Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 1 DVD van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Újoncok napja
- Viasat Film, 18:50
Időzavarban
- Film Café, 18:50
Villám Charlie
- Mozi+, 19:10
A Vagdalthús-hadművelet
- Filmbox Premium, 20:00
Szörnyek keringője
- Film4, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Linden Ashby (64)
John Ortiz (56)
Wotan Wilke Möhring (57)
Joan Collins (91)
Nadja Uhl (52)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szkafander és pillangó - Vélemények
Pokolfajzat - Vélemények
Meghallgatás (1999) - Vélemények
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A királyság aaaaa
Charlie Day aaaaa

 

Pisti801227 hozzászólásai

Ugrás Pisti801227 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

A viszony (sorozat) - Vélemények

2018-07-24 15:22.20
Ez a mostani eléggé töltelék évad.


Szárnyas fejvadász - Vélemények

2018-07-24 15:16.46
Van ez így. 😊


Törjön ki a frász! - Vélemények

2018-07-24 12:34.46
Négy csillag lesz az, csak elnyomtam. Shit happens.


2018-07-24 12:33.58
Ezt a filmet az ember kicsit keserűen nézi, ha tudja, hogy ez volt Michael J. Fox utolsó főszerepe mozifilmben, de azért mindenképpen pozitívum, hogy legalább érdekes volt az a film, annak ellenére, hogy bizony kisebb bukta lett a vége. Szegényen már látszott, hogy nem egészséges, elég meggyötört arca volt, bár ez pont illett a szerepéhez. A történet nekem személy szerint nagyon bejött, volt fordulat is, a szereplők közül a kedvencem a kattant titkosügynököt alakító Combs volt, aki a ripacsság határát át nem lépve adta elő Mulder ügynök kattant unokatestvérének szerepét. Igazából a rendező személye az, akit itt még érdekes, mert ugye a Gyűrűk ura előtti korszak Peter Jacksonához van szerencsénk, akinek talán ez volt az első élvonalbeli munkája Hollywoodban pár kisebb horrorfilm után és szerény véleményem szerint nem égett be. Ami miatt négy csillagos mégis ez a film, mert azt kell, hogy mondjam, az effektek bár akkori szemmel biztos nem voltak rosszak, de mára kicsit csúnyán öregedőnek titulálhatóak. Azelőtt is készültek CGI-vel filmek, elég a Terminator 2-re gondolni, amiknek a trükkjei nem tűnnek annyira elavultnak még ma sem (ok, a büdzsé sem ugyanaz volt, tény), igaz később is, ahol meg ehhez képest ócskább a látvány (Múmia 2 - The Rock/Skorpió). Faszbolha vagy Kula biztos úgy van vele, hogy mivel nincs a filmben Batman, ez max negyedcsillagos, a gyökér úgynevezett moderátorok meg csattogó nyelvcsapásokkal helyeselnek nekik ezen a gallyra tett oldalon, de ez van. Ja, a filmből még külön kedvencem a Volvo PV 544, nem tudom, mennyire keverték ki a hangját, de ahogy szólnak a karbik esetenként, kellemes a fülnek.


Én, Tonya - Vélemények

2018-07-23 20:29.48
Ez most hosszabb lesz, mert egyszerűen bennem maradt a film, ami a 90-es évek elejére fókuszál, nagyrészt, meg akiről szól. 1994 világszerte médiatörténelmet írt, ugyanis a sajtó, konkrétan a bulvársajtó és a sportsajtó két eset miatt úgy összefonódott, hogy mára elválaszthatatlanok lettek. Mert mit ér, ha egy focista x gólt lő egy meccsen, az nem hír. De ha mellé még buzi is, vagy delfinek erőszakolták meg, na az már hír. Az egyik ilyen eset volt Tonya Harding ügye, ami a hölgy addig is elég ingoványos megítélését annyira aláásta, hogy még a róla készült film után is 30000 dollár az egykori sportoló internetes hírértéke, dollárba átszámítva, ami 50000-rel több, mint Kuláé és Faszbolháé, együttvéve, gondolom, van negatív tartomány is, ha már gerinc, jellem és agy nélkül is lehet élni. Mindenesetre egy volt világhírű amerikai olimpikonhoz képest ez édeskevés, aminek a lehetséges okait ez az objektívnek távolról sem nevezhető, de pont stílusa miatt mindenképpen hiánypótló és szórakoztató film próbál elmondani.
A filmben egy olyan képet kapunk Tonya gyerekkoráról és első huszegynéhány évéről, ami megmutatja, hogy nem számít az ember bőrszíne, a trash az mindig trash marad, a white trash pedig a legrosszabb mind közül. Ezt a filmet az élet írta, ezért is van az, hogy a tehetséges kislány, miután már párévesen megnyer egy csomó versenyt, nem megy a menybe. Ilyen családi háttérrel nem is csoda. És mielőtt megkezdenénk sajnálni a film alapján, hogy jajj szegény Tonya, bizony ki kell jelenteni, hogy csak az ISMERT tények alapján is ez a nő az életben is egy tuskó lehet(ett). Nem is volt választása. Pechjére egy olyan sportban volt szupertehetséges, ami a sznobok sportja, a pénz dominál, meg a szponzorok, akiknek elvárásaik vannak támogatottjaikkal kapcsolatban. Legyenek simulékonyak, szerethetőek, Urambocsá' cukik. Ez a nő a legjobb napjain se nagyon lehetett olyan, de nem is csoda, ott, ahol és ahogy felnőtt, félre lett szocializálva, a felelősségvállalásról meg nem is hallott. A filmben is hárít a karaktere végig: ez nem az én hibám/a korcsolya volt rosszul megjavítva/szar volt a fűző, stb,stb,stb.
Tehát adott egy tehetséges versenyző, aki kb olyan, mint elefánt a porcelánboltban, a viselkedése, megjelenése messze nem kecses, hanem atletikus. A háta mögött kibeszélik megjelenése, ruhái, zeneválasztásai miatt, miközben tény, ami tény, fénykorában is piszok igazságtalanául kezelte őt a sport. Egy olyan sport, ami ahelyett, hogy a tudást pontozná, az eladhatóságot értékeli. Tonya a maga idejében nyugodtan lehetett volna hős, a megalkuvást nem ismerő stílusa miatt. Gondoljunk bele, mekkora ellenérzéssel kellett egy csomószor szembenéznie, ha még 2018-ban is felhördűlést keltett, mikor a kevésbé tehetséges, de egyáltalán nem ciki Tóth Ivett is baromira le lett pontozva szakértők szerint, amiért műkorcsolyázóként Ac/Dc-re táncolt, bőrcuccban. Pedig azóta eltelt több, mint két évtized!! Mennyi frusztrácóval kellett ennek a csajnak kelnie, feküdnie mindennap, miközben otthon volt, ami volt, ő meg tudta, hogy van, akitől ő jobb, de mivel ő nem olyan eladható, ha a fene fenét eszik, ha dollárt szarik kűr közben, mások lesznek favorizálva mindig. Hogy hiába ő az első amerikai női műkorcsolyázó, aki tripla axelt ugrik olimpián, ha egyszer a sport, amiért ő mindent megtett (?) kiveti magából, bajnokként is. Sajnos a sportdiplomácia már csak ilyen, szerintem még volt is, aki megkönnyebbülve vette tudomásul a szövetségben anno az ítéletet, tudva azt, hogy az ő finom sportjába nem való tramplival nem kell többet foglalkoznia. Az mindenesetre elgondolkodtató, milyen gondolkodás volt akkor. Kerrigan-nek mint áldozatnak, érthető okokból nem származott később semmilyen hátránya az ügyből, de azért elgondolkodik az ember, milyen mocsok dolog, ha zöldasztalnál ülők döntenek sportolókról, mert pld ha Kerrigan csak kevésbé eladhatóbb, lehet, bizarr ezt így leírni, de az aktatúrók miatt még rosszabbul is járhatott volna. Aki nem hiszi, gondoljon Szeles Mónikára, akit verseny közben késelt meg egy Graf-fanatikus barom. Ő az áldozat volt, és amíg lábadozott, addig a hasonlóan sznob sportban versenyző vetélytársai (kivéve Sabatini) a szövetség közreműködésével Szelest megfosztották a világelsőségétől, ami aztán Grafhoz került vissza, és SENKINEK A KIBASZOTT VILÁGON NEM FORDULT MEG A FEJÉBEN, hogy ez baromira nem kóser. És senki nem jött elő azzal, hogy hoppá, nem lehet, hogy a sokkal dekoratívabb és eladhatóbb Graf-nak benne a keze (egyébként nemigen, de nem hurcolták meg, jól járt, na), a késelő meg már szabad volt, beszámíthatatlanság miatt, míg Szeles lábadozott. Ezért mondom, hogy Kerrigan még szerencsés. Kiváncsi vagyok, mi lett volna a sztori végkicsengése, ha Tonya kap a viperával.
Tudom, hogy hosszú ez az eszmefuttatás, amit fent leírtam, az egybites egysejtűek úgysem értik, de nekem emiatt a film max csillagos, mert végig lekötött és elkerülte azokat a csapdákat, amikbe az életrajzi elemekre épülő filmek rendesen bele szoktak esni. Nem csak felmondja a leckét, hanem agyaltatja a nézőt, a maga műfajában kicsit a Wall Street farkasára emlékeztetve jópár hozzám hasonló filmszeretőt. Margot Robbie elcsúnyította magát és bár Oscar bácsi neki nem gyütt, bebizonyította, hogy lehet belőle még több is, mint egy jó esztétikai kiegészítő. Az összeomlás határán sminkelő, tükör előtt ülő Hardingot úgy jeleníti meg, hogy habár nincs köztük túl sok hasonlóság, egy elképzelt, mégis hihető Hardingot kapunk, aki nagy szar emberek közé született. Allison Janney Oscarja megérdemelt, ha az "anya" csak negyedét tette a bemutatott dolgoknak, már megért a máglyára. Bobby Cannavale, aki a Harmadik műszak szerencsétlen sorsú mentőséből A ligás filmek megbízható mellékszereplőjévé nőtte ki magát, a kis szerepéből is kihozza, amit ki lehet, kb 2014 óta épp olyan ügyesen menedzselik, mint Kyle Chandlert, aki hasonló utat járt be. Ami a rendezőt illeti, innen szerintem már csak lefele vezet az út, de ha igazam is lesz, akkor is lesz mire visszaemlékeznie, ilyen egyszerre szomorú és mégis jópofa munkát ritkán lát az ember, pláne úgy, hogy a főszereplő a producer is, akit pedig instruálni KELL.
Röviden ennyi.


Milyen könyvet olvasol jelenleg ?

2018-07-22 21:26.36
Gaston Leroux: A véres bábú - a gyilkológép. Jó kis scifi/horror a múlt század elejéről.


Valerian és az ezer bolygó városa - Vélemények

2018-07-22 21:11.18
Nem emlékszem, mikor volt olyan utoljára, hogy egy filmet kb a felénél abbahagytam volna. Ez ma megtörtént, pedig szerettem volna szeretni ezt a filmet, mert bennem van az, hogy ha bukik egy érdekesnek tűnő project, én azért remélem, hogy szerethető a film, és később felfedezi a világ és kultstátuszba kerül, csalódást keltő bevétele ellenére, sci-fik terén ez hatványozottan lehetséges. Ilyen pld a Szárnyas fejvadász, A dolog, Felhőatlasz stb. Itt is megvolt rá az esély, amit a trailere alapján el is vártam, ennek is köszönheti a csillagokat, amiket kapott tőle. Iszonyatosan látványos képeket kapunk, amit még azok is díjaznak, akik moziban látták pld az Avatárt 3D-ben. Csak az a baj, hogy az egész film félre van castingolva. Dane DeHaan, mint amolyan tapasztalt űr-James Bond. Hát ne röhögjem már szét az agyam. Nem tudom, ebben a gyerekben mit látnak, de erre az emberre bármilyen főszerepet rábízni BŰN a nagyvászon ellen. Szerintem a Csodálatos Pókember is rajta ment el, ez az egyszálbélű, girhes, tyúkmellű, sótlan alak egyszerűen komolyanvehetetlen fajsúlyosabb szerepben. Antal Nimród Metallica filmjébe még elment, de ott a film légkörébe bele is illett a kis szimatoló rágcsálóképével. Cara Delevingne is... medveanyám, egyáltalán leérettségizett ez a csaj, olyan kis fiatalkának tűnik, hogy maximum egy ebédlőbeli kajacsatában lehetne komolyan venni. Ami szintén a film ellen szólt, (ezt úgy mondom, hogy nem bírtam végignézni, de nem adom fel, félmaratonokat futok, tudom, mi a kitartás, emiatt esküszöm, végignézem egyszer), a hossza. Eltelik 50 perc és érzem, hogy basszus itt legalább 10 kivágható, tök fölösleges perc volt, mint pld a virtuális piacon a házaspár. Minek? Amolyan jövőbeli társadalomábrázolásnak tűntek fel? Humorforrásnak? A film 2 óra 11 perces stáblistával együtt, kérdem én, minek? Kicsit lelkiismeretfurdalásom van, mert szokásommal ellentétben úgy írok véleményt, hogy nem néztem végig a filmet, de Kulával és Faszbolhával ellentétben legalább nem totál látatlanban csillagozok. 50 perc az ötven perc, azalatt egy jó kis hancúrt le lehet nyomni a barátnővel, beleértve a boldog befejezés utáni vigyorgós ölelkezést is :D Nem muszáj komolyan venni a véleményem, lehet, hangulat kell hozzá, vagy én vagyok éretlen ehhez a filmhez, most is drukkolok neki, hogy az idő a készítőket igazolja, de így konkrétan engem a film arra emlékeztet, mikor a gyerek fúj felfele egy szép nagy ezerszínben csillámló lufit, mire a lufi hirtelen kipukkan és a semmi, légüres tér marad utána és egy darab gumiszerű rongy.


Rock zene

2018-07-20 20:35.27
https://www.youtube.com/watch?v=_euDhMDDRq4 az oldschool iskola híve vagyok :)


Kit kellene bannolni és miért?

2018-07-20 20:27.43
Ha szavazni lehetne, szerintem ugyanarra szavaznánk.


Keresek 1 filmet! Csak nem tudom a címét...

2018-07-20 17:42.43
Szívesen máskor is.


Fülledt utcák (sorozat) - Vélemények

2018-07-20 17:40.29
Egyetértek.


Predator - A ragadozó - Vélemények

2018-07-20 12:03.14
Azért nem volt az olyan rossz. Ízlés kérdése, de még Brody se okozott akkora csalódást, még ha most is azt mondom, nem illett végeredményben a szerepbe. Inkább a pszichopata doki passzolt volna neki.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2018-07-20 09:17.53
Így jártam anyátokkal?


Keresek 1 filmet! Csak nem tudom a címét...

2018-07-18 22:26.08
Visszatérés Édenbe, sorozat.


Bohém rapszódia - Vélemények

2018-07-18 19:48.52
Fene tudja, bármi lehet ebből. A készítés elhúzódása, a rendezővel kapcsolatos balhék, mind-mind rossz csillagzatú filmre utalnak. Másrészt egy monumentális zenekar történetét dolgozza fel, legrosszabb esetben is egy közepes zenei megemlékezésnek kéne lennie, mozgóképre álmodva.


A Hangya és a Darázs - Vélemények

2018-07-18 18:47.59
Hagyjátok, Fasz meg Szopó, hű cimborája hadd élvezkedjen. Nem tudom, melyik melyik, de ők sem, lehet néha felcserélik a szerepet. Az adminok faszfejek egytől egyig, hogy ezt hagyják,a megoldás, hogy nem kell tárgyalni velük. Egy fórumtalálkozón ott lennék, ha ők is, de ez esélytelen. Mindenesetre mióta ignorálom őket, azóta jobban érzem magam.


Robin Williams: egy komikus portréja - Vélemények

2018-07-17 22:38.03
Egy fantasztikus dokumentumfilm, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szerette ezt a néha kicsit ripacskodó, de mindig szerethető palit.


Terminator: Genisys - Kedvenc jelenet

2018-07-17 00:45.51
"John Connor túl sokat beszél."


Pixel - Vélemények

2018-07-14 20:24.39
Szódával elmegy.


Európa Expressz - Vélemények

2018-07-14 19:19.39
Köszönöm.


Robotzsaru (sorozat) - Vélemények

2018-07-14 19:15.54
Ez elég trágya volt. Pedig látszott a megvalósításon, hogy 💰 volt a spájzban. Főleg pirotechnikai szempontból.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2018-07-14 10:28.53
Úgy van 😀


2018-07-13 14:34.25
Köszönöm 😀 na és az enyém?


2018-07-13 14:33.22
Halálra jelölve.


2018-07-13 11:22.42
*szar


2018-07-13 11:22.14
Még zöldebb a szomszéd nője


2018-07-13 11:21.05
Nem látlak. És már nem is hallak. De bűdös vagy, mint a szár. BUMM. Már nem lesz időd megfürödni. BUMM.


Robotzsaru (2014) - Vélemények

2018-07-12 20:26.46
*eredetihez szánt folytatás forgatókönyve


2018-07-12 20:25.31
[link] ez egy kimondottan érdekes hír. Nekem a maga módján tetszett ez a rész, a cikk szerint pedig a korábban Ed Neumier által írt, 87-es eredetihez szánt forgatókönyv lesz felhasználva. Ha esetleg durvulnak kicsit, és az elmúlt években sok filmnél ez bevált, akkor jó kis film jöhet össze. Ja Neil Blogkamp (írja már le valaki Google és net nélkül, magától helyesen 😁) lenne a rendező, ami azért szintén jó előjel.


A viszony (sorozat) - Vélemények

2018-07-10 22:59.16
Na a második évad zárása és harmadik eleje Noah-t szimpatikus fickóvá tette. Sok mindent jóvá tett.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk