ott lógott SF nappalijában, illetve később a Ewing Iroda falán.
A színész különösen jó viszonyt ápolt Victoria Principallal, aki az elhunyt lányára emlékeztette őt, a színésznő fényképe ugyanúgy Davis pénztárcájában volt.
Patrick Duffy és Larry Hagman nem vettek részt a temetésén, mint említették, nem vallási okok miatt nem.
Jock karaktere kiváltképp egy sztereotípiát mutatott be, a texasi, hímsoviniszta, republikánus, keményfejű üzletemberét, aki megjárta a háborút, született törvényen kívüli gyermeke is, nagy utat járt be, hogy saját vállalkozása legyen, és kemény kézzel bánt a fiaival is. A Ewing Oil-t ő alapította, majd megmentette SF-ot, és elvette Ellie-t, jóllehet egyszer már volt nős...Jock és Digger konfliktusára épült az egész sorozat is, jóllehet, amikor Jock karaktere meghalt, már Digger sem volt az élők sorában, így a harcot más szereplők folytatták.
Eredetileg John Wayne kapta volna a karaktert, de a világhírű mozisztár túl drága lett volna az éppen botladozva elinduló sorozatnak...John Wayne egyébként hamarabb meghalt, mint Jim Davis, igaz, akkor még nem tervezték olyan hosszúra a sorozatot, és a folytatásos jelleg sem azonnal épült fel.
Jim Davis és Jock szelleme amúgy belengte az egész sorozat atmoszféráját, a szelleme ott kísértet, a végrendelete megannyi történetet indított el, JR pedig nem ritkán beszélt hozzá, erőt merítve belőle.

Dallas (sorozat) - Vélemények (2024-04-26 15:16.17)
Jordana Brewster ma ünnepli a 44. születésnapját, Panamában született, második férjével él házasságban, 2 fiuk van. Számos sorozatban és főleg akciófilmekben láthattuk őt, leghíresebb szerepe a Halálos iramban egyes részeihez köthető, a Dallasban 40 epizódon keresztül, mindhárom évadban láthattuk, mint Elena Ramos, a két Ewing-örökössel volt szerelmi viszonya.

Dallas (sorozat) - Vélemények (2024-04-16 11:16.02)
Amúgy furcsa volt az egész, mert ugye az epizódokat korábban forgatták le. Jim Davis kb. egy héttel a záróepizód előtt hunyt el, arról cikkeztek mindenhol, bár sajnos azt mindenki tudta, hogy menthetetlen, mint ahogy azt is, hogy már nem fog többet játszani a sorozatban. Erre a zárórész is egy halálesettel zárul. A köv. évad első hat részét mindig gyorsan leforgatták melegében, ahogy az előző évadot bemutatták a nagyközönségnek. Itt, nem csak 6 rész erejéig, de időt nyertek, bár az sosem volt kérdéses, hogy nem fogják Jockot más színésszel alakítani.
A karakter viszont még tizenvalahány rész erejéig életben maradt, tehát volt egy amolyan felvezető szakasz, nyilván sok lett volna, ha Kristin halála után még Jock halálát is beleírják, holott tény volt, hogy nincs más megoldás.
Ezt csak azért írtam le, mert amikor BBG-t lecserélték Donna Reed-re, ott gyorsan kellett dönteni. Az évad első 6 részében nem láttuk Ellie-t, csak emlegették...viszont jött a forgatási szünet, így volt idő keresni valakit a karakter helyére, aki azonnal meg is érkezett. Igaz, nagyon azt sem húzhatták tovább, hogy Ellie-t csak említés szintjén szerepeltetik. Amikor újból visszatért BBG, az már sima terep volt, hiszen a színésznővel már egyeztettek erről, így amikor azokat a részeket forgatták, hogy Bobby Jenna és Pamela közt őrlődik, illetve, hogy Bobby meghal az évad végén, már leszerződtették BBG-t a köv. évadra, és forgathatott is. Ezért volt, hogy amikor hazaérnek SF-ból, akkor már BBG volt látható, holott a bemutató és az első 6 rész forgatása között alig telt el pár hét.

Americanlife összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk